Παρακολουθείστε αναλυτικά στοιχεία και εποπτικά διαγράμματα για την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 στην Τουρκία. Τα δεδομένα ενημερώνονται περιοδικά.

(1) Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την Τουρκική κυβέρνηση έχουν αμφισβητηθεί εντός και εκτός χώρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Υγείας (30/9/2020), στην Τουρκία καταγράφονται μόνο τα κρούσματα που εμφανίζουν συμπτώματα και όχι οι ασυμπτωματικοί, ακόμα και αν έχουν θετικό τέστ. Κατά συνέπεια υπάρχει απροσδιόριστη απόκλιση σε σχέση με τα στοιχεία άλλων χωρών.

(2) Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει μια μάλλον περίεργη πρακτική μέτρων περιορισμού, τα οποία εφαρμόζονται για Σαββατοκύριακα, ή για μικρά διαστήματα 3-4 ημερών.

(3) Στις 10/12/2020 αναθεωρήθηκε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων με την αναδρομική προσθήκη περισσότερων από 800.000 περιπτώσεων, σε διόρθωση της πρακτικής της Τουρκικής κυβέρνησης (σημείωση 1).

cov turkey gr 20210212

 

 

 

Σημειώνεται ότι η παρούσα ανάλυση έχει αποκλειστικά και μόνο το χαρακτήρα ενημέρωσης και παρουσίασης της γενικής εικόνας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξειδικευμένη στατιστική επεξεργασία και εργαλείο λήψης ή αξιολόγησης αποφάσεων και μέτρων.