ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπορεί η αποτύπωση της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης της Ελλάδας με αριθμούς να είναι ψυχρή και αποστειρωμένη, είναι όμως ο μόνος αντικειμενικός τρόπος για να παρακολουθήσει κανείς την πορεία της οικονομίας, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και προκαταλήψεις.

Η Ελληνική Οικονομία θα μπορούσε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 6 – 7% αν το ποσοστό επενδύσεων επί του ΑΕΠ (το χαμηλότερο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη) έφτανε απλώς τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η καλοπέραση είναι μια έννοια με διπλή ερμηνεία: για κάποιους θεωρείται τελικός σκοπός της ύπαρξης μας (τι νόημα έχει να δουλεύω αν δεν μπορώ να απολαύσω) και για άλλους αιτία της χαμηλής μας παραγωγικότητας (κοιτάει την καλοπέραση και δεν έχει μυαλό για δουλειά).

Το παρόν άρθρο δεν σκοπεύει να δώσει απάντηση σε κάποιο ερώτημα. Στόχο έχει, να μάθουμε καταρχήν να θέτουμε τα ερωτήματα σωστά, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε και σε σωστές απαντήσεις.

Έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα η έκδοση προκυρήξεων από τους κατά τόπους συνεργαζόμενους φορείς για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του Leader.

Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση πατεντών ή και καινοτομιών, τη βελτίωση της παραγωγικής τους δραστηριότητας ή και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.