ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η διχαστική κληρονομιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός, η πυριτιδαποθήκη των φτωχών προαστίων, η εμφάνιση των σκληρών αποστράτων και η προεδρική εκλογή του 2022 συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο καλείται να αδρανοποιήσει ο πρόεδρος Μακρόν. Θα το καταφέρει;.

Οι Yanomami είναι μια φυλή που ζει στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Βενεζουέλας, σε χωριά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από το 1985 σαν Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, μια ημέρα όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, πάρκα, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα.

«Πού είναι η ζωή που χάσαμε με την επιβίωση; Πού είναι η γνώση που χάσαμε με την εκπαίδευση; Πού είναι η τέχνη που χάσαμε με την τεχνολογία;»

Ο όρος «μη θανατηφόρα όπλα» αποτελεί μια από τις αντιφάσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Σύμφωνα με μια ερώτηση που συχνά κυκλοφορεί στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων, αλλά και στο γνωστό επιτραπέζιο Trivial Pursuit, το Σινικό Τείχος είναι το μόνο ανθρώπινο κτίσμα που είναι ορατό από την επιφάνεια της Σελήνης.