Το ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2001. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια η κεντρική ιδέα της οποίας ήταν και είναι η αποτύπωση στο ηλεκτρονικό χαρτί, ιδεών, απόψεων και θέσεων σε μια σειρά από θέματα, επίκαιρα και μη.

Το e-telescope.gr δε φιλοδοξεί να προσφέρει ενημέρωση σε ότι αφορά την καυτή επικαιρότητα. Το κυνήγι και η παρουσίαση της επικαιρότητας δεν ήταν ποτέ στις επιδιώξεις μας, άλλωστε άλλοι έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα να το κάνουν πολύ καλύτερα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παρουσιάζουμε κείμενα προβληματισμού, απόψεων και θέσεων, από όλες τις πλευρές και τις οπτικές γωνίες.

Πέρα από τα γεγονότα της ημέρας ο μέσος πολίτης θέλει και πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αναλυτική, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για μια σειρά μικρά ή μεγάλα, σημαντικά ή ασήμαντα θέματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μέσων ενημέρωσης στο Internet είναι η δυνατότητα που μπορούν να προσφέρουν στο χρήστη-αναγνώστη να δεί πίσω από την είδηση, πίσω από το θέμα. Να κυνηγήσει δηλαδή την είδηση, μέσω των συνδέσμων και των αναφορών, όσο αυτός θέλει, βλέποντας μικρές λεπτομέρειες και διαφορετικές όψεις του θέματος. Τα κείμενα που θα βρείτε δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις του e-telescope.gr και του εκδότη του.

Ταυτόχρονα βασικό κομμάτι της θεματολογίας είναι η έρευνα και η όσο το δυνατό πιο αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση διεθνών ζητημάτων, ιστορικών θεμάτων και ιστοριών που κινούνται κάπου ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ή το κινηματογραφικό σενάριο και τη σκληρή καθημερινότητα.

Το e-telescope.gr έχει επιτύχει να έχει μια συνεχή παρουσία στο ελληνικό και το παγκόσμιο διαδίκτυο από το 2001 (από το 2003 και στην αγγλική γλώσσα) κάνοντάς το ένα από τα παλαιότερα ελληνικά sites που εξακολουθούν να είναι παρόντα, έχοντας επιτύχει την αναγνώριση από τους επαγγελματίες του είδους, τόσο στο χώρο του διαδικτύου, όσο και στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Όμως η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι οι κατά μέσο όρο (2001-2019) 12.484 επισκέπτες ανά μήνα που αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να περιπλανηθούν στις σελίδες του e-telescope.gr.

Σας ευχαριστούμε.

 

Φιλικά,

Κωνσταντίνος Ι. Δελήμπασης

Ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope.gr

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 28, 41222 ΛΑΡΙΣΑ τηλ 2410 611192, 611706 fax 2410 671810  

 

Το e-telescope.gr στις 27/7/2002 (web.archive.org)
 

 

Το e-telescope.gr στις 31/5/2005 (web.archive.org)
 

 

Το e-telescope.gr στις 12/10/2013 (web.archive.org)