ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Έντιμος και ιδεαλιστής ... απολαμβάνει το καλό φαγητό και κρασί ... ελεύθερο πνεύμα ...». Αυτά περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μια αξιολόγηση του 1952 της CIA για τον Emil Augsburg, αξιωματούχο του Ινστιτούτου Wannsee, του think tank των SS που σχεδίασε την Τελική Λύση.

Στις 29 Νοεμβρίου 1943, γεννήθηκε μια χώρα που επί μισό αιώνα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στον ψυχροπολεμικό κόσμο, αλλά τελικά διαλύθηκε με τον πλέον επώδυνο τρόπο: η Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (SFRJ).

Ο Rudolf Hess γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1894 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του ήταν εύπορος Βαυαρός έμπορος. Μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια μέχρι την ηλικία των 12 ετών οπότε και στάλθηκε πίσω στη Γερμανία, για να συνεχίσει τη μόρφωσή του σε σχεολείο στο Bad Godesberg.

Περίπου στις τρεις και μισή το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου 1945, ο Adolf Hitler και η σύζυγός του για λιγότερο από δύο ημέρες, Eva Braun, αυτοκτόνησαν στο δωμάτιο του Hitler στο καταφύγιο (Fuehrerbunker).

Η ιστορία είναι γεμάτη από πρόσωπα που, παρότι δεν αμφισβητείται η ύπαρξή τους, καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου για τη ζωή, τις πράξεις ή το θάνατό τους.

Στις 10 Φεβρουαρίου, 1962, δύο άνδρες στέκονταν στα αντίθετα άκρα της γέφυρας Glienicke στο Βερολίνο. Ο Francis Gary Powers, κρατούμενος των Σοβιετικών από το 1960, κοίταζε προς τα δυτικά.

Η ιστορία της γραφής χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από την ζωγραφική στα ιερογλυφικά και μετά στα γράμματα δείχνει μια λογική εξέλιξη, αλλά τα ευρήματα και η χρονολόγησή τους πολλές φορές δείχνουν ασυνέχεια εξέλιξης και εποχών.

Από τον 15ο αιώνα οπότε ξεκίνησαν οι πρώτες μεγάλες θαλάσσιες υπερωκεάνιες εξερευνήσεις, οι Ευρωπαίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον υπόλοιπο κόσμο και η ιστορία δείχνει ότι από αυτές τις συναντήσεις βγήκαν πάντα νικητές, κατακτώντας όλη την υφήλιο.

Στις 14 Απριλίου 1912, ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, το πιο σύγχρονο για την εποχή του κρουαζιερόπλοιο του 20ου αιώνα, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Γης, παρασέρνοντας στον θάνατο 1517 ανθρώπους.