Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ιταλική λέξη Colobraro προέρχεται απο τη λέξη coluber που στα λατινικά σημαίνει φίδι. Το Clobraro λοιπόν είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία της Matera, περίπου 90 χιλιόμετρα από την Ιταλική πρωτεύουσα.

Παλιότερα η πόλη είχε πάρα πολλούς κατοίκους αλλά τώρα...

Ένα συμβάν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα έκανε την μικρή αυτή πόλη να εμπνέει φόβο. Στην πόλη ζούσε ένας πολύ επιτυχημένος δικηγόρος ο Biago Virgilio. Μία μέρα σε ένα δικαστήριο είπε πως άμα κάνει λάθος σε αυτό που λέει να πέσει ο πολυέλαιος. Όπως φυσικά καταλάβατε ο πολυέλαιος έπεσε και από τότε η πόλη θεωρείται πως εξουσιάζεται από τον Σατανά. Οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν από την πόλη μετά το συμβάν και σήμερα η πόλη έφτασε μόλις τους 1500 κατοίκους από 5000 χιλιάδες που ήταν πριν το σατανικό αυτό γεγονός.

Κάποια στιγμή την πόλη επισκέφθηκε ένας ανθρωπολόγος ο οποιός νόμιζε πως βρίσκοντας μία μάγισσα και βάζοντας τη να κάνει μάγια το κακό θα έφευγε, όμως έκανε λάθος. Kατά την παραμονή του στην πόλη συνέβησαν στους συνεργάτες του περίεργα πράγματα. Μυστηριώδη ατυχήματα, κραυγές κατά τη διάρκεια της νύχτας και θάνατοι έκαναν τους ανθρώπους να φοβηθούν. Κατά το πέρασμα των δεκαετιών οι κατολισθίσεις, οι τραυματισμοί και τα φρικτά ατυχήματα ενίσχυσαν τη φήμη της καταραμένης πόλης. Από τότε μέχρι σήμερα η πόλη θεωρείται η φωλιά των μαγισσών και πόλη του σατανά.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη. Αλλά όταν ρωτήσεις κάποιο ντόπιο για την πόλη δεν πρόκειται να σου δώσει ακριβή και σαφή απάντηση γιατί θεωρείται πως ακόμα και το όνομα να προφέρεις η κακοτυχία θα πέσει πάνω σου.