«Ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς δεν είναι πλέον υπουργός και συνεπώς κακώς προφυλακίστηκε». Κάπως έτσι ήταν διαμορφωμένο το επιχείρημα των δικηγόρων του Τσοχατζόπουλου.

Επιχείρημα που λογικά προεκτεινόμενο διαμορφώνεται ώς εξής: «αν δεν είσαι υπουργός είναι δύσκολο να διαπράξεις αδίκημα», ή σε μια άλλη εκδοχή «αν είσαι υπουργός τότε είσαι εξ' ορισμού ύποπτος τέλεσης αδικήματος». Διαφωνεί κανείς;

Όμως, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν των ωραίο Άκη να ανταλλάσει απόψεις με τον τελευταίο των Μοϊκανών ταξιάρχο Ντερτιλή για την τακτική υπεροχή που προσδίδει στο πολεμικό ναυτικό το μοναδικό στον κόσμο υποβρύχιο που γέρνει, η υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθεί τον πολιτικό κόσμο να προετοιμάζεται με σοβαρότητα και συνέπεια για τις εκλογές που χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ο Αντώνης-θέλω να γίνω πρωθυπουργός-Σαμαράς είναι έτοιμος για το ραντεβού του με το πεπρωμένο (στο ραντεβού με την ιστορία πρόλαβε και πήγε άλλος), έχοντας διαγράψει από το κόμμα τη Ντόρα (να 'ναι καλοτάξιδο το καράβι του συζύγου) γιατί ψήφισε υπέρ του 1ου μνημονίου αλλά και καμιά 20αριά άλλους επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν το 2ο μνημόνιο, ενώ υποδέχθηκε μετά βαίων και κλάδων τους Βορίδη και Γεωργιάδη που είχαν ψηφίσει υπέρ του 1ου μνημονίου (για την ψήφιση του οποίου διέγραψε τη Ντόρα), οι οποίοι διαγράφηκαν από το ΛΑΟΣ (το οποίο είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο) γιατί δεν ψήφισαν το 2ο μνημόνιο. Ταυτόχρονα ο Καρατζαφέρης που είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο και υπήρξε ο κύριος υπέρμαχος της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ώστε να διασφαλισθεί η νέα δανειακή σύμβαση (δηλαδή το 2ο μνημόνιο), την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην ψηφίσει το 2ο μνημόνιο και σήμερα προπαγανδίζει την αντίσταση εναντίον πασών των μνημονίων (το 1ο το οποίο ψήφισε και το 2ο για το οποίο αγωνίστηκε).

Ο Ευάγγελος-λέγε με Βαγγέλη-Βενιζέλος έχει καταφέρει να ενταχθεί στο μακρύ κατάλογο όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν σώσει την Ελλάδα (διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το 2ο μνημόνιο) και αφού ζήτησε συγνώμη για τις αταξίες του μικρού Γιωργάκη Παπανδρέου (παιδί είναι τί να το κάνουμε) προσπαθεί να πείσει το νεαρό Μιχάλη Χρυσοιχοίδη να καθήσει να διαβάσει το 2ο μνημόνιο (δε στρώνεται με τίποτα αυτό το παιδί) για να ξέρει να απαντάει όταν τον ρωτάνε.

Οι καιρικές συνθήκες της εποχής είναι ιδιαιτέρως ευνοικές και για μεταναστεύσεις αποδημητικών ειδών. Ένα τέτοιο είδος είναι και οι «ανανήψαντες σοσιαλιστές-μέχρι-πρόσφατα-υπουργοί» του γένους pasokious socialistus, όπως η κα Κατσέλη (μία ακόμα υπουργός που δεν πρόλαβε να διαβάσει/καταλάβει το 1ο μνημόνιο) και ο κος Καστανίδης (άφθαρτος βουλευτής με προϋπηρεσία 30 ετών ζητά εργασία σε κόμμα αρχών, κύριο προσόν η ευφράδεια μηδενικού λόγου). Άλλα, λιγότερο γνωστά, είδη της συνομοταξίας bouleutus professionalis, απλά αναζητούν την στέγη εκείνη που θα προσφέρει στατιστικά (ή δημοσκοπικά) τις περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής ώστε να συνεχίσουν να διακοσμούν με τρόπο καλαίσθητο και διακριτικό τα έδρανα της βουλής. Την εμφάνισή τους έκαναν και είδη που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν από τους ειδικούς εξαφανισθέντα όπως οι Δημαράς (μετονομασθείς από dimaras socialistus σε dimaras ethnikofronus) και Μάνος (παλαιοφιλελεύθερος υπουργός με λύσεις για όλα).

Δεν έχει διευκρινιστεί επαρκώς η θέση των Οικολόγων-Πρασίνων για το επιβαλόμενο καθεστώς προστασίας των παραπάνω ειδών, καθώς το ενδιαφέρον των επιστημονικών κύκλων έχει στραφεί προς την κατεύθυνση διασταύρωσης των ειδών που προέρχονται από τις ομοταξίες Κουβέλης-Κουβέλης (ιδανικό για οικογένειες με παιδιά), ΣΥΡΙΖΑ-proodeuticus (είδος ιδιαίτερα ανεξάρτητο και ανυπάκουο που γενικώς αρνείται τα πάντα) και ΚΚΕ-stalinicus (είδος μοναχικό που αποφεύγει κάθε συναναστροφή με άλλα συγγενικά είδη).

Και ενώ ειδικές μονάδες της Χρυσής Αυγής παρέχουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες προσωπικής ασφαλείας σε ηλικιωμένους για την είσπραξη της σύνταξης (κάποιοι ανιστόρητοι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι κάπως έτσι εδραιώνονται οι παρακρατικοί μηχανισμοί), ο υπερ-πατριώτης ελληνορθόδοξος (ειδικός σε πετρέλαια και ΑΟΖ) Πάνος Καμμένος εκφράζει την επιθυμία του για κυβερνητική συνεργασία με το παιδί-θαύμα της ελληνικής αριστεράς Αλέξη-δεν πληρώνω-Τσίπρα, σε μια προσπάθεια ιστορικών διαστάσεων, συμφωνίας και συμπόρευσης της λαϊκής δεξιάς με τη ριζοσπαστική αριστερά.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο ελληνικό βασίλειο των ζώων την άνοιξη του σωτηρίου έτους 2012 μΧ.

Ο Κωστής Δελήμπασης γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ασκεί το επάγγελμα του Χημικού Μηχανικού από το 1996, με κύρια αντικείμενα περιβαλλοντικά έργα και μελέτες, διαχείριση βιομηχανικής επικινδυνότητας και εκτάκτων καταστάσεων και project management επενδυτικών σχεδίων και τεχνικών έργων.

Από το καλοκαίρι του 2001 εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope.gr. Άρθρα του έχουν αναδημοσιευτεί σε πολλά ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  

Περισσότερα άρθρα και επικοινωνία