Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς η πρόσφατη διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών αποτέλεσε καίριο πλήγμα στη διαπλοκή.

Διευθέτηση μιας εκκρεμότητας σε ότι αφορά τη νόμιμη λειτουργία, το καταλαβαίνω και το επικροτώ. Εξασφάλιση ενός σημαντικού εσόδου για το κράτος, επίσης το καταλαβαίνω, φτάνει να μη μετατραπούν και αυτά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Την ίδια τη διαδικασία δε θα την κρίνω γιατί να πω την αμαρτία μου δεν την κατάλαβα, επομένως η αίσθηση παρωδίας που μου άφησε μπορεί και να οφείλεται στην άγνοια και την προκατάληψη απέναντι στους κυβερνώντες.

Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει πώς ο διωκόμενος από τη δικαιοσύνη Μαρινάκης είναι λιγότερο διαπλεκόμενος από το Βαρδινογιάννη; Γιατί ο μεγαλο-εργολάβος και μεγαλο-εκδότης Μπόμπολας είναι περισσότερο διαπλεκόμενος από τον επίσης μεγαλο-εργολάβο και πρώην εκδότη, νυν δημοσκόπο, Καλογρίτσα; Ο Αλαφούζος, με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, και ο Κυριακού , είναι πιο έντιμοι και καθαροί από τον Κοντομηνά; Πιο πλούσιοι, ή έχοντες την πρόθεση να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, μπορεί.

Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας όταν περιμένουμε πάταξη της διαπλοκής εξαιτίας μιας πλειοδοτικής διαδικασίας απόκτησης αδειών τηλεοπτικών μέσων. Τόσο τα χρήματα των αδειών, εκεί που έφτασαν οι πλειοδοσίες, κυρίως όμως το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού αυτού του μεγέθους, λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα μπορούν να τα διαθέσουν.

Δε μπορώ και να μην αναρωτηθώ: η αφρόκρεμα των Ελλήνων επιχειρηματιών τί προσδοκά επενδύοντας τόσα χρήματα σε ένα χώρο με τον οποίο κάποιοι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση;

Ο ΣΚΑΙ το 2008, προ κρίσης, είχε κέρδη προ φόρων 1,6 εκατομμύρια ενώ το 2014 ζημιές 1.,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ το 2013 είχε παρουσιάζει ζημιές 12,03 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση αυτούς τους αριθμούς τα χρήματα που έδωσαν για τις άδειες όχι μόνο δεν πρόκειται να τα αποσβέσουν ποτέ, αλλά θα πρέπει συνεχώς να πληρώνουν. Ακόμη και με το 1,6 εκατομμύρια κερδών του 2008, ο ΣΚΑΙ θα χρειαζόταν περίπου 28 χρόνια για να αποσβέσει μόνο το κόστος της άδειας. Χειρότερα είναι τα πράγματα για τους νέους παίκτες καθώς πρέπει εκτός του κόστους των αδειών να καλύψουν και το κόστος της υλικοτεχνικής υποδομής των νέων καναλιών τους.

Μόνη εξήγηση είναι ότι μοναδικός, αγνός και ανιδιοτελής στόχος είναι να παρέχουν στον Ελληνικό λαό το ύψιστο αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, όχι απλά αφιλοκερδώς, αλλά πληρώνοντας και μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

tilegrafitisΓράφει ο Ανώνυμος Τηλεγραφητής:

Αν σας αρέσουν αυτά που γράφω μάλλον πρέπει να το ψάξετε, δεν είναι φυσιολογικό. Αν πάλι δε σας αρέσουν, μην τα διαβάζετε.

Σε κάθε περίπτωση οφείλω να σας ενημερώσω ότι είμαι όμορφος, ψηλός, καλογυμνασμένος, με πλούσια ξανθά μαλλιά. Εδώ και 9 χρόνια είμαι άνεργος εκατομμυριούχος, ετών 35, και περνάω το χρόνο μου ταξιδεύοντας με αστικά λεωφορεία και γράφοντας ανοησίες.

Περισσότερα άρθρα από τον Ανώνυμο Τηλεγραφητή