Ελληνική Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια LivePedia.gr

  •   LivePedia.gr
Rating
(0 )

Η Ελληνική Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια LivePedia.gr ξεπέρασε τα 100.000 λήμματα. Μόλις 1,5 χρόνο από την έναρξη λειτουργίας της βρίσκεται στα 100.300 λήμματα, πολύ περισσότερα από τις προβλέψεις για την πρώτη πενταετία. Καθοριστικοί παράγοντες για αυτό είναι η καθημερινή συμμετοχή των μελών και επισκεπτών αλλά και οι Χορηγοί Περιεχομένου: ΜΑΤΖΕΝΤΑ, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ και ΜΕΙΔΙΑΜΑ.

Μετά την εναρκτήρια συνεισφορά της ΜΑΤΖΕΝΤΑ με το περιεχόμενο του Ελληνικού Ερμηνευτικού Λεξικού αλλά και των εξαιρετικών λημμάτων από τις εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, οι εκδόσεις ΜΕΙΔΙΑΜΑ διέθεσαν το σύνολο του περιεχομένου της εγκυκλοπαίδειας ΕΡΜΗΣ [ΧΘΩΝ 2002] εκτοξεύοντας το σύνολο των λημμάτων στο φανταστικό αριθμό των 100.000. Επιπλέον, περίπου 40.000 νέα λήμματα είναι σε στάδιο επεξεργασίας, ώστε να προστεθούν και αυτά πολύ σύντομα στην Εγκυκλοπαίδεια.

Έτσι, η LivePedia.gr γίνεται σημείο αφετηρίας και αναφοράς για κάθε αναζήτηση στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Πρόγραμμα χορηγιών

Ταυτόχρονα, η LivePedia.gr επεκτείνει το πρόγραμμα χορηγιών το οποίο χωρίζεται σε:

  • Χορηγίες Περιεχομένου

  • Χορηγίες Προβολής

Η LivePedia.gr καλεί τους κατόχους περιεχομένου να συμβάλουν στην επέκταση της Εγκυκλοπαίδειας συντελώντας στη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου πληροφόρησης στην ελληνική γλώσσα. Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι δικτυακοί τόποι, τα blogs και τα ηλεκτρονικά Μέσα μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση του σκοπού κάνοντάς την Εγκυκλοπαίδεια κτήμα όλων των ελληνόφωνων.

Η LivePedia.gr είναι μη κερδοσκοπική δραστηριότητα με σκοπό τη συγκέντρωση περιεχομένου και τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας. Οποιαδήποτε έμμεσα ή άμεσα έσοδα διατίθενται για τη βελτίωση της ίδιας της εγκυκλοπαίδειας ή για άλλες μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έξι σενάρια καταστροφής της Γης

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη, τότε πιθανόν να σκέφτεστ...

Οι X-Files της CIA

Η CIA έκανε γνωστά στον κόσμο το 1978 εκατοντάδες έγγραφα τα οποία περιείχαν πληροφορίες για τις έρευ...

Οι άγγελοι της Mons

Η μάχη της Μόνς ήταν η πρώτη σημαντική επιχείρηση των Βρετανικών Δυνάμεων κατά την διάρκεια του Α...

Foo Fighters

Στο κόμικ του 1938 Smokey Stover, κάποιος πυροσβέστης έγινε γνωστός για την έκφραση του, ΄΄Όπου υπάρχει καπ...