Το Πείραμα της Philadelphia: Ιστορία & Μύθος

Αναζητώντας απαντήσεις
Απάντηση

Τελικά τί πιστεύετε για την ιστορία που έγινε γνωστή ώς "Πείραμα της Φιλαδέλφεια";

Είναι εντελώς φανταστική ιστορία
226
12%
Πρόκειται για ιστορία η οποία δημιουργήθηκε από την παρερμηνεία συμβατικών διαδικασιών, όπως ο απομαγνητισμός των πλοίων
601
32%
Κάτι πρέπει να έγινε αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όσο το θέλει ο μύθος
197
11%
Συνέβη και ήταν ένα εντυπωσιακό πείραμα στο οποίο χάθηκαν άνθρωποι και το οποίο συγκαλύπτεται από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ
846
45%
 
Σύνολο ψήφων: 1870

e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Το Πείραμα της Philadelphia: Ιστορία & Μύθος

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 15 Φεβ 2004 03:00

Το Πείραμα της Philadelphia: Ιστορία & Μύθος

Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια, συνεχίζει να εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του κοινού για σχεδόν 50 χρόνια από τις πρώτες αναφορές σε αυτή την παράξενη ιστορία. Προϊόν της φαντασίας ενός ανθρώπου, ή πραγματικότητα που ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας; Ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Εικονικός Χρήστης
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 16 Φεβ 2004 14:35

Re: Το Πείραμα της Philadelphia: Ιστορία & Μύθος

Δημοσίευση από Εικονικός Χρήστης » 16 Φεβ 2004 03:00

Το άρθρο είναι αρκετά περιεκτικό και εξετάζει τις περισσότερες από τις πτυχές της υπόθεσης, νομίζω όμως ότι παρακάμπτει αρκετά αβασάνιστα 2 βασικά σημεία:

1. Το ενδιαφέρον του Ναυτικού των ΗΠΑ για τις επιστολές του Allen
2. Τις ιστορίες που έχουν ακουστεί για το ΛΕΩΝ από άτομα που έχουν υπηρετήσει σε αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εικονικό χρήστη δείτε το σχετικό υπόμνημα viewtopic.php?t=8

Άβαταρ μέλους
Εικονικός Χρήστης
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 16 Φεβ 2004 14:35

Δημοσίευση από Εικονικός Χρήστης » 16 Φεβ 2004 16:17

Εϊνα δυνατόν να μήν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αλήθειας σε μια ιστορία που ακούγεται για περισσότερα από 50 χρόνια; Έχουν γραφτεί τόσα άρθρα και τόσα βιβλία για κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ; Νομίζω ότι "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εικονικό χρήστη δείτε το σχετικό υπόμνημα viewtopic.php?t=8

Άβαταρ μέλους
Εικονικός Χρήστης
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 16 Φεβ 2004 14:35

Δημοσίευση από Εικονικός Χρήστης » 17 Φεβ 2004 02:22

Έχει τύχει να ακούσω από πρώτο χέρι, από διηγήσεις γνωστών που υπηρέτησαν στο πλοίο ότι πολλά ήταν τα παράξενα φαινόμενα που συνέβαιναν. Πράγματα εξαφανιζόντουσαν και εμφανιζόντουσαν ξανά λίγο αργότερα, υπήρχαν καλώδια εκεί που δεν είχαν κανένα λόγο να υπάρχουν, ενώ κάποια διαμερίσματα στο μπροστινό μέρος του πλοίου ήταν μόνιμα κλειστά και δεν είχε μπεί ποτέ κανένας μέσα.

Επίσης σε μια εκπομπή στην τηλεόραση άκουσα και για κάποια άλλα περίεργα φαινόμενα. Νομίζω γινόταν αναφορά σε δονήσεις του πλοίου ενώ αυτό ήταν σταματημένο χωρίς να δουλεύουν οι μηχανές και άλλα παρόμοια.

Δε μπορεί όλα αυτά να είναι παραισθήσεις ή ψέματα, ή φαντασία των ναυτικών όπως αναφέρεται μέσα στο άρθρο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εικονικό χρήστη δείτε το σχετικό υπόμνημα viewtopic.php?t=8

Άβαταρ μέλους
Εικονικός Χρήστης
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 16 Φεβ 2004 14:35

Δημοσίευση από Εικονικός Χρήστης » 17 Φεβ 2004 02:22

Στις 7 Αυγούστου 1943 το περιοδικό New Yorker δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Το αόρατο πλοίο». Συγγραφέας ήταν ο John Cheever. Το περιεχόμενο του άρθρου δεν είχε καμία σχέση με την ιστορία του πειράματος της Φιλαδέλφεια, καθώς αναφερόταν στην κλοπή ενός χρηματικού ποσού από μια ομάδα στρατιωτών. Εκτός από μια αναφορά που γίνεται στον περιορισμό κάποιων στρατιωτών εξαιτίας κάποιου ιατρικού προβλήματος. Αυτή η αναφορά, σε συνδυασμό με τον τίτλο του άρθρου και την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε δημιουργούν την υποψία ότι ίσως υπάρχει κάποια σχέση.

Ίσως πρόκειται για μια περίπτωση κωδικοποιημένης και συγκαλυμμένης αναφοράς σε κάποιο πραγματικό γεγονός του πολέμου το οποίο δεν αποκλείεται να ταυτίζεται με το Πείραμα της Φιλαδέλφεια.

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν έχει ποτέ αναφερθεί σε κάποιο βιβλίο ή άρθρο ούτε και έχει διερευνηθεί σε βάθος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εικονικό χρήστη δείτε το σχετικό υπόμνημα viewtopic.php?t=8

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 18 Φεβ 2004 00:03

Έχω διαβάσει αρκετά από τα άρθρα στο μυστήριο και παράξενο και πάντα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για το ότι όποιο θέμα παρουσιάζεται καταλήγει να μην είναι πια μυστήριο. Δε λέω με κάποια από αυτά μπορεί να είναι κι έτσι, όμως με όλα ρε παιδιά!!!

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 24 Φεβ 2004 15:29

Αγαπητέ Demon, σκέφτηκες ποτέ ότι ένα θέμα μπορεί να κρύβει ή όχι κάποιο μυστήριο ή κάποιο μυστικό, ανάλογα με το πώς θα σου το παρουσιάσουν. Ποιά στοιχεία και πόσο ακριβή είναι αυτά, ποιοί μάρτυρες και πόσο αξιόπιστοι είναι αυτοί, ποιές άλλες ερμηνείες μπορεί να συζητήσει κανείς πρίν καταλήξει στην ταμπέλα "ανεξήγητο".
Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα, το άρθρο νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά αναλυτικό και περιεκτικό. Το περίφημο πείραμα νομίζω ότι, μαζί με το τρίγωνο των Βερμούδων, είναι τα πιο καλοπουλημένα μυστήρια του μεγάλου παραμυθολόγου Μπέρλιτζ και των εκούσιων ή ακούσιων "φίλων" του. Αν δεν κάνω λάθος ο συν-συγγραφέας του βιβλίου του Μπέρλιτζ, ο δημοσιογράφος Μούρ, δήλωσε δημόσια σε κάποια συνέντευξη, πριν από μερικά χρόνια ότι πολλά από τα στοιχεία του βιβλίου ήταν τραβηγμένα, ακόμα και κατασκευασμένα, ενώ κάποια άλλα που αποδυνάμωναν το μύθο απλά αγνοήθηκαν.

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 27 Φεβ 2004 14:01

Εντάξει ρε Alex αυτή είναι και η απάντηση που θα δώσουν όλοι οι επίσημοι και αυτοί που έχουν κάτι να κρύψουν. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να πιστεύουμε τίποτε από όσα βγάζουν στον αέρα δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ερευνητές γιάτί μπορεί να βγάλουν και κανά φράγκο παραπάνω.
Όμως για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας αντιγράφω από την ιστοστελίδα http://4lyk-kozan.koz.sch.gr/Mathites/B7Batsis/phil.htm ένα κείμενο που λέιει και την άλλη άποψη:

Κατα τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι χώρες που συμμετείχαν σε αυτόν προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς να τους ενδιαφέρει πόσο απιθανοι θα ήταν αυτοί οι τρόποι. Με ενα πραγματικά επαναστατικό όπλο θα νικούσαν θριαμβευτικά. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν διάφορα ερευνητικά προγράμματα για αυτό το σκοπό. Ενα απο αυτά αφορούσε την πιθανότητα της αφάνειας χρησιμοποιόντας την θεωρία του ενιαίου πεδίου του Einstein. Απο αυτό το project προήλθε και το δημοφιλές πείραμα της Φιλαδέλφειας.
Στις 28 Οκτωβρίου του 1943 το πείραμα αυτό διεξήχθει στην ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας. Σκοπός ήταν να γίνει αόρατο ένα αντιτορπιλικό με τη χρήση ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Ελντριτζ (DE 173).
Όλα ήταν έτοιμα. Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν από την ακτή και το πλήρωμα είχε πάρει τις θέσεις του. Όταν το πείραμα ξεκίνησε το θέαμα ήταν εκπληκτικό, το πλοίο εξαφανίστηκε και σύμφωνα με μάρτυρες εμφανίστηκε στο λιμάνι του Νόρφολκ πόλλα μίλια μακρία, οπου ύστερα από μερικά λεπτά παραμονής επέστρεψε ορατό πια στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας όπου ξεκίνησε το πείραμα.
Διάφορες πηγές μιλούν για τις ολέθριες επιπτώσεις του πειράματος πάνω στο πλήρωμα. Άλλοι έχασαν τα λογικά τους άλλοι εξαφανίστηκαν για πάντα και άλλοι κάηκαν ζωντανοί. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά μιας μικρής εφημερίδας της Φιλαδέλφειας οπου μια σερβιτόρα που δούλευε σε ένα τοπικό καφενείο ανέφερε οτι δύο ναύτες εξαφανίστηκαν μπροστά στα μάτια της. Όσοι από τους ναύτες επέζησαν κλείστηκαν σε ένα ναυτικό νοσοκομείο χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Οι βλαβέρες αυτές επιπτώσεις είναι ένας απο τους βασικούς λόγους που η τεχνολογία αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο.
Ενδιαφέρον έχει και η ιστορία του πλοίου μετά το πείραμα. Όταν ο πόλεμος τελείωσε το πλοίο δόθηκε στην Ελλάδα όπου ονομάστηκε Λέων. Πολοί από τους Έλληνες ναύτες που υπηρέτησαν σε αυτό ανέφεραν περίεργα φαινόμενα πάνω στο πλοίο... Το Λέων υπηρέτησε το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό αρκετά χρόνια μέχρι που παροπλίστηκε στη ναυτική βάση της Σούδας. Το τελευταίο πράγμα που ακούστηκε για αυτό είναι ότι ένας αξιωματικός ζήτησε την άδεια από τους ανωτέρους να το κινηματογραφήσει και να κάνει μια έρευνα για αυτό και τρείς μέρες αργότερα, πριν προλάβει να πάρει απάντηση, μια εταιρεία το αγόρασε για να το χρησιμοποιήσει για "παλιοσίδερα".....
-Μπατσής Κώστας

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 27 Φεβ 2004 14:10

Και ένα ακόμα κείμενο έχει ώς εξής:

Στις αρχές της δεκαετίας του '30,το πανεπιστήμιο του Chicago,σε συνεργασία μα το Αμερικάνικο Ναυτικό ξεκίνησε μια έρευνα για την πθανότητα της εξαφάνισης αντικειμένων με χρήση ηλεκτρισμού.Αργότερα,η έρευνα μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Princeton(όπου τύχαινε να εργάζεται και ο Einstein)όπου και συνεχίστηκε με απόλυτη μυστικότητα μέχρι την δεκαετία του '40.Κάποια στιγμή αποφασίστηκε η υλοποίηση της θεωρίας αυτής και αντικείμενο του πειράματοσ χρίστηκε το αντιτορπιλικό USS Eldridge στην Φιλαδέλφεια.
Στο Eldridge φορτώθηκαν τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιόντουσαν για το πείραμα και στις 28/10/1943 και ώρα 7:15 το πρωΐ,λοιπό,έγινε το τελικό τέστ.τα μηχανήματα άρχισαν να δουλεύουν,ενα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο άρχισε να σχηματίζεται γύρω απο το πλοίο που πια άρχιζε να ξεθωριάζει αφήνοντας ενα αχνό περίγραμα του να φαίνεται μόνο.Αφού,λοιπόν,έμεινε σε αυτή την κατάστασημερικά δευτερόλεπτα,εξαφανίστηκε εντελώς μέσα σε μια μεγάλη λάμψη.
Ύστερα απο το γεγονός,το πλοίο έκανε την εμφάνιση του στο Norfolk της Virginia,πολλά μίλια μακρυά για μερικά λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια.
Σε οτι αφορά το πλήρωμα του αντιτορπιλικού,αναφέρεται οτι μερικοί χάθηκαν,άλλοι τρελάθηκαν και άλλοι ενσωματόθηκαν στο μεταλικό σκελετό του πλοίου(όσοι έφεραν μεταλικά αντικείμενα).Πάντως,όσοι επέζησαν,δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι και έφυγαν,στην συνέχεια,απο το Αμερικάνικο Ναυτικό λόγω "ψυχολογικών προβλημάτων".
Eνδιαφέρον είναι να αναφερθεί,για όσους δεν το γνωρίζουν,οτι το εν λόγω πλοίο υπάγεται στο Ελληνικό Ναυτικό απο τις αρχές του '50.Οι σελίδες του ημερολογίου που αφορούν τις μέρες του πειράματος λείπυν,ενω έχουν αναφερθεί απο το πλήρωμα διάφορα περίεργα φαινόμενα όπως παραισθήσεις,δονήσεις εν πλήρη ακινησία(του πλοίου)προσωρινές απώλειες αντικειμένων μικρής αξίας,μέχρι και εμφανίσης φαντασμάτων.
Σε οτι αφορά το πείραμα αυτό,οι Αρχές της Αμερικής αρνούνται οτι το πείραμα αποσκοπούσε στην εξαφάνιση του Eldridge και οτι απλά επρόκειτο για διαδικασία Degaussing(Απομαγνητισμός).
(http://urantia.8m.com/ARTHRA-P.FILADELFIAS.htm)

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 27 Φεβ 2004 14:13

Και μπορώ να αναφέρω και άπειρα κείμενα στα αγγλικά που υπάρχουν στο ιντερνετ και παρουσιάζουν και την άλλη πλευρά. Γιατί δηλαδή όλοι αυτοί λένε ψέματα και έχουν γίνει πλούσιοι από αυτό. Αν ναί δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν από να στήνουν ιστοσελίδες και να γράφουν κείμενα.
Θα συμφωνήσω με τον εικονικό χρήστη (μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω ποιός είναι αυτός ο μυστήριος χρήστης) που λέιει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Απάντηση