Αφαντο το χιόνι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Αφαντο το χιόνι

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 12 Δεκ 2006 14:44

Κλειστές οι πίστες των Αλπεων λόγω του θερμότερου καταγεγραμμένου φθινοπώρου
Το φετεινό φθινόπωρο ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στις Αλπεις από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, τον 18ο αιώνα, και οι περισσότερες πίστες του σκι παραμένουν κλειστές στις αρχές Δεκεμβρίου.
Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο, πιθανώς αποτέλεσμα της παγκόσμιας θέρμανσης, κάνουν τα λουλούδια να ανθίζουν στη Σκανδιναβία και κρατούν ξύπνιες της αρκούδες στη Ρωσία.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι, γράφουν Τα Νέα τη Δευτέρα, αναφέρει πως ματαιώθηκαν χιονοδρομικοί αγώνες στη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ιταλία λόγω έλλειψης χιονιού.
Ακόμα και στη Μόσχα, η θερμοκρασία την 1η Νοεμβρίου δεν έπεσε κάτω από τους 4,5 βαθμούς Κελσίου, τιμή ρεκόρ από τότε που άρχισαν να καταγράφονται μετρήσεις το 1879, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Από τη Σιβηρία μέχρι την Εσθονία, τα ζώα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πέσει σε χειμέρια νάρκη αντιμετωπίζουν πρόβλημα αϋπνίας.
«Εντός των επόμενων 15 ετών, θα είναι αδύνατο να υπάρξει ένα σταθερό επίπεδο χιονιού σε υψόμετρο κάτω των 1.500 μέτρων» εκτιμά για την περιοχή των Αλπεων η Χέλγκα Κρομπ-Κολμπ του Πανεπιστημίου Φυσικών Πόρων στη Βιέννη.
«Σε 30-40 χρόνια οι πίστες για σκι σε υψόμετρο κάτω των 2.000 μέτρων δεν θα υπάρχουν πλέον» προειδοποιεί.

news.in.gr
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση