ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ

Απάντηση
diinekis
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:58
Εγγραφή:19 Απρ 2006 19:27
ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ

Δημοσίευση από diinekis » 28 Ιουν 2006 21:09

Έχουμε τεράστια πορεία σαν έθνος και δυστηχώς, αντί να μαθαίνουμε από την πορεία αυτή, απλά κοκορεύομε!
Πιστεύω πως το επόμενο βήμα για την Ελλάδα πρέπει να είναι η διάλυση των κομμάτων. Το εσωτερικό τους βρωμάει πολύ! Πρότασή μου είναι, εκλογές κάθε 4 χρόνια, με υποψηφίους συνδιασμούς χωρίς χρώματα, απλά με προτάσεις. Επίσης κανένας να μην μπορεί να εκλεγεί σε κανένα αξίωμα πάνω από 2 φορές. Έχουμε βουλευτές που βρίσκονται στα έδρανα 40 χρόνια και αυτό γιατί έχουν την γνωστή πελατία.
Ντροπή μας, ώ Έλληνες να τα δεχόμαστε αυτά! Ψηφίζουμε χωρίς σκέψη, αυτό που ψήφιζε και ο προπάππους μας. Απλά υπάρχουν και λίγα θύματα που δεν έχουν ενταχθεί πουθενά, γιατί απλά δεν ξέρουν τι παίζει και είναι αυτοί που καθορίζουν και το τι κυβέρνηση θα έχουμε.
Δηλαδή τι περιμένουμε απο τις κυβερνήσεις που θα έρθουν? Απλά θα μας ξετινάξουν! Μήπως υπάρχει και καμια σοβαρή πιθανότητα να μην τους ξαναψηφίσει ο λαός?Αν δεν είναι τώρα θα είναι μετά. Οι ΝΔούδες περίμεναν 20 χρόνια. Οι ΠΑΣΟΚοί θα περιμένουν άλλα τόσα. Δεν τους πειράζει...η βουλευτική αποζημείωση και οι μίζες πέφτουν είτε κυβερνάς είτε όχι. Και του ΚΚΕ να είσαι τα ίδια.Έχουν εξουσία και αυτοί και την εκμεταλλεύονται...
ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:525
Εγγραφή:21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 05 Ιούλ 2006 20:37

Διινεκή με έχεις εκπλήξει με τις ιδέες σου.Παρ'οτι στις περρισότερες απ'άυτές διαφωνώ λίγο ή πολύ.Εγώ βλέπω το πρόβλημα να προέρχεται απο έλειψη Δημοκρατίας και Ελευθερίας.Το δικομματικό καθεστώς μας έχει κάτσει στο σβέρκο πολλά χρόνια.Πρέπει να απαλαγούμε απο την λέρα αυτή.Αλλά πως θα το κάνουμε....???
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

diinekis
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:58
Εγγραφή:19 Απρ 2006 19:27

Δημοσίευση από diinekis » 07 Ιούλ 2006 21:22

Φίλε Spacelord, θέλω να ξέρεις πως πιστεύω ότι ένα σπίτι που έχει κτιστεί λάθος και να γίνουν βελτειώσεις σωστό σπίτι δεν θα γίνει ποτέ...Όλοι στην Ελλάδα απλά προσπαθούν να μπαλώσουν την λακούβα στο δρόμο και ποτέ δεν σκέφτονται να φτιάξουν τον δρόμο από την αρχή...Έτσι πάντα λακούβες θα έχουμε στον δρόμο μας και μ'αυτές θα ζουν και τα παιδία μας....Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ σαν πατέρας ενός αγοριού 3 μηνών με ενδιαφέρει να το δω να μεγαλώνει σε ένα κράτος σωστό και δίκαιο και όχι απαραίτητα σε ένα κράτος που απλά παρέχει στους πολίτες του 5 πράγματα....Η κατάσταση χρίζει άμεσης επέμβασης και αυτή δεν μπορεί να γίνει με κανένα από τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα. Ακόμα και το ΛΑΟΣ όσο και αν διαφωνείς σε πελάτες απευθύνεται.....
Προτείνω απλά την μη ύπαρξη κομμάτων και οι εκλογές να γίνονται μόνο με την προεκλογική συνεύρεση ανθρώπων....Τα ποσά που διακινούν άλλωστε τα κόμματα είναι τεράστια και ύποπτα και αυτό φεν αλλάζει...
Ή την αρετή ή την κακία....και τα δύο μαζί δεν γίνονται...Μέσα στην κακία όσο καλές προθέσεις και αν υπάρχουν, στην κακία θα ζουν....

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:254
Εγγραφή:05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 08 Ιούλ 2006 09:09

diinekis όσο βλέπεις ΠΑΣΟΚ + ΝΔ ή ΝΔ + ΠΑΣΟΚ μαζί να συγκεντρώνουν ποσοστά 80% καί ... η διάλυση των κομμάτων είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Αυτοί είμαστε και δέν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε.
Παλιότερα είχαμε Ένωση Κέντρου και ΕΡΕ, τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω του οτι μεσολάβησε μιά δικτατορία 7χρονη που ανέτρεψε την παλιά κατάσταση και με την πτώση της γεννήθηκαν και τα διάδοχα κόμματα.
Αυτά φαίνεται θα κρατήσουν πολλά χρόνια ακόμα μέχρι μετά απο κάποια άλλη δικτατορία βγούν τα διάδοχα τους κ.ο.κ.
Η ζωή συνεχίζεται :oops:
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:525
Εγγραφή:21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 10 Ιούλ 2006 19:30

Δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν το σωστό που προτύνει ο φίλος μας ο διινεκής.Εγώ θα ήθελα τα κόμματα να ήταν περισσότερο δημοκρατικά και όχι φασιστικά όπως είναι τώρα.Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Έτσι δεν συμπεριφέρωνται οι εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι μόνο?Γιατί μας αφαιρούν το δικαίωμα του δημοψηφίσματος?Μας έχουν μεταβάλει σε βαρβάρους αφου ανεχόμεθα φερ'ειπείν η πολιτεία μας που ψευδεπιγράφως αυτοονομάζεται Ελληνική Δημοκρατία,ποτέ να μη ζητάει την γνώμη μας,για κανένα απολύτως ζήτημα.Μπήκαμε στην Ε.Ε. χωρίς να ερωτηθούμε!Μπήκαμε στην ΟΝΕ και πάλι δεν μας ρώτησαν πρώτα!Πήγαν να ψηφίσουν το ευροσύνταγμα και πάλι δεν μας ρώτησαν!Αποφασίζουμε και διατάζουμε δηλαδή.
Κατα την γνώμη μου,το μείζον χαρακτηριστικό της Ελληνικής σκέψης είναι η λατρεία για την ελευθερία.Ακόμη και η λέξη αυτή για χιλιετίες ήταν εντελώς άγνωστησε όλους τους άλλους λαούς της γής,όπου κατα κανόνα ένας ή στην καλλίτερη περίπτωση κάποιοι αποφάσιζαν για τους υπολοίπους,χωρίς να τους ρωτήσουν καν.Αντιθέτως η ελληνικότης απαιτεί τον σεβασμό στις γνώμες των πολλών.Και δεν αναφέρομαι κατ'ανάγκην στην περίοδο της Αθηναίων Πολιτείας,όπου προφανώς η αρχή αυτή έφθασε στο ζενίθ της.Αλλά ακόμα και στην ''ολιγαρχική'' Σπάρτη ,οι μείζονες αποφάσεις,το εάν θα κάνουμε πόλεμο ή ειρήνη φερ'ειπείν ή το εάν θα μεταβάλουμε την νομοθεσία μας,εξαρτάται όχι απο την απόφαση των Εφόρων και της Γερουσίας(δηλαδή της κυβερνήσεως), αλλά απο την απόφαση έστω και δια βοής,της Απέλλας.Δηλαδή της Εκκλησίας του Δήμου της Σπάρτης,στην οποία ψήφιζαν και οι γυναίκες ακόμη!
Είναι έγλημα αυτό που κάνουν οι σύγχρονες κυβερνήσεις.Αντι να διαλυθούν ας κοιτάξουν να γίνουν ποιο Δημοκρατικές.Γιατί με αυτό το σύστημα εμείς παραμένουμε αδρανείς και ανενεργοί πολίτες που το μέλλον μας δεν το φτιάχνουμε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι!Η δύναμις του Έλληνα είναι ο Λόγος.Και αφού μας αφέρεσαν τον Λόγο εις τα κοινά πάψαμε να είμαστε πραγματικοί Έλληνες.
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:687
Εγγραφή:13 Μαρ 2005 16:17

Re: ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 10 Ιούλ 2006 23:19

diinekis έγραψε: ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
diinekis από τίς ποιό δημοκρατικές προτάσεις που έχω ακούσει μέχρι σήμερα! Με τι όμως θα αντικαταστήσουμε τα κόμματα;
Κάποιος που βάζει μια τόσο ριζοσπαστική πρόταση στο "τραπέζι" δεν μπορεί κάτι θα έχει σκευτεί για το επόμενο βήμα.
Με χαρά να ακούσουμε την πρόταση και να την συζητήσουμε.

Υ.Γ. Κάτι έχω και εγώ στο μυαλό μου. Το ονομάζω :D "ντουφεκιά στο σκοτάδι" Εντάξει παράξενος τίτλος για τρόπο δημοκρατικής διακυβέρνησης αλλά......
Tasos Zakynthos

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:424
Εγγραφή:17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 11 Ιούλ 2006 00:32

Αγαπητέ diineki οι σκέψεις σου είναι ενδιαφέρουσες, όμως φοβάμαι ότι περιορίζονται στο θεωρητικό επίπεδο. Οι δομές των σύγχρονων κοινωνιών αλλά και τα πληθυσμιακά δεδομένα οδηγούν στην οργανωμένη άσκηση των κοινών. Τα κόμματα είναι, προβληματικοί μεν αλλά είναι, φορείς της δημοκρατίας, αυτής έστω της μορφής αστικής δημοκρατίας που έχουμε σήμερα. Συμφωνώ πάντως με τον Τάσο ότι αξίζει να ακούσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της πρότασης σου.

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:687
Εγγραφή:13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 11 Ιούλ 2006 14:58

Dorian έγραψε: Συμφωνώ πάντως με τον Τάσο ότι αξίζει να ακούσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της πρότασης σου.
Dorian έκανα post την πρότασή μου στο viewtopic.php?p=12366#12366
Ειληκρινά την θεωρώ ανεδαφική και όπως αναφέρω δεν "αντέχει" να συζητηθεί ούτε σε καφενείο.
Tasos Zakynthos

Απάντηση