Τράπεζα Χρόνου

Ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
Απάντηση
esther
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις:22
Εγγραφή:25 Σεπ 2005 23:51
Τράπεζα Χρόνου

Δημοσίευση από esther » 02 Νοέμ 2005 00:46

Μόλις άκουσα στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα, η πρώτη στην Ελλάδα, Τράπεζα Χρόνου. Μη φανταστείτε κάποια σχέση με οικονομική διακίνηση χρημάτων κλπ.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Εγώ π.χ. ξέρω να καλλιεργώ κήπους. Και έχω στη διάθεσή μου, ελεύθερες, δύο ώρες την εβδομάδα. Παίρνω στο τηλέφωνο την Τράπεζα, και το δηλώνω. Όταν χρειαστεί κάποιος, κάποιον να φτιάξει τον κήπο του, με καλεί, και πάω και τον φτιάχνω. Αυτός προσφέρει στην Τράπεζα, κάποια άλλη υπηρεσία, κάποια άλλη στιγμή, άλλου είδους, από κάποιο άλλο τυχόν επάγγελμα ή και χόμπυ, της ίδιας χρονικής διάρκειας, και έτσι ξεπληρώνει τις δικές μου ώρες, που του έφτιαξα τον κήπο του. Παράδειγμα αυτό, οι ώρες στην Τράπεζα Χρόνου, μπορούν να περιέχουν οτιδήποτε. Όλα τα επαγγέλματα, τα πάντα.

Όταν, τώρα, χρειαστώ κάποιον να πάει την μητέρα μου στο αεροδρόμειο, παίρνω τηλέφωνο στην Τράπεζα, και τους λέω: "Καίγομαι, μπορείτε να μου βρείτε κάποιον να πάει με ασφάλεια και εμπιστοσύνη τη μαμά μου στο αεροδρόμειο; Έχω τοκισμένες τόσες ώρες". Και η βοήθεια έρχεται.

Δεν ξέρω, συνάδελφοι, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ιδέα! Μάλιστα, η κ. Ρουμπάνη που είναι η διευθύντρια του προγράμματος και η προσκαλεσμένη της εκπομπής, είπε, πως πολλοί φοιτητές και άνεργοι, χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για να διευκολύνουν τη ζωή τους, και ανταλλάσουν υπηρεσίες, χωρίς καθόλου μεσολάβηση χρημάτων.

Όπως παλιά στα χωριά ανταλλάσονταν οι υπηρεσίες, και μαζεύονταν όλοι μαζί και πήγαιναν τη μια μέρα και θέριζαν του ενός το κτήμα, την άλλη μέρα του άλλου κλπ.

Για όσους θέλουν: Τράπεζα χρόνου: 210-9700814 : κ. Ρουμπάνη.

Μόνο που, είπε η κ. Ρουμπάνη πως χρειάζεται... υπομονή με το τηλέφωνο, και ο εκφωνήτης πρόσθεσε: "Ας γίνει ανταλλαγή υπηρεσιών ώστε να τοποθετηθεί ένα ωραιότατο τηλεφωνικό κέντρο". Και η κ. Ρουμπάνη συμφώνησε.
Η αμφιβολία βλέπει τα εμπόδια. Η Πίστη βλέπει το Μονοπάτι! Η αμφιβολία βλέπει τη νύχτα. Η Πίστη βλέπει το Μονοπάτι! Η αμφιβολία φοβάται το επόμενο βήμα. Η Πίστη περπατάει προς το Φως! Η αμφιβολία ρωτάει ποιος πιστεύει; Η Πίστη απαντάει: ΕΓΩ!!!!

Άβαταρ μέλους
αλεξης
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:65
Εγγραφή:02 Σεπ 2005 08:01

Δημοσίευση από αλεξης » 02 Νοέμ 2005 03:19

πολυ ωραιο αλλα υπαρχει καμια περιπτωση να χρωστας ωρες και αμα ναι και δεν θες να πας τι γινεται?
ολα βασιζονται στο σχεδιο Του.

esther
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις:22
Εγγραφή:25 Σεπ 2005 23:51

Δημοσίευση από esther » 02 Νοέμ 2005 17:26

Έχεις δίκιο, αγαπητέ Αλέξη! Τότε τι γίνεται; Όταν δεν θα θέλεις να πας, να ξεπληρώσεις τις ώρες που θα χρωστάς στην Τράπεζα Χρόνου τι γίνεται τότε;

Φαντάζομαι θα περιμένουν λίγο καιρό, θα σε ειδοποιούν μετά, και μετά θα γίνεται το γνωστό που γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις: Θα σε διαγράφουν από την Τράπεζα.

Το πιο λογικό αυτό δεν είναι; Τι; Λες να γίνεται όπως με τις Πιστωτικές κάρτες, και να αρχίζουν.... να σου δημεύουν τα περιουσιακά σου στοιχεία, για τους Τόκους και τα πανοτόκια;.... Δεν νομίζω να φτάνουν μέχρις εκεί.... Για την ώρα τουλάχιστον!

Γιατί αν φτάσουμε σε κάποια εποχή Όργουελ, όπως διάβαζα σε κάποια άλλη θεματική Ενότητα, και επεκταθεί αυτή η κατάσταση με τις Τράπεζες Χρόνου πάρα πολύ, λέμε τώρα, μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Ποια είναι η δική σου γνώμη;
Η αμφιβολία βλέπει τα εμπόδια. Η Πίστη βλέπει το Μονοπάτι! Η αμφιβολία βλέπει τη νύχτα. Η Πίστη βλέπει το Μονοπάτι! Η αμφιβολία φοβάται το επόμενο βήμα. Η Πίστη περπατάει προς το Φως! Η αμφιβολία ρωτάει ποιος πιστεύει; Η Πίστη απαντάει: ΕΓΩ!!!!

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:424
Εγγραφή:17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 03 Νοέμ 2005 15:08

Η πρώτη, αθόρμητη αντίδραση μου είναι αρκετά αρνητική σε μια τέτοια μορφή ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

epiktitos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:103
Εγγραφή:09 Μαρ 2004 20:09

Δημοσίευση από epiktitos » 03 Νοέμ 2005 19:25

ΧΡΟΝΟΣ ,ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΣΘΗΡ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ.
epiktitos Ο ΝΟΩΝ.....ΝΟΕΙΤΩ

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:636
Εγγραφή:09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 17 Νοέμ 2005 17:36

epiktitos έγραψε:ΧΡΟΝΟΣ ,ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΣΘΗΡ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ.
Αν θέλει να είναι καχύποπτος κανείς (κατ' άλλους αν δε θέλει να είναι αφελής) θα πρέπει να σκεφτεί ότι σ' αυτό μπορούν να συμμετέχουν και κακόβουλοι άνθρωποι, που ψάχνουν μια ευκαιρία να χωθούν στη ζωή άλλων με κακούς σκοπούς. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι, και μπορούν κάλλιστα να μείνουν άγνωστοι στις τεράστιες πόλεις όπου "δεν είμαστε όλοι ξαδέρφια", γι' αυτό προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν π.χ. τη μητέρα μου σε κάποιον που δεν έχω δει ποτέ, για να την πάει κάπου - εκτός αν είναι επαγγελματίας οδηγός κι έχω πάρει και τον αριθμό του ταξί.. Δεν είναι δύσκολο όταν έχουμε μάθει κάποια πράγματα για κάποια πρόσωπα, να τα βλάψουμε με τρόπο που δεν φαίνεται ότι σχετίζεται με την τράπεζα χρόνου.
Ίσως πάλι και να έχω δει πολλές ταινίες τρόμου τελευταία! :wink:
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

Άβαταρ μέλους
necrosauron
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:222
Εγγραφή:27 Δεκ 2005 17:45

Δημοσίευση από necrosauron » 28 Δεκ 2005 11:01

Πάντως για κάτι τύπους σαν κι εμένα που βαριούνται που ζούν :wink: δν είναι και ότι καλύτερο .
"Τhe World Is Full of Kings and Queens Who Blind Your Eyes Then Steal Your Dreams" Black Sabbath - Heaven and Hell - Heaven and Hell

Απάντηση