Πολυπεπίπεδο marketing (Multi Level Marketing - MLM)

Επιχειρηματικό περιβάλλον, προγράμματα επιδοτήσεων, ίδρυση εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων
Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 29 Μάιος 2005 21:47

Αγαπητέ Κώστα, προφανώς αναφέρεσαι σε μια αλλοτρίωση τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Προσωπικά, πιστεύω ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και στοιχεία απάτης, ή τουλάχιστο παραπλάνησης.

angel
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 230
Εγγραφή: 26 Ιουν 2004 11:38

Δημοσίευση από angel » 31 Μάιος 2005 11:29

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα, αλλά και με τον Dorian. Βεβαίως και υπάρχει παραπλάνηση στην όλη υπόθεση - ή μάλλον η όλη υπόθεση στηρίζεται στην παραπλάνηση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι κάθε πωλητής στα χαμηλότερα επίπεδα εν γνώσει του παραπλανά αυτούς που προσπαθεί να πείσει για τα δήθεν πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε πυραμίδες του συγκεκριμένου τύπου, αλλά ότι αυτό σαφέστατα ισχύει για τα μέλη που κατέχουν τις ψηλότερες θέσεις της πυραμίδας.

Μακριά, ΜΙΧΑΛΗ. Μακριά κι αλάργα.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 31 Μάιος 2005 13:01

Βλέπω ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων. Έτσι κι αλλιώς δεν το είδα κι εγώ πολύ θετικά, κυρίως γιατί ξέρω ότι δεν είμαι καλός έμπορος.

gtsitsas
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 10 Ιουν 2005 16:49

Η ουσία

Δημοσίευση από gtsitsas » 10 Ιουν 2005 17:26

Τελικά αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα είναι η ουσία της υπόθεσης και αυτή είναι μια, μας αρέσει δεν μας αρέσει στο μέλλον (ήδη έχει αρχίσει και μάλιστα υπάρχει και ελληνική εταιρεία που προωθεί το MLM στο αντικείμενό της) η εργασία αλλάζει μορφή και το κλασικό "δωδεκάωρο" (για τους περισσότερους μη δημόσιους υπαλλήλους) είναι ασύμφορο (χρόνος/χρήμα). Δεν θα με πείραζε να ασχοληθώ (όπως και ασχολούμε) με το MLM. Προτιμώ να δουλεύω για τον εαυτό μου και να βγάζω όσα αναλογούν στο χρόνο που δίνω παρά να μην πληρώνομαι για την δουλειά που προσφέρω ή να παρακαλάω για αύξηση μισθού.
Έχει δίκιο ο φίλος που λέει ότι το πως ασχολείσε και με πιο τρόπο προωθείς την δουλειά σου παίζει ρόλο (bad advertisement), όπως παίζει ρόλο η εταιρεία και τα προιόντα που προωθεί. Απατάτε οικτρά όποιος νομίζει ότι υπάρχει έστω και μια περίπτωση να μην δουλεύει και να βγάζει χρήματα. ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα δεν γίνεται χωρίς μόχθο. Όντως η αμερικάνικη προσέγγιση του "πείθω" ή τουλάχιστον προσπαθώ να πείσω είναι μακριά από τις συνήθειες του Έλληνα. Εγώ προσωπικά δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω κανέναν (κάκιστος πωλητής ούτος ή άλλος) και η όλη ιστορία έχει αρχίσει και παίρνει σάρκα και οστά.
Επέλεξα μια εταιρεία που δεν είναι super market (μπες internet και πράγγειλε ότι θες) και που πάνω από όλα με βοήθησε με το προιόν της να λύσω ένα χρόνιο πρόβλημα (παχυσαρκία). Είναι ίσως το σπουδαιότερο από όλα να έχεις εμπιστοσύνη στο προϊον και προσωπική εμπειρία. Μετά από αυτό ναι ασχολούμε και δεν θεωρώ ότι είμαι απατεώνας όπως αναφέρει και ο Μάχος απλά και μόνο γιατί το προιόν είναι σωστό (αποδεδειγμένα) και οι άνθρωποι που μου έδειξαν την δουλειά δεν ασχολούνται με κόσμο που δεν το έχει ή νομίζει ότι τα ξέρει όλα και τελικά κάνει λάθη (ξέρετε το ρητό με τα ξερά και τα χλωρά...). Από την μεριά μου επιλέγω τους συνεργάτες μου και αυτό που με χαροποιεί είναι ότι όλοι τους είναι άτομα με μυαλό και όχι μπακάληδες.
Εν τέλει δεν είναι για όλους η κάθε δουλειά και πολύ περισσότερο αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν σου κάνει.

Αγαπητέ Κώστα Δελήμπαση συμφωνώ με το άρθρο σου σε πολλά σημεία, σε αρκετά όμως είναι πολύ γενικό.

-------------------------------------------------
keep your eyes open and your mind strong
-------------------------------------------------

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Re: Η ουσία

Δημοσίευση από Dorian » 14 Ιουν 2005 00:28

gtsitsas έγραψε:Προτιμώ να δουλεύω για τον εαυτό μου και να βγάζω όσα αναλογούν στο χρόνο που δίνω παρά να μην πληρώνομαι για την δουλειά που προσφέρω ή να παρακαλάω για αύξηση μισθού.
Είσαι σίγουρος πώς δουλεύεις για τον εαυτό σου; Μήπως η ενεργητικότητα και οι ικανότητες σου να μπορούσαν να διοχετευθούν προς μια μακροπρόθεσμα πιο αποδοτική και δημιουργική δραστηριότητα;

Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι η αντιμετώπιση που έχεις είναι απόλυτα υγιής μια και ξεκινάς με το βασικό δεδομένο:
Απατάτε οικτρά όποιος νομίζει ότι υπάρχει έστω και μια περίπτωση να μην δουλεύει και να βγάζει χρήματα. ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα δεν γίνεται χωρίς μόχθο.
Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει με όλους.

gtsitsas
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 10 Ιουν 2005 16:49

Re: Η ουσία

Δημοσίευση από gtsitsas » 14 Ιουν 2005 03:21

Dorian έγραψε:
gtsitsas έγραψε:Προτιμώ να δουλεύω για τον εαυτό μου και να βγάζω όσα αναλογούν στο χρόνο που δίνω παρά να μην πληρώνομαι για την δουλειά που προσφέρω ή να παρακαλάω για αύξηση μισθού.[/quote:6aed949c13]
Είσαι σίγουρος πώς δουλεύεις για τον εαυτό σου; Μήπως η ενεργητικότητα και οι ικανότητες σου να μπορούσαν να διοχετευθούν προς μια μακροπρόθεσμα πιο αποδοτική και δημιουργική δραστηριότητα;

Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι η αντιμετώπιση που έχεις είναι απόλυτα υγιής μια και ξεκινάς με το βασικό δεδομένο:
Απατάτε οικτρά όποιος νομίζει ότι υπάρχει έστω και μια περίπτωση να μην δουλεύει και να βγάζει χρήματα. ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα δεν γίνεται χωρίς μόχθο.
Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει με όλους.
Αγαπητέ Dorian,
Δέχομαι με χαρά τις παρατηρήσεις σου αλλά θα έλεγα ότι πριν κριθώ θα έπρεπε πρώτα να ακουστώ.
Μετά από μια διαμονή 10 χρόνων και μια καριέρα 8 χρόνων στην Αθήνα και μάλιστα στον χώρο της πληροφορικής επέστρεψα για μια πιο υγειή ζωή στην γενέτειρά μου την Κέρκυρα. Δυστυχώς όμως επαγγελματικά άκουσα αρκετές φορές το "over quilified". Δεν δέχομαι στην ζωή μου (δυστυχώς ή ευτυχώς) την οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με το δημόσιο, όπως επίσης το να δουλεύω με τρεις και εξήντα (γέλασα με την ψυχή μου όταν μου πρότεινε ένας επιχειρηματίας να εργασθώ το γνωστό 12ωρο με 600 ευρώ/μήνα).
Έτυχε βεβαίως λόγω του προσωπικού προβλήματος να έχω και άμεση επαφή έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια θετική σχέση με την εταιρεία και το προϊόν της. Το ΑΝ πετύχει το εγχείρημα δεν υφίσταται γιατί όπως ανέφερα έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό που δεν μπορώ να προεξοφλήσω είναι το που θα σταματήσει. Εύχομαι μια μέρα στο άμεσο μέλλον να μπορέσω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου και να συζητήσουμε εκτενέστερα (αν θέλετε) το, αν μου επιτρέπεται να το πω έτσι, φαινόμενο.
Όντως στο δεύτερο έχεις απόλυτο δίκιο και λυπάμαι όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 17 Αύγ 2005 01:30

Καλέ μου gtsitsas, μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά. Ο χώρος των εταιρειών που ασχολούνται με αυτή τη μορφή προώθησης προϊόντων έχει κατακλυστεί από εταιρείες, αλλά και "εταίρους" οι οποίοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάνε όνειρα και ελπίδα σε ανθρώπους που βλέπουν τις καθημερινές δυσκολίες, όπως τις περιέγραψες και εσύ.

Επέτρεψε μου να πώ πώς δεν έχετε τη δική σας δουλειά, όσο κι αν αυτό ευαγγελίζονται αυτές οι εταιρείες. Αμισθους πωλητές ψάχνουν και τίποτε παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 17 Αύγ 2005 14:29

Η Kate το λέει κομψά, εγώ θα το πώ χοντρά: κορόιδα ψάχνουν.

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 04 Νοέμ 2005 13:37

Απο περιεργεια πηρα τηλεφωνο σε ενα απο τα χαρτακια που κυκλοφορουν κολλημενα στις κολωνες και υποσχονται εισοδημα 1.000-10.000 ευρω το μηνα. Απαντησε μια κυρια και σας μεταφερω τις παρατηρησεις μου:
1. Ενω αυτη μου συστηθηκε μονο με το μικρο της παροτι εγω τη ρωτησα να μου πει και επιθετο (απαντουσε "αυτα θα τα πουμε αργοτερα") ζηταγε ολες τις δικες μου λεπτομερειες (ονομα, ηλικια, απασχοληση, τοπο διαμονης κλπ).
2. Δε μου ελεγε για τι ειδους δουλεια προκειται, αλλα ελεγε συνεχως οτι πρεπει να βρεθουμε απο κοντα να μου εξηγησει. Εγω ελεγα πως θελω να ξερω απο πριν για να δω αν με ενδιαφερει και να μη χασω το χρονο μου, αλλα αυτη επεμενε.
3. Ρωτησα ποιος ειναι ο μισθος και ποσες ωρες θα πρεπει να σχολουμαι και παλι δεν πηρα απαντηση παρα μονο υπεκφυγες.

net_dimitris
Δόκιμο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2005 22:10

Παν μέτρον άριστον

Δημοσίευση από net_dimitris » 23 Νοέμ 2005 22:19

Μόλις πριν απο μερικές ημέρες με πλησίασαν για 2η φορά στη ζωή μου
άτομα από δικτυακό μάρκετινγκ. Φυσικά και αρνήθηκα την συνεργασία αν και πήγα σε ένα σεμινάριο τους. Η όλη κατάσταση για κάποιον που έχει τη
στοιχειώδη λογική "βρωμάει". Θα ήθελα όμως, μια που μου πέρασε απο το
μυαλό αυτή η σκέψη, να κάνω ένα συσχετισμό μεταξύ Πυραμίδων και Μασωνίας.
Δεν είμαι θρησκόληπτος, είμαι αρκετά μακρυά από την εκκλησία, αλλά όλη
αυτή η μανία που κρατάει δεκαετίες τωρα δικτύωσης του κόσμου μου κινεί
τις υποψίες. Έχουν σχέση όλα αυτά με μασωνικές και σιονιστικές
φιλοδοξίες ή όχι;
Διαφημίζουν προϊόντα που γιατρεύουν τα πάντα. Από ψωρίαση μέχρι
ανικανότητα. Όλα αυτά σε μια σκηνοθετημένη παράσταση που πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να μην το καταλάβεις.
Εμείς όμως είμαστε έλληνες. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου που η φύση της κατακλίζεται από προϊόντα έτοιμα να σου προσφέρουν τις
υπηρεσιες τους. Τϊ δεν έχουμε; Το καλύτερο μέλι. Τέλειο πεντανόστιμο
ελαιόλαδο-θεικό ανά τους αιώνες. Χιλιάδες βότανα. Φρούτα καλοκαιρινά, φρούτα χειμερινά και τους χυμούς αυτών. Θάλασσα, ήλιο, νησιά, βουνά, ψάρια και γενικά ότιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους μας. Θεϊκός τόπος. Γεμάτος αγαθά, γεμάτος ιστορία, γεμάτος ήρωες και σοφούς. Βέβαια δεν έλειψαν ποτε και οι ηλίθιοι. Δυστυχώς.
Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη από κανένα "υπερ-προϊόν" αλόης για να κάνουμε υγιηνή ζωή. Απλά χρειαζόμαστε να θυμηθούμε ποιοί είμαστε και ποιούς προγόνους έχουμε. Ο μοναδικός λαός του κόσμου που λάτρεψε τη φιλοσοφία, την τέχνη, το σώμα, το μέτρο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ για πολλούς και διάφορους λόγους. ΟΧΙ άλλη αλόη επομένως παρα μονάχα μέτρο.
Πού αποσκοπούν επομένως όλοι αυτοί οι ιδρυτές των εταιριών MLM;
Υπάρχουν οι εξής εκδοχές:
1ον Εϊναι όντως ΑΓΙΟΙ και έχουν βρει τον τρόπο να παράγουν τα καλύτερα
προϊόντα με τρόπο που δε βλάπτει τη φυση και χωρίς πειραματόζωα.
2ον Είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν βάζοντας
άλλους να δουλεύουν για αυτόυς;
3ον Είναι κάποιοι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ που έχουν σκοπό στο μακρυνό ή στο κοντινό
μέλλον να ελέγχουν όλο τον κόσμο;
Σκεφτήτε τι μπορούν να ελέγξουν. Αν κατορθώσουν να μας κάνουν όλους
καταναλωτές-συνεργάτες-θύματα τους. Αν καταφέρουν να μας κάνουν όπως λένε, να πολλαπλασιάσουμε τον εαυτό μας. ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΟΙ δεν το κάνουν αυτό;
Θα ελέγχουν όλη την παραγωγή στον κόσμο. Ο ένας θα έχει εκατομύρια
τετραγωνικά χιλιόμετρα καλιέργειας αλόης. Ο άλλος θα ελέγχει όλα τα
απορρυπαντικά του κόσμου κλπ. Μέχρι και όλους τους μεταλλαγμένους σπόρους αγροτικών προϊόντων θα ελέγχουν οι οποίοι αποτελούν αναλώσιμο πια μια που είναι υβρίδια δηλαδί στείροι.
Θα ήθελα να πιστεύω το 1ο για να μπορώ να κοιμάμαι ήσηχος τα βράδια.
Για να νοιώθω βλάκας που δεν δέχτηκα την πρόταση τους και που πέθανα
φτωχός. Μακάρι να είναι άγιοι και να καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που
δεν άδραξα την ευκαιρία της ζωής μου.
Αν όμως ισχύουν οι άλλες εκδοχές τότε πρέπει να αρχίσω να φοβάμαι.
Πρέπει να τρέμω γιατί θα χάσω πια την εμπιστοσύνη μου προς οποιονδήποτε προσπαθήσει να με πλησιάσει. Γιατί όπως και κάποιες άλλες αιρέσεις, δε θα εκδηλωθεί αμέσως. Θα μου κάνει το φίλο για να εκμεταλευθεί μια πιθανή ευαίσθητη στιγμή μου και να με προσηλητίσει. Η πιθανότητα πιά όλοι αυτοί να έχουν τα ίδια κίνητρα εκδηλούμενα με άλλο πρόσωπο μου φαντάζει πιθανή. Μάρτυρες Ιεχωβά, Ρόταριανοί, Μασώνοι, MLM. Δεν φαντάζει να έχουν
όλοι την ίδια στρατηγική; Την ίδια ιεραρχεία;
Μακάρι να κάνω λάθος και να είμαι φαντασμένος. Είμαι μακρυά από την
εκκλησία αλλά μηπως τελικά δε θα έπρεπε;
ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΜΦΑΝIΖΕΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Αποσύνθεση του ιστού της ανθρώπινης κοινωνίας. Διαίρει και βασίλευε.
Κανένας λόγος για τη χαρά της δημιουργίας, Κανένας λόγος για ευτυχία.
Κανένας λόγος για γαλήνη, για δόξα. Κανένας λόγος για υστεροφημία. ΜΟΝΟ
ΠΛΟΥΤΟΣ.
Μακάρι να κάνω λάθος αλλά μάλον δεν κάνω.
Είναι ο καιρός να θυμηθούμε ότι είμαστε έλληνες. Ας θυμηθούμε τα
γνωμικά τους και θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Απάντηση