Η σύγχρονη Αμερικανική δικτατορία

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 05 Οκτ 2004 16:09

Λες? :wink:
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

Άβαταρ μέλους
don_kichotes
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 01 Οκτ 2004 10:44

Δημοσίευση από don_kichotes » 05 Οκτ 2004 16:34

:? τώρα με μπέρδεψες
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ

feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 06 Οκτ 2004 09:10

Πλάκα έκανα :P
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 16 Οκτ 2004 10:57

Το πρόβλημα για οποιουσδήποτε απο εμάς συζητάμε αυτό το θέμα δέν είναι κατα πόσον λειτουργεί η Δημοκρατία σε κάποιο κράτος το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη του Πλανήτη αλλά τι επιπτώσεις υπάρχουν σε εμάς. Οι Η.Π.Α. είναι οπωσδήποτε Σήμερα μιά Δικτατορία που καταπατά σκληρά την Ανθρώπινη προσωπικότητα αλλά αυτό δέν θα ήταν λόγος να μας ανησυχούσε. Μπορούσε καλύτερα να μας απασχολήσει η Τουρκική, ή η Αλβανική, ή η Βουλγάρικη δικτατορία κρατών τα οποία βρίσκονται δίπλα μας αλλά απο την στιγμή που οι Η.Π.Α. ασκούν για τα καλά πλέον Παγκόσμια Εξουσία & Παντοκρατορία χωρίς την παραμικρή αντίδραση ή αντίλογο πλέον είναι επιτακτική ανάγκη κάθε Ανθρώπου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο Κράτος.
Κατ'αρχήν γιατί να ασκείται όλη η εξουσία αποκλειστικά απο 2 μόνο Κόμματα συγγενή μεταξύ τους;;;
Το πολύ Ακροδεξιό ας πούμε & το λιγότερο Ακροδεξιό το οποίο στην ανάγκη γίνεται πολύ...
Δέν είναι Δικτατορία αυτό (;;;) & μάλιστα τόσο ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που κάνει πλήση εγκεφάλου σε όλο τον κόσμο οτι είναι το πιό Δημοκρατικό Κράτος που έχει βγεί ποτέ στην Ανθρώπινη Ιστορία ... & το πιστεύουν κιόλας!!! Το πιστεύουν γιατί δέν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση απο καμιά μεριά του Πλανήτη. Είναι γεγονός οτι & στην Ελλάδα κυβερνάνε μόνιμα τα 2 μεγάλα Κόμματα τα οποία πάνω-κάτω εξασκούν παραπλήσιες Πολιτικές, ενώ τα βίτσια τους εξαρτώνται απο τις διαθέσεις του κάθε Πρωθυπουργού. Εκπροσωπούνται όμως έστω & τυπικά 2 ή 3 ή 4 άλλα Κόμματα τα οποία έστω & άν δέν το πιστεύουμε μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα & να αποτρέψουν πλέον υποχθόνια Σχέδια. Ιδιαίτερα άν εφαρμόζεται η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ο ρόλος τους γίνεται σημαντικότατος ακόμα & στον σχηματισμό Κυβερνήσεων, άσχετα με τα αρρωστημένα δικά μας μυαλά σάν Ψηφοφόροι που θέλουμε να τα υποτιμάμε ... αλλά όσο & να θέλουμε να τα υποτιμήσουμε πάντα μπροστά μας θα τα βρούμε!! Αυτό είναι το Μεγάλο προσόν του δικού μας Πολιτεύματος σε σχέση με αυτό των Η.Π.Α.. Στις δέ Η.Π.Α. άν εμφανιστεί κανένας αντιρρησίας της Πολιτικής τους, ή Αριστερός, ή Οπαδός της Κοινωνικής Πολιτικής θα καταλήξει σε κανένα μπουντρούμι κατηγορούμενος για Αρχιτρομοκράτης ή σε καμιά ηλεκτρική καρέκλα!! Ποιά η διαφορά λοιπόν του σημερινού καθεστώτος των Η.Π.Α. με το παλιό καθεστώς των Ε.Σ.Σ.Δ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Ίδια & Απαρράλακτα!!
¶λλωστε ο σημερινός αισχρότατος BUSH βρήκε την συγκεκριμένη Ορολογία του ΑΡΧΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ (λές & η Τρομοκρατία δέν κατευθύνεται απο τον ίδιο & τους φίλους του που βρίσκονται πάνω απο αυτόν), για να ονομάσει έτσι οποιονδήποτε ¶νθρωπο στον Πλανήτη δέν τον λατρεύει. Αλλά όπως ξαναείπα το κακό δέν βρίσκεται μεταξύ των ίδιων των Αμερικάνων αλλά σε Λαούς που βρίσκονται πολύ μακρυά. Είδατε την περίπτωση του Ιράκ, όπου εκτός μιά τυπική προσωπική υποστήριξη του Μπλέρ, όλοι οι ηγέτες & όλοι οι Λαοί & όλα τα Παγκόμια Συμβούλια ήταν ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ στην επέμβαση αυτή!!
κιόμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι Η.Π.Α. & ο Πρόεδρος τους κατάφεραν τον σκοπό τους με το παραπάνω περισσότερο & απο το άν είχαν Παγκόσμια Υποστήριξη!! Δέν είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ πλέον αυτό;;;
NAI! ΕΙΝΑΙ!!! Και όταν η κοινή γνώμη συγκινείται με τον τραυματισμό 1-2 τσοκλανιών Πεζοναυτών & δέν συγκινείται με τις χιλιάδες εκατόμβες θυμάτων Ιρακινών απο κεί & πέρα η Κοινωνία εκτός απο Ρατσιστική δείχνει οτι έχει πάρει τον ανεπίστρεπτο δρόμο προς το κακό!!

Άβαταρ μέλους
don_kichotes
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 01 Οκτ 2004 10:44

Δημοσίευση από don_kichotes » 18 Οκτ 2004 10:16

ΠΟΣΕΙΔΩΝ έγραψε:Κατ'αρχήν γιατί να ασκείται όλη η εξουσία αποκλειστικά απο 2 μόνο Κόμματα συγγενή μεταξύ τους;;;
(...) Είναι γεγονός οτι & στην Ελλάδα κυβερνάνε μόνιμα τα 2 μεγάλα Κόμματα τα οποία πάνω-κάτω εξασκούν παραπλήσιες Πολιτικές, ενώ τα βίτσια τους εξαρτώνται απο τις διαθέσεις του κάθε Πρωθυπουργού. Εκπροσωπούνται όμως έστω & τυπικά 2 ή 3 ή 4 άλλα Κόμματα τα οποία έστω & άν δέν το πιστεύουμε μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα & να αποτρέψουν πλέον υποχθόνια Σχέδια.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, και στις Η.Π.Α. υπάρχουν κι άλλα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και εκπροσωπούνται έστω και τυπικά. Συγκεκριμένα, στις προεδρικές εκλογές του 2000 έλαβαν ψήφους (έστω και ελάχιστες) εκτός από το Δημοκρατικό και των Ρεπουμπλικάνων, τα: Green Party of the United States, Reform Party, Libertarian Party.

Στις δέ Η.Π.Α. άν εμφανιστεί κανένας αντιρρησίας της Πολιτικής τους, ή Αριστερός, ή Οπαδός της Κοινωνικής Πολιτικής θα καταλήξει σε κανένα μπουντρούμι κατηγορούμενος για Αρχιτρομοκράτης ή σε καμιά ηλεκτρική καρέκλα!!
Γι' αυτό ο Noam Chomsky έχει έδρα στο MIT και εκδίδει άφοβα πολλά άρθρα και βιβλία κάθε χρόνο; Γι' αυτό ο Μουρ έβγαλε εκατομμύρια δολλάρια από τις προβολές της ταινίας του στις ΗΠΑ; Γι' αυτό γίνονται διαδηλώσεις -άσχετα αν καταπνίγονται βίαια από την Αστυνομία; Ας μην υπερβάλλουμε. Το να πεις:
Ποιά η διαφορά λοιπόν του σημερινού καθεστώτος των Η.Π.Α. με το παλιό καθεστώς των Ε.Σ.Σ.Δ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Ίδια & Απαρράλακτα!!
είναι λίγο τραβηγμένο. Συμφωνώ ότι πρόκειται για ένα είδος δικτατορίας στις ΗΠΑ, η οποία εν μέρει βασίζεται στην πλύση εγκεφάλου που υφίστανται κυρίως οι αμόρφωτοι και ανενημέρωτοι Αμερικανοί της επαρχίας, δεν συγκρίνεται όμως με το καθεστώς που επικρατούσε στην ΕΣΣΔ, όπου μια ολόκληρη οικονομική τάξη αφανίστηκε, ή στάλθηκε στα Γκούλαγκ.


Όσο για αυτό:
Και όταν η κοινή γνώμη συγκινείται με τον τραυματισμό 1-2 τσοκλανιών Πεζοναυτών & δέν συγκινείται με τις χιλιάδες εκατόμβες θυμάτων Ιρακινών απο κεί & πέρα η Κοινωνία εκτός απο Ρατσιστική δείχνει οτι έχει πάρει τον ανεπίστρεπτο δρόμο προς το κακό!!
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Όπως όταν θρηνούσαν τα θύματα της 11/9, ξεχνώντας τα χιλιάδες θύματα των δικών τους πολέμων. Σαν να είχε περισσότερη αξία η ζωή των αμερικανών από τη ζωή των υπολοίπων.

Μην ξεχνάς όμως ότι όταν έγινε η επίθεση στο σχολείο από τους Τσετσένους, στην Ελλάδα ασχοληθήκαμε περισσότερο με τον Έλληνα δάσκαλο παρά με τα εκατοντάδες παιδάκια. Έτσι είναι, αυτό προβάλεται, για τον μέσο άνθρωπο αυτό έχει σημασία, ο συμπατριώτης του, όχι οι άλλοι που ζουν μίλια μακριά.
Δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστά όλα αυτά που λέω, σίγουρα δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, αλλά ας μην το παίζουμε άγιοι όλοι οι υπόλοιποι.

Όσο για τον πόλεμο του ΙΡάκ, δεν υπήρχε απλά μια "τυπική προσωπική υποστήριξη του Μπλερ". Στο πλευρό των ΗΠΑ τάχθηκε και η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστραλία. Οι άλλοι δεν ήταν "κάθετα αντίθετοι" (εκτός από Γαλλία και ΓΕρμανία) Απλώς ένιψαν τας χείρας τους...
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 18 Οκτ 2004 11:29

Αγαπητή don_kichotes, για το θέμα της συμμετοχής και άλλων κομμάτων στις εκλογές των ΗΠΑ, σε επίπεδο γερουσίας, βουλής αντιπροσώπων ή και Προέδρου, θα σε παραπέμψω σε παλιότερο σχόλιο:
Dorian έγραψε:Το πρόβλημα με το Αμερικάνικο σύστημα δεν είναι τα λίγα κόμματα, είναι το "κλειστό" περιβάλλον. Εκτός από 2 μεγάλα κόμματα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί εντάσσονται περισσότερο στην κατηγορία των γραφικών, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις κινούνται προς ακροδεξιές κατευθύνσεις ή έχουν περισσότερο θρησκευτικά παρά πολιτικά χαρακτηριστικά.. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι σχηματισμοί "America First, "American Heritage", "American Nazi Party".

Το Αμερικάνικο Κομμουνιστικό κόμμα πέρα από τους παλαιότερους διωγμούς έχει σαρωθεί τα τελευταία 10 χρόνια από αλεπάλληλες κατηγορίες και "αποκαλύψεις" για αντιεθνικό και προδοτικό ρόλο, ενώ το "Green Party of the US", κάτι ανάλογο με τους Πράσινους σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παρότι είχε αξιόλογα αποτελέσματα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές δεν δικαιούται κρατικής επιχορήγησης λόγω του ότι δεν ξεπέρασε το 5% σε εθνικό επίπεδο.

Θα μου πείτε: ορίστε πώς δεν υπάρχουν άλλα κόμματα. Αντιπροσωπεύονται όμως; Η απάντηση είναι όχι. Οι ΗΠΑ είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που η αντιπροσώπευση στα συλλογικά όργανα δεν είναι αναλογική, ούτε καν ενισχυμένα αναλογική. Είναι απόλυτη. Δηλαδή αν η πολιτεία της Florida εκλέγει 10 μέλη της βουλής των αντιπροσώπων αυτά δεν εκλέγονται στο σύνολο της πολιτείας, αλλά σε 10 μικρότερες περιφέρειες κάθε μία από τις οποίες εκλέγει 1 μέλος. Αυτή η κατάτμηση οδηγεί σε εκλογή δημοκρατικών ή ρεπουμπλικάνων και ουσιαστικά αποκλείει τους μικρότερους σχηματισμούς από αντιπροσώπευση, εκτός εξαιρετικών εξαιρέσεων.

Άβαταρ μέλους
don_kichotes
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 01 Οκτ 2004 10:44

Δημοσίευση από don_kichotes » 18 Οκτ 2004 12:26

Δεν διαφωνώ καθόλου.
Μάλλον παρανόησα τα λεγόμενα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ· νόμιζα ότι έλεγε πως δεν υπάρχουν άλλα κόμματα στις ΗΠΑ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ

feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 24 Οκτ 2004 22:22

Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση ενός βιβλίου του Τσόμσκι με ελληνικό τίτλο Οι έχοντες και οι μη κατέχοντες, όπου αναλύει μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αυτό το έλλειμα δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Έτσι αναφέρει πως στην ουσία η δημοκρατία έχει καταλυθεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες ασκούν την οικονομική, κοινωνική και εξωτερική πολιτική από το παρασκήνιο. Μάλιστα δεν περιμένει ότι η εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων θα έχει κάποιο αντίκτυπο σε αυτή την κατάσταση. Το βιβλίο γράφτηκε στην πρώτη προεδρία Κλίντον αλλά παραμένει αφόρητα επίκαιρο, καθώς ο Τσόμσκι είχε προβλέψει την εμφάνιση των νεοσυντηρητικών, που είναι τώρα στην εξουσία. ¶λλα ενδιαφέροντα που αναφέρει είναι για την ανιση κατανομή του πλούτου, αλλά και την τακτική του αμερικανικού κράτους να γκετοποιεί τις φτωχές τάξεις ή να τις κλείνει στη φυλακή, ώστε να αποφεύγονται οι ταραχές.
Τώρα θα μου πείτε πως 'σιγά ρε μεγάλε ανακάλυψες την Αμερική', καθώς αυτά ενώ εκεί είναι στο επίπεδο ψιθύρου εδώ λέγονται δημόσια (και μάλιστα από πρωθυπουργό).
Πάντως σε μερικές μέρες που θα έχουμε εκλογές για ανάδειξη πλανητάρχη ας μην έχουμε αυταπάτες. Είτε Μπους είτε Κέρι, οι βόμβες θα συνεχίσουν να πέφτουν.
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 27 Οκτ 2004 22:38

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, μετά την αποτυχημένη απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων, το αμερικανικό Πεντάγωνο έψαχνε ένα πρόσχημα για να εισβάλλει και να καταλάβει την Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, το γενικό επιτελείο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπνεύστηκε την μυστική επιχείρηση "Νόρθγουντς": μια σειρά τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στις ΗΠΑ καθώς και την κατάρριψη ενός αμερικανικού αεροπλάνου από την CIA. Οι ενέργειες αυτές θα αποδίδονταν στις κουβανικες μυστικές υπηρεσίες ώστε να δικαιολογηθεί η επίθεση εναντίον της Κούβας. Το σχέδιο εγκρίθηκε από το γενικό επιτελείο, αλλά η κυβέρνηση Κέννεντι το απέρριψε.

Το 2000, μερικές εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές, η νεοσυντηρητική οργάνωση "Σχέδιο για το Nέο Aμερικανικό Aιώνα" έδωσε στη δημοσιότητα το μανιφέστο της, το οποίο προέβλεπε προληπτικούς πολέμους και εισβολή στο Ιράκ. Οι ιδέες του μανιφέστου ήταν τόσο επιθετικές, ώστε οι συντάκτες του παραδέχονταν ότι θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από την αμερικανική κοινή γνώμη μόνο "αν στο έδαφος των ΗΠΑ σημειωνόταν μια μεγάλη καταστροφή, τύπου Πέρλ Χάρμπορ". Με την άνοδο του Τζωρτζ Μπους στην εξουσία οι νεοσυντηρητικοί ήρθαν στα πράγματα και η 11η του Σεπτέμβρη τους έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους.


Τα παραπάνω είναι από την εκπομπή «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου.

Δεν τα δημοσίευσα για να υποστηρίξω ότι η 11/9 ήταν καθοδηγούμενη ενέργεια από τις ΗΠΑ. Αυτό που είναι σίγουρα καθοδηγούμενο είναι η συντήρηση του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθει ο κάθε Αμερικανός πολίτης.

Να συμπληρώσω ότι στην ομάδα των νεοσυντηριτικών ανήκουν και οι Νικ Τσένυ, Ντόλναντ Ράμσφελντ και Πωλ Γουλφοβιτς…

feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 28 Οκτ 2004 10:43

Δεν νομίζω ότι η 11/9 συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με το Περλ Χαρμπορ. Όπως και να έχει ο Μπους και οι συν αυτώ έχουν προβεί σε άγρια εκμετάλλευση της 11/9. Όλο και πιο συχνά βλέπουν συγγενείς θυμάτων εκείνης της επίθεσης και το καταγγέλουν.
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

Απάντηση