Δημοσίευση
από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ » 12 Οκτ 2004 15:03
Καλησπερα σε ολους σας.
Ελειψα λιγο καιρο από την κουβεντα μας και προκειται να λειψω και πολύ περισσοτερο. Μου εχει ανατεθει ένα νέο και προσθετο αντικειμενο στην εργασια μου και δεν μου αφηνει χρονο ουτε για πρωινο καφε. Βρισκομαι υπο την πιεση χρονου γενικοτερα. Υπαρχει προθεσμια και η δουλεια είναι και θα είναι πραγματικα πολλη για αρκετο καιρο. Αυτή τη στιγμη ξεκλεβω εις βαρος μου λιγη ωρα, για να δηλωσω εστω την παρουσια μου. Στο σπιτι δεν εχω συνδεση στο διαδικτυο, οποτε καταλαβαινετε.
Επισης, τον τελευταιο καιρο, δεν εχω ανοιξει καθολου την Μελετη του Κωδικα Επεξηγησης του Ελληνικου Αλφαβητου, διοτι με τοσες ωρες μπροστα στον υπολογιστη ολη μερα, μου είναι δυσκολο να διαβαζω τετοιου ειδους βιβλια το βραδυ. Προτιμησα να διαβασω το Γυριστε Τον Γαλαξια Με ΩτοΣτοπ 1,2,3,4. Πολύ ελαφρια, κωμικη, πλην σοβαρη και πολύ νοστιμη ιστορια. Το συστηνω ανεπιφυλακτα.
>Φιλε Ντοριαν. Το Ελληνικο Αλφαβητο είναι μοναδικο στο ειδος του, ακριβως για τον λογο του ότι τα γραμματα-συμβολα ΔΕΝ είναι απλα σκαριφηματα. Το εχω γραψει πολλες φορες αυτό. Το ολο θαυμα ακριβως εκει βρισκεται. Στο ότι οι λεξεις δεν απαρτιζονται από χαρακτηρες, που καποιοι απλως αποφασισαν πως θα προφερονται και στη συνεχεια τι θα κατονομαζει η λεξη η οποια συντιθεται. Τα συμβολα-γραμματα αντιστοιχουν σε εννοιες. Μερικες εννοιες μαζι μας κανουν ένα νοημα-προταση. Από αυτην την προταση βγαινει μια λεξη-ονομα.
Οσον αφορα τους φθογγους, εχουμε ηδη πει πως προυπηρχαν των λεξεων. Οι φθογγοι αποτελεσαν την πρωτη ομιλια. Αργοτερα, συμπεριεληφθησαν κι αυτοι, στις λεξεις που εμφανιστηκαν.
Τα Ελληνικα συμβολα-γραμματα ΔΕΝ είναι ιδεογραμματα. Εχουν μοναχα μια ιδιοτητα που εντοπιζεται και στα ιδεογραμματα αλλων πολιτισμων που γνωριζουμε.
Ανετρεξε σε παρακαλω σε προηγουμενες δημοσιευσεις μου.
>Φιλε Φρισπιριτ. Η νεοελληνικη είναι αυτή που δεν εχει κανενα νοημα στις λεξεις που χρησιμοποιει. Ολες οι αρχαιοελληνικες λεξεις αποτελουνται από εννοιες οι οποιες τοποθετουμενες μαζι απαρτιζουν την λεξη-ονομα. Τιποτα δεν εγινε στην τυχη. Ουτε βοδι όμως, ουτε σπιτι, ουτε κατι παρομοιο προς θεου. Αυτή η μεθοδος ανηκει σε πολιτισμους χαμηλοτερου επιπεδου και να με συγχωρεις.
>Φιλε Μιχαλη. Αν ενδιαφερεσαι, τα στοιχεια της συγκεκριμενης μελετης τα εχει ηδη ο διαχειριστης. Σε παρακαλω ζητησε τα από αυτόν.
>Φιλε Σπιρλι. Ο συγγραφεας που αναφερεις, μου είναι παντελως αγνωστος. Σου εχω ηδη στειλει, εδώ και καιρο, μεσω διαχειριστη, τα στοιχεια της μελετης που εχω εγω. Αν δεν τα εχεις λαβει, ζητησε τα παλι.
>Αν τα στοιχεια του βιβλιου δεν συνεχιζει να τα εχει ακομα ο διαχειριστης, θα τα ξαναστειλω στην δ/νση του.
Σας χαιρετω.