Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Θέματα πολεοδομίας, δομικών έργων, ρυθμίσεις αυθαιρέτων κλπ
Απάντηση
seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 28 Απρ 2015 19:51

Η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς τα περισσότερα φόρουμ των μηχανικών.
Επικαλούνται ότι κάνω διαφήμιση για την αντισεισμική μου ευρεσιτεχνία και το ένα μετά το άλλο μου κλειδώνουν το θέμα.
Δεν προωθώ διαφημίζωντας την ευρεσιτεχνία γιατί ακόμα δεν έχω προιόν. Προωθώ την τεχνολογία των αντισεισμικών κατασκευών
Είναι εμφανές ότι τους έχω στριμώξει αρκετά, διότι δεν μπορούν να μου απαντήσουν ουσιαστικά στις ερωτήσεις μου. Αυτοί όμως αντί να δουν την χρησιμότητα της ευρεσιτεχνίας και να με βοηθήσουν, αυτοί απεναντίας με πολεμούν.
Είπα κάτι νέο?... δεν το πιστεύω... είμαστε στην Ελλάδα.
Δείτε εδώ πόσο ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας. Τους καταγγέλλω για την στάση τους, και τους καθιστώ υπεύθυνους για ότι νέο θύμα υπάρξει από τους σεισμούς. Μπορείς να πεις ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο για τους σεισμούς, αλλά δεν μπορείς να κρύβεις την αλήθεια επιμελώς γιατί τότε είσαι συνυπεύθυνος στην τραγωδία.
Δείτε την αλήθεια και τα συμπεράσματα δικά σας.
http://www.emichanikos.gr/showthread.ph ... #post37968

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 08 Μάιος 2015 21:03

1) Υποθέστε ότι τοποθετούμε ένα ράβδο από χάλυβα μέσα στο βούτυρο.
Αν τραβήξουμε την ράβδο του χάλυβα με το χέρι μας το βούτυρο θα φέρει μία μικρή αντίδραση λόγο του μηχανισμού της συνάφειας που έχει με τον χάλυβα, και μετά δεν θα αντέξει το τράβηγμα και θα αφήσει το σίδερο να βγει έξω από το βούτυρο.
Τι θέλω να πω.
Δεν φτάνει να έχουμε έναν ισχυρό ράβδο από χάλυβα. Πρέπει και το άλλο υλικό που αγκαλιάζει τον χάλυβα να είναι αρκετά δυνατό ώστε με το μηχανισμό της συνάφειας να το συγκρατήσει μέσα του. Αν δεν είναι αρκετά δυνατό, και δέκα ράβδους να έχουμε τοποθετήσει μέσα στο βούτυρο αυτό δεν θα γίνει ποτέ πιο δυνατό.
Δηλαδή το ταγκό θέλει δύο. Ο χάλυβας είναι πολύ πιο ισχυρός από το σκυρόδεμα, και δεν συνεργάζονται τόσο ώστε οι εφελκυστικές ικανότητες του χάλυβα να εξαντληθούν 100% Αυτό για μένα λέγετε ανεπάρκεια ορθού σχεδιασμού στον σημερινό σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό, και σπατάλη χάλυβα που ανεβάζει το κόστος χωρίς όφελος.
Λύση του προβλήματος....η ευρεσιτεχνία χρησιμοποιεί άλλο μηχανισμό, τον μηχανισμό της προέντασης ο οποίος δεν χρειάζεται την συνάφεια. Ο μηχανισμός της προέντασης εξασκεί μόνο προκαταβολικές θλιπτικές δυνάμεις κόντρα στις τυχόν εφελκυστικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στον σεισμό στα άκρα των επιμήκη υποστυλωμάτων τις οποίες το σκυρόδεμα έχει τις προδιαγραφές να παραλάβει άνετα.
2) Αν κάνουμε τραμπάλα πάνω στην χαλύβδινη ράβδο που καθόμαστε υπάρχει κάποια ισορροπία διότι το υπομόχλιο είναι στο κέντρο της χαλύβδινης ράβδου. Αν κατανέμουμε την φορά των δυνάμεων που δημιουργούνται στην τραμπάλα θα δούμε ότι η ράβδος στο σημείο του υπομοχλίου δέχεται δύο ροπές, η μία δεξιόστροφη και η άλλη αριστερόστροφη. Αυτές οι αντίρροπες στροφές ροπών πάνω στην ράβδο χωρίζονται σε δεξιές και αριστερές ακριβώς πάνω από το υπομόχλιο και δημιουργούν ένα μηχανισμό πολύ μεγάλων εφελκυστικών τάσεων. Οπότε η μεγαλύτερη καταπόνηση της ράβδου δημιουργείτε πάνω από το υπομόχλιο, και λέγετε μηχανισμός.
Αν όμως αντί της τραμπάλας έχουμε έναν μοχλό σαν αυτόν που ξεκολλάμε η σηκώνουμε πάρα πολύ βαριές πέτρες, στον οποίον η θέση του υπομοχλίου είναι κοντά στο άκρο του βάρους που σηκώνουμε θα παρατηρήσουμε ότι με μία μικρή δύναμη στο άλλο άκρο του σηκώνουμε πολλαπλά φορτία. Τι παρατηρούμε εδώ... ότι με μία μικρή δεξιόστροφη ροπή λόγο της θέσης του υπομοχλίου δημιουργείτε μία πολύ πιο ισχυρή αριστερόστροφη ροπή στο άλλο άκρο της ράβδου.
Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας τι ανάφερα πριν για την συνάφεια χάλυβα - σκυροδέματος και τι ανάφερα για τον μηχανισμό του μοχλού για πέτρες, και πάμε τώρα να εξετάσουμε βάση αυτών που ανέφερα τον μηχανισμό των υποστυλωμάτων στις κατασκευές.
Τα καθ ύψος υποστυλώματα του φέροντα οργανισμού μιας πολυώροφης κατοικίας εκτείνονται από την βάση της κατασκευής μέχρι το δώμα. Η βάση κάθε υποστυλώματος είναι εγκλωβισμένη μέσα στα θεμέλια του εδάφους ή των πετρωμάτων.
Ένα μέτρο πάνω από την βάση στον κορμό του υποστυλώματος έχουμε πάντα αστοχίες σοβαρές και εξηγώ γιατί συμβαίνει αυτό. Η βάση της κολόνας είναι εγκλωβισμένη μέσα στα θεμέλια οπότε ο κορμός του υποστυλώματος κοντά στην βάση έχει μηδενική ελαστικότητα. Από την άλλη οι πάνω όροφοι έχουν πολύ μεγάλη ελαστικότητα. Λόγο αυτής της αναπόφευκτης διαφοράς ελαστικότητας και μη ελαστικότητας πάνω στον κορμό του ιδίου υποστυλώματος δημιουργείτε μηχανισμός υποστυλώματος ( υπομόχλιο ) ένα μέτρο πάνω από την βάση.
Οπότε το υποστύλωμα σε έναν σεισμό συγκεντρώνει τις πιο πολλές καταπονήσεις ένα μέτρο πάνω από την βάση.
Δηλαδή το κάθε ένα υποστύλωμα του φέροντα στον σεισμό μετατρέπετε σε έναν μοχλό για πέτρες με το υπομόχλιο να βρίσκετε πλησίον της βάσης. Αφού το υπομόχλιο διαχωρίζει τις ροπές σε δεξιές και αριστερές, στο υποστύλωμα της κατασκευής συμβαίνει το ίδιο. Δηλαδή από τον μηχανισμό του υποστυλώματος ισογείου προς την βάση έχουμε αντίθετης φοράς εφελκυστικές τάσεις από ότι έχουμε από τον μηχανισμό και πάνω.
Φτάσαμε στο κομβικό σημείο να καταλάβετε γιατί σπάνε πάντα τα υποστυλώματα του ισογείου σε αυτό το σημείο.
Από τον μηχανισμό προς την βάση έχουμε ένα με δύο μέτρα μήκους χάλυβα πακτωμένο μέσο συνάφειας με το σκυρόδεμα, να τραβάει προς τα κάτω,...κόντρα στο άλλο μέρος του χάλυβα που εκτείνεται από τον μηχανισμό του υποστυλώματος και πάνω μέχρι το δώμα και τραβάει προς τα πάνω. Δηλαδή είναι σαν να έχουμε έναν άνθρωπο να τραβά ένα σκοινί από την μία κόντρα σε είκοσι άλλους από την άλλη μεριά του σκοινιού. Δηλαδή η σινάφια από τον μηχανισμό του υποστυλώματος προς την βάση έχει πολύ μικρή δυναμική αντίσταση συγκρίνοντας αυτή με την άλλη πλευρά δυναμικής του υποστυλώματος.
Για αυτό τον λόγο σπάνε τα υποστυλώματα εκεί, και ο χάλυβας είναι πάντα τραβηγμένος σαν γκαστρωμένος και ποτέ κομμένος. Η διαφορά δυναμικού των των δύο υλικών καταστρέφει εύκολα την συνάφεια αφενός και η διαφορά δυναμικού που εφαρμόζει το υπομόχλιο στις δύο πλευρές αποτελειώνει την αντίδραση του υποστυλώματος.
Όταν σπάσουν τα υποστυλώματα του ισογείου τι να την κάνουμε την ελαστικότητα των πάνω ορόφων?
Ξέρετε διαμερίσματα να μπορούν να πετάνε στον αέρα?
Λύση
Με την πατέντα δεν υπάρχει ούτε διαφορά δυναμικού, διότι η πάκτωση εκτείνεται στα βάθη της γεώτρησης ούτε μηχανισμός δημιουργείται γιατί αντιδρά ο ελεύθερος τένοντας στον μηχανισμό του υποστυλώματος και σταματά την παραμόρφωσή του.

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 12 Μάιος 2015 18:11

Η απόλυτη ΠΑΤΕΝΤΑ για τον ΣΕΙΣΜΟ! ΔΕΙΤΕ το Απόλυτο Αντισεισμικό Σύστημα! – “Σκάνδαλο που το κράτος δεν με βοηθάει για να σώσουμε παγκοσμίως ανθρώπινες ζωές και περιουσίες!” (ΒΙΝΤΕΟ) http://www.makeleio.gr/?p=342329

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 30 Μάιος 2015 16:58

Πείραμα.
Πάνω σε ένα ξεχαρβαλωμένο τραπέζι σαν αυτά που πουλά ο Μαρινόπουλος καρφώνουμε μια πρόκα σαρανταπεντάρα.
Γύρω από τον κορμό της της περνάμε κολάρο μία στοίβα με CD.
Κουνάμε το τραπέζι,... το ξανά κουνάμε δυνατά, και τα άτιμα CD δεν λένε να κουνηθούν από την θέση τους.
Ούτε μηχανισμό ορόφου παρουσιάζουν, ούτε οι κόμβοι τους αλλάζουν μοίρες, ούτε διαφορά φάσης των πλακών παρατηρούμε, ούτε διαφορετικό πλάτος ταλάντωσης... ούτε παραμορφωτικά μεγέθη παρουσιάζουν?
Γιατί άραγε?
Μπορεί η επιστήμη της σεισμικής μηχανικής να δώσει την απάντηση σε αυτό το φαινόμενο?
Αυτή την απάντηση την περιμένω 7 χρόνια να μου την δώσουν οι μηχανικοί, και δεν μπορούν να βρουν την απάντηση?
Νομίζω η επιστήμη θα πρέπει να ξανά ανακαλύψει την χρησιμότητα της βίδας.
Ακόμα και ο ΟΑΣΠ δεν έχει την απάντηση!
Είναι λέει αναρμόδιος .... αλλά αρμόδιος να κατασκευάζει κανονισμούς αντισεισμικής προστασίας
και να απαγορεύει στους άλλους ότι δεν υπόκειται στους κανονισμούς τους δικούς του?

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 02 Ιουν 2015 18:19

Μετά από αυτά που έχω γράψει, και τα πειράματα που έχω κάνει για την αντισεισμική πατέντα, θα απορείτε που το κράτος, ή οι εταιρείες δεν με έχουν ενοχλήσει.
1)Αν σκεφτεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια έχουν ξοδέψει σε πειράματα ανά τον κόσμο, και πόσα θα ξοδέψουν ακόμα παίρνοντας κονδύλια για εφαρμοσμένη έρευνα. ( Αλήθεια τι χρειάζονται την έρευνα αν αντέχουν οι κατασκευές? )
2) Αν σκεφτεί κανείς πόσα βιβλία έχουν γραφεί πάνω στην σεισμική μηχανική. ( θα βγουν άχρηστα )
3) Αν σκεφτεί κανείς πόσα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν κατασκευαστεί για την μελέτη των κατασκευών. ( θα βγουν άχρηστα )
4) Αν σκεφτεί κανείς πόσοι καθηγητές διδάσκουν σεισμική μηχανική, και πόσοι μηχανικοί έχουν σπουδάσει. ( θα είναι ξεπερασμένοι )
5) Αν σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα σπαταλάμε για την έρευνα των σεισμών, δηλαδή πότε θα γίνει σεισμός.( Χεστήκαμε αν γίνει ή δεν γίνει αν έχουμε γερές κατασκευές )
Και έρχομαι εγώ, και τους λέω ότι η μέθοδός σας δεν είναι σωστή.
Η σωστή μέθοδος είναι η δική μου.
Όλοι αυτοί που ανάφερα και πολλοί άλλοι κλάδοι θα πεινάσουν αν η πατέντα μου βγει παγκοσμίως.
Αυτούς ακριβώς είναι που εγώ χρειάζομαι να συνεργαστώ για να πάει μπροστά η πατέντα
Αυτοί είναι που μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο.
Μπορώ να τους κάνω ρόμπα ανά πάσα στιγμή, όχι γιατί είμαι διάνυα, αλλά διότι όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και όλοι οι άνθρωποι ξέρουν την χρησιμότητα της βίδας αλλά... είχαν ξεχάσει να βιδώσουν τις κολόνες ή τις κατασκευές στο έδαφος.
Το βίδωμα στο έδαφος...τα αλλάζει όλα!
Φοβούνται οι πολιτικοί μηχανικοί, ότι αν εφαρμόσουν την δική μου μέθοδο, οι στατικές μελέτες που κάνουν θα βγουν άχρηστες.
Καταλαβαίνετε τι συμφέροντα παίζονται και τι πρόβλημα έχω?
Γιατί δεν το δοκιμάζουν αυτοί?
Αυτός είναι για μένα ο βασικός λόγος που προσπαθούν να θάψουν την πατέντα, , και εμένα μαζί της.

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 14 Ιουν 2015 18:14

Ο Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός ( Ε.Α.Κ ) βασικά είναι ένας κανονισμός ο οποίος βασίζετε στην ελαστικότητα των κατασκευών.
Η ελαστικότητα είναι μια χρήσιμη αντίδραση του φέροντα οργανισμού όταν γίνετε ένας σεισμός, διότι είναι ένας μηχανισμός απόσβεσης της σεισμικής ενέργειας. Τον ίδιο μηχανισμό απόσβεσης έχουν και τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων για να μας προστατεύουν από τις λακκούβες.
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ελαστικότητα δεν είναι χρήσιμη στις δομικές κατασκευές.
Αυτή η μέθοδος όμως παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα διότι οι δομικές κατασκευές έτσι όπως φτιάχνονται ούτε αυτοκίνητα είναι, ούτε είναι φτιαγμένες από λάστιχο.
Τα υλικά κατασκευής στα έργα έχουν διαφορετικές προδιαγραφές ως προς την ελαστικότητα, την αντοχή σε εφελκυσμό και θλίψη.
Η συνεργασία των υλικών με την διαφορετικότητα προδιαγραφών που παρουσιάζουν καθιστά τον φέροντα οργανισμό να μην μπορεί να έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα που χρειάζεται σε ένα πολύ ισχυρό σεισμό, διότι τα υλικά του που είναι κατασκευασμένος δεν είναι από λάστιχο, και έχουν διαφορετική ελαστικότητα.
Οπότε σε πολύ μεγάλους σεισμούς ο φέροντας αδυνατεί να έχει την ελαστικότητα που χρειάζεται και περνά σε ανελαστικές παραμορφώσεις, και αστοχίες.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν οι πολιτικοί μηχανικοί να πουν ότι σχεδιάζουν με τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Η ελαστικότητα από την άλλη, εκτός από το καλό της σεισμικής απόσβεσης, παρουσιάζει και πάρα πολλά προβλήματα πάνω στην φέρουσα κατασκευή.
Το μεγαλύτερο από τα προβλήματα της ελαστικότητας είναι η παραμόρφωση του φέροντα οργανισμού.
Ο φέροντας οργανισμός, λόγο και της ελαστικότητας που σχεδιάζετε να έχει σε έναν σεισμό, παραμορφώνει τους κορμούς των φερόντων στοιχείων δηλαδή τους κορμούς της δοκού και της κολόνας.
Αυτά τα φέροντα στοιχεία δέχονται μία στρέψη στον κορμό τους που τους δημιουργεί μία καμπύλη και τα παραμορφώνει μέχρι να σπάσουν.
Μικρός σεισμός μικρή παραμόρφωση...μεγάλος σεισμός μεγάλη παραμόρφωση.
( Η καλύτερα να λέμε μεγάλη και γρήγορη μετατόπιση με μεγάλη χρονική διάρκεια,= μεγάλη παραμόρφωση )
Μεγάλη παραμόρφωση = σπάσιμο και κατάρρευση.
Τι κάνω εγώ και μπορώ να πω ότι έχω εφεύρει τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό?
Απλά μπόρεσα να ελέγξω την παραμόρφωση του φέροντα οργανισμού.
Δεν αφήνω την κατασκευή ( βασικά την κάθε μία κολόνα ) να παραμορφωθεί πολύ.
Ελέγχο την ταλάντωση της κάθε μίας κολόνας χωριστά, ( και με τον έλεγχο όλων μαζί ελέγχω την ταλάντωση σε όλο τον φέροντα ) έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα μέσα στην ελαστικότητα που αντέχει. Δεν την αφήνει η πατέντα να περάσει σε ανελαστικές παραμορφώσεις.
Και δεν μιλάμε για μηχανισμό ή σύστημα που απλά παρεμποδίζει ή εφαρμόζει σεισμική απόσβεση.
Μιλάμε για μία μέθοδο και ένα μηχανισμό που μπορεί να ελέγξει την παραμόρφωση του φέροντα ώστε αυτός να ταλαντεύεται πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή, ασχέτως της έντασης και της διάρκειας του σεισμού.
Ποιος μηχανικός και ποιος κανονισμός ανά τον κόσμο δεν θα ήθελε ένα σύστημα σαν αυτό που έχω?
Πολιτικοί Μηχανικοί απαντήστε επί αυτού... και μετά μιλάμε για το πως το κατορθώνει αυτό η πατέντα, χωρίς καμία αρνητική επίδραση επί του σχεδιαζόμενου ΕΑΚ

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 27 Ιούλ 2015 23:48

Συμμετέχω να νικήσω τον σεισμό
Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε 1) τι είναι ο σεισμός, 2) πως αντιδρά ένα σπίτι στον σεισμό, 3) από που προέρχονται αυτές οι δυνάμεις, 4) ποιες άλλες δυνάμεις διεγείρουν 5) τον δρόμο που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής 6) Άλλοι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών 7) Η λύση.

1) Ο σεισμός βασικά είναι μία οριζόντια και κάθετη μετατόπιση, με απεριόριστες κατευθυντήριες συνιστώσες που επαναλαμβάνεται εντόνως για ορισμένο χρονικό διάστημα.
2)πως αντιδρά ένα σπίτι στον σεισμό
Οι ιδιόμορφες παραμορφώσεις που παίρνει ο σκελετός μιας οικοδομής στον σεισμό είναι πάρα πολλές, τόσες όσες και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού οι οποίες παραμορφώνουν τον σκελετό, και αστοχεί.
Αυτές οι παραμορφώσεις συμβαίνουν στις πλαισιωτές κατασκευές. Σε ασύμμετρες κατασκευές έχουμε επιπλέον και τις στρεπτομεταφορικές παραμορφώσεις. Ένα σημαντικό τμήμα των εξελίξεων για την αντισεισμική ενίσχυση των κατασκευών, αντιτίθεται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν όσο το δυνατό ελεύθερες κατόψεις ( μη συμμετρική κατασκευή Ο/Σ ) και μείωση των φερόντων στοιχείων του κτιρίου.Επίσης, οι αρχιτεκτονικές ανάγκες διαφοροποιούν καθ’ ύψος την επιφάνειας κάλυψης (κάτοψης) του κτιρίου. Όλες αυτές οι αιτίες επηρεάζουν τις ιδιομορφές που παίρνει ένα κτηρίο στην διάρκεια ενός σεισμού.

Μία άλλη αιτία παραμόρφωσης του σκελετού, είναι η ανομοιογενή υποχώρηση του εδάφους θεμελίωσης.
Το έδαφος είναι γενικά ιδιαίτερα ανομοιογενές λόγω της φυσικής του γένεσης και των επακόλουθων μετακινήσεων του φλοιού της γης, έχει μεταβλητή σύνθεση και ανεξέλεγκτη μηχανική συμπεριφορά, οπότε αυτοί οι φυσικοί παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές παραμορφώσεις του εδάφους σε κάθε θεμελίωση του ιδίου φορέα, έστω και αν τα φορτία και η θεμελίωση είναι ίδια.
Για τον σεισμό τώρα...
Άν η μετατόπιση του σκελετού της οικοδομής στον σεισμό είναι αρκετά μικρή τότε κρατά όλα τα μέλη της δομής
( δοκούς κολόνες πλάκες ) εντός της ελαστικής περιοχής, στην οποία ελαστική περιοχή ο σκελετός δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Η ενέργεια που δημιουργείται στην ελαστική περιοχή, είναι ενέργεια που αποθηκεύεται στη δομή και εκτονώνεται μετά για να επαναφέρει την δομή στην αρχική της μορφή. Ένα παράδειγμα είναι το ελατήριο.

Αυτή την αποθήκευση της ενέργειας και εν συνεχεία την απόδοσή της προς την αντίθετη κατεύθυνση που εφαρμόζει το ελατήριο, στην δομική κατασκευή την αποθηκεύει και την εκτονώνει το υποστύλωμα και η δοκός.

Με λίγα λόγια, όλη η επιτάχυνση του σεισμού μετατρέπεται σε αποθηκευμένη ενέργεια στην δομή.

Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στους κορμούς των κατακόρυφων και οριζόντιων στοιχείων.

Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %).

Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).

Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζετε στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή.
Αυτές τις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές αστοχίας μπορείτε να τις δείτε ζωντανά σε αυτό το δικό μου πείραμα που έκανα σπίτι μου.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Σε αυτή την φάση ο σκελετός αποσβένει μεγάλο μέρος της σεισμικής ενέργειας διότι αστοχεί χωρίς να καταρρεύσει.

(Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό / σχήμα αστοχίας, δεν καταρρέει όταν αστοχούν οι δοκοί στα άκρα τους. )
Ο σκελετός δεν θα καταρρεύσει, οι άνθρωποι θα σωθούν, αλλά το σπίτι θα το κατεδαφίσουν μετά τον σεισμό.
Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.
3) από που προέρχονται αυτές οι δυνάμεις
Αν είμαστε μέσα σε ένα λεωφορείο και αυτό ξεκινήσει, εμείς θα πάμε προς τα πίσω. Μετά αν κατά την διαδρομή το λεωφορείο φρενάρει εμείς θα πάμε προς τα εμπρός. Συμπέρασμα. Τα σώματα τους αρέσει να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση, και αντιδρούν όταν η κατάσταση που βρίσκονται αλλάξει. Η γνωστή αδράνεια.
Όσο πιο γρήγορη είναι αυτή η αλλαγή, τόσο πιο βίαιη είναι και η αντίδραση των σωμάτων.
Στον σεισμό η επιτάχυνση που τελικά φθάνει κάτω από τις βάσεις είναι αντίστοιχη της ενέργειας που εφαρμόζει στην κατασκευή. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες παράμετρες αιτίες που πολλαπλασιάζουν αυτήν την ενέργεια πάνω στο σώμα της κατασκευής και θα τις δούμε πάρα κάτω.

4) ποιες άλλες δυνάμεις διεγείρουν
Η ενέργεια του σεισμού όπως είπαμε διεγείρει τις δυνάμεις της αδράνειας, ωστόσο διεγείρει και τις δυνάμεις της βαρύτητας, και τις υπό ορισμένες συνθήκες και πολλές άλλες δυνάμεις.
Ας εξετάσουμε μία μία τις δυνάμεις που διεγείρονται, ή πολλαπλασιάζονται με αφορμή τον σεισμό.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε έναν σκελετό οικοδομής ο οποίος κατά την διάρκεια του σεισμού να μετατοπίζει όλες του τις πλάκες με το ίδιο πλάτος ταλάντωσης που μετατοπίζεται ο πρώτος όροφος, χωρίς διαφορά φάσης, διατηρώντας την ίδια μορφή που έχει πριν τον σεισμό και κατά την διέγερση του σεισμού. Κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε καμία παραμόρφωση του σκελετού στους κόμβους, ούτε στους κορμούς των φερόντων στοιχείων, οπότε ουδεμία παραμόρφωση = καμία αστοχία.
Δεν συμβαίνει όμως αυτό για τους πάρα κάτω λόγους.
α) Γιατί η επιτάχυνση του σεισμού πολλαπλασιάζετε στους πάνω ορόφους.
Η μετατόπιση του εδάφους διεγείρει καταρχήν τις βάσεις, και οι βάσεις τις κολόνες του ισογείου, αυτές με την σειρά τους τους πάνω ορόφους. Λόγο όμως της ελαστικότητας που έχουν οι κολόνες διαφοροποιείτε κατά όροφο τόσο η επιτάχυνση μετατόπισης, όσο και το πλάτος ταλάντωσης του κάθε ορόφου.
Αυτή η άναρχη μετατόπιση δημιουργεί διαφορά φάσης στις πλάκες του κάθε ορόφου, καταπονώντας υπέρμετρα τον κορμό της κάθε μία κολόνας.
Είναι σαν να έχουμε δύο συγκρουόμενα αυτοκίνητα σε μετωπική σύγκρουση. Το ένα αυτοκίνητο είναι η επιτάχυνση της κάτω πλάκας και το άλλο αυτοκίνητο είναι η επαναφορά με διαφορετική κατεύθυνση της πάνω πλάκας. Αυτές οι πλάκες δεν συγκρούονται αλλά λυγίζουν μέχρι να σπάσουν τον κορμό της κολόνας η οποία μεσολαβεί μεταξύ των.
Βασικά η διαφορά φάσης των διαφόρων καθ ύψος πλακών μεγαλώνει την καμπυλότητας του κορμού των κολονών.

β) Η πλήρωση της τοιχοποιίας ενός σκελετού οικοδομής σταματά πολύ την ελαστικότητα των ορόφων.
Αν όμως ένας όροφος δεν έχει τοιχοποιία και οι άλλοι όροφοι έχουν, π.χ οι πιλοτές, τότε όλα τα φορτία συγκεντρώνονται σε αυτόν τον όροφο λόγο του ότι αυτός έχει ελαστικότητα ενώ οι άλλοι όροφοι δεν έχουν και αφού λυγίσουν σπάνε της κολόνες.
Αυτό ονομάζεται μηχανισμός ορόφου ή αλλιώς μαλακός όροφος.

γ)Συντονισμός.
Βασικά σε έναν σεισμό το έδαφος είναι ο διεγέρτης και το κτίριο είναι ο ταλαντωτής.
Όταν η ταλάντωση είναι εξαναγκασμένη, η συχνότητα της είναι η συχνότητα του διεγέρτη.
Όταν η συχνότητα του διεγέρτη ταυτίζεται με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή έχουμε συντονισμό.
Κατά το συντονισμό το σύστημα έχει το μέγιστο δυνατό πλάτος και τη μέγιστη δυνατή ενέργεια.
Αν δεν υπάρχουν αποσβεστικές δυνάμεις, τότε το πλάτος της ταλάντωσης γίνεται θεωρητικά άπειρο.
Έτσι, η ταλάντωση μπορεί να γίνει τόσο έντονη, ώστε να καταστραφεί ο ταλαντωτής. Αν η προσφορά ενέργειας είναι μεγαλύτερη, τότε υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του ταλαντωτή.

δ) Δυνάμεις βαρύτητας.
Το πως η ταλάντωση διεγείρει τις δυνάμεις της βαρύτητας θα το εξετάσουμε πάρα κάτω μαζί με την 5) ενότητα 5) τον δρόμο που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής.
5) τον δρόμο που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής
Ένας σκελετός μιας οικοδομής αποτελείτε από τα υποστυλώματα ( κάθετα στοιχεία ) και τις δοκούς και πλάκες ( οριζόντια στοιχεία ) Οι δοκοί τα υποστυλώματα και οι πλάκες ενώνονται στους κόμβους. Όταν ο σκελετός είναι σε κατάσταση ηρεμίας, όλες οι φορτίσεις είναι κατακόρυφες.Όταν γίνεται σεισμός δημιουργούνται πρόσθετες οριζόντιες φορτίσεις στον σκελετό. Οι κατακόρυφες στατικές φορτίσεις ισορροπούν με την αντίδραση του εδάφους.
Όταν όμως ενεργούν πλάγιες και κατακόρυφες μετατοπίσεις επί του σκελετού της κατασκευής από τον σεισμό, τότε έχουμε την αλλαγή του δρόμου που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής. Δηλαδή οι δυνάμεις δεν είναι πια μόνο κάθετες, αλλά αποτελούνται από μία πληθώρα συνισταμένων οριζόντιων και κάθετων δυνάμεων.
Οι συνισταμένες των οριζόντιων σεισμικών φορτίσεων και κατακόρυφων στατικών φορτίσεων καταπονούν τους κόμβους, διότι με τις ροπές που δημιουργούν στους κόμβους αλλάζουν τις μοίρες των, δημιουργώντας πότε ανοικτές και πότε κλειστές γωνίες.
Ακόμα αυτές οι ροπές λυγίζουν τον κορμό της κολόνας και της δοκού που αποτελούν τον κόμβο.
Αν σπάσει πρώτα ο κορμός της κολόνας με λοξή αστοχία θα έχουμε κατάρρευση της δομής. Αν σπάσει πρώτα ο κορμός της δοκού θα έχουμε εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας.
Οι μηχανικοί φροντίζουν σήμερα η αστοχία να συμβαίνει στα δύο άκρα της δοκού, και όχι στην κολόνα, σχεδιάζοντας πιο αδύναμη την δοκό από την κολόνα.
Δες και αυτό το βίντεο στο οποίο βίντεο εξηγώ τον δρόμο που ακολουθούν οι δυνάμεις του σεισμού πάνω στο σώμα της κατασκευής. https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNsMuV0
και για προχωρημένους αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=cUJkObz3nBQ

6) Άλλοι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών
Oι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. ( Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της. ) Ακόμα η μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του σχεδιαζόμενου 10%

Ο συσχετισμός των ποσοτήτων (αν μπορούμε να το δούμε έτσι) "αδρανειακές εντάσεις - δυνάμεις απόσβεσης - ελαστικές δυνάμεις - δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής - αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής - επιβαλλομενη κίνηση εδάφους" είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης , και ανεξερεύνητες στην δυναμική των κατασκευών, με μη προφανές περιεχόμενο.
Αυτός είναι ο πιο σύγχρονος αντισεισμικός σχεδιασμός, και αυτά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα.

Εγώ με την ευρεσιτεχνία που έκανα σε όλα τα πάρα πάνω προβλήματα και σε όλους τους αστάθμιστους παράγοντες που ανέφερα έχω την λύση.
7) Λύση
Η λύση των πάρα πάνω προβλημάτων καθώς και ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα του ΕΑΚ που λύνει η ευρεσιτεχνία είναι σε αυτό το link http://www.makeleio.gr/?p=342329

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 04 Αύγ 2015 17:19

Φίλοι μου έγινε και αυτό! :)
Accepted! for publishing by our journal Open Journal of Civil Engineering (OJCE)
ojce@scirp.org
To lymperis_ios@yahoo.com Today at 10:40 AM
Dear Author(s),

We are writing with our great pleasure to let you know that your manuscript is accepted for publishing by our journal Open Journal of Civil Engineering (OJCE) and our heartfelt appreciation for your intellectual contribution.

Paper ID: 1880388
Paper Title: The ultimate anti seismic system
Οι κριτές του περιοδικού είπαν για την πατέντα.
It studies the ultimate anti seismic system in the paper. The focus is clear, the innovation is strong and the academic level is high. This study has great social significance.

http://www.scirp.org/journal/ojce

Η δημοσίευση στο περιοδικό θα γίνει τον Δεκέμβριο.

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 02 Σεπ 2015 21:12

Υπάρχουν ή καλύτερα υπήρχαν δύο σχολές πολιτικών μηχανικών.
Η πρώτη σχολή πίστευε ότι οι κατασκευές πρέπει να σχεδιάζονται άκαμπτες και να αντιδρούν στον σεισμό δυναμικά.
Η δεύτερη σχολή πίστευε ότι οι κατασκευές έπρεπε να έχουν μεγάλη ελαστικότητα.
Τελικά η σχολή που επικράτησε και σήμερα κατασκευάζουν τα έργα είναι η σχολή της ελαστικής θεωρίας.
Υπήρχαν μηχανικοί της πρώτης σχολής οι οποίοι έσκισαν τα πτυχία τους όταν επικράτησε νομοθετικά η θεωρία του σχεδιασμού της ελαστικότητας.
Όλη η διδακτική δομή των πολιτικών μηχανικών στα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο έχει γραφτεί πάνω στην ελαστική θεωρία.
Και έρχομαι εγώ τώρα με την αντισεισμική ευρεσιτεχνία, και τους αλλάζω πάλη την θεωρία σχεδιασμού.
Βασικά αυτό που κάνω με την ευρεσιτεχνία είναι να λύσω τις παθογένειες της πρώτης σχολής που πίστευε στην δυναμική απόκριση των κατασκευών.
Το πρόβλημα είναι ότι βγάζω άχρηστη την ελαστική θεωρία σχεδιασμού, διότι με την ευρεσιτεχνία υπερτερεί η δυναμική θεωρία σχεδιασμού.
Ένα ολόκληρο σύστημα μεθοδολογίας έχει χτιστεί πάνω στην ελαστική θεωρία, και τώρα τους το ανατρέπω ανατρέποντας συγχρόνως και τις γνώσεις των πολιτικών μηχανικών. Για αυτό με αγαπούν πολύ οι πολιτικοί μηχανικοί.
Όλα αυτά τα paper που έχουν γραφτεί στα επιστημονικά περιοδικά πολιτικών μηχανικών καταργούνται ως ανεπαρκείς με το δικό μου paper! Για τον λόγο αυτόν είναι ένα μοναδικό paper διότι δεν βελτιώνει κατά κάτι τα άλλα paper απλά τα ανατρέπει ριζικά.
Βασικά η ευρεσιτεχνία αυτή επαναφέρει δυναμικά μία παλιά και ξεχασμένη θεωρία σχεδιασμού.
Οπαδοί της δυναμικής απόκρισης των κατασκευών ενωθείτε μαζί μου!

Σε έναν ισχυρό σεισμό παραμορφώνονται οι κόμβοι ( γωνίες ) της κατασκευής του φέροντα οργανισμού.
Αυτή η παραμόρφωση των κόμβων είναι που αναγκάζει την κατασκευή να αστοχεί πολύ ή λίγο.
Η παραμόρφωση των κόμβων οφείλεται στις κάτωθι 3 αιτίες .
1)Στον σεισμό τα υποστυλώματα με την ταλάντωση που δημιουργείται δέχονται μια ροπή ανατροπής, χάνουν την εκκεντρότητα – κατακόρυφη, ανασηκώνοντας την βάση τους εναλλάξ, δημιουργώντας στροφές-ροπές σε όλους στους κόμβους της κατασκευής.
2)Ελαστικότητα των στοιχείων και η διαφορά φάσης των καθ ύψος πλακών παραμορφώνουν τους κόμβους.
Όπως και τα άλλα στοιχεία του φέροντα οργανισμού έτσι και οι κολόνες έχουν μία ελαστικότητα. Η μετατόπιση του εδάφους στον σεισμό διεγείρει μετακινώντας καταρχήν τις βάσεις, και οι βάσεις τις κολόνες του ισογείου, αυτές με την σειρά τους τις πλάκες και τις κολόνες των πάνω ορόφων. Λόγο όμως της ελαστικότητας που έχουν οι κολόνες διαφοροποιείτε κατά όροφο και καθ ύψος προσθετικά, τόσο η επιτάχυνση μετατόπισης, όσο και το πλάτος ταλάντωσης του κάθε ορόφου.
Αυτή η άναρχη καθ ύψος μετατόπιση των ορόφων δημιουργεί διαφορά φάσης στις πλάκες του κάθε ορόφου, καταπονώντας υπέρμετρα τον κορμό της κάθε μία κολόνας που συνδέει αυτές τις πλάκες μαζί.
Είναι σαν να έχουμε δύο συγκρουόμενα αυτοκίνητα σε μετωπική σύγκρουση. Το ένα αυτοκίνητο είναι η επιτάχυνση και φορά της κάτω πλάκας και το άλλο αυτοκίνητο είναι η επαναφορά με διαφορετική κατεύθυνση της πάνω πλάκας. Αυτές οι πλάκες δεν συγκρούονται αλλά λυγίζουν τον κορμό της κολόνας και της δοκού σε σχήμα, S,
Βασικά η διαφορά φάσης των διαφόρων καθ ύψος πλακών προερχόμενη από την ελαστικότητα των κολονών δημιουργεί ανομοιόμορφη καμπυλότητα σχήματος (S) στον κορμό των κολονών καταπονώντας αυτές υπέρμετρα, πέραν της συνήθους αρμονικής ταλάντωσης.
3) Μία άλλη αιτία η οποία δημιουργεί ροπές και παραμορφώσεις στον κορμό των στοιχείων του φέροντα οργανισμού είναι η ανομοιογενή υποχώρηση του εδάφους θεμελίωσης.
Το έδαφος είναι γενικά ιδιαίτερα ανομοιογενές λόγω της φυσικής του γένεσης και των επακόλουθων μετακινήσεων του φλοιού της γης, έχει μεταβλητή σύνθεση και ανεξέλεγκτη μηχανική συμπεριφορά, οπότε αυτοί οι λόγοι μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές παραμορφώσεις (καθιζήσεις ) του εδάφους σε κάθε θεμελίωση του ιδίου φορέα, έστω και αν τα φορτία και η θεμελίωση είναι ίδια.
Πως η αντισεισμική ευρεσιτεχνία λύνει τα πάρα πάνω προβλήματα.
Λύση 1, και 2
Για να σταματήσουμε τo ανασήκωμα της βάσης πακτώνουμε με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας την βάση με το έδαφος. Αν όμως θέλουμε να σταματήσουμε και το ολικό ανασήκωμα του δώματος του υποστυλώματος που προέρχεται από το ανασήκωμα της βάσης αλλά και από την ελαστικότητα του κορμού του, τότε το καλύτερο σημείο για την επιβολή αντίθετων τάσεων ισορροπίας είναι το δώμα.
Λύση 3
Λόγο των μόνιμων ισχυρών πλευρικών τάσεων που εφαρμόζει ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας προς τα πρανή της γεώτρησης, και λόγο της μετέπειτα πλήρωσης αυτής με ένεμα σκυροδέματος εξασφαλίζεται ισχυρή θεμελίωση σε μαλακά εδάφη ως προς τα κάθετα φορτία.

seismic
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 23 Δεκ 2012 23:59

Re: Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα

Δημοσίευση από seismic » 19 Σεπ 2015 23:36

Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης...
Βασικά προβλήματα του μηχανισμού της συνάφειας, μεταξύ σκυροδέματος - χάλυβα, και λύση αυτών με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας.
Η συνεργασία μεταξύ σκυροδέματος και χάλυβα σε μια κατασκευή από Ο.Σ. επιτυγχάνεται με τη συνάφεια. Με τον όρο συνάφεια ορίζεται η συνδυασμένη δράση των μηχανισμών που παρεμποδίζουν τη σχετική ολίσθηση μεταξύ των ράβδων του οπλισμού και του σκυροδέματος που τις περιβάλλει.

Οι επιμέρους μηχανισμοί της συνάφειας είναι η πρόσφυση, η τριβή και, για την περίπτωση ράβδων χάλυβα με νευρώσεις, η αντίσταση του σκυροδέματος το οποίο εγκλωβίζεται μεταξύ των νευρώσεων.

Η συνδυασμένη δράση των μηχανισμών αυτών θεωρείται ισοδύναμη με την ανάπτυξη διατμητικών τάσεων στη διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα.

Όταν οι τάσεις αυτές φθάσουν στην οριακή τιμή τους επέρχεται καταστροφή της συνάφειας με τη μορφή διάρρηξης του σκυροδέματος κατά μήκος των ράβδων και αποκόλλησης των ράβδων χάλυβα.
Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα όταν συνδυάζεται με τον μηχανισμό ο οποίος αναπόφευκτα δημιουργείτε στο υποστύλωμα του ισογείου κοντά στην βάση. Η ελαστικότητα των υποστυλωμάτων αφενός, σε συνδυασμό με την άκαμπτη εγκλωβισμένη στο έδαφος βάση, και την ακαμψία που δημιουργεί το βάρος της κατασκευής στο υποστύλωμα του ισογείου, δημιουργούν τον μηχανισμό αυτόν πάνω στον κορμό του.
Κατά την ταλάντωση που υφίσταται το υποστύλωμα στον σεισμό λυγίζει τον κορμό του και δημιουργεί αυτόν τον μηχανισμό πάνω στον οποίο εφαρμόζονται δύο ροπές διαφορετικών κατευθύνσεων ( δεξιόστροφη και αριστερόστροφη ροπή.)
Δηλαδή η μία ροπή είναι αντίθετη από την άλλη. Η διαφορά δυναμικού των δύο αντίθετων ροπών υφίσταται λόγο της θέσης που δημιουργείται το υπομόχλιο πάνω στον κορμό του υποστυλώματος του ισογείου, λόγο της διαφορετικής ελαστικής και ανελαστικής συμπεριφοράς που παρουσιάζει ο κορμός του σε επιμέρους σημεία.
Αυτή η διαφορά δυναμικού των ροπών είναι πολύ μεγάλη, και η συνάφεια του σκυροδέματος με το χάλυβα ( από την μεριά της βάσης ) πολύ μικρή για να αντεπεξέλθει ισοδύναμα στην αντίθετη ροπή του κορμού του υποστυλώματος το οποίο εκτείνεται μέχρι το δώμα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε από την μεριά της βάσης την διάρρηξης του σκυροδέματος επικάλυψης κατά μήκος των ράβδων και αποκόλλησης των ράβδων χάλυβα.
Πλήρης αστοχία. Για τον λόγο αυτόν πάντα σε μία αστοχία ενός υποστυλώματος του ισογείου βλέπουμε τον χάλυβα να είναι πάντα τραβηγμένος και ποτέ κομμένος. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... E4Rfcnza6L
Οι μηχανικοί για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα δημιουργούν γάντζους στο τέλος του οπλισμού του υποστυλώματος.
Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα και αυτό φαίνεται από το ότι ποτέ ο οπλισμός δεν είναι κομμένος και είναι πάντα βγαλμένος.
Λύση του προβλήματος.
Ο τένοντας της ευρεσιτεχνίας δεν έχει ουδεμία συνάφεια με το σκυρόδεμα, και εκτείνεται πολύ κάτω από την βάση, οπότε δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά δυναμικού και ουδέν πρόβλημα.
Κατ αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε 100% την αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό, οπότε μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του οπλισμού των υποστυλωμάτων.
To υποστύλωμα λόγο της ελαστικότητας που έχει δημιουργεί στον κορμό του μία καμπυλότητα, η οποία παρεμποδίζεται από τον τένοντα της ευρεσιτεχνίας. Όταν ο τένοντας δεχθεί την πλάγια ώθηση της καμπυλότητας του υποστυλώματος εφαρμόζει θλιπτικές τάσις στο δώμα του υποστυλώματος. Το σκυρόδεμα αντέχει αυτές της θλιπτικές τάσεις.
Καθ αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζετε από τον τένοντα και η μεγάλη καμπυλότητα των κάθετων στοιχείων.

Απάντηση