ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ

Παρατηρήσεις, παράπονα και προτάσεις για το e-telescope.gr και το forum
Απάντηση
admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Δημοσίευση από admin » 06 Δεκ 2007 12:35

Για το θέμα της δημοσίευσης των δελτίων τύπου έχω απαντήσει και παλαιότερα πώς δημοσιεύονται με στόχο την τροφοδοσία του διαλόγου. Νομίζω πώς δεν είναι κακό να ακούγονται διάφορες απόψεις. Και επίσης πιστεύω πώς το γεγονός και μόνο πώς υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απάντησης και σχολιασμού από οποιοδήποτε μέλος αφαιρεί κάθε χαρακτήρα προπαγάνδας.

Spirli
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 10:17

Δημοσίευση από Spirli » 06 Δεκ 2007 14:25

Για το θέμα της δημοσίευσης των δελτίων τύπου έχω απαντήσει και παλαιότερα πώς δημοσιεύονται με στόχο την τροφοδοσία του διαλόγου. Νομίζω πώς δεν είναι κακό να ακούγονται διάφορες απόψεις. Και επίσης πιστεύω πώς το γεγονός και μόνο πώς υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απάντησης και σχολιασμού από οποιοδήποτε μέλος αφαιρεί κάθε χαρακτήρα προπαγάνδας.
Προφανώς δεν έγινε αντιληπτή η άποψη μου.

Καταρχήν δεν είναι δικό μου το forum, οπότε εάν εσείς δεν έχετε πρόβλημα να συσσωρεύεται κάθε είδους ανακοινώσεις από τα γραφεία τύπου πολιτικών κομμάτων, ομάδων ή άλλων φορέων εμένα δεν μου πέφτει λόγος - απλά ο στόχος του forum είναι διάλογος και όχι posting ανακοινώσεων (είναι άλλο αν κάποιος εκπρόσωπος φορέα συμμετέχει στον διάλογο για να υπερασπιστεί τις θέσεις του).

Όσο για την δυνατότητα άμεσης απάντησης δεν τίθεται θέμα αφού οι συντάκτες τέτοιων Δελτίων απλά "προπαγανδίζουν" τις θέσεις τους ή την πολιτική ύπαρξη τους (για να μιλήσουμε με όρους "επικοινωνιακής διαχείρισης") και ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τον διάλογο.
Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που διέθεσα χρόνο για την απάντηση συγκεκριμένων παραγράφων του Δελτίου: η διαφωνία μου με την «πρακτική posting» των συντακτών του Δελτίου σε fora διαλόγου και η αποδυνάμωση της όποιας πολιτικής εμβέλειας αυτού του είδους των πρακτικών σε ένα forum διαλόγου.

Συνοπτικά:
άλλο είναι να υπερασπίζεται κάποιος μια θέση ενός φορέα στον διάλογο και αλλιώς να «κολλά μια αφίσα» και μάλιστα σε fora διαλόγου.

admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Δημοσίευση από admin » 07 Δεκ 2007 23:05

Σεβαστή η άποψη σου, αλλά πιστεύουμε ότι η παράθεση οποιασδήποτε άποψης είναι χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εφόσον τροφοδοτεί το διάλογο, ασχέτως της πηγής της και της ύπαρξης ή μή follow-up.

CostAdinOS
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 21 Μάιος 2005 17:13

Δημοσίευση από CostAdinOS » 10 Δεκ 2007 01:30

Admin συμφωνώ με την τοποθέτηση του Spirli.Η παράθεση δελτίων τύπου είτε ως ξεχωριστού θέματος είτε ακόμη χειρότερα ως παρένθετου post σε μια εξελισσόμενη συζήτηση, με βρίσκει αντίθετο για τους λόγους που εξήγησα εγώ και άλλοι φίλοι του forum στο:
viewtopic.php?t=948

όπου και γράφτηκε μεταξύ άλλων(σε πλάγια γραφή η θέση του admin):
......................
Τάσος Χαρτάς έγραψε:
Θεωρώ σωστή την άποψη του admin να δίνει βήμα σε όποιον το ζητήσει, αλλά και δεν μπορώ να μήν αναφέρω ότι η από μέρους των "Οικολόγων-Πρασίνων" χρήση του χώρου, μου θυμίζει junk mail και όχι συμμετοχή σε ένα δημόσιο forum.

Έχεις δίκιο σε ότι αφορά την απουσία στήριξης των θέσεων από τους εκδότες των δελτίων τύπου και γι αυτό το λόγο έχω ήδη ζητήσει την παρουσία κάποιου μέλους τους στο forum.
..........................
Τελος θα ήθελα να κάνω δυο προτάσεις.
1.Εαν θέλουν τα διάφορα παλικάρια από τα γραφεία τύπου κομμάτων και αποκομμάτων να ποστάρουν τα παραμύθια τους ας έχουν το θάρρος να το κάνουν εμπλεκόμενοι στην συζήτηση και όχι με αυτό το τρόπο που πραγματικά είναι ανεκδιήγητος.
2.Σίγουρα η απόφαση για την δημοσίευση είναι στα χέρια των υπευθύνων του forum αλλά τι θα λέγατε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία;

ΥΓ:Έτσι από περιέργεια σου απάντησαν ή σε σύνδεσαν με .. Κάιρο;
ΥΓ2:.... η παράθεση οποιασδήποτε άποψης είναι χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εφόσον τροφοδοτεί το διάλογο...Η παράθεση δελτίων τύπου ούτε διάλογος είναι , ούτε τον διάλογο τροφοδοτεί.Και υποτιμά και την όποια νοημοσύνη μας έχουν αφήσει τα κομματικά φερέφωνα ,αριστεροδεξιά και κεντρώα ,με τις αρλούμπες που μοστράρουν σαν ΄΄αναλύσεις΄΄ και την συνεχή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν.
ΥΓ3:Εαν θέλουν τόσο πολύ να μας φωτίσουν ας ανεβάζουν κάπου αλλού τις σοφίες τους και ας κάνουν πόστ ενα λινκ με την συγκεκριμένη τοποθεσία.Έλεος. :oops:

admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Δημοσίευση από admin » 10 Δεκ 2007 12:08

Δυστυχώς δεν έλαβα απάντησα στο mail που έστειλα στο γραφείο τύπου των Οικολόγων πράσινων για συμμετοχή στις συζητήσεις.

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, πέραν της επίσημης πολιτικής του forum, βρίσκεται κάπου στη μέση. Ας τα πάρω με τη σειρά:

1. Είμαι υπέρ της δημοσίευσης δελτίων τύπου που αφορούν ανακοινώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα (πχ η ανακοίνωση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, της διενέργειας ή των συμπερασμάτων ενός επιστημονικού συνεδρίου κλπ).

2. Είμαι υπέρ της δημοσίευσης ανακοινώσεων κοινωνικού περιεχομένου όπως αυτές που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στο forum (εκκλήσεις βοήθειας σε θέματα ιατρικής φύσεως, ή εξαφανίσεων μικρών παιδιών από επίσημους φορείς).

3. Είμαι υπέρ της δημοσίευσης δελτίων τύπου που περιέχουν θέσεις και απόψεις κοινωνικών φορέων (τέτοιοι είναι και τα κόμματα), ώς σχόλια εκκίνησης ενός θέματος συζήτησης.

4. Είμαι κατά της δημοσίευσης δελτίων τύπου που περιέχουν θέσεις και απόψεις εμβόλιμα μέσα σε θέματα συζήτησης, όπως αυτό που ξεκίνησε τη συζήτηση που κάνουμε τώρα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ψηφοφορίας για το ζήτημα, δεν το βλέπω εφικτό γιατί φοβάμαι πώς για να καλυφθούν όλες οι πλευρές του ζητήματος θα καταλήξουμε σε πολλές και αλληλοεπικαλυπτόμενες πιθανές απαντήσεις. Ας κάνουμε τη συζήτηση απλά και βλέπουμε. Έχω ήδη ζητήσει να συμμετάσχουν στη συζήτηση και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για την πολιτική του forum.

Spirli
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 10:17

Δημοσίευση από Spirli » 19 Δεκ 2007 17:38

Συμφωνώ με τις (προσωπικές) απόψεις του Admin και ειδικότερα με την άποψη 4:
"4. Είμαι κατά της δημοσίευσης δελτίων τύπου που περιέχουν θέσεις και απόψεις εμβόλιμα μέσα σε θέματα συζήτησης, όπως αυτό που ξεκίνησε τη συζήτηση που κάνουμε τώρα."
Σχετικά με τις απόψεις 1 και 2 συμφωνώ να είναι στην κεντρική σελίδα το e-telescope.gr (όχι εμβόλιμα σε θέματα συζήτησης) - όπου θα τυγχάνουν και καλύτερης προβολής.

Σχετικά με την άποψη 3 συμφωνώ με προϋποθέσεις: δηλαδή είτε ο φορέας είτε ένα μέλος να χρησιμοποιεί την ανάρτηση για να ξεκινήσει ένα θέμα συζήτησης ή στο πλαίσιο ενός θέματος συζήτησης - όχι όμως ΑΠΛΩΣ ΕΜΒΟΛΙΜΑ σ' ένα θέμα, δηλαδή για λόγους "επικοινωνιακής τακτικής". Συμφωνώ με την άποψη του Τάσος Χαρτάς ότι αυτό:
"θυμίζει junk mail και όχι συμμετοχή σε ένα δημόσιο forum"
και θα πρόσθετα ότι είναι προσβλητικό για το e-telescope.gr ο συγκεκριμένος φορέας να μην έχει την στοιχειώδη ευγένεια έστω και να απαντήσει στον Admin.

Τέλος, δεν γνωρίζω τα "οργανωτικά" του forum αλλά τελικά πολύ 'φασαρία' γίνεται μεταξύ "επίσημης πολιτικής του forum" και "προσωπικής άποψης" του Admin: τα πράγματα είναι απλά - ας εισηγηθεί ο Admin μια τροποποίηση της λεγόμενης "επίσημης πολιτικής του forum" σύμφωνα με τις απόψεις του. Δεν πρόκειται γαι το "ανατολικό ζήτημα" ούτε για τον "τετραγωνισμό του κύκλου"...

Τελικά, αν η επίσημη πολιτική πρέπει να ισχύσει και ταυτόχρονα η άποψη 4 του Admin τότε αν ανοιχτεί μια θέση posting ή μια θεματική με τον γενικό τίτλο (με θεματικούς υπότιτλους αν χρειάζεται) "ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ" ή "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ".

Σχετικά με το:
Έχω ήδη ζητήσει να συμμετάσχουν στη συζήτηση και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για την πολιτική του forum.
τι απάντησαν θα συμμετάσχουν;

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 20 Δεκ 2007 15:17

Μάλλον μεγαλοποιούμε καταστάσεις. Δηλαδή τί διαφορετικό έχει η δημοσίευση δελτίων τύπου από την παράθεση κάποιου δημοσιεύματος, ή από το σχόλιο ενός μέλους το οποίο στη συνέχεια δε συμμετέχει στις συζητήσεις?

Spirli
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 10:17

Δημοσίευση από Spirli » 21 Δεκ 2007 16:19

Κακός έγραψε:Μάλλον μεγαλοποιούμε καταστάσεις. Δηλαδή τί διαφορετικό έχει η δημοσίευση δελτίων τύπου από την παράθεση κάποιου δημοσιεύματος, ή από το σχόλιο ενός μέλους το οποίο στη συνέχεια δε συμμετέχει στις συζητήσεις?
Νομίζω ότι έχει...

Στην μία περίπτωση έχουμε έναν ΦΟΡΕΑ που σκόπιμα ακολουθεί αυτήν την πρακτική ('κολάει ... αφίσα' σ' έναν χώρο που δεν είναι για ...'αφίσες') και στην άλλη έχουμε ένα ΑΤΟΜΟ που για διάφορους λόγους (προσωπικούς, χρόνου ή αλλους...) αποφάσισε να μην συνεχίσει την συμμετοχή του.

Για τα άτομα το πολύ-πολύ να τίθεται (και αυτό ακόμη εξαρτάται...) ζήτημα ευγένειας προς τους συζητητές του forum.

Τελικά, από ΦΟΡΕΙΣ μπορούμε (και πρέπει) να είμαστε πιο απαιτητικοί και να επιμένουμε τουλάχιστον σε ζητήματα πολιτικού ήθους και πολιτικής πρακτικής.

Αλλά, τέλος πάντων, νομίζω ότι το όλο θέμα έχει εξαντληθεί και είναι κάτι που μόνο το e-telescope μπορεί να αποφασίσει. Απλά, για μένα, έχει ενδιαφέρον η στάση του e-telescope.

Master Yoda
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 12:49

Δημοσίευση από Master Yoda » 27 Δεκ 2007 16:03

Συμφωνώ με τον admin και στα 4. Αν κάτι δεν αρέσει στο χρήστη ας το προσπεράσει.
...fear is the path to the dark side of force...

Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 11:43

Δημοσίευση από Κώστας Δελήμπασης » 29 Δεκ 2007 19:11

Αγαπητοί φίλοι, η δημοσίευση δελτίων τύπου στο forum του e-telescope είναι δική μου επιλογή. Εδώ και χρόνια στο mail μου έρχονται πολλά και διάφορα δελτία τύπου, άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο ενδιαφέροντα. Η χρήση του forum για τη δημοσίευσή τους είναι για μένα ένας εύκολος τρόπος, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το κυρίως κομμάτι του e-telescope εξακολουθεί να λειτουργεί χώρις κάποια εφαρμογή διαχείρισης περιεχομένου. Επομένως η αξιοποίηση του forum είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακάμψω αυτό τον αναχρονισμό.

Από την άλλη πλευρά, είχα και έχω την άποψη ότι η γνώμη κοινωνικών ή άλλων φορέων έχει πάντα μια αξία και μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα για συζήτηση.

Δεν παραγνωρίζω ότι κάποιες από τις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν έχουν βάση και επειδή όντως συμφωνώ ότι δεν είναι δα και κανένα σημαντικό ζήτημα, μπορούμε νομίζω να συμφωνήσουμε να μην υπάρχουν δημοσιεύσεις δελτίων τύπου εμβόλιμα σε συζητήσεις, αλλά μόνο ώς άνοιγμα νέας συζήτησης, κι όποιος θέλει τους δίνει σημασία και σχολιάζει, όποιος θέλει απλά το διαβάζει, ή τέλος επιλέγει να αγνοεί εντελώς τις δημοσιεύσεις από το χρήστη "δελτία τύπου".

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.

Απάντηση