Σκόπια & Μακεδονία

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση

Τί πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα σε ότι αφορά τα Σκόπια και την ονομασία τους;

Να τα αναγνωρίσει κι αυτή με το όνομα Μακεδονία
7
4%
Να κινηθεί στη λογική της διπλής ονομασίας (μία για τα Σκόπια και τον υπόλοιπο κόσμο και μία άλλη για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα)
1
1%
Να διαπραγματευθεί την αλλαγή του ονόματος στην κατεύθυνση μιας σύνθετης ονομασίας (Μακεδονία του Βαρδάρη, Σλαβομακεδονία κλπ)
146
75%
Να συνεχίσει τις μέχρι σήμερα διπλωματικές επαφές για την υιοθέτηση ονόματος χωρίς τη λέξη Μακεδονία
2
1%
Να πιέσει με κάθε δυνατό τρόπο (ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια, είσοδος στην ΕΕ κλπ), ακολουθώντας σκληρή και επιθετική πολιτική για την υιοθέτηση ονόματος χωρίς τη λέξη Μακεδονία
39
20%
 
Σύνολο ψήφων: 195

admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Δημοσίευση από admin » 07 Νοέμ 2007 12:48


Αγαπητέ evmourelatos, το πώς θα χαρακτηριστεί εθνικά, κοινωνικά ή θρησκευτικά η Λίτσα, o evmourelatos ή εγώ είναι προτιμότερο να το κάνει ο καθένας για τον εαυτό του ώς πιο γνήσιος εκφραστής των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του. Υποθέτω πώς και για σένα δε θα ήταν ευχάριστο να σε προσδιορίσει κάποιος άλλος και μάλιστα με εμφανέστατα και πρόδηλα ειρωνική, επιτημιτική και μειωτική διάθεση.

Επιπλέον, ο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς μια αντίθετη άποψη σε μια συζήτηση είναι να την αφορίσει και να την αποδώσει σε "πλύση εγκεφάλου", "άσχημα βιώματα" και άλλες αντίστοιχες αιτίες που περιέχουν εγγενώς την προσβολή στο δικαίωμα του καθενός να έχει και να υποστηρίζει τη γνώμη του.

Τέλος, αυτές οι συμπεριφορές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποδυναμώνουν τη θέση την οποία υποστηρίζεις, υποβιβάζοντας τα επιχειρήματά σου σε άναρθρες κραυγές, ενώ ταυτόχρονα επισκιάζουν την προσπάθεια άλλων συνομιλητών, με θέσεις κοντά στις δικές σου, ή τουλάχιστο "από την ίδια πλευρά του λόφου", όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέλος spirli.

Όμως όλα αυτά, αλλά και τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχεις ή τα λάθη που ίσως αναγνωρίζεις στον τρόπο λειτουργίας και συντονισμού του forum μπορείς να τα εκφράσεις και να τα συζητήσουμε σε μια συζήτηση στην ενότητα: viewforum.php?f=18

Το να αναλωθούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση στα πλαίσια της παρούσας συζήτησης είναι προσβλητικό και ενοχλητικό για τους υπόλοιπους συνομιλητές και αναγνώστες.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 07 Νοέμ 2007 13:07

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του φόρουμ συμφωνώ ότι δεν είναι αυτό το thread κατάλληλο για αυτό το σκοπό.
Όσον αφορα το θέμα του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, το θεωρώ βασική κατάκτηση και ανθρώπινο δικαίωμα και το ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Δεν μιλάμε όμως εδώ για κάτι τέτοιο. Ο αυτοπροσδιορισμός κάποιου ως Μακεδονικής εθνικότητας!!! δεν αποτελεί άσκηση αυτού του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος. Αποτελεί κατά ένα περίεργο τρόπο [u:a2be6d0c10][b:a2be6d0c10] ποινικό αδίκημα [/b][/u]αντίστοιχο με αυτό της απάτης, πλαστοπροσωπίας και της αντιποίησης αρχής, το οποίο επειδή είναι συλλογικό και πρωτοφανές στην Ανθρώπινη Ιστορία, δεν έχει ακόμα οριστεί στο Δεθνές Δίκαιο!!
Είναι σαν να λέει ο απόφοιτος Δημοτικού ότι εγώ είμαι γιατρός ή πολιτικός μηχαικός και να διεκδικεί όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν τον τίτλο θέτοτας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή / και περιουσίες.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράμα.
Όσο αυτό το ανεξάρτητο τμημα του Βουλγαρικού έθνος πέφτει σε αυτό το εθνικό, ιστορικό και κοινωνικό αδίκημα και δηλητηριάζει τις ψυχές των μελών του και των γειτονικών εθνών με μισαλλοδοξία και εθνικισμό, τόσο εγώ θα φωνάζω την αλήθεια: Είστε Βούλγαροι και η χώρα σας αποτελεί την ιστορική πατρογονική κοιτίδα αυτού που το 19ο αιώνα αποκλήθηκε και αποτέλεσε το συγχρονο Βουλγαρικό Έθνος.

Άβαταρ μέλους
Litsa
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 06 Οκτ 2005 18:05

Δημοσίευση από Litsa » 07 Νοέμ 2007 15:02

@ Spacelord
Επειδή είμαστε στο section ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ερευνάμε κάποια ζητήματα απ την διπλωματική τους και
γεωπολιτική τους σκοπιά και όχι από την καθαρά ιστορική.

Αυτό που λέει διαρκώς η ελληνική πλευρά, ή μάλλον, η ελληνική
προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση, πως η Μακεδονική εθνότητα
είναι τεχνητή, καμία απολύτως αξία δεν έχει στην διπλωματία.
Καλά κάνει και είναι "τεχνητή". Τεχνητές είναι όλες οι εθνότητες
στο κάτω κάτω.

///ένα αρχαίο γραπτό του Αριστοτέλη που να είναι γραμμένο στα σλαβικά///
Δεν υπάρχει, αλλά ως επιχείρημα δεν λέει απολύτως τίποτα, ούτε σε διπλωματικό
ούτε σε γεωπολιτικό επίπεδο. Μάλλον προκαλεί δυσκολίες σε αυτόν που το θεωρεί
ως δίκαιο επιχείρημα να διεκδικεί αυτός και όχι οι άλλοι.
Απ τον Αριστοτέλη ως σήμερα έχουν μεσολαβήσει τόσοι αιώνες με ιστορία, πολέμους,
μάχες, ήττες, συνθηκολογήσεις, παραχωρήσεις, νέα δεδομένα, νέες καταστάσεις,
νέα αφεντικά, άλλες θρησκείες, ήθη, έθιμα, και η προσπάθεια να "παγώσει" η μια
πλευρά την ιστορία στην περίοδο του Αριστοτέλη, επειδή αυτή νομίζει πως της κάνει
και την ωφελεί περισσότερο, αν μη τι άλλο, είναι καθαρή δημαγωγία και ευφυολόγημα
άνευ αξίας για την επίλυση ενός σημερινού ζητήματος. Ουσιαστικά δε σε αφήνει να
αντιληφθείς την πραγματικότητα όπως αυτή αλλάζει καθημερινά γύρω σου.
Σκέψου ότι αν ο καθένας "πάγωνε" την ιστορία αυθαίρετα εκεί που ήθελε τότε και
οι Τούρκοι καλά κάνουν που διεκδικούν νησιά και θράκη και ότι τραβάει η όρεξή τους
και οι Ιταλοί κακώς που δεν διεκδικούν και αυτοί Μακεδονία, επειδή κάποτε ήταν της
Οθωμανικής και Ρωμαικής αυτοκρατορίας επαρχίες όλα αυτά και τα θέλουν πίσω οι άνθρωποι.


Αυτά.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 07 Νοέμ 2007 17:25

Αγαπητή Λίτσα. Θα δεχτώ το επιχείρημα σου ότι όλες οι εθνότητες είναι άλλες λίγο (π.χ. εμείς οι Νεοέλληνες) και άλλες πολύ (π.χ. οι Αμερικάνοι) τεχνητές λόγω των επιμειξιών των αρχαίων εθνών, ιδιαίτερα με τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών των τελευταίων αιώνων. Εσείς όμως δεν είστε έθνος. Μιλάτε Βουλγάρικα (πόσες λέξεις έχει αλήθεια διαφορετικές η λεγόμενη "Μακεδονική" διάλεκτος απο τα Βουλγαρικά? 10 το πολύ. Ακόμα και τα κεφαλλονίτικα έχουν περισσότερες διαφορές στο λεξιλόγιο από την καθιερωμένη Νεοελληνική :lol: :lol: :lol: απ' ότι η δυτικοβουλγαρική διάλεκτος των Σκοπίων από την καθομιλούμενη Βουλγαρική.

Ράτσα είστε ίδια. Ίδια χρωμοσώματα, παρόμοιο DNA, αυτό που λέγαμε παλιά ίδιο αίμα κυλάει στις φλέβες σας.
Ήθη και έθιμα πανομοιότυπα. Οι Κρητικοί για παράδειγμα και οι Πόντιοι έχουν μεγαλύτερες διαφορές στα ήθη και έθιμα από τους υπόλοιπους Έλληνες από ότι εσείς οι Σκοπιανοί από τους υπόλοιπους Βούλγαρους.
Κ
ουζίνα? Πανομοιότυπη. Ότι θα φας στη Σόφια, τρως στα Σκόπια και θα φας από Σλαβόφωνους (Βούλγαρους δηλαδή) στη Φλώρινα. Μουσική και χοροί? Ολόϊδια.
Ιστορία, καλλιτεχνική παράδοση, αγιογραφία, ζωγραφική, λοιπές τέχνες και γράμματα κοινά.
Εθνικοί ήρωες και επιστήμονες (πλην Φίλιππου, Μεγαλέξανδρου, Δημόκριτου και Αριστοτέλη που ήταν Έλληνες και θέλετε να κλέψετε από εμάς !!!) κοινοί. Γκότσε Ντέλτσεβ και εσείς Γκότσε Ντέλτσεβ και αυτοί.

Συνεπώς αφού είσαστε πανομοιότυποι με τους Βούλγαρους από πού και ως πού είστε διαφορετικό έθνος? Και οι Κύπριοι άλλο κράτος έχουν από εμάς, άνήκουμε όμως όλοι στο Νεοελληνικό έθνος και έχουμε κοινές εθνικές εορτές για παράδειγμα.
Εξήγησε μου κορίτσι μου σε τι διαφέρετε από τους Βούλγαρους και σας κάνει διακριτό έθνος να το καταλάβω. Δεν πληρείτε τον ορισμό του έθνους, πώς αλλιώς να στο πω. Άλλο κράτος, άλλο έθνος, γκέκε που λένε και οι Αλβανοί?

Δεν υπάρχει άλλο έθνος στο πλανήτη, ξέρεις με ζωή 60 ετων μόνο!!!!
Μόνο το δικό σας "έθνος". Ακόμα και οι Παπούα στη Νέα Γουϊνέα, πιο παλιοί είναι απο εσάς.
Αν μπορείς απάντησε σε αυτά.
Αλλά από ότι βλέπω το θέμα τσούζει πολύ και δεν το αγγίζουμε :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 07 Νοέμ 2007 17:31

Η πάγια τακτική και η προπαγάνδα του καθεστώτος του Σκοπιανού κρατιδίου το καθιστά καθεστώς προδοτικό του Βουλγαρικού έθνους.
Δυστυχώς τα τεράστια προβλήματα του Βουλγαρικού κράτους μετά την πτώση του Τείχους και η αναξιότητα του Ελληνικού Καθεστώτος, οδήγησε στην παγίωση των θέσεων των προδοτών στη Διεθνή Κοινότητα και στον Μακεδονικής (γεωγραφικά πάντα) προελεύσεως Βουλγαρικό πληθυσμό τόσο εντός, όσο και εκτός του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων.
Για αυτό και φιλοξενύμε σήμερα απόψεις σαν της Λίτσας.

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 07 Νοέμ 2007 23:50

Λίτσα κατ'αρχας δεν γνώριζα οτι δεν είσαι Ελληνίδα.Τώρα αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου.Είναι οι απόψεις της άλλης πλευράς.Αρα δικαιολογήσε ως ένα βαθμό.Οι δικοί μας δεν δικαιολογούνται με τίποτα.Ας πούμε ο πρόεδρος του Συνασπισμού της αριστεράς και της καθόδου που περιοδεύει στα Βαλκάνια με πρώτο σταθμό τα Σκόπια.Πήγε να υποστηρίξει τους φιλήσυχους σκοπιανούς που καταπιέζονται απο τους κακούς ιμπεριαλιστές Έλληνες.Τώρα που το θέμα είναι σε κρίσιμη καμπή,αυτός κάνει τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσει στις προσπάθειες που κάνουν οι Αμερικανοί να αλλάξουν τον χάρτη στην Βαλκανική.Αρα εμμέσος ο ''αριστερός'' πρόεδρος της συνασπιζόμενης ψευτοκουλτούρας αποτελεί καλό συνεργάτη για τις ΗΠΑ!!

Σκοπιανοί φέρτε μας έστω μισή απόδειξη πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν Σλάβοι ή οτι ο Μεγαλέξανδρος ήταν Σκοπιανός και σας χαρίζουμε και την Solun!!!Γιατί ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μας λέει και τίποτα.Γιατί αν πάμε έτσι,τότε ο γεωγραφικός χώρος που βρίσκεστε τώρα είναι κατα τα 3/4 Μακεδονική γή.Οπότε εσείς κατέχετε Ελληνικά εδάφη και θα πρέπει να μας αδειάσετε την γωνιά...
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 08 Νοέμ 2007 00:05

Spacelord είσαι φάουλ. Δεν τους λένε Σκοπιανούς. Βούλγαροι είναι οι άνθρωποι. Μήπως έχεις και συ αντίρρηση για αυτό?
Γιατί όπως βλέπεις ακόμα και η Λίτσα σε αυτό το θέμα, μούγκ in the strug.

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 08 Νοέμ 2007 00:46

Evmourelate ας είναι ότι θέλουν.Δεν πανα είναι και Κινέζοι.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως δεν είναι Μακεδόνες και ουτε έχουν το δικαίωμα να διαστρελβώνουν την ιστορία μας.
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 08 Νοέμ 2007 01:05

Βρε αγόρι μου γιατί δεν εννοείς ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος σε αυτή τη ρημάδα χώρα ότι δεν είσαι πια το κέντρο του κόσμου αλλά σε κατάντησαν οι Φράγκοι 800 χρόνια πριν μια κουτσουλιά του χάρτη. Μόνο η Ελλάδα και η Ελληνική ιστορία υπάρχουν για εσένα και τους άλλους?
Τα υπόλοιπα 6 δις ανθρώπων τι είναι δηλαδή, μύγες ή κατσαρίδες?
Δεν σε ενδιαφέρει τι πιστεύουν όλοι αυτοί?
Αυτά είναι νεοναζιστικές απόψεις ξέρεις.
Το πρόβλημά μας έχει δημιουργηθεί ακριβώς από αυτό.
Ότι κάποιες χιλιάδες άνθρωποι, οι λεγόμενοι Σκοπιανοί, είτε δεν ξέρουν ποιοι είναι ή παριστάνουν επίτηδες ότι είναι κάτι που δεν είναι.
Εάν ποτέ εσύ ή κάποιος άλλος "Μακεδονομάχος" κάνετε τον κόπο να μιλήσετε με κάποιον μη Έλληνα από τα υπόλοιπα 6 δις που κατοικούν στο δύσμοιρο πλανήτη μας για το θέμα, το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα σε ρωτήσει είναι:
Καλά ρε φίλε αφού λες ότι αυτοί δεν είναι πραγματικοί Μακεδόνες και ότι οι Μακεδόνες είναι τμήμα πανάρχαιο του Ελληνικού Έθνους, ε τότε τι είναι?
Εξωγήινοι?
Απαντήσεις σαν αθυτή που έδωσες πριν σε κάνουν ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στον μη Έλληνα συνομιλητή και σε γελοιοποιούν το λιγότερο στα μάτια του.
Κάτι αμετροέπειες σαν τις δικές σου έλεγαν και οι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι που μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό, γι'αυτό και τον ήπιαμε τον κρύο .. πάγο και αναγνώρισαν όλοι την "Μακεδονία". Δεν σου κάνει εντύπωση, που όλοι δίνουν δίκιο σε αυτούς για το όνομα και κανείς σε εμάς?
Που η διεθνής ιστοριογραφία έχει 30 χρόνια που παρουσιάζει τους Μακεδόνες ως μη Ελληνικό φύλο? Γιατί συμβαίνουν αυτά?
Γιατί αν δεν δώσεις την πραγματικότητα και πεις την μισή αλήθεια σε κάποιον, όπως κάνετε όλοι εσείς για λόγους που κυμαίνονται από ακατονόητοι ή απλώς βλακώδεις έως και ξεκάθαρα προδοτικοί, τότε αυτός θα συμπεράνει και δικαίως ότι μάλλον λες μούσι με ουρά και ΔΕΝ θα σε υποστηρίξει κι ας έχεις εσύ δίκιο.
Απάντα συνεπώς, εάν έχεις τα κότσια που λες στη Λίτσα ότι έχεις. Είναι ή δεν είναι Βούλγαροι οι Σκοπιανοί?

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 08 Νοέμ 2007 02:40

evmourelate καταντάς κουραστικός.Τι θές απάντηση?Ωραία.Οι Σκοπιανοί είναι Βουλγαρικό γένος βασικά.Σήμερα όμως είναι ένα πολυεθνικό κράτος με πληθυσμό 2 εκατ. περίπου.Τα Σκόπια κατοικούται σήμερα σε ποσοστό 35% από Αλβανούς, 15-20% από Σέρβους, 15-20% από Βούλγαρους, 10-15% από Έλληνες(Βλάχοι),ενώ υπάρχουν και πολλοί Ρουμάνοι,Τούρκοι και Ουγγροι.

Τα υπολοιπα τ'αφήνω ασχολίαστα και συνεχίζω να λέω τα δικά μου.Δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος. Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι μιλάνε την "Μακεδονική γλώσσα", μιλάνε μία "Βουλγαρική" διάλεκτο. Οι Βούλγαροι μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός.

Είναι έτσι ή όχι?Υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος εδώ για να μας πεί.

σε αυτό το πολυεθνικό κράτος σε 30 χρόνια, όταν οι Αλβανοί θα είναι η πλειοψηφία (πάνω από το 50%)? Σήμερα οι Αλβανοί μιλάνε στα Αλβανικά, πηγαίνουν στα σχολεία τους, έχουν τις σημαίες τους και βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη με τους "Ψευδομακεδόνες". Οι "Ψευδο-μακεδόνες" υποστηρίζουν πως κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο και πως είναι οι απόγονοι των Μακεδόνων, ενώ εμείς, οι Έλληνες, είμαστε οι εχθροί τους και πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα απελευθερώσουν αυτούς από "εμάς" που είναι Μακεδόνες, από την Ελληνική κατοχή!.
Δεν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να στηρίζουν τα ψέματά τους.

Τι πράγματι σημαίνει το όνομα Αλέξανδρος ή Φίλιππος στην Σλάβο-Βουλγαρική γλώσσα τους? Στα Ελληνικά, Αλέξανδρος είναι αυτός που διώχνει τους εχθρούς, ενώ Φίλιππος είναι αυτός που αγαπάει τα άλογα. Ψάξτε σε οποιοδήποτε σοβαρό λεξικό!

Μερικές φορές οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως, οι "Μακεδόνες" ήταν εχθροί των Ελλήνων και πως πολεμούσαν μεταξύ τους. Αυτό είναι αλήθεια. Φυσικά και υπήρχαν πολλοί και μεγάλοι πόλεμοι μεταξύ των πόλεων-κρατών κατά το παρελθόν (πριν από 2350 χρόνια). Οι πιο σκληρές μάχες ήταν αυτές μεταξύ των Αθηναίων και των Σπαρτιατών, οι οποίοι και οι δύο ήταν Έλληνες φυσικά. Ο περίφημος Πελοποννησιακός Πόλεμος (Αθήνα εναντίον Σπάρτης) κράτησε αρκετές δεκαετίες (40 χρόνια) και αποτελεί σήμερα βασικό θέμα συζήτησης και διδαχής για τους σπουδαστές στις μεγαλύτερες Στρατιωτικές Ακαδημίες παγκοσμίως. Ο Φίλιππος ο Β ο πατέρας του Αλέξανδρου, είναι ο πρώτος που ένωσε όλους τους Έλληνες, μετά από πολλές μάχες φυσικά, και μετά από τον θάνατο του, ο γιός του, Αλέξανδρος ο Μέγας εκστράτευσε ενάντια στους εχθρούς της Ελλάδας, τους Πέρσες, με σκοπό "να εμποδίσει την εισβολή τους" στην Ελλάδα στο μέλλον!
Γνωρίζετε επίσης πως καθημερινά, σε πολλές περιπτώσεις, τα αδέρφια "σκοτώνονται" μεταξύ τους, για οικονομικούς και άλλους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αδέρφια, επειδή ήταν "εχθροί" για κάποιο μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μέρος, περιφέρεια,της Ελλάδας για περισσότερο από 4000 χρόνια ("επισήμως"). Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το πολυεθνικό κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ, πριν από 2500-3000 χρόνια, κατοικούσαν οι Παίονες (με ελληνικές ρίζες επίσης) με την Παιονία, την περιφέρεια τους. Οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην χερσόνησο της Βαλκανικής αρκετούς αιώνες αργότερα, στον 7ο μ.Χ. αιώνα.

Το "Μακεδονικό" πρόβλημα εμφανίστηκε το 1944, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτήν την περίοδο, άλλαξαν την ονομασία που χρησιμοποιούσαν υπό το Γιουγκοσλαβικό καθεστώς, από VARDARSCA σε "ΜACEDONIA". Αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος της προσπάθειας του τότε Γιουγκοσλάβου ηγέτη Τίτο, να δώσει "εθνική υπόσταση", μία "εθνική ταυτότητα", στις διαφορετικές εθνότητες που ζούσαν σε αυτήν την περιοχή, και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" κράτος, με περιοχές από τη Βουλγαρία και βέβαια από το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας για να έχει μία διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα επόμενα χρόνια, μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο που είχαμε στην Ελλάδα (1945-1947), οι "κομμουνιστές" ηττήθηκαν από τους "κυβερνητικούς" και πολλοί (εκατοντάδες χιλιάδες, κομμουνιστές και μη), εγκατέλειψαν την χώρα (Ελλάδα) σαν πολιτικοί πρόσφυγες και πήγαν σε όλες τις Δυτικές χώρες. Από την Γιουγκοσλαβία, μέχρι την Σοβιετική Ένωση και την Πολωνία. Πολλοί απ’ αυτούς ζήτησαν άσυλο στην Γιουγκοσλαβία. Μερικοί από τους τελευταίους ήταν Μακεδόνες (Έλληνες από το Βορειότερο κομμάτι της Ελλάδας). Επίσης πολλοί απ’ αυτούς επέστρεψαν πίσω στην Ελλάδα μετά το 1981. Μερικοί απ’ αυτούς ακόμη διατηρούν το "μίσος" του εμφυλίου. Είναι αυτοί, που μεταξύ άλλων διεκδικούν το όνομα "Μακεδονία" για την περιοχή VARDARSCA. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι και πιθανώς κάποιοι άλλοι είναι πραγματικοί Μακεδόνες, δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την χώρα στην οποία κατοικούν σήμερα. (Φανταστείτε την Ελληνική ή την Τουρκική, ή και την Γιουγκοσλαβική μειονότητα, που ζει σήμερα στις Η.Π.Α., να διεκδικεί το όνομα Ελλάδα, Τουρκία, ή Γιουγκοσλαβία, για την χώρα- Η.Π.Α.- όπου διαμένει σήμερα!).

Το γεγονός, ότι παρόλο που είναι πραγματικοί Σλάβοι, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, ήτοι Έλληνες, οδηγεί στην αλλοίωση της Παγκόσμιας Ιστορίας. Κλέβουν μέρος της Ιστορίας και του πολιτισμού μας, υφαρπάζοντας τον όρο MACEDONIA ή ΜΑΚΕDΟΝΙΑ.

Οι Βούλγαροι τους θεωρούν (τους Σκοπιανούς) σαν "παιδιά" τους. Έχουν σχεδόν την ίδια γλώσσα, βλέπετε.

Φυσικά υπήρχαν (υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα) Έλληνες σε όλες τις Βαλκανικές χώρες πολύ πριν από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι Σλάβοι. Κάθε μεγάλη πόλη του σήμερα έχει χτιστεί πάνω στις αποικίες των αρχαίων Ελλήνων. Τα Σκόπια έχουν χτιστεί στην θέση της παλιάς Ελληνικής πόλης: Σκόπιι ή Σκοπός (= φύλακας) (ένα ελληνικό όνομα φυσικά!!). Γνωρίζουν άραγε τι σημαίνει η ονομασία Σκόπια, το όνομα της πρωτεύουσας τους?. Οι Σλάβοι εμφανίστηκαν (και κατέλαβαν) την χερσόνησο της Βαλκανικής γύρω στον 7ο μ.Χ. αιώνα

Φυσικά ένα τμήμα της "παλιάς Μακεδονίας" είναι σήμερα "υπό την κατοχή" Γιουγκοσλάβων (Σκοπιανών) και Βουλγάρων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνθηκών που συνόδεψαν την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1913-1914). Το κύριο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στους κατοίκους της, όπως συμβαίνει εδώ και 3000 χρόνια. Το γεγονός ότι ένα κομμάτι της γεωγραφικής αυτής περιοχής ανήκει εδώ και μερικές δεκαετίες σε κάποιες άλλες χώρες, δεν τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε "Μακεδονία " ή να θεωρούν τους εαυτούς τους "Μακεδόνες" που ομιλούν τη "Μακεδονική" γλώσσα. Μία τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει. Απλά έχουν στην "κατοχή" τους μερικές περιοχές, όπου εισέβαλλαν κατά το παρελθόν. Ο "όρος" Μακεδονία "ανήκει" στην Ελληνική Ιστορία, πολιτισμό και έθνος. Δεν μπορεί να χαριστεί σε κανέναν και ούτε κανείς δικαιούται να τον χρησιμοποιήσει.

Οι “ψευδο-Μακεδόνες“ χρησιμοποίησαν κάποια περίοδο (1992-1995) το δεκαεξάκτινο αστέρι σαν σημαία του κράτους τους!. Αυτό το αστέρι, το Μακεδονικό αστέρι, υπήρξε το σύμβολο του Φιλίππου του Β’, του βασιλιά των Μακεδόνων, που ήταν (και είναι) Έλληνες. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέσα στον τάφο του Φιλίππου του Β’, το 1978, στην Βεργίνα, 60χλμ νότιο-δυτικά της Θεσσαλονίκης μία χρυσή κασέλα (λάρνακα) με το "Μακεδονικό" αστέρι ("τον ήλιο της Βεργίνας". Μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το αριστούργημα στο μουσείο της Βεργίνας, στην Ελλάδα, 80χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Ο Φίλιππος ο Β’ ήταν ο πρώτος που για πρώτη φορά ένωσε όλους τους Έλληνες γύρω στο 340 π.Χ.. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον πατέρα της Ιστορίας, οι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα και μοιράζονταν κοινές αξίες και την ίδια θρησκεία με τους άλλους Έλληνες. Η μεγάλη ακμή του Μακεδονικού πολιτισμού άρχισε τον 5ο π.Χ. αιώνα με σημαντικά πολιτιστικά κέντρα να είναι το Δίον, η Πέλλα, η Βεργίνα και η Αμφίπολη για την οποία ο Αθηναίος Θουκυδίδης, στην εξορία του, έγραψε την πρώτη παγκόσμια ιστορία, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Αυτοί (οι ψευδο-Μακεδόνες) εκτύπωσαν επίσης χάρτες, όπου συμπεριλάμβαναν στη "χώρα" τους ένα μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας! Τύπωσαν επίσης χαρτονομίσματα με το "Λευκό Πύργο" πάνω σε αυτά. Ο Λευκός Πύργος είναι ένα μνημείο της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, πρωτεύουσας της Μακεδονίας (το όνομα προήλθε από το όνομα της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη). Είναι το "σύμβολο" της πόλης, όπως η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα είναι το σύμβολό της Αθήνας, ο "Πύργος του Άϊφελ" το σύμβολο του Παρισιού, το άγαλμα της Ελευθερίας το σύμβολο της Νέας Υόρκης, η "Χρυσή Γέφυρα" το σύμβολο του Σαν Φρανσίσκο. Είναι τόσο "ελεεινοί", εάν όχι επικίνδυνοι.

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση εάν κάποιοι άνθρωποι στην Μέση ή στην Άπω Ανατολή χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία για τους εαυτούς τους ή για την χώρα τους (από την άλλη πλευρά υπάρχουν μέχρι σήμερα κάποιοι άνθρωποι που ζουν απομονωμένοι στα βουνά του Βόρειου Πακιστάν και Αφγανιστάν, που κατάγονται από τους Μακεδόνες πολεμιστές, που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου). Αλλά δεν μπορούμε να παραδεχτούμε το ίδιο και για τους "γείτονες" μας. Δεν κλέβουν μόνο το όνομα. Υφαρπάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Η Μακεδονία είναι μόνο μία: η Ελληνική. Σεβόμαστε και βοηθάμε, με κάθε τρόπο (και οικονομικό) αυτούς τους ανθρώπους (που ζούνε στην Vardarsca), στην πραγματικότητα σεβόμαστε και αγαπάμε όλους τους ανθρώπους απανταχού της γής. Οι Έλληνες σχεδόν πάντα είχαν καλές σχέσεις με τους λαούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. Επιθυμούμε καλές σχέσεις με όλους τους, με την προϋπόθεση να σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και τα σύμβολά μας! Το μοναδικό παράδειγμα ύπαρξης ενός "θεού" για την φιλοξενία και τη φιλία παγκοσμίως, προέρχεται από την Ελλάδα. "Ξένιος Δίας"! Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.

Εάν επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και να ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία, τότε πρέπει να ενσωματώσουμε αυτήν την χώρα στην Ελλάδα! Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για κάποιον να χρησιμοποιεί τον όρο "Macedonia" ή "Makedonia" (είναι απολύτως το ίδιο)!!

Θέλετε κύριοι Σκοπιανοι να γίνουμε ένα κράτος?Να είστε η επαρχία της Ελληνικής Β.Μακεδονίας.Χωρίς σύνορα.Μια σημαία η Γαλανόλευκη.Μια γλώσσα η ελληνική.Θρησκεία κρατήστε αυτήν που έχετε και πιστεύετε.Οπως οι Πομάκοι.Ελληνες πολίτες μη χριστιανοί.

Με την τωρινή αλυτρωτική και αδιάλλακτη στάση σας δεν υπάρχουν γέφυρες φιλίας και σχέσεις καλής γειτονίας.

Αυτά έχω να πώ.Συγγνώμη εαν σας κούρασα.Εγώ πάντως κουράστηκα :)
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Απάντηση