Υπογράψτε την έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα!

Ότι δεν εντάσσεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
Κλειδωμένο
venus
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 04 Οκτ 2007 23:07

Υπογράψτε την έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα!

Δημοσίευση από venus » 07 Οκτ 2007 15:31

Οι ΓΧΣ ξεκινούν σε διεθνές επίπεδο εκστρατεία και συλλογή υπογραφών για να πιέσουν την εταιρία να αποσύρει την αγωγή κατά της Ινδίας και να προστατεύσει την υγεία εκατομμυρίων ασθενών με AIDS παγκοσμίως. Μπορείτε να συμμετάσχετε στη εκστρατεία κατά της Novartis και να υπογράψετε την έκκληση στο

http://www.msf.org/petition_india/greece.html

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Re: Υπογράψτε την έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα!

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 07 Οκτ 2007 22:20

venus έγραψε:Οι ΓΧΣ ξεκινούν σε διεθνές επίπεδο εκστρατεία και συλλογή υπογραφών για να πιέσουν την εταιρία να αποσύρει την αγωγή κατά της Ινδίας και να προστατεύσει την υγεία εκατομμυρίων ασθενών με AIDS παγκοσμίως. Μπορείτε να συμμετάσχετε στη εκστρατεία κατά της Novartis και να υπογράψετε την έκκληση στο

http://www.msf.org/petition_india/greece.html
venus καλή η προσπάθεια συλλογής υπογραφών (υπέγραψα) αλλά δεν νομίζω ότι φτάνει. Απλά κάποιοι από μάς θα νομίσουν ότι κάναμε το καθήκον μας, το ίδιο και οι ΓΧΣ.
Οι πολυεθνικές δεν καταλαβαίνουν από υπογραφές.
Μόνο από μείωση τω πωλήσεών τους.
Αν αντί για υπογραφή μου είχε ζητηθεί μέχρι η Novartis να αποσύρει την αγωγή να μην αγοράσω κάποιο από τα φάρμακά της πιστεύω ότι σε 10 μόνο μέρες η αγωγή θα είχε αποσυρθεί.
Aλλωστε η εν λόγω εταιρεία μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να αυξήσει 10-20% την τιμή των φαρμάκων που πουλά στους Δυτικούς (εμείς έχουμε να πληρώσουμε) και με μια αγωγή να υποχρεώσει την Ινδία να μην μπορεί να εξάγει τα φάρμακα-κλώνους εκτός Ινδίας.
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 08 Οκτ 2007 15:52

Ερώτηση Κρίσεως:
Τον ιδρυτή τους τον Κουσνέρ, τον πολεμοκάπηλο, που του αρέσει να σφάζει Πέρσες, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του, τον έχουν αποκηρύξει οι ΓΧΣ?
Γιατί από ότι ξέρω μάλλον όχι.
Επίσης από ότι ξέρω έχουν αποκηρύξει τους Έλληνες ΓΧΣ επειδή προσέφεραν βοήθεια στον σερβικό και λοιπό μη αλβανικό άμαχο πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου στα ατυχή γεγονότα του 1999.
Για αυτό έχετε κάποιο σχόλιο δεσποινίς Αφροδίτη?
Μόνο οι Ινδοί και οι Αλβανοί είναι άνθρωποι?
Οι Πέρσες οι Γύφτοι, οι Σέρβοι και οι λοιποί δεν είναι?
Απαντήστε σε αυτά τα δύο ερωτήματα να δούμε εάν αξίζει να βοηθάμε αυτούς τους "φιλανθρώπους".

CostAdinOS
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 21 Μάιος 2005 17:13

Δημοσίευση από CostAdinOS » 08 Οκτ 2007 17:51

Είναι ιδρυτής των Γιατρών χωρίς σύνορα (1971) απο τους οποίους αποχώρησε το 1979.
Την επόμενη χρονιά (1980) ίδρυσε μαζί με άλλους , τους Γιατρούς του κόσμου.
Το Ελληνικό τμήμα των Γιατρών χωρίς σύνορα διαγράφηκε για τα γνωστά γεγονότα , τον Νοέμβριο του 1999 και επανασυνδέθηκε με τη μητρική οργάνωση τον Φεβρουάριο του 2005.
http://www.msf.gr/index.php?option=com_ ... Itemid=162
Aρα δεν είναι ο Κουσνέρ υπεύθυνος για το γεγονός της διαγραφής.(Ειναι γνωστός υπέρμαχος όμως του δόγματος των ΄΄ανθρωπιστικών΄΄ βομβαρδισμών).Αν βάλετε στον γούγλη το όνομα του και της τωρινής συζύγου του (Κριστίν Οκράν) θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα.
Σας δίνω και έναν πολύ ενδιαφέροντα δεσμό απο το άρδην (συνέντευξη του Αντώνη Ρήγα, μέλους του ελληνικού τμήματος τωνΓιατρών Χωρίς Σύνορα) για να δείτε πως η φιλανθρωπία διαπλέκεται (sic) αρκετές φορές με την πολιτική(πατώντας πάνω στη δυστυχία των ανθρώπων):
http://www.ardin.gr/page/article.php?id ... 18-S_0-A_4
Τώρα για το θέμα των υπογραφών νομίζω ότι δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανένας ότι βάζοντας υπογραφές θα αλλάξουμε τον κόσμο αλλά αν είναι για καλό σκοπό δεν χάνουμε και τίποτα να υπογράψουμε.Αρκεί να μην επαναπαυόμαστε στις υπογραφές.
ΥΓ:Το θέμα της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας έχει πολλές διαστάσεις (π.χ. αν δούμε τις κινήσεις στο συγκεκριμένο χώρο των μεγιστάνων Γκέιτς και Μπάφετ).
ΥΓ2:Βλέποντας και κυρίως μαθαίνοντας (πολλά δεν φτάνουν στο προσκήνιο) για την ανιδιοτελή προσφορά κάποιων συνανθρώπων μας που αφήνουν συνειδητά καριέρα , ασφάλεια κτλ , πηγαίνουν στα πιο απίθανα μέρη για να βοηθήσουν με κίνδυνο ακόμα και της ζωή τους θέλω να τους πω απο αυτές τις γραμμές ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 08 Οκτ 2007 20:32

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τις πληροφορίες. Δεν μετέβαλλα άποψη για τους ΓΧΣ. Aποψή μου ότι ένώ τα μέλη είναι αξιέπαινα η ηγεσία είναι σκληροί Σιωνιστές.
Πολύ ενδιαφέρον το βιογραφικό του Κουσνέρ στην wikipedia.
Καλά ρε παιδί μου σχεδόν όλη η κυβέρνηση της Γαλλίας και η μισή των ΗΠΑ, Εβραϊκής καταγωγής και Φιλοσιωνιστές ?? :lol: :lol: :lol:
Ρε κάτι περίεργες συμπτώσεις !! :lol: :lol:
Α ρε για ποιους δουλεύουν κάτι ταλαίπωροι πλανημένοι συμπολίτες μας.
1974: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
1999: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
2003: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΙ.

Κλειδωμένο