ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ

Θρησκεία & πίστη, εσωτερισμός και υπαρξιακές αναζητήσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
karma
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Αύγ 2007 21:10

ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ

Δημοσίευση από karma » 28 Αύγ 2007 15:37

ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ

Οι αδελφές ψυχές διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια των ενσαρκώσεών τους. Συναντιούνται ξανά και ξανά (ίσως στην αρχή για να κλείσουν κάποιους λογαριασμούς ή γιατί τους άρεσε η ποιότητα της σχέσης τους) και στην πορεία «αδελφοποιούνται»! Αγαπιούνται τόοοοοσο πολύ που δεν μπορούν να είναι ξεχωριστά.... Έτσι, ακολουθούν η μία την άλλη στις εκάστοτε ενσαρκώσεις τους.

Δύο αδελφές ψυχές μπορεί να επιλέξουν να ενσαρκωθούν σαν συγγενείς, επιστήθιοι φίλοι, ζευγάρι κ.λ.π. Στο τέλος, όμως, επιλέγουν να συναντηθούν σαν ζευγάρι μια και οι ενέργειες που εκλύονται είναι πιο δυνατές μέσα από τον έρωτα = δημιουργία!

Μη ξεχνάμε, όμως, ότι εδώ μιλάμε για γηραιές ψυχές! Οι νέες ή οι άγουρες ψυχές δεν έχουν προλάβει να διαμορφώσουν μία αδελφή ψυχή. Και επειδή η γη βρίσκεται σε ένα χαμηλό επίπεδο εξέλιξης, συνήθως τα άτομα που έχουν έρθει εδώ για μία αποστολή, έχουν την πιθανότητα να συναντήσουν τη αδελφή τους ψυχή. Aρα, μετρώνται στα δάκτυλα ενός χεριού....

Η Αγάπη είναι το πρωταρχικό σημείο που διακρίνει τις αδελφές ψυχές. Για να έχουν δημιουργηθεί δύο αδελφές ψυχές σημαίνει ότι στο διάβα των ενσαρκώσεών τους έχουν αγαπηθεί ΑΠΟΛΥΤΑ!

Στη πάροδο των ενσαρκώσεων, όταν η Αγάπη γίνεται απόλυτη, συνήθως έρχεται με το αντίθετο φύλο γιατί μέσα από τον έρωτα εκλύεται έντονη δημιουργία, ενέργεια και δράση....

Η ερωτική αγάπη δίνει την ευκαιρία στην απόλυτη Αγάπη να αναπτυχθεί, μέσα από τις έντονες ενέργειες που εκλύονται! Δημιουργείται, τότε, η Αγάπη άνευ όρων... η οποία πηγάζει αυθόρμητα... στις αδελφές ψυχές...

Για να φθάσει μία ψυχή στο σημείο να έχει αδελφή ψυχή, σημαίνει ότι έχει περάσει όλα τα στάδια της εξελικτικής της διαδικασίας, να έχει, γενικά, ωριμάσει...

Λέγεται, πως συναντάς την αδελφή σου ψυχή και παραμένεις μαζί της, μόνο όταν έχεις να συντελέσεις μαζί της ένα σημαντικό έργο, μία αποστολή για το καλό της ανθρωπότητας....

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για τις αδελφές ψυχές....

Εσείς, η αδελφή σας ψυχή απέναντι και στη μέση... ένας καθρέπτης! Αν μέσα από αυτό τον καθρέπτη βλέπετε τον εαυτό σας... τότε απέναντί σας βρίσκεται η αδελφή σας ψυχή!

Το δεύτερο παράδειγμα πηγάζει από μία ταινία με τους Αρνολντ Σβαντζενέγκερ και Ντάνι Ντε Βίτο. Νομίζω ότι ο τίτλος της ήταν «Οι δίδυμοι». Στην ταινία αυτή οι δύο πρωταγωνιστές ήταν δύο δίδυμα αδέλφια που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια... Δείχνει ότι έκαναν ταυτόχρονα τις ίδιες κινήσεις μαζί, έλεγαν τα ίδια πράγματα, είχαν τις ίδιες συνήθειες.....

Εσείς και η αδελφή σας ψυχή στο αυτοκίνητο... Αν ταυτόχρονα και οι δύο μαζί βάλετε τις ζώνες ασφαλείας και με ένα στόμα πείτε την ίδια φράση..... ε... τότε σίγουρα βρίσκεστε με την αδελφή σας ψυχή....

Εικόνα

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 01 Σεπ 2007 13:49

Αγαπητέ Κάρμα,

Θάθελα να γράγω κι εγώ κάτι που νομίζω ότι θα συμπληρώσει τα όσα αναφέρεις για τις αδελφες ψυχές.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο όρος αδελφή ψυχή συμβολίζει ένα πρόσωπο το οποίο μας καταλαβαίνει απόλυτα, έχουμε τις ίδιες απόψεις και συναισθήματα, την ίδια ιδεολογία και άρα.....περνάμε θαυμάσια μαζί του αν τύχει να συναντηθούμε σ αυτήν την ζωή με οποιαδήποτε μορφή σχέσης απΆ όσες ανάφερες.
Εδώ έχω να πω ότι στην πράξη σπάνια είναι έτσι τα πράγματα όταν συναντησουμε μιά αδελφή ψυχή.
Συνήθως η συναντηση με μιά αδελφή ψυχή είναι πρόκληση γιά εξέλιξη δική μας αλλά και του άλλου. Έτσι εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο καθένας από τους δυό μας την δεδομένη στιγμή.
Η αδελφή ψυχή έρχεται στην ζωή μας γιά να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε, κι αυτό μπορεί να γίνει και με πόνο. ( Συνήθως θα έλεγα ότι γινεται μόνο με πόνο).
Πράγματι στην αδελφή ψυχή μπορουμε να αντικρύσουμε τον εαυτό μας όπως σε έναν καθρεφτη. Ποιόν όμως εαυτό ; Αυτόν που θέλουμε να νομίζουμε ότι είμαστε ;
Όχι. Αυτόν που έχουμε θαμένον βαθειά μέσα μας και δεν θέλουμε ούτε καν να ξέρουμε την ύπαρξή του.
Αυτόν τον εαυτό έρχεται να μας πετάξει στα μούτρα συνήθως μιά αδελφή ψυχή !
Έτσι ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιον που μας βασανίζει με τα ψέματά του, με την απιστία του, με την προδοσία ή και με την ζήλεια του, η ενδεχομένως με την τεμπελιά του, με το να εκμεταλλευεται την καλωσύνη και την εμπιστοσύνη μας, αλλά ………εμείς παρόλΆ αυτά να μην ξεκολλάμε. Αυτός μπορεί να είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, το παιδί μας, ο αδελφός η ο σύζυγός μας, ή τις περισσότερες φορές ο αγαπημένεος η η αγαπημένη μας, πράγμα που πονάει περισσότερο απ΄όλα.
Ο σχέσεις με τις αδελφές ψυχές διακρίνονται από το εξής χαρακτηριστικό. Παρόλα τα προβλήματα και την εμφανή δυσαρέσκεια που προκαλείται, οι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον, είτε γιά «τεχνικούς λόγους», διότι είναι γονείς με παιδί, είτε γιά πρακτικούς λόγους διότι μοιράζονται μιά κοινή περιουσία ( σύζυγοι), είτε γιά συναισθηματικούς λόγους ( άλλες ανασφάλειες). Θα έλεγε κανείς ότι τους αναγκάζει η ζωή να μέινουν μαζί μέχρι να ολοκληρωθεί το μάθημα.
Μα καλά, θα έλεγε κανείς, δεν υπάρχει σωτηρία ; Πρέπει να υποφέρουμε μιά ζωή δίπλα σε κάποιον που μας βασανίζει ; ( Διότι ελάχιστες είναι οι φορές που οι σχέσεις με τις αδελφές ψυχές είναι άνευ προβλημάτων)
Φυσικά και υπάρχει σωτηρία, αλλά όπως όλες οι πραγματικές σωτηρίες, θέλει την συνειδητή προσπάθεια από μας γιά να έλθει. Και ποια είναι αυτή ;
Όπως ανέφερα στην αρχή του κειμένου αλλά και όπως αναφέρεται στο κείμενου του «Κάρμα», οι αδελφές ψυχές είναι ο καθρέφτης μας.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η απιστιά, το ψέμα, η ζήλεια, οι κακίες, η ψυχρότητα, η εκδικητικότητα, οι ανασφάλεις που μας πετάνε στα μούτρα κάθε μέρα, είναι ο καθρέφτης της δικής μας συνειδητότητας. Το κάνουν αυτό πράγματι επειδή μας αγαπάνε. Επειδή θέλουν να μας κάνουν επιτέλους να αναγνωρίσουμε αυτά που έχουμε θαμένα μέσα μας και υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχουν, και να τα θεραπεύσουμε.
Θα βοηθούσε πραγματικά πάρα πολύ να αρχίσουμε να παρατηρούμε μέσα μας στοιχεία που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στον άλλον. Είναι η αρχή της σωτηρίας.
Όσο αντιστεκόμαστε σ αυτό τόσο η σύγκρουση γίνεται σκληρότερη.
Όταν αρχίσουμε να θεραπεύουμε μέσα μας αυτά που βλέπαμε μέχρι τώρα στον άλλον και μας ενοχλούσαν, τότε και η στάση του άλλου θα αλλάξει και η θα αναγκαστεί να βελτιωθεί κι εκείνος, ή θα φύγει γιατί ο ρόλος του θα έχει τελειώσει.

Άβαταρ μέλους
karma
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 22 Αύγ 2007 21:10

Δημοσίευση από karma » 01 Σεπ 2007 23:47

Αγαπητή ΕΜΥ

Ενδιαφέρουσα η άποψή σου!Θα συμφωνήσω στα λεγόμενά σου, ειδικά στα σημεία:
ΕΜΥ έγραψε:Συνήθως η συναντηση με μιά αδελφή ψυχή είναι πρόκληση γιά εξέλιξη δική μας αλλά και του άλλου. Έτσι εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο καθένας από τους δυό μας την δεδομένη στιγμή.

Πράγματι στην αδελφή ψυχή μπορουμε να αντικρύσουμε τον εαυτό μας όπως σε έναν καθρεφτη. Ποιόν όμως εαυτό ; Αυτόν που θέλουμε να νομίζουμε ότι είμαστε ;
Όχι. Αυτόν που έχουμε θαμένον βαθειά μέσα μας και δεν θέλουμε ούτε καν να ξέρουμε την ύπαρξή του.
Αυτόν τον εαυτό έρχεται να μας πετάξει στα μούτρα συνήθως μιά αδελφή ψυχή !
Επίσης, μας πετάει στα μούτρα... και τον καλό μας εαυτό, αν υπάρχει και η καλοπροαίρετη διάθεση, φυσικά!
ΕΜΥ έγραψε:Η αδελφή ψυχή έρχεται στην ζωή μας γιά να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε, κι αυτό μπορεί να γίνει και με πόνο. ( Συνήθως θα έλεγα ότι γινεται μόνο με πόνο).
Επάνω σε αυτό θα συμφωνήσω στο ότι η εξέλιξη επέρχεται, συνήθως, με πόνο, αλλά μη ξεχνάμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και το επίπεδο εξέλιξής μας. Όσο περισσότερο εξελιγμένοι είμαστε, τόσο και μπορούμε να εισπράξουμε τη χαρά αυτής της ένωσης, μέσα από την Αγάπη = δημιουργία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι σοφοί διδάσκαλοι πρεσβεύουν ότι η πραγματική Αγάπη περιέχει μόνο χαρά. Και γιατί αυτό; Γιατί όταν είσαι έτοιμος να αγαπήσεις αληθινά, σημαίνει ότι έχεις ήδη αγαπήσει τον εαυτό σου = αυτογνωσία!
ΕΜΥ έγραψε:Αγαπητέ Κάρμα,
Υ.Γ. Είμαι... η karma!

Φιλικά

ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 02 Σεπ 2007 18:19

Χαίρομαι που σε γενικές γραμμές έχουμε τις ίδιες απόψεις και ζητώ συγγνώμη γιά την........αλλαγή φύλου

Απάντηση