Λίμνη στις Ανδεις εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Θέματα σχετικά με την κατάσταση και την προστασία του περιβάλλοντος, τους ενεργειακούς πόρους και την εξοικονόμηση ενέργειας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Λίμνη στις Ανδεις εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Δημοσίευση από fluke » 21 Ιουν 2007 12:20

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252

Μια απομονωμένη λίμνη έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων στη νότια Χιλή εξαφανίστηκε μυστυριωδώς χωρίς να το δει κανείς. Το νερό ίσως χάθηκε μέσα σε ρήγμα στο έδαφος, ωστόσο οι επιστήμονες ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους.
Η λίμνη βρισκόταν στο πάρκο Μπερνάρντο Ο'Χίγκινς στις Ανδεις και συγκέντρωνε το νερό από το λιώσιμο ενός παγετώνα. Οι φύλακες του πάρκου ανέφεραν ότι βρήκαν μόνο έναν κρατήρα βάθους 30 μέτρων στο σημείο όπου είχαν αφήσει τη λίμνη το Μάρτιο.
«Το μόνο που έμεινε στον ξερό πυθμένα της λίμνης είναι κομμάτια πάγου και ένα τεράστιο ρήγμα», δήλωσε στο Reuters ο τοπικός διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Δασών (CONAF) της Χιλής.
H μόνη θεωρία που έχει προταθεί είναι ότι το νερό χάθηκε στο υπέδαφος λόγω σεισμού που προκάλεσε ρήγμα. Ωστόσο, παρά την υψηλή σεισμικότητα της νότιας Χιλής, δονήσεις στην περιοχή της λίμνης δεν έχουν αναφερθεί από το Μάρτιο.
Στο σημείο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες ομάδα γεωλόγων.
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 24 Ιουν 2007 06:37

Κάποιος τράβηξε την τάπα :D
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση