10 χρόνια από την προεδρία του μεταρρυθμιστή..

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 15 Ιουν 2007 23:24

Προς φίλους Maxim fluke:
Αντί για άλλων επιχειρημάτων θα σας πω μια ωραία ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία.

Σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής που συμμετείχα το 1993, μεσω IAESTE πήγα και δούλεψα σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στην Μόσχα. Έμενα σε μια φοιτητική εστία στα προάστια της πόλης για κάτι μήνες μαζί με Ρώσους, Aγγλους, Ιρλανδούς (ο ένας έγινε ύστερα από πολλά χρόνια κουμπάρος μου), Έλληνες, Τούρκους, Γάλλους, Ολλανδούς, Αιγύπτιους και Σύριους, Γερμανούς και Αυστριακούς.
Φανταστείτε τώρα ένα δωμάτιο στην εστία, πολύ μεγάλο, με 20 άτομα μέσα να μιλάνε αγγλικά, να πίνουν και να ακούνε μουσική περί τις 10 η ώρα τη νύχτα. Κέφι δεν έχει γίνει ακόμη καθότι νωρίς και οι γκόμενες λίγες εκείνη την ημέρα στην παρέα. Ένας Γερμανός με ένα Αυστριακό μαλώνουμε για τους πολιτικούς των χωρών τους, παρουσία ενός Γάλλου (όλοι πυρηνικοί φυσικοί) στα Αγγλικά. Ο Γερμανός λέει στον Αυστριακό ότι οι μισοί πολιτικοί τους είναι νεοναζί ή κρυπτονεοναζί. Ο δικός του ανταπαντά ότι οι δικοί τους είναι διεφθαρμένα τσιράκια των Αμερικάνων. Επειδή η κουβέντα μάλλον εκτραχύνθηκε, ένας άλλος Γερμανός που σπούδαζε δημοσιογραφία και δούλευε δοκιμαστικά σε μία νέα Μοσχοβίτικη εφημερίδα, πετάγετε και λέει (για να αλλάξει η κουβέντα): "Τι να πούνε και τα παιδιά οι Σύριοι και οι Αιγύπτιοι που έχουν μόνο ένα Μουμπάρακ και ένα Aσσαντ να εκλέξουν?".
Τότε πετάχτηκε ο 3ος Γερμανός της παρέας και είπε (για να μην θιχτούν οι Aραβες και χαλάσει το κλίμα τελείως) ε δεν φταίνε τα παιδιά που στην χώρα τους υπάρχει δικτατορία. Τι να κάνει και ο λαός? Aλλοι την επιβάλλουνε με δόλια μέσα. Και σε μας επί Κάιζερ και Χίτλερ έτσι ήτανε.

Τότε ο Αυστριακός που κατάλαβε ότι είχε βαρύνει η ατμόσφαιρα και ήθελε να κάνει πλάκα πετάγεται και λέει:
Ε δεν βλέπεις και τους Έλληνες αυτοί είναι χειρότερα και από τους Aραβες. Αντί να έχουν ένα δικτάτορα να εκλέξουν, έχουν δύο: τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή. Πέφτει ένα ψιλογέλιο από κάποιους που ξέραν 5 πράγματα από Ελλάδα, πάει να φτιάξει το πράγμα, λέει και μια γκόμενα Ρωσίδα κάτι γυναικείο αλλά...
Δύο δικοί μας που θίχτηκαν (λες και ήταν ψέματα) είπαν: εμείς κύριε στη χώρα μας έχουμε δημοκρατία και κάνουμε εκλογές, δεν είμαστε απόγονοι Ναζί. Εμείς ανακαλύψαμε τη δημοκρατία 3000 χρόνια πριν.
Τότε ο Γερμανός δημοσιογράφος θίχτηκε,τα πήρε στο κρανίο και είπε το εξής αμίμητο και δυστυχώς για εμάς, και τότε και τώρα, πέρα για πέρα αληθινό:
"Όταν έφυγε ο παππούς μου το 1944, Παπανδρέου σας κυβέρνησε. 20 χρόνια μετά όταν ο παππούς μου πήγε στην Κρήτη μαζί με τον πατέρα μου για διακοπές πάλι Παπανδρέου σας κυβερνούσε. Το 1986 όταν πήγαμε εγώ και ο πατέρας μου στην Πίνδο για ράφτινγκ πάλι Παπανδρέου σας κυβερνούσε. Και όταν ρωτήσαμε ποιος σας κυβερνούσε στα μεσοδιαστήματα η απάντηση ήταν Καραμανλής. Τώρα πάλι ο Παπανδρέου θα σας κυβερνήσει (ήταν΄λίγο πριν τις εκλογές). Μισό αιώνα σας κυβερνούνε δύο οικογένειες. Αυτό κύριοι δεν λέγεται δημοκρατία. Δεν υπάρχει τέτοια δημοκρατία ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στον πλανήτη."
Τόσα άτομα γύρω γύρω, από τόσες εθνικότητες και όλοι συμφώνησαν μαζί του. Γίναμε ΡΕΖΙΛΙ. Κανείς μας δεν είχε να πει ούτε ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ αντεπιχείρημα. Το μόνο που μπορούσαμε να αναφερουμε ως πραγματικά διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα ήταν η επταετία της Χούντας!!! ¨Ολοι οι άλλοι που κυβέρνησαν ήταν ουσιαστικά ή τσιράκια των δύο οικογενειών ή "σφετεριστές" τύπου Μητσοτάκη. Και πάντα σε όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις σε θέση κλειδί υπήρχε ένας Καραμανλής ή ένας Παπανδρέου προαλειφόμενος για πρωθυπουργός.
Ο Γερμαναράς ήταν ΠΟΛΥ καλά διαβασμένος και μας ξεφτίλισε. Οι άλλοι δύο στεναχωρήθηκαν πολύ εκείνη την βραδιά. Εγώ τον ευχαρίστησα την άλλη μέρα γιατί μου άνοιξε τα μάτια να μην ξανακάνω το λάθος που έκανα στην πρώτη μου φορά ως ψηφοφόρος.
Από τότε όσο μελετάω, διαβάζω, κοιτάω γύρω μου, τόσο πιο πολύ με πείθει ο Γερμαναράς.
Ζούμε στη χειρότερη δικτατορία του πλανήτη. Και η πλάκα είναι ότι την έχουμε επιβάλλει οι ίδιοι στους εαυτούς μας.
Όταν πήγα στο Στρατό κατάλαβα και το λόγο που έχουμε αυτά τα χάλια.
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι επιεικώς αμόρφωτη, ανήθικη, αγράμματη και καθυστερημένη. Κατά το λαό και οι άρχοντες.
Τέτοια είναι τα χάλια των πολιτών, τέτοιοι άρχοντες μας αξίζουν.
Ξυπνήστε παιδιά είστε νέοι ακόμα. 15 χρόνια κονεύουν να περάσουν από το 1993. Τίποτα δεν άλλαξε.
Κοντεύουν 70 χρόνια στην εξουσία οι δύο οικογένεις των δικτατόρων. (Με κάτι ψιλοδιαλλείματα: Οι σφετεριστές (αποστάτες) Μητσοτάκηδες, οι χαζοχουντικοί, οι αντιβασιλείς (Κανελλόπουλος της ΕΡΕ, Σημίτης του ΠΑΣΟΚ) που αναλαμβάνουν μέχρι να ξεκουραστούν ή να ωριμάσουν τα μανάρια οι Καραμνλοπαπανδρέου)).
Πόσο ακόμα? Το 2008 Καραμανλής. Το 2012 Γιωργάκης. Το 2016 η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Το 2020 πάλι Γιωργάκης. Μετά τα δίδυματου Κώστα. Μετά το ανήψι του Γιωργάκη. Μετά η Αλέξια η κόρη του Μητσοτάκη. Και πάει λέγοντας.
Ως πότε ρε παιδιά θα έχουμε κληρονομίκή μοναρχία στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία?
Επιτρέπεται από το 44 έως δω να μην έχει γίνει ούτε ένα δημοψήφισμα εκτός από αυτό που έδιωξε το βασιλιά?
Εδώ οι Αμερικάνοι και κάνουν 100 το χρόνο. Τοπικά ή και εθνικά. Για ψύλλου πήδημα. Στήθηκαν οι κάλπες για γερουσία? Ρίξε και δύο δημοφηφίσματα. Για πρόεδρο? Aλλα 4.
Μην μιλήσω για Ελβετία που έχει σχεδόν άμεση δημοκρατία.
Παντού στον πλανήτη γίνονται δημοψηγίσματα εκτός από εδώ.
Εμάς για ποιο θέμα μας ρώτησε ποτέ κανείς?
Το μόνο που μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα κύριοι fluke and Maxim είναι τα δεσμά σας κάθε 4 χρόνια.
Τώρα τον Οκτώβριο θα πάτε και θα διαλέξετε ποιος θα σας δυναστεέυει τα επόμενα 4 έτη.
Ο "μεταρρυθμιστής" (της κιλότας της Νατάσας) Καραμανλής ή ο "εκσυγχρονιστής" (του laptop του Λαλιώτη) Παπανδρέου?
Διαλέχτε και πάρτε. ¨Οτι και να φηφίστε θα φάτε καλάααααα!! :lol:

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 15 Ιουν 2007 23:28

Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 15 Ιουν 2007 23:31

Τους έφτυναν και αυτοί έλεγαν ότι βρέχει...

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 15 Ιουν 2007 23:46

evmourelatos έγραψε:Το μόνο που μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα κύριοι fluke and Maxim είναι τα δεσμά σας κάθε 4 χρόνια.
Τώρα τον Οκτώβριο θα πάτε και θα διαλέξετε ποιος θα σας δυναστεέυει τα επόμενα 4 έτη. Ο "μεταρρυθμιστής" (της κιλότας της Νατάσας) Καραμανλής ή ο "εκσυγχρονιστής" (του laptop του Λαλιώτη) Παπανδρέου?
Διαλέχτε και πάρτε. ¨Οτι και να φηφίστε θα φάτε καλάααααα!!
Ωραία τα λες και συμφωνώ (όπως είπα και πριν) στα περί οικογενειοκρατίας και δυναστειών.. εσύ τι θα ψηφίσεις ή τι θα κάνεις για να αλλάξει αυτό ? Μήπως θα απέχεις? ή θα ρίξεις εναλλακτικά? Δικαίωμά σου, όπως και δικαίωμα των απανταχού ελλήνων πολιτών να εκλεγουν βουλευτές που να ανήκουν στις οικογένειες αυτές... αφού είναι νόστιμο το άτιμο το κουτόχορτο.
Από τι στιγμή όμως που επιλέχθηκαν ας κριθούν για το έργο τους και όχι μόνο για το όνομα που φέρουν..
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 16 Ιουν 2007 10:38

Λόγω εκλογικού συστήματος η αποχή ή η ψήφος σε κόμμα με ποσοστό κάτω του 3% είναι χαμένη. Ουσιαστικά δίνεις λευκή επιταγή στους χαραμοφάηδες και τα λαμόγια τους πρασινομπλέ. Λες εγώ δεν μετέχω, παίρνεις ένα μπολ σαν τον Πιλάτο, νίπτεις τας χείρας σου και λες εγώ είμσι αθώος από αυτό το έγκλημα. Υποκρισία και απάθεια. Δεν ταιριάζει σε Έλληνα αυτό.
Το μόνο που μπορεί να τσούξει τα λαμόγια και να τους κόψει έδρες και δύναμη είναι η ψήφος στα 3 μικρά κόμματα που θα περάσουν σίγουρα το 3%. Και εδώ μπαίνει το δίλημμα (ή μάλλον τρίλημμα :lol: ). Ποιον από τους 3?
Εδώ μπαίνουν κριτήρια αποκλεισμού.

ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΝ ή Αριστεροί της Προόδου: Θολή πρόταση για την οικονομία, υπέρμαχοι ενός στείρου διεθνισμού χωρίς όραμα (ουσιαστικά υπέρμαχοι μιας αριστερής παγκοσμιοποίησης το ίδιο εφιαλτικής με τη δεξιά), ψευδοοικολόγοι με στείρες αντιαναπτυξιακές οπτικές και επιλογές επίλυσης του περιβαλλοντικού προβλήματος, και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς ίχνος πατριωτισμού επάνω τους. Ο διεθνισμός τους τους κάνει να παίρνουν θέσεις ενάντιες στα εθνικά συμφέροντα. Όσο για το ποιόν των ανθρώπων, απόλα έχει ο μπαξές: από αγνούς ιδεολόγους και αξίόλογους επιστήμονες και επαγγελματίες (π..χ. Ξηροτύρη) μέχρι Αμερικανούς πράκτορες που αλληθωρίζουν προς το ΠΑΣΟΚ και είναι έτοιμοι να πουλήοσυν κόμμα και πατρίδα για μερικά δολλάρια. Μεγάλο ατού: Πρόσωπα όπως η Ξηροτύρη. Κύριο μειονέκτημα: Ο αλληθωρισμός ορισμένων, νεανίσκων και μη, προς το ΠΑΣΟΚ. Σε περίπτωση (πού τέτοια τύχη) μη αυτοδυναμίας του δάμαλου "μεταρρυθμιστή" θα κάνουν κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, και τα πρακτορολαμόγια του ΣΥΝ που θα καταλάβουν τα Υπουργεία θα είναι χειρότεροι και από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Μόνο και μόνο για αυτο απορρίπτονται.

ΚΚΕ: Πατριώτες, ορισμένοι (λίγοι) αγνοί ιδεολόγοι, οι περισσότεροι βολεμένοι που αρμέγουν τα κορόϊδα στο κόμμα, αρτηριοσκληρωτικοί στην πεθαμένη ιδεολογία τους, με κακές αντιαναπτυξιακές και εν πολλοίς ανεφάρμοστες προτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία, θολή έως ανύπαρκτη πρόταση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μεγάλα ατού: πρόσωπα όπως η Παπαρήγα (τίμια και ιδεολόγος) και ο πατριωτισμός. Κύρια μειονεκτήματα: Αρτηριοσκλήρωση, εκτεταμένη διαφθορά μέσα στο κόμμα, γερασμένο κοινό, και κυρίως υποκίνηση στείρων συνδικαλιστικών αντιδράσεων σε λάθος τόπο και χρόνο και για λάθος λόγους που οδηγούν τομείς όπως η Υγεία και το Δημόσιο προς τα πίσω. Ο κύριος λόγος όμως που φοβίζει καποιον σαν κι εμένα να τους ψηφίζει είναι η επάρατη συγκυβέρνηση με ΝΔ το 1989. Ένας ακόμη Τζανετάκης θα βλάψει σοβαρά την ψυχική μου υγεία. Δεν χωνεύεται ούτε με 10 κιλά σόδα. Απορρίπτονται κυρίως για αυτό.

ΛΑΟΣ: Πατριώτες με λάθος τρόπο όμως (προς το υπερεθνικιστές τείνουν αλλά εδώ ισχύει το μη χείρον βέλτιστο, καλύτερα αυτοί παρά οι εξωνημένοι Εφιάλτες), με λογικό πρόγραμμα για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Μεγάλα μειονεκτήματα: παρελθόν αρχηγού και πολλών στελεχών στη ΝΔ, άκρατος λαϊκισμός, προϋπηρεσία τους ως δεκανίκια της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Ατού: Ο πατριωτισμός και το ότι είναι ακόμα νέο κόμμα.
Επιλέγω αυτούς ως το μικρότερο (προς το παρόν) κακό.
Όσο για το έργο που αναφέρεις ότι έκανε ο δάμαλος, απαρίθμησε το. Μέτρησέ το. Εμείς οι μηχανικοί λέμε ότι αν το αποτέλεσμα μιας ενέργειας δεν μπορείς να το μετρήσεις τότε το έργο που παρήχθη είναι μηδενικό.
Πες μου τα έργα τους. Και εγώ θα σου πω μετά αν τα στοιχεία που θα παραθέσεις μπορούν να επιβεβαιωθούν ή είναι αβάσιμα.
Και τότε θα δούμε ποιο "έργο" έκανε ο δάμαλος εκτός από το να αράζει στην Ραφήνα.

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 16 Ιουν 2007 17:55

evmourelatos έγραψε:Τους έφτυναν και αυτοί έλεγαν ότι βρέχει...
Οτι ψιχαλίζει ... :lol:
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 18 Ιουν 2007 12:41

evmourelatos έγραψε:Λόγω εκλογικού συστήματος η αποχή ή η ψήφος σε κόμμα με ποσοστό κάτω του 3% είναι χαμένη. Ουσιαστικά δίνεις λευκή επιταγή στους χαραμοφάηδες και τα λαμόγια τους πρασινομπλέ. Λες εγώ δεν μετέχω, παίρνεις ένα μπολ σαν τον Πιλάτο, νίπτεις τας χείρας σου και λες εγώ είμσι αθώος από αυτό το έγκλημα. Υποκρισία και απάθεια. Δεν ταιριάζει σε Έλληνα αυτό.
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω αν ταιριάζει σε Έλληνα, σίγουρα πάντως δεν ταιριάζει σε όποιον θέλει να έχει άποψη, γνώμη και να εκφράζει κριτική.

Τώρα για να προχωρήσουμε στο έργο που όλοι αναρωτιέστε που το είδα, πρέπει πρώτα από όλα να κατανοήσουμε το τι έχει γίνει στην Ελλάδα από την εποχή του 1980 και μετά. Δηλαδή από την εποχή που μπαίνουμε πλέον στην ΕΟΚ και αρχίζει η εισροή κοινοτικών επιδοτήσεων. Συγχρόνως αρχίζει η αντίληψη της κατάργησης του "κράτους της δεξιάς" (ο λαός δεν ξεχνά... κλπ) με την χρησιμοποίηση των κρατικών οργανισμών ως χωνευτήρι εργαζομένων - "αδικημένων". Με τη δημιουργία κλαδικών σε κάθε Υπηρεσία, οργανισμό, ΔΕΚΟ και την εγκαθίδρυση ενός ιστού μέσα στο κοινωνικό σύνολο που εξυπηρετούσε όποιον ήταν στα νερά του και ακολουθούσε την μέθοδο της σοσιαλιστικής και συντροφικής "μοιρασιάς". Ο τρόπος αυτός έχει την εξής ιδιομορφία (μεγαλοφυή κατά τη γνώμη μου) ότι εφόσον όλοι τρώμε από λίγο έως πολύ, όλοι είμαστε αντίστοιχα ψιλοπαράνομοι, είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο "έγκλημα" και αν κάποιος τρώει παραπάνω ε είναι μάγκας.. μπράβο του. Αυτή μαγκιά εκφραζόμενη με λαϊκίστικο τρόπο, με ζεμπεκιές, γκομενιλίκια και αρπαχτές ήταν η Ελλάδα των χαμένων ευκαιριών και όχι η Ελλάδα των Ολυμπιακών όπως λέτε.

Συνεχίζεται....
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 18 Ιουν 2007 17:28

Καλά αυτά. Συμφωνούμε 150% για το κακό επάρατο ΠΑΣΟΚ.
Το έργο του μεταρρυθμιστή δάμαλου δεν μας είπατε.
Περιμένουμε με ανυπομονησία.
(Είμαι σίγουρος θα έχει να κάνει με σουβλάκια). :lol:

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 19 Ιουν 2007 23:23

Η μεταρρυθμιστική στρατηγική που χαράζει η σημερινή κυβέρνηση δεν στηρίζεται σε ιδεολογήματα και προκαταλήψεις.Είναι μια διαρκής διαδικασία με πυξίδα το "αύριο".Είναι μία διαδικασία συνεχούς προσαρμογής στο εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. Κανένας δεν μπορεί να αγνοεί το κοινωνικό κόστος, που συνεπάγεται:η συντήρηση,η στασιμότητα,η αδράνεια.Κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί για το όφελος που εξασφαλίζουν οι μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό σύνολο και το μέλλον του Τόπου.Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαίτηση της κοινωνίας μας.Είναι επιλογή που γίνεται πράξη μαζί με τους πολίτες, για όλους τους πολίτες.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 20 Ιουν 2007 09:18

Εντάξει Maxim, μπορούμε μετά τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη; Με συγκεκριμένα, απτά και αληθινά παραδείγματα, ποιές είναι οι μεταρυθμίσεις; Γιατί φοβάμαι ότι ισχύει απόλυτα η ρήση του ποιητή: "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Απάντηση