Οι πολιτικοί που μας αξίζουν;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
HADES
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:29

Δημοσίευση από HADES » 21 Ιουν 2004 23:50

Ώραία όλα αυτά παιδιά με βρίσκουν σύμφωνω.Όμως όπως είπε και ο Aλεξ δεν εξαρτάτε μόνο από εμάς.Λόγο έχουν και οι πολιτικοί.
Puck αυτά που λες είναι ωραία και σωστά όμως όπως λέει και ο Smartboy ο σημερινός τρόπος ζωής είναι πολύ απαιτητικός και δεν σε αφήνει να ασχοληθείς με τίποτα άλλο.Το βλέπω από τον εαυτό μου που ο ελεύθερος χρόνος μου μειώνετε συνεχώς
Πιστεύω ότι η δημοκρατίας μας δυστυχώς χρεωκόπησε.Ένω έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πέστε μου αν δικαιολογεί το όνομα της;Οι βουλευτές μας αντί να κρίνουν να σκέφτονται και να αποφασίζουν ακολουθούν οτιδήποτε πει το κόμμα τους στο όνομα της εσωκομματικής πειθαρχίας.Οι νόμοι γίνονται στα γραφεία έμμισθων συμβούλων και το κοινοβούλιο είναι για να τους επικυρώνει.
Θα μου πείτε τι να κάνουμε να καταργήσουμε την Αστική Δημοκρατία;Φυσικά όχι.Απλώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα καινούριο 1909.Δεν βλέπετε ομοιότητες;Τότε και τώρα απαιτούνται αλλαγές στην οικονομία,τότε και τώρα υπήρχε οικογενειοκρατία, τότε και τώρα η εθνική μας τιμή πληγώνετε και άλλα πολλά
"Είμαστε Έλληνες!Ακόμη και αν τα τανκς των Τούρκων περάσουν από πάνω μας εμείς θα μείνουμε εδώ."Και έμειναν..... Λογαχός Σωτήρης Σταυριανάκος Στρατόπεδο Ελδύκ 1974

Άβαταρ μέλους
smartboy
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 643
Εγγραφή: 01 Μαρ 2004 17:40

Δημοσίευση από smartboy » 22 Ιουν 2004 00:25

Ηades καπως ετσι ειναι τα πραγματα,αλλα τι μπορουμε να αλλαξουμε απο την στιγμη που αυτο το πραγμα γινεται δυστηχως σε ολο το κοσμο..ειναι ενα παλιο φαινομενο δυστηχως και παλι,οι εκαστοτε εξουσιαστες να εκμεταλευονται την θεση τους.Δυσκολη κουβεντα παντως.
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ Να πεισω καθε δαδουχο,να αναψει παλι την δαδα.

Άβαταρ μέλους
HADES
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:29

Δημοσίευση από HADES » 22 Ιουν 2004 10:56

Σήμερα στην εφημερίδα Μακεδονία διάβασα ότι η Ελλάδα θα είναι ίσως η μόνη χώρα που δεν θα κάνει δημοψήφισμα για το Ευρωπαικό Σύνταγμα .Οι Ευρωβουλευτές μας το ψήφισαν και τελείωσε.Δηλαδή για ένα θέμα τόσο σημαντικό τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας δεν μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας.Είδατε καμμιά σοβαρή ενημέρωση από τους "ηγέτες" μας και τα Μ.Μ.Ε :?: Εγώ δεν είδα.Αυτό που γίνετε κυρίως στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο.Λέμε για Αμερική Γαλλία Αγγλία και τα λοιπά .Σ΄ αυτές οι χώρες το ίδιο τους το σύστημα δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.Εδώ για να γίνει δημοψήφισμα έπρεπε να μας το επιβάλουν με τον πιο άσχημο τρόπο εξωτερικές δυνάμεις.Αν ήταν στο χέρι των "ηγετών μας" δεν θα το κάναμε ούτε αυτό.Ντροπή τίποτα άλλο
"Είμαστε Έλληνες!Ακόμη και αν τα τανκς των Τούρκων περάσουν από πάνω μας εμείς θα μείνουμε εδώ."Και έμειναν..... Λογαχός Σωτήρης Σταυριανάκος Στρατόπεδο Ελδύκ 1974

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Δημοσίευση από Μάχος » 22 Ιουν 2004 13:08

Κοινοβουλευτική Δικτατορία έχουμε Hades, όχι δημοκρατία. Γιατί πώς αλλιώς μπορείς να ονομάσεις το πολίτευμα που κυβερνούν συνεχώς οι ίδιοι άνθρωποι και γράφουν όλους τους υπόλοιπους στα παλιά τους τα παπούτσια.

Άβαταρ μέλους
HADES
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:29

Δημοσίευση από HADES » 22 Ιουν 2004 19:14

Δικτατορία που εναλλάσετε ανά τέσσερα χρόνια.Επιμένω ενώ έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι Βουλευτές ψηφίζονται από το λαό για να ελέγχουν την Κυβέρνηση που στην ουσία αυτοί στηρίζουν κάνουν ότι τους πει ο αρχηγός χωρίς σκέψη.Αν δεν θέλουν κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο να μας το πουν και να το κρίνουμε.Όχι στα μουλωκτά..Ένα άλλο που με ενοχλεί είναι ότι επείδη τους έχουμε ψηφίσει νομίζουν ότι πρέπει να κυβερνούν εν λευκό χωρίς έλεγχο.Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό.
Με αυτή την πολιτική τους η χώρα οδεύει προς τα κάτω.Όλο και ποιο πολλούς ανθρώπους ακούω να λένε ότι από το 2006 που σταματάνε τα κοινοτικά πακέτα θα πέσει πολλή πείνα στην Ελλάδα.Σοβαρά λέτε να καταντήσουμε Αργεντινή :?:
Ένα τελευταίο είναι ότι οι "ηγέτες μας" δεν έχουν δώσει ένα σοβαρό όραμα για την χώρα.Δηλαδή η Ελλάδα του 21 αιώνα τι στόχους έχει.Γιατί οι Ολυμπιακοί δεν είναι ένα στρατηγικό όραμα.Αφήστε που σε τρεις μήνες θα γίνουν.Μετά από αυτό τι :?: Γιατί από την ίδρυση του το Ελληνικό κράτος είχε οράματα.Από το 1831 έως το 1922 η Μεγάλη Ιδέα από το 1922 έως 1950 η αποκατάσταση των πληγών που άφησαν οι πόλεμοι.Από το 1950 έως το 1974 Η δημοκρατία η οικονομική άνοδος και η Ένωση με την Κύπρο.Από το 1974 έως το 1989 η Εθνική συμφιλίωση.Από το 1989 έως τις ημέρες μας τίποτα.
Να με συγχωρείτε που ξέφυγα από το΄κυρίως θέμα αλλά δεν άντέχω άλλο.
"Είμαστε Έλληνες!Ακόμη και αν τα τανκς των Τούρκων περάσουν από πάνω μας εμείς θα μείνουμε εδώ."Και έμειναν..... Λογαχός Σωτήρης Σταυριανάκος Στρατόπεδο Ελδύκ 1974

Άβαταρ μέλους
PUCK
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 17:29

Δημοσίευση από PUCK » 23 Ιουν 2004 09:38

Το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στο τεύχος 22/75 (ΙΟΥΛ/ΑΥΓ 2003) είχε αφιέρωμα στα πολιτεύματα Αθήνας και Σπάρτης. Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα αρκετά πράγματα που τα έχουμε ξεχάσει σήμερα κι έχουν πολύ ενδιαφέρον. Στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία οι εκλογές απαγορεύονταν, κι ειναι φυσικό αυτό αφού με εκλογές δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία εφόσον ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ εκλέγονται εκείνοι που μπορούν είτε με χρήμα είτε με επιρροή να προβάλουν τον εαυτό τους και να πάρουν τις ψήφους. Στα αξιώματα μπορούσαν να βγουν κατόπιν ΚΛΗΡΩΣΕΩΣ μόνο οι Αθηναίοι πολίτες (όχι οι μέτοικοι ή οι δούλοι) που δεν είχαν διαπράξει αξιόποινες πράξεις με ΜΟΝΟΕΤΗ διάρκεια θητείας. Ετσι, για μία τουλάχιστον φορά στη ζωή του μπορούσε κάποιος πολίτης να ασκήσει την εξουσία. Κι όλα αυτά σε εποχές που δεν έλειπαν οι δολοπλοκίες, οι συκοφαντίες κλπ. Εμπρός στο καλό της πόλεως-κράτος και του γενικού συμφέροντος έναντι του προσωπικού, παραμερίζονταν όλα.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν όλοι οι σημερινοί πολιτικοί που ευαγγελίζονται την αρχαία Αθήνα και το πολίτευμά της τα γνωρίζουν αυτά και αν τα γνωρίζουν τι γνώμη έχουν. Βέβαια η γνώμη τους φαίνεται, όταν αρνούνται πεισματικά να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα (γιατί άραγε ?). Οσο για την ελευθερία και τη δημοκρατία τους, αυτές λάμπουν δια της "κομματικής πειθαρχίας" τους και των εκλογικών νόμων τους όπου η μειοψηφία συνεχώς κυβερνά την πλειοψηφία. (σύμφωνα με τις τελευταίες εθνικές εκλογές το 45% κυβερνά το υπόλοιπο 55% - σε επίπεδο εκλογικού σώματος πάντα, γιατί σε επίπεδο πληθυσμού το 45% γίνεται 25%).

Άβαταρ μέλους
HADES
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:29

Δημοσίευση από HADES » 23 Ιουν 2004 23:34

Φίλε Puck έχουν πλήρη άγνοια.Τουλάχιστον η πλειοψηφία.Ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός που ήταν μελετητής της αρχαίας Ελλάδας ήταν ο Βενιζέλος.Πάντως οι πολιτικοί μας έχουν γέλιο.Διαβάζουν κάποια πράγματα και τα παπαγαλίζουν.Και το παίζουν διανοούμενοι ενώ εκτίθονται.
Κάποια παραδείγματα που με έρχονται στο μυαλό είναι πρώτον το περίφημο χωρίο του Ισοκράτη που το χρησιμοποιούσαν συνεχώς τότε με το πρόβλημα με την σημαία.Έλεγαν μόνο τις δύο πρώτες προτάσεις και έδιναν τελείως διαφορετικό νόημα από αυτό που είχε.Αν τους έλεγες τι έλεγε όλο το χωρίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα ήξεραν. Ένα άλλο από την νεώτερη ιστορία μας είναι σε μια συζήτηση για το Κυπριακό ένας υπέρμαχος του Ναι είπε ότι οι Εγγλέζοι είπαν στον Βενιζέλο να μας δώσουν την Κύπρο ενώ το είπαν στον Ζαίμη και στον Κωνσταντίνο το 1915.Αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί το είπε με ύφος χιλίων καρδηναλίων σαν να έλεγε τι λέω τώρα και δεν βρέθηκε κάποιος να του πει τι λες τώρα.Ένα άλλο ότι ο Ευαγόρας Παλικαρίδης και ο Αυξεντίου έκαναν εθνοκάθαρση εναντίων των Τούρκων στην Κύπρο.Και αυτό το είπε μια "Κυρία" πρώην Ευρωβουλευτής χωρίς να ντρέπεται.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αν τα γράψω θα χρειαστώ 10 σελίδες.
Το χειρότερο δεν είναι ότι τα λένε ούτε ότι τα λένε αυτά επίτηδες αλλά ότι δεν ξέρουν.Έχουν πλήρη άγνοια.
"Είμαστε Έλληνες!Ακόμη και αν τα τανκς των Τούρκων περάσουν από πάνω μας εμείς θα μείνουμε εδώ."Και έμειναν..... Λογαχός Σωτήρης Σταυριανάκος Στρατόπεδο Ελδύκ 1974

Άβαταρ μέλους
nikos_ft
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 209
Εγγραφή: 27 Μάιος 2004 21:23

Δημοσίευση από nikos_ft » 24 Ιουν 2004 01:22

Ένα άλλο ότι ο Ευαγόρας Παλικαρίδης και ο Αυξεντίου έκαναν εθνοκάθαρση εναντίων των Τούρκων στην Κύπρο.Και αυτό το είπε μια "Κυρία" πρώην Ευρωβουλευτής χωρίς να ντρέπεται.

Δεν ξερω εαν την έκανε ο παλικαρίδης, σιγουρα εθνοκαθαρση εναντιων των Τουρκων γινόταν, και δεν ειναι και κανενα μυστικο.

Εγω παντος πιστευω πως εχουμε μια ταση να κατηγορουμε πολλες φορες αδικα τους πολιτικους μας. Το κακο σαν λαος είναι πως εαν δεν εχουμε καποιον πανω απο το κεφαλι μας να μας ελεγχει κοιταμε μονο τον εαυτουλη μας. Παρτε για παραδειγμα τους γιατρους που παιρνουν φακελακια, τους υπαλληλους του κτεο, τους δημαρχους που τρωνε λεφτα για δρομους, τους καθηγητες που κανουν δηθεν ερευνα. Ως λαος ειμαστε ανυπακουος και τεμπεληδες και ολα αυτα τα χρονια πολεμων, εμφυλιου, χουντας μας εχουν κανει να αντιδρουμε σε καθε είδους ελεγχο. ειλικρινα ποιος απο εσας σταματαει στην διαβαση να περασουν οι πεζοι; Ποιος απο εσας οταν βλεπει αστυνομικο στο δρομο και δεν λεει "ωχ ο κωλομπατσος"; Ποιος απο εσας φοραει κρανος και καταλληλα ρουχα οταν οδηγαει μηχανακι το καλοκαιρι; Ποσοι απο εσας ειπαν ναι σε μια καταληψη του σχολειου μονο και μονο για να χασουν μαθημα; Και απο τους προηγουμενους που απαντησαν θετικα ποσοι απο αυτους το ίδιο απογευμα πηγαν στο φροντιστήριο;

Σιγουρα υπαρχουν κακοι πολιτικοι αλλα μην τους βαλουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι. Σαν χωρα ειμαστε - χωρις υπερβολες - πολλα χρονια πισω. Εαν εφαρμοζαμε ομως "τους κανονες " και εαν οι πολιτικοι εκανα πραξη οτι υποσχονται θα ήμασταν σε πολυ καλυτερη μοιρα.

Τελος επειδη καποιος εγραψε για την ΕΕ, μεχρι να μαθουμε να κανουμε αυτοκριτιτικη και να μην εργαζομαστε μονο για τον ευατούλη μας η ΕΕ πιστευω είναι ο καλυτερος "ελεκτης" μας.

Άβαταρ μέλους
smartboy
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 643
Εγγραφή: 01 Μαρ 2004 17:40

Δημοσίευση από smartboy » 24 Ιουν 2004 01:58

nikos_ft έγραψε:Εγω παντος πιστευω πως εχουμε μια ταση να κατηγορουμε πολλες φορες αδικα τους πολιτικους μας. Το κακο σαν λαος είναι πως εαν δεν εχουμε καποιον πανω απο το κεφαλι μας να μας ελεγχει κοιταμε μονο τον εαυτουλη μας.

Τελος επειδη καποιος εγραψε για την ΕΕ, μεχρι να μαθουμε να κανουμε αυτοκριτιτικη και να μην εργαζομαστε μονο για τον ευατούλη μας η ΕΕ πιστευω είναι ο καλυτερος "ελεκτης" μας.
Ποιοι ειναι αυτη που κατηγορουν τους πολιτικους ομως?Ειδες ποτε το Κοκκαλη η το Βαρδυνογιαννη να διαμαρτυρηθουν για τις συνταξεις η για οτιδηπωτε αλλο θεμα?Μονο ο λαος που δεν τα βγαζει περα,κυριως διαφωνει.Για την ΕΕ δεν συμφωνω,τι παει να πει ελεκτης?Δεν μπορουμε μονοι μας,τι τους χρειαζομαστε δλδ?Για τα παραδειγματα που αναφερεις δεν εχεις και αδικο,αλλα μην ξεχνας οτι στη μια περιπτωση αναφερεις παιδια και σαν παιδια λογικο να μην θελουν να κανουν μαθημα και να γινει καταληψη,αλλα και εκει το ζητημα ειναι βαθυτερο,εχει να κανει με την οικογενεια,με την παιδεια,με το περιβαλλον.Για την αστυνομια επικρατει αυτο που λες,ποσες ειναι οι περιπτωσεις που εχουν κανει καταχρηση εξουσιας η και αλλα χιλια δυο(ναρκωτικα,πορνεια).Κατεμε ολα ξεκινανε απο την λαθος παιδεια.ενα απλο παραδειγμα ειναι ενας μοτοσυκλετιστης.Αν απο την αρχη του λεγανε οτι χωρις κρανος δεν οδηγας,δεν θα οδηγαγε.Αν τον αφηνες να οδηγαει και χωρις κρανος ειναι σιγουρο οτι δυσκολα θα το ξαναφορεσει και ας ξερει τις συνεπειες.
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ Να πεισω καθε δαδουχο,να αναψει παλι την δαδα.

Άβαταρ μέλους
HADES
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:29

Δημοσίευση από HADES » 24 Ιουν 2004 17:21

Νικός_Ft είπε
Δεν ξερω εαν την έκανε ο παλικαρίδης, σιγουρα εθνοκαθαρση εναντιων των Τουρκων γινόταν, και δεν ειναι και κανενα μυστικο.

Φίλε Νίκο επειδή ίσως δεν το γνωρίζεις ο Παλικαρίδης ήταν ένα παιδάκι 15 χρονών που οι Εγγλέζοι το κρέμασαν γιατί ανάρτησε την Ελληνική σημαία.Όσο για την εθνοκάθαρση αυτό το γελοίο παραμύθι πρέπει να σταματήσει.Το μοναδικό ακραίο έγκλημα που έγινε από Έλληνες ήταν έξω από την Κοφινό το 1965 νομίζω ως αντεκδίκηση . Γιατί οι Τούρκοι σκότωσαν όλους τους επιβάτες ενός λεωφορείου.Αυτό το παραμύθι έχει ξεκινήσει από το 1981 και μετά γιατί την αντίσταση στους Εγγλέζους δεν την έκαναν οι αριστεροί αλλά οι δεξιοί.Φυσικά το μετεμφυλιακό κλίμα που υπήρχε στην Ελλάδα έφτασε και στην Κύπρο.Όσο για τους κακόμοιριυς τους Τούρκους που ζούσαν στους θύλακες και ήταν φυλακισμένοι ξέρετε πολλούς φυλακισμένους που είχαν όπλα και βαρύ οπλισμό.Και κάτι ακόμα ο πρώτος νεκρός όταν άρχισαν τα προβλήματα ήταν Έλληνας φαντάρος που τον σκότωσαν θρασύδειλα Τούρκοι όταν μπήκε κατα λάθος στις Τούρκικες γειτονιές στην Λευκωσία.Ακόμα παραβλέπουμε ότι επί Εγγλέζων οι Τούρκοι ήταν αυτοί που έκαναν την βρώμική δουλειά ή ότι οι Τούρκοι είχαν ιδρύση από 1958 νομίζω παραστρατιωτικές ομάδες.Ξέφυγα αλλά η αλήθεια πρέπει να λεχθεί γιατί πολύ δηλητήριο πέφτει τα τελευταία χρόνια
Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Smartboy
"Είμαστε Έλληνες!Ακόμη και αν τα τανκς των Τούρκων περάσουν από πάνω μας εμείς θα μείνουμε εδώ."Και έμειναν..... Λογαχός Σωτήρης Σταυριανάκος Στρατόπεδο Ελδύκ 1974

Απάντηση