Greenpeace

Θέματα σχετικά με την κατάσταση και την προστασία του περιβάλλοντος, τους ενεργειακούς πόρους και την εξοικονόμηση ενέργειας
Απάντηση
apistos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 26 Σεπ 2004 13:17

GREENPEACE

Δημοσίευση από apistos » 07 Μάιος 2007 11:35

Μια πολύ ωραία "ερμηνεία" του ρόλου που παίζει η greenpeace, η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση,έλαβα χτες,μέσα από μια συζήτηση που είχα με κάποιους ανθρώπους.

Η οργάνωση είναι φυσικά χρηματοδοτούμενη από μασωνικούς ή φιλο-μασωνικούς κύκλους -το "φυσικά" το γράφω διότι όλες οι ΜΚΟ
(Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) από στοές χρηματοδοτούνται,ή,σε στοές ανήκουν οι εγκέφαλοί τους)- και η δουλειά της είναι η άσκηση πίεσης σε διάφορες κυβερνήσεις.

Πως γίνεται η πίεση ?
Ας πούμε ότι η Ινδία π.χ. παραβαίνει τους όρους που καθορίζουν την εκπομπή ρύπων ή τα λύματα στη θάλασσα
(τη λέξη παραβαίνειθα έπρεπε να τη βάλω σε εισαγωγικά,διότι στην πραγματικότητα όλες οι χώρες καθημερινά παραβαίνουν κι από μία συνθήκη οποιασδήποτε φύσης).

Για να μην πάει λοιπόν όλη η παγκόσμια κοινότητα να βάλει χέρι στην Ινδία
(κι εδώ που τα λέμε,πολύ που την ενδιαφέρει την παγκόσμια κοινότητα...),
στέλνει το πλοίο της greenpeace και κάνει αυτό κατάσταση.
Η κυβέρνηση της χώρας που έκανε την παραβίαση είναι βέβαια ενήμερη για την "επίσκεψη" του καραβιού στα μέρη τους,αλλά παίζει το γνωστό παιχνίδι της αντιπαράθεσης.

Φυσικά,αυτοί που θα την πληρώσουν ξανά,είναι οι ανόητοι οι εθελοντές,
οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι εκείνη τη στιγμή χτυπούν το σύστημα,
κάνοντας όλα αυτά τα ανόητα ακτιβιστικά,
που αν καθήσετε και το σκεφτείτε,δεν έχουν προσφέρει ποτέ μία λύση,
σε οποιοδήποτε πρόβλημα...

Λοιπόν,το ένα ζητούμενο είναι οι εθελοντές που εν αγνοία τους(??) στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες,τη στιγμή που άλλοι κάνουν μπίζνες με την προσφορά της εργασίας τους !

Το άλλο είναι το αποτέλεσμαποινή αν θέλετε,ύστερα από οποιαδήποτε επέμβαση της οργάνωσης σε κάποια χώρα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι με τις υπογραφές που μαζεύτηκαν για τη θήρευση φαλαινών από τους βλαμμένους τους Γιαπωνέζους...
υπογραφές επί υπογραφών και αποτέλεσμα...μηδέν.
Του χρόνου οι φαλαινοθήρες πάλι έξω στο κυνήγι θα είναι,το πλοίο της greenpeace πάλι με τα λεφτά των εθελοντών θα βάλει μπροστά
και όλοι θα είναι χαρούμενοι για το έργο που επιτέλεσαν.

Το μυστικό κρύβεται στον εθελοντισμό,κεντρικό μότο των μασώνων και λοιπών...ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (όχι να πεθαίνουν,αλλά)ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !

Δεν θα "προλάβω" τις πιθανές σας ερωτήσεις...
Περιμένω πρώτα να δω αντιδράσεις και απαντήσεις και μετά το συζητάμε.
από όσα βλέπεις πίστευε τα μισά από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτε

Άβαταρ μέλους
Στέλιος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 16:32

Δημοσίευση από Στέλιος » 16 Μάιος 2007 09:01

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά είχα ακούσει πώς παλιότερα η Greenpeace εμπλεκόταν και σε υποθέσεις κατασκοπίας για λογαριασμό των Αμερικανών και των Aγγλων.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Αναδημοσιεύω δικό μου άρθρο σε άλλο φόρουμ

Δημοσίευση από evmourelatos » 18 Μάιος 2007 21:23

Για τα μάτια του κόσμου σε παντρεύομαι φως μου ή αλλιώς με λένε Green Peace και "αγωνίζομαι" για το περιβάλλον, δηλαδή για τα συμφέροντα των αφεντικών μου. "Εμποδίζοντας" π.χ. την είσοδο των μεταλλαγμένων στη χώρα και στην Ε.Ε. απλώς αποκτούν αυτό που λέμε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Κύριοι τρώμε πολλούς τόνος μεταλλαγμένα κάθε χρόνο. Όσο για την κακιά Monsanto που πολεμάει και καλά η Greenpeace κάνει πολύ καλές πωλήσεις. Οι "διαμαρτυρίες" της Γκρινπις δεν της έριξαν τις πωλήσεις ή το μερίδιο αγοράς στην Ε.Ε. Απλώς καθυστερούν κάπως το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ στην παγκόσμια αγορά σπόρων και την μονοκρατορία των αφεντικών της (Σατανολατρών Σιωνιστών) στον πλανήτη μέσω του ελέγχου της αγοράς τροφίμων. (Βλέπε περισσότερα στο Nexus Magazine). Όταν θα θελήσει η Μονσάντο να το βουλώσει η Γκρινπις να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει αμέσως.
Ποια είναι όμως αυτά τα αφεντικά της Γκρινπις και της WWF?
Κάντε μια αναζήτηση στο GOOGLE με τις λέξεις Γκρινπις και Ρότσιλντ (γνωστοί Σιωνιστές Εβραϊκής καταγωγής Τραπεζίτες) και Ροκφέλερ (γνωστοί WASP κεφαλαιοκράτες, σατανολάτρες, μασώνοι και Σιωνιστές κεφαλαιοκράτες).
Αυτό θα σας πείσει ότι οι ανωτέρω οργανώσεις είναι πολύ σοβαρές οργανώσεις. Διότι όπως θα δειτε ιδρύθηκαν από ΣΟΒΑΡΑ ιδρύματα που ανήκουν στις δύο ανωτέρω "καλές" οικογένειες και συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται αφειδώς από αυτά και άλλα παρεμφερή ευαγή ιδρύματα.
Αν αναρωτήθηκες ποτέ σου φίλε του φόρουμ πού βρίσκουν τα λεφτά για τον πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο, την αμοιβή των στελεχών τους, τα ταξιδάκια ενάντια στα φαλαινοθηρικά (ποιος τους χέζει τώρα τους ψαράδες θα σκέφτεται από μέσα του ο Ροκφέλερ) μες τους ωκεανούς, τα φυλλάδια, τις αφίσες, τις εκδρομές και ένα σωρό άλλα έχω την απάντηση.
Αμερικάνικες πολυεθνικές τους τα χώνουν χοντρά, και αυτά τα εξωνημένα ανδράποδα κάνουν ακριβώς ότι τους λένε.
Ένα παράδειγμα θα σας πείσει για του λόγου του αληθές.
Λόγω του ενεργειακού ελλείμματος της Νότιας Ελλάδας, η ΔΕΗ έκρινε απαραίτητο να λειτουργεί ως και τις αρχές της δεκαετίας του 90 το ρυπογόνο τότε (καύση μαζούτ) εργοστάσιο στο Κερατσίνι.
Χωρίς αυτό η Αθήνα θα είχε black out κάθε καλοκαίρι.
Στις αρχές του 90 λοιπόν με την έλευση του φιλικού προς το περιβάλλον φυσικού αερίου η ΔΕΗ μετέτρεψε την μονάδα σε μονάδα καύσης φυσικού αερίου.
Η Γκρινπις έκανε το εξής ωραίο: (και μην γράψει κανείς ότι δεν το έκανε γιατί έχω βίντεο και μαρτυρίες από την ωραία εκείνη εποχή και θα τα δημοσιεύσω).
Είπε στους καημένους και απηυδισμένους από τον δράκο του Κερατσινίου (έτσι αποκαλούσαν τότε το εργοστάσιο μαζούτ) Κερατσινιώτες ότι το φυσικό αέριο είναι δηλητηριώδες και αν διαφύγει στο περιβάλλον κινδυνεύουν αυτοί και τα παιδιά τους. !!!! Δηλαδή κύριοι όταν περδόμαστε μετά συγχωρήσεως μπορούμε να δηλητηριάσουμε τον διπλανό μας κι αυτός να πεθάνει!!!
(Το φυσικό αέριο έχει περίπου την ίδια χημική σύσταση με την πορδή, είμαι χημικός μηχανικός και το ξέρω καλά αυτό :lol: )
Ανέβασε και δύο από αυτούς τους δύσμοιρους εθελοντές που πιστεύουν σε ότι λένε τα καλόπαιδα της οργάνωσης πάνω στην καμινάδα με πανό που έγραφαν ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ = ΘΑΝΑΤΟΣ και σου λένε την κάναμε τη δουλειά.
Και πραγματικά την έκαναν. Οι μονάδες εφεδρείας που έκαιγαν μαζούτ στα Νησιά και σε άλλα σημεία της επικράτειας δούλεψαν πολλούς μήνες αδιάκοπα για να δώσουν στο σύστημα την ισχύ που του έλειπε λόγω της διακοπής λειτουργίας του Κερατσινίου, και έτσι το μαζούτ των αφεντικών τους που θα έμενε απούλητο (λόγω αλλαγής καυσίμου στο Κερατσίνι) για μήνες στα ντέποτ ή θα πουλιόταν μπιρ παρά, μοσχοπουλήθηκε στη ΔΕΗ!!!!
Τι άλλο να πούμε για αυτά τα μανάρια?
Για τους πλειστηριασμούς που διοργανώνουν με τις εταιρίες τροφίμων για το ποια εταιρία τροφίμων (εννοείται μη Σιωνιστικών Συμφερόντων) θα παρουσιάσουν ως (δήθεν) αθώα και καθαρή από μεταλλαγμένα και ποια θα θάψουν στο site τους?
Για την εκστρατεία δήθεν υπέρ της ανακύκλωσης στην ουσία όμως υπέρ των "ΧΥΤΑ - χωματερώ" τύπου ¶νω Λιοσίων αφού το οργανικό κλάσμα δεν ανακυκλώνεται, και το ίδιο ισχύει και για πολλά πλαστικά, με αποτέλεσμα ακόμα και αν "ανακυκλώναμε" όπως μας λένε τα εξωνημένα ανδράποδα της Γκρινπις θα είχαμε και πάλι ανάγκη από τεράστιες ρυπογόνες χωματερές.
Μπείτε στο site World Waste Technologies να δείτε τι σημαίνει ανακύκλωση. Χωρίς να πάει τίποτα χαμένο και χωρίς διαχωρισμό στην πηγή από εμένα και σένα (μας έχουν πρήξει με αυτές τις βλακίες τους περί διαχωρισμού απρριμμάτων στην πηγή , τι είμαι εγώ να ξεχωρίζω τα σκουπίδια σε "ανακυκλώσιμα" και " μη", σκουπιδιάρης?) και κυρίως χωρίς κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα και με μεγάλα κέρδη για την ανάδοχο εταιρία και την Ελλάδα θα μπορούσαμε να παράγουμε χαρτί μίγματα αλκοολών (βιοντίζελ) πλαστικό γυαλί και μέταλλα. Χωρίς καμία περιβαλλοντική εςπιβάρυνση παρακαλώ.
Αλλά αυτά δεν αρέσουν στους κυρίους της Γκρινπις. Βλέπεις ο αντιπρόσωπος που τους τα χώνει προωθεί εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης και composting. Με τα υπόλοιπα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται και με τα αέρια θερμοκηπίου που παράγει το composting δεν ασχολούνται οι κύριοι. Δεν συμφέρει να τα λένε αυτά. Σου λέει χαζός είναι ο κόσμος, Χημεία δεν ξέρει γρι, πόσοι θα καταλάβουν ότι τους δουλεύουμε?
Τα ίδια και χειρότερα κάνουν τώρα με τον αγωγό μπουργάς Αλεξανδρούπολη για τον οποίον λένε ότι θα καταστρ΄λεψει οικολογικά τον Έβρο. (Λες κι αν βουλιάξει κανά τάνκερ στα Δαρδανέλλια ο Έβρος θα γλυτώσει!!!) Βλέποεις τα αφεντικά οι Αμερίκάνοι δεν θέλουν τον αγωγό.
Η λύση είναι μία κατά τη γνώμη μου:
ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ εξωνημένα ανδράποδα: ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ:
ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΝΚΕΡ) ΑΓΩΓΟ- ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ - ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 19 Μάιος 2007 00:02

Κοιτάξτε, συμφωνώ πώς αρκετές ΜΚΟ δεν είναι αυτό που δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση. Συμφωνώ πώς πίσω τους κρύβονται συμφέροντα, άλλοτε πολιτικά, άλλοτε οικονομικά, πολύ συχνά και τα δύο. Προσωπικά δε γνωρίζω κάτι για την Greenpeace.

Πρέπει όμως για μία ακόμα φορά να σημειώσω πώς η συνομωσιολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθίστανται οι όποιες επιφυλάξεις, ακόμα και οι κατηγορίες εντελώς γραφικές.

Πολλά από αυτά που γράφεις evmourelatos έχουν δόση αλήθειας, όμως ουσιαστικά τα ακυρώνεις με το ύφος γραφής και τη συνεχή επανάληψη της γνωστής καραμέλας: Σιωνιστές, μασόνοι, κλπ. Γιατί βρε παιδιά πρέπει να ακυρώνουμε με αυτό τον ευτελή τρόπο τις όποιες βάσιμες αντιρρήσεις και ενστάσεις; Δε γίνεται να υπάρχει απλή, κατανοητή και ουσιαστική διατύπωση άποψης και όχι αυτό το μίγμα;

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 20 Μάιος 2007 18:14

Alex έγραψε:όμως ουσιαστικά τα ακυρώνεις με το ύφος γραφής και τη συνεχή επανάληψη της γνωστής καραμέλας: Σιωνιστές, μασόνοι, κλπ.
Αυτή η άποψη μου φαίνεται πως είναι η ποιο ανόητη που έχω διαβάσει όσο καιρό είμαι μέλος!!

Μου θυμίζει την άλλη καραμέλα του ακροδεξιού και του εθνικιστή για όποιον μιλήσει υπέρ της πατρίδος.

..Ναι μεν καλά τα λές αλλά,είναι και λίγο εθνικιστικούλια και ρατσιστικούλια.Γι αυτό ακυρώνεσε κτλ τραγελαφικά που συμβαίνουν στην χώρα μας.

Μόλις μιλήσει κάποιος για Εβραίους αμέσως κάποιος θα βρεθεί να τους υπερασπιστεί απο τους σύγχρονους ''χιτλερικούς''!!
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
Αιών
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 24 Μαρ 2007 10:12

Δημοσίευση από Αιών » 20 Μάιος 2007 19:38

Σωστός Spacelord,΄γιατί ανυσηχείς Alex όταν κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομα τους? Γιατί τόσο μεράκι να υπερασπίζεσαι πάντα και εσύ και αρκετοί άλλοι εδώ μεσα τους Σιωνιστές, τους Μασόνους και όλους τους φίλους τους?

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 21 Μάιος 2007 00:31

Alex έγραψε: Πολλά από αυτά που γράφεις evmourelatos έχουν δόση αλήθειας, όμως ουσιαστικά τα ακυρώνεις με το ύφος γραφής και τη συνεχή επανάληψη της γνωστής καραμέλας: Σιωνιστές, μασόνοι, κλπ. Γιατί βρε παιδιά πρέπει να ακυρώνουμε με αυτό τον ευτελή τρόπο τις όποιες βάσιμες αντιρρήσεις και ενστάσεις; Δε γίνεται να υπάρχει απλή, κατανοητή και ουσιαστική διατύπωση άποψης και όχι αυτό το μίγμα;
Απαντώ σημείο προς σημείο σε εσάς κύριε Αλεξ, με το Νεοελληνικό μπανάλ στυλ γραφής, στο οποίο μας έχει εθίσει ο εξωνημένος γραπτός Τύπος που προάγει τη γενική Νεοελληνική αποχαύνωση και απάθεια:
1. Λέτε κύριε Αλεξ ότι πολλά από τα γραφόμενά μου έχουν ΔΟΣΗ αλήθειας. Αρα κάπου ψέυδομαι ή λέγω μισές αλήθειες. Αναφέρατέ μου ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ, με επιστημονικό τρόπο και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πού ψεύδομαι ή κάνω λάθος έστω και λίγο. Εάν το πράξετε αυτό θα ζητήσώ συγγνώμη από όλους για τα ψέυδη ή / και τις ανακρίβειες που τυχόν έγραψα.
2. Το ότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι τα στελέχη της εν λόγω ΜΚΟ χρηματίζονται, είναι ευνόητο. Πρέπει να προσλάβω ντετέκτιβ για να το κάνω αυτό. Δεν έχω αποδείξεις, το παραδέχομαι. Έχω όμως ισχυρότατες αποχρώσες ενδείξεις. Οι οποίες σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα είχαν οδηγήσει σε παρέμβαση των αρμοδίων αρχών. Εδώ όμως....
3. Όσον αφορά το ύφος γραφής μου: Θα ήθελα εδώ να τονίσω κάτι το οποίο πρέπει να μας γίνει βίωμα σε αυτή τη χώρα εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από το τέλμα και την βαθιά παρακμή που μας μαστίζει ατομικά και συλλογικά:
Αυτό που μετράει πραγματικά αγαπητοί κύριοι στην ζωή είναι το είναι και όχι το φαίνεσθαι. Το Νεοελληνικό μόρφωμα έχει θεοποιήσει το φαίνεσθαι, την κοινώς λεγόμενη φιγούρα, και έχει μηδενίσει την ουσία.
Δεν έχει σημασία ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ το πράττεις αλλά το τι φαίνεται ότι πράττεις.
Δεν έχει σημασία ΤΙ λες αλλά ΠΩΣ το λες.
Μπορεί να μην λες τίποτα ουσιαστικό (π.χ. Αβραμόπουλος, σύνεδροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα ετήσια συνέδρια των κομμάτων και νεολαιών τους) μπορεί αυτά που λες να μην βγάζουν καν νόημα, αλλά εάν χρησιμοποιείς ωραίες, πολιτικά ορθές λέξεις και είσαι αρκούντως πομπώδης, κομματικός κλπ., εάν ακούγεσαι ωραία με λίγα λόγια, γίνεσαι αποδεκτός.
Το image και όχι η ουσία κυβερνούν αυτό το δύσμοιρο τόπο.
Και γι' αυτό πάει απο το κακό στο χειρότερο.
Μπορεί π.χ. ο τοπικός σας Δήμαρχος να μολύνει τον υδρόφόρο ορίζοντα της περιοχής σας με την χωματερή και τα ανεπεξέργαστα υγρά λύματα του Δήμου σας , αλλά εφόσον ανέπλασε, αριστουργηματικά έστω, την τοπική πλατεία και εφόσον το τοπικό καλοκαιρινό φεστιβάλ εστέφθη με επιτυχία, είναι άριστος και πρέπει να επανεκλεγεί.
Τι και εάν έκανε μόνο έργα και δράσεις βιτρίνας; Τι και αν σπατάλησε τα κοινοτικά και εθνικά κονδύλια σε έργα βιτρίνας και φιέστες; Τι και αν δεν συνέβαλε στη δημιουργία έστω και μιας θέσης εργασίας και έδιωξε μάλιστα μερικούς επενδυτές για δήθεν περιβαλλοντικά ή άλλα προβλήματα που "πιθανόν" θα δημιουργούσαν;
Φαίνεται ωραίος; Εσείς κύριε Αλεξ μου θα τον ξαναψηφίσετε γιατί σας χαϊδεύει τα μάτια και το αυτί.
Σαν άλλος Οδυσσέας είστε παγιδευμένος από τις Σειρήνες, τους Λωτοφάγους και την Κίρκη.
Ξέρετε όμως τι πάθαιναν αυτοί που έμεναν υπό την επήρεια αυτών των μυθικών όντων και δεν ξυπνούσαν να δουν την αλήθεια και όχι το φαίνεσθαι. Η μοίρα τους ήταν τραγική. Όπως είναι τραγική και αναπόφευκτη η μοίρα αυτού του λαού, που νοιάζεται μόνο για το πώς ακούγεται ο πολιτικός που τον κυβερνά ή για το πώς ακούγονται οι συνομιλητές του, χωρίς πραγματικά να δίνει βάση σε αυτά που λένε και κυρίωςσε αυτά που πράττουν.
Αυτός ο λαός ζει κυριολεκτικά για το "θεαθήναι τοις ανθρώποις"!!
Πεινάνε αλλά δανείζονται αποτις τράπεζες για να αγοράσουν ωραίο Ι.Χ., για να τους ζηλέψουν οι γείτονες.
Δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες αλλά αγοράζουν πανάκριβα ρούχα και αρώματα με πιστωτικές κάρτες για να φαίνονται ωραίοι!!
Το φαίνεσθαι μετράει στην Ελλάδα και όχι το είναι. Ο μέσος έλληνας δρα και σκέφεται ως εξής: "Αφού φαίνομαι ωραίος δεν έχει σημασία ποιος στην πραγματικότητα είμαι, τι αξίζω και τι μπορώ να καταφέρω αν προσπαθήσω πραγματικά και αναπτύξω τον εαυτό μου. Συνεπώς το μόνο που με απασχολεί είναι να φαίνομαι ωραίος, και οι γύρω μου να φάινονται ωραίοι και οι κυβερνώντες μου να ακούγονται και να φαίνονται ωραίοι".
Από ουσία όμως μηδέν. Ας δούμε ένα ακόμη κλασσικό παράδειγμα:
Υπάρχουν πανέμορφες φαινομενικά παραλίες της Αττικής (π.χ γιαμπανάκι), απαιτούνται απίστευτα ποσά για να τις επισκεφτείς, βρίθουν όμως κολοβακτηριδίων!!
Φίλος μου στον οποίο εμπιστεύτηκα την πληροφορία για την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων της Αττικής μου είπε ότι "δεν τον ενδιαφέρει εάν κολυμβεί ουσιαστικώς εντός περιττωμάτων, διότι εάν δεν τον δουν εκεί θα πέσει στα μάτια των φίλων του".!!!!
Πάλι το φαίνεσθαι.... :(
Εάν φορέσεις ένα ωραίο κοστούμι, είσαι σοβαροφανής, και μιλάς λίγο σε αυτή τη χώρα (και μόνο σε αυτή!!!) μπορείς να επιτύχεις πολλά πράγματα ακόμη και αν δεν αξίζεις τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
Οι Νεοέλληνες συνομιλητές ή / και πιθανοί πελάτες σου θα ενθουσιαστούν από τη σοβαρή και ωραία εμφάνισή σου, μη δυνάμενοι να διανοηθούν το ενδεχόμενο ότι μπορεί να είσαι "φελλός"ή ακόμη χειρότερος "λαμόγιο" κατά την πρωθυπουργική ρήση.
Τα αποτελέσματα αυτής της άφρονης επίδειξης εμπιστοσύνης φαίνονται ούτως ή άλλως μετά την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος και η ικανότης προγνώσεως (forecasting) του μέσου Έλληνα περιορίζονται στο χρονικό διάστημα των δύο ωρών το μέγιστο!! :lol:
Εν κατακλείδι κύριε Αλεξ αυτό που σας ενόχλησε στο άρθρο μου για την εν λόγω ΜΚΟ δεν ήταν το τι έγραφα, αλλά κυρίως ο τρόπος που έγραφα.
Η μεταφορά της νεοελληνικής αργκό στο ηλεκτρονικό χαρτί, σας ξένισε τα μάλα και ο συνδυασμός του ανωτέρω γεγονότος με τις πικρές και πολύ άσχημες και δύπσπεπτες ΑΛΗΘΕΙΕΣ του κειμένου σας οδήγησαν διασθητικά και χωρίς ικανή χρήση της, εξαίρετης κατά τα λοιπά, λογικής σας, στην ουσιαστική απόρριψη του περιεχομένου του άρθρου.
Δεν σας κακίζω για αυτό, προς Θεού, και εσείς σε αυτήν την κοινωνία ζείτε και έτσι έχετε μάθει να σκέφτεστε.
Οι Δυτικοί όμως, όπως παλιότερα και οι Αρχαίοι και Μεσαιωνικοί Έλληνες, δεν σκέπτονται έτσι. Αυτοί νοιάζονταν και νοιάζονται ΜΟΝΟ για την ουσία. Αδιαφορούν για την εξωτερική εμφάνιση και τα ωραία λόγια. Για αυτό προοδεύουν πραγματικά και όχι φαινομενικά όπως εμείς, η χώρα της εικονικής πραγματικότητας.
4. Δεν κατανοώ τι ευτελίζει τα επιχειρήματά μου. Η αναφορά σε μυθικά πλάσματα όπως η Λερναία Ύδρα, οι εξωγήινοι, ο Πήτερ Παν, τα φαντάσματα, το τέρας του Λοχ νες, πιθανώς θα ευτέλιζαν τα επιχειρήματά μου. Η αναφορά μου όμως σε πραγματικούς ανθρώπους όπως οι Σιωνιστές και οι Μασώνοι δεν νομίζω ότι το κάνει. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν. Δεν έχω τίποτα μαζί τους άλλωστε όλοι άνθρωπι είμαστε, θα μπορούσα κι εγώ να έχω γενηθεί αδελφός τους και εάν το καλοσκεφτείς όλοι μας είμαστε μακρινά ξαδέλφια είτε επιστημοικά εάν το εξετάοσυμε είτε θεολογικά.
Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ είναι αυτό το απαίσιο μίγμα θρησκείας (Σατανολατρεία) και πολιτικής (παγκόσμια κυριαρχία των ευπόρων Σιωνιστών Εβραίων και των ευπόρων Αγγλοσαξόνων).
Έχω πολλούς εβραίους φίλους και αρκετούς αγγλοσάξονες΄λόγω επαγγέλματος. Ποτέ δεν θα συναναστρεφόμουν όμως με ένα Ρότσιλντ, ένα Μπους, ένα Ροκφέλερ.
Το μυαλό αυτών των ανθρώπων είναι γεμάτο σκουπίδια, και με αυτά καταστρέφουν και δηλητηριάζουν τον Πλανήτη.
Εάν εσείς επιθυμείτε να εθελοτυφλείτε κύριε Αλεξ και να αρνείστε την ύπαρξή τους αυτό είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ σας και σε καμία περί[πτωση δεν ευτελίζει τα επιχειρήματά μου.
Τα πρόσφατα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, ο τρελός πόλεμος ενάντια στο Ιράκ, ο οποίος με ένα σμπάρο σκοτώνει τρία τρυγόνια (λεφτά από το πετρέλαιο, κυριαρχία στους ενεργειακούς πόρους του πλανήτη, και εκπλήρωση της σατανολατρικής προφητείας της Καμπάλα για καταστροφή της πόρνης Βαβυλώνος) έπρεπε να σας είχαν διδάξει κάτι.
Δυστυχώς όμως εθελοτυφλείτε. Δεν μπορεί ο εγκέφαλός σας να αποδεχθεί ότι αρρωστημένα μυαλά έχουν μαζέψει όλο το χρήμα και όλα τα όπλα και κυβερνάνε τη Γη.
Χωνέψτε το. Θα σας κάνει καλό να πάρετε το "λάθος" χάπι στο MATRIX που ζείτε.
Είτε είστε άθεος είτε Χριστιανός θα κατανοήσετε άμεσα ότι ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ.

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 21 Μάιος 2007 12:11

Καταρχήν συμφωνώ για την GP σε ότι αναφορά τη λειτουργία της, τις αρχές της και στο τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Είναι τα ίδια όπως των μεγαλύτερων ΜΚΟ της υφηλίου : οικονομικά και φορολογικά. υπάρχουν πολλοί που τραβάνε το κουπί με καλή τη πίστη.. αλλά άλλοι είναι οι κερδισμένοι.

Και κάποιες διευκρινήσεις :
evmourelatos έγραψε:Για την εκστρατεία δήθεν υπέρ της ανακύκλωσης στην ουσία όμως υπέρ των "ΧΥΤΑ - χωματερώ" τύπου Ανω Λιοσίων αφού το οργανικό κλάσμα δεν ανακυκλώνεται, και το ίδιο ισχύει και για πολλά πλαστικά, με αποτέλεσμα ακόμα και αν "ανακυκλώναμε" όπως μας λένε τα εξωνημένα ανδράποδα της Γκρινπις θα είχαμε και πάλι ανάγκη από τεράστιες ρυπογόνες χωματερές.
ΧΥΤΑ σημαίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και όχι χωματερή. Αυτό σημαίνει ταφή πάνω από ειδικές μεμβράνες στεγανοποίησης, με δίκτυα αποχέτευσης στραγγισμάτων, με βιολογική επεξεργασία στραγγισμάτων, σε ταμπάνια με ενδιάμεσες στρώσεις κάλυψης, με δίκτυα απαγωγής βιοαερίου (με δυνατότητα ενεργειακής εκμετάλλευσης), και τελικά με δυνατότητα πλήρης αποκατάστασης. Σε συνδυασμό με την διαλογή (είτε μηχανική είτε στην πηγή) καταλήγει τελικά προς ταφή κυρίως το οργανικό κλάσμα το οποίο είναι πλήρως βιοαποκομηδήσιμο.

evmourelatos έγραψε:μας έχουν πρήξει με αυτές τις βλακίες τους περί διαχωρισμού απρριμμάτων στην πηγή , τι είμαι εγώ να ξεχωρίζω τα σκουπίδια σε "ανακυκλώσιμα" και " μη", σκουπιδιάρης?)
Κι όμως είναι μια πρακτική η οποία εφαρμόζεται κάποιες δεκαετίες τώρα σε άλλες χώρες με πολύ θετικά αποτελέματα. Αν κάποιος νιώθει τόσο υποτιμητικό να έχει μια ακόμη σακούλα που να ρίχνει τα μπουκάλια και τα χαρτιά του τι να πω.. είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Sorry για το off-topic
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 21 Μάιος 2007 13:52

fluke έγραψε:Καταρχήν συμφωνώ για την GP σε ότι αναφορά τη λειτουργία της, τις αρχές της και στο τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Είναι τα ίδια όπως των μεγαλύτερων ΜΚΟ της υφηλίου : οικονομικά και φορολογικά. υπάρχουν πολλοί που τραβάνε το κουπί με καλή τη πίστη.. αλλά άλλοι είναι οι κερδισμένοι.

Και κάποιες διευκρινήσεις :
evmourelatos έγραψε:Για την εκστρατεία δήθεν υπέρ της ανακύκλωσης στην ουσία όμως υπέρ των "ΧΥΤΑ - χωματερώ" τύπου Ανω Λιοσίων αφού το οργανικό κλάσμα δεν ανακυκλώνεται, και το ίδιο ισχύει και για πολλά πλαστικά, με αποτέλεσμα ακόμα και αν "ανακυκλώναμε" όπως μας λένε τα εξωνημένα ανδράποδα της Γκρινπις θα είχαμε και πάλι ανάγκη από τεράστιες ρυπογόνες χωματερές.
ΧΥΤΑ σημαίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και όχι χωματερή. Αυτό σημαίνει ταφή πάνω από ειδικές μεμβράνες στεγανοποίησης, με δίκτυα αποχέτευσης στραγγισμάτων, με βιολογική επεξεργασία στραγγισμάτων, σε ταμπάνια με ενδιάμεσες στρώσεις κάλυψης, με δίκτυα απαγωγής βιοαερίου (με δυνατότητα ενεργειακής εκμετάλλευσης), και τελικά με δυνατότητα πλήρης αποκατάστασης. Σε συνδυασμό με την διαλογή (είτε μηχανική είτε στην πηγή) καταλήγει τελικά προς ταφή κυρίως το οργανικό κλάσμα το οποίο είναι πλήρως βιοαποκομηδήσιμο.
evmourelatos έγραψε:μας έχουν πρήξει με αυτές τις βλακίες τους περί διαχωρισμού απρριμμάτων στην πηγή , τι είμαι εγώ να ξεχωρίζω τα σκουπίδια σε "ανακυκλώσιμα" και " μη", σκουπιδιάρης?)
Κι όμως είναι μια πρακτική η οποία εφαρμόζεται κάποιες δεκαετίες τώρα σε άλλες χώρες με πολύ θετικά αποτελέματα. Αν κάποιος νιώθει τόσο υποτιμητικό να έχει μια ακόμη σακούλα που να ρίχνει τα μπουκάλια και τα χαρτιά του τι να πω.. είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Sorry για το off-topic
Πράγματι ΧΥΤΑ σημαίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και όχι χωματερή. Επειδή είμαι χημικός μηχανικός το έχω σπουδάσει αυτό και το γνωρίζω αρκετά καλά. Μόνο που εδώ στην Ελλάδα δεν κατασκευάζεται ούτε λειτουργεί σωστά. Συνεπώς καταντάει να είναι χωματερή. Για αυτό και ο "ΧΥΤΑ " Ανω Λιοσίωνέχει μολύνει ανεπανόρθωτα τον υδροφόρα ορίζοντα όλυ του Θριασίου και για αυτό οι νέοι "ΧΥΤΑ" θα μολύνουν ανεπανόρθωτα τον υδροφόρο του Γραμματικού της Κερατέας και της Φυλής. Γιατί απλούστατα οι "ΧΥΤΑ" που θα κατασκευάσουν οι καλοί μας Έλληνες εργολάβοι δεν θα έχουν τις προδιαγραφές που αναφέρατε, θα βρίθουν κακοτεχνιών και θα οδηγήσουν σε φοβερή μόλυνση του περιβάλλοντος.
Όσο για τη διαλογή στην πηγή εάν μπαίνατε στον κόπο να μπείτε στην ιστοσελίδα που σας υποδεικνύω θα βλέπατε ότι με τις ΝΕΕΣ τεχνολογίες καθίσταται όχι μόνο άχρηστη αλλά και λαβερή για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα της επένδυσης στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης με βάση αυτές τς νέες τεχνολογίες.
Ο κόσμος κύριοι αλλάζει, προοδέυει, κάνει άλματα προόδου και εμείς με την παρότρυνση κάποιων κυρίων όπως αυτών της Γκρινπίς μένουμε προσκολλημένοι σε αρχαίες τεχολογίες όπως οι ΧΥΤΑ.
Παντού στον πλανήτη ο ΧΥΤΑ θεωρείται ξεπερασμένος και σαν σύγχρονη έννοια έχει ήδη αντικατασταθεί με τον ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής ταφής Υπολλειμμάτων). Δηλαδή χώρος ταφής σε πολύ περιορισμένη χωρικά έκταση των υπολειμμάτων από το composting, ή / και την καύση , ή / και την μηχανική ανακύκλωση.
Ακόμη όμως και οι ΧΥΤΥ καθίστανται ΑΧΡΗΣΤΟΙ με την ερισαγωή τεχνολογιών όπως αυτών της World Waste Technologies που καθιστούν το ΧΥΤΥ άχρηστο αξιοποιώντας το ΣΥΝΟΛΟ της μάζας των εισερχόμενων αποβλήτων ΧΩΡΙΣ να απαιτείται οιοσδήποτε διαχωρισμός στην πηγή.

Αντιέτως ο διαχρισμός στην πηγή μειώνει την οικονομική βιωσιμότητα τέτοιων εγκαταστάσεων. Γιατί λοιπόν να γίνω σκουπιδιάρης και να διαχωρίζω τα απορίμματά μου σε κατηγορίες στην πηγή αφού μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας καλύτερα οικονομικά τα απορρίμματα και μηδενίζοντας ουσιαστικά όλων των ειδών τις εκπομπές της διαδικασίας διαχείρσης των στερεών απορριμμάτων?
Ας μου εξηγήσει κάποιος ΤΕΧΝΙΚΑ και επιστημοικά πού έχω λάθος.
Γιατί είστε αντίθετοι στις νέες προηγμένες τεχνολογίες?
Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν μποορεί να γίνει από "αγράμματους" τεχνολογικά μπετατζήδες Έλληνες εργολάβους. Η διαχείριση του περιβάλλοτος δεν είναι: "έργα οικοδομικά και χωματουργικά Α' Κατηγορίας".
Είναι σοβαρή υπόθεση και απαιτεί εισαγωγή σοβαρής τεχνογνωσίας από αναγνωρισμένες διεθνώς εξειδικευμένες εταιρίες.
Δυστυχώς όμως ο Ακτωρας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές :o και έτσι άσπρη μέρα δεν θα δούμε.
Θα απολαύσομε μόνο τους νέους "ΧΥΤΑ" (με πολλά εισαγωικά) του κυρίου fluke.

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 21 Μάιος 2007 15:34

Ο κύριος fluke δεν λέει ότι οι ΧΥΤΑ ή οι ΧΥΤΥ (ΧΥΤΑ με διαδικασία διαλογής) είναι η απόλυτη λύση ή ότι δεν υπάρχουν καλύτερες, οικονομικότερες ή και πιο περιβαλλοντικές λύσεις. Απλά αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο έχει καθορίσει (καλώς ή κακώς) τον τρόπο διαχείρισης και αυτός είναι ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.
Το επιχείρημα ότι τίποτα δεν κατασκευάζεται σωστά στην Ελλάδα δεν στέκει γιατί τότε θα πρέπει να πούμε ότι και οι νέες τεχνολογίες θα έχουν κακοτεχνίες, θα στοιχίζουν πανάκριβα για να εξυπηρετούνται οι "μεσάζοντες". Το γεγονός ότι πρόκειται μια ξένη εταιρία δεν λέει τίποτα γιατί έχουμε στην ελλάδα πλήθος ξένων εργολάβων που σε συνεργασία με τους εδώ έχουν κάνει εκτρώματα. Μπορεί η μέθοδος που προτείνει να είναι η καλύτερη, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η ισοπέδωση κάποιων ορολογιών. Δεν μπορούμε όλοι να φωνάζουμε για τους ΧΥΤΑ και κινητοποιούμε τον κόσμο να κλείνει την Ε.Ο. με μαύρες σημαίες όταν όλοι αυτοί ονομάζουν οποιαδήποτε τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων = χωματερή. Και υποστηρίζουν ότι γιατί να γίνουν δλδ στη Φυλή και να μη γίνουν στη Βουλιαγμένη?
Επιπλέον η κατάσταση στα Λιόσσια είναι επιβεβαρυμένη γιατί ξεκίνησε να λειτουργεί δεκαετίες πριν ως ανεξέλεγκτη χωματερή και σταδιακά μετατράπηκε σε ΧΥΤΑ. Επίσης το όριο ζωής της έχει εξαντληθεί προ πολλού αλλά με αλχημείες συνεχίζουν να επεκτείνονται σε νέα κύταρα.
Στην τελική αν τα έργα δεν κατασκευάζονται και δεν λειτουργούν σωστά ευθύνη δεν έχουν μόνο οι εργολάβοι αλλά και οι επιβλέποντες φορείς (τόσο επί της κατασκευής όσο και επί της λειτουργίας). Κλείνοντας να αναφέρω το ΧΥΤΑ Λάρισσας, όπου οι προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας ακολουθήθηκαν πλήρως μετά από τους ελέγχους της αρμόδιας Τ.Υ. και το αποτέλεσμα είναι ένας ασφαλής, λειτουργικός ΧΥΤΑ
Ειδικά για τους ΧΥΤΑ ευθύνη δεν φέρει (για να έρθουμε κ στο θέμα μας) μόνο η GreenPeace. Πιέσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και σχεδιασμού δημιουργούν οι εργολάβοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, η γηγενείς πολιτικοί, διαφορές "οικολογικές" οργανώσεις. Οι προσφυγές που γίνονται κάθε τρεις και λίγο στο στάδιο της δημοπράτησης ενός έργου, ενώ αντιρρήσεις θα έπρεπε να εκφράζονται κατά την δημοσιοποίηση του έργου (επίπεδο μελέτης). Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανικανότητα των φορέων έχουν φέρει την Ελλάδα να βρίσκεται σήμερα στον πάτο όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σημ. ο Ακτωρας είναι καλός για να κατασκευάζει αυτοκινητόδρομους στα βουνά της Πίνδου αλλά ανίκανος να κατασκευάσει έναν απλό ΧΥΤΑ!!!
Σημ.2 αν σκεφτεσαι να αντιπροσωπεύσεις την εταιρία αυτή πραγματικά καλή επιτυχία. Πραγματικά χρειάζονται νέες τεχνολογίες ειδικά στους τομείς του περιβάλλοντος
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Απάντηση