Διάβασα το σχετικό άρθρο στο e-telescope και πραγματικά εντυπωσιάστηκα
Μου δημιουργήθηκαν όμως και πολλές απορίες και πολλά ερωτηματικά. Τα απευθύνω στον Κώστα Δελήμπαση μια και από ότι είδα υπογράφει το άρθρο.
1. Ένα από τα γενικά συμπεράσματα του άρθρου είναι πώς η Σοβιετική τεχνολογία υπολειπόταν σημαντικά της Αμερικανικής στα θέματα των πυρηνικών υποβρυχίων. Πώς συμβαδίζει αυτό με το γεγονός πώς υπήρχαν κατάσκοποι των Σοβιετικών στο Ναυτικό των ΗΠΑ οι οποίοι κατηγορήθηκαν πώς μετέδιδαν σημαντικές πληροφορίες προς τη Σοβιετική Ένωση? Δε μετέδωσαν ποτέ στοιχεία σχετικά με τα υποβρύχια?
2. Από το χάρτη που δίνεις στη σελίδα
http://www.e-telescope.gr/el/internatio ... ce-patrols προκύπτει ότι τα τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους των Ρώσων ουσιαστικά σχεδόν δε χρειάζεται να βγουν από τα λιμάνια τους για να είναι εντός ακτίνας των ΗΠΑ. Είναι όντως αλήθεια αυτό και αν ναί τότε πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει κανείς αυτό. Φαντάζομαι πώς το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά.
3. Γιατί οι αστοχίες των πυρηνικών αντιδραστήρων των υποβρυχίων είναι πολύ πιο συχνές σε σχέση με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες παραγωγής ρεύματος. Θα περίμενε κανείς ότι αυτούς που μπαίνουν στα υποβρύχια τους έχουν «επιμεληθεί» πολύ περισσότερο.
Και μια ερώτηση θεωρητική. Από τη στιγμή που όπως γράφεις οι Ρώσοι έχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλά πυρηνικά υποβρύχια σε αχρηστεία μήπως θα ήταν καλή ιδέα να τους προσεγγίσουμε για να αγοράσουμε μερικά ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Αιγαίο? Ξέρεις αν έγιναν ποτέ τέτοιες συζητήσεις?