Απόλυτος δικομματισμός

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Απόλυτος δικομματισμός

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 13 Απρ 2007 13:52

Καλησπέρα, χριστός ανέστη
Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά αν θέλετε προβλήματα.Όλοι οι Έλληνες διαμαρτύρονται για την κάθε κυβέρνηση αλλά την ώρα της κάλπης 8-9 στους 10 θα στηρίξουν ένα από τα δύο κόμματα που κατακρίνουν καθημερινά.
Γιατί;
Κατά την γνώμη μου σίγουρα ευθύνονται τα ρουσφέτια και οι πελατειακές σχέσεις αλλά μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα ΜΜΕ που με "βομβαρδισμό" από ελεγχόμενα μηνύματα, με χρήση λαϊκισμού, με αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις (π.χ. όταν πλησιάζουν εκλογές η ψαλίδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο ελάχιστο) μπορούν να χειραγωγήσουν εύκολα το λαό.Δημιουργήθηκαν χρόνια πίσω ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για την σφαιρική και αξιόπιστη πληροφόρηση του πολίτη αλλά τελικά τα προβλήματα οξύνθηκαν αντί να αμβλυνθούν.
Είναι ντροπή για αυτό το λαό με την μεγαλύτερη ιστορία να χειραγωγείται τόσο εύκολα από λίγους ανθέλληνες πολιτικούς και από 5-6 τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.
Πιστεύω πως όσο παραμένει ο απόλυτος δικομματισμός στη χώρα μας τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αφού δεν ασκείται στους "μεγάλους" καμία πίεση.
Ψηφίστε ΚΚΕ, ψηφίστε ΛΑΟΣ, ψηφίστε Συνασπισμό, ψηφίστε ό,τι άλλο θέλετε αλλά προς Θεού όχι άλλο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Βαρεθήκαμε, μας κουράσανε δεν τους αντέχουμε άλλο!!! Αλλαγή τώρα!!! Θα ψηφίζουμε ό,τι μας καλύπτει και θα ελέγχουμε και θα τιμωρούμε (έστω και στην κάλπη) όποιον μας δουλεύει.

...Κάποιοι δικαιολογημένα θα μου πείτε πως και οι άλλοι αν πάρουν δύναμη τα ίδια θα κάνουν.Μπορεί , αλλά δε χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε...

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Re: Απόλυτος δικομματισμός

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 13 Απρ 2007 23:43

Ήθελα να ήξερα στις επόμενες Εθνικές εκλογές, όποτε και αυτές αν γίνουν, τι θα ψηφίσεις φίλε "Μανιάτη"?
Απ'τα λεγόμενα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ψηφίσεις ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν είναι ντροπή να πείς πιο κόμμα σε εκφράζει ή ποια ιδεολογία.
Αυτή η ακατάσχετη κινδυνολογία, μιζέρια και καχυποψία έχει πάει τους Έλληνες πίσω και όχι αυτοί οι "κύριοι"..

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 14 Απρ 2007 07:10

ΜΑΝΙΑΤΗΣ έγραψε:Ψηφίστε ΚΚΕ, ψηφίστε ΛΑΟΣ, ψηφίστε Συνασπισμό, ψηφίστε ό,τι άλλο θέλετε αλλά προς Θεού όχι άλλο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Βαρεθήκαμε, μας κουράσανε δεν τους αντέχουμε άλλο!!! Αλλαγή τώρα!!! Θα ψηφίζουμε ό,τι μας καλύπτει και θα ελέγχουμε και θα τιμωρούμε (έστω και στην κάλπη) όποιον μας δουλεύει.
Στα λόγια τα ίδια λένε περίπου οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντάς στον δρόμο.
Έλα όμως που η κάλπη βγάζει εντελώς διαφορετικά πράγματα :oops:
Γιατί?
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 14 Απρ 2007 20:12

Μaxim έγραψε:
Ήθελα να ήξερα στις επόμενες Εθνικές εκλογές, όποτε και αυτές αν γίνουν, τι θα ψηφίσεις φίλε "Μανιάτη"?
Απ'τα λεγόμενα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ψηφίσεις ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν είναι ντροπή να πείς πιο κόμμα σε εκφράζει ή ποια ιδεολογία.
Αυτή η ακατάσχετη κινδυνολογία, μιζέρια και καχυποψία έχει πάει τους Έλληνες πίσω και όχι αυτοί οι "κύριοι"..
Με συγχωρείς συνάδελφε MAXIM (και γω φοιτητής είμαι) που τόλμησα με ακατάσχετη ομολογολογία (ωχ! κινδυνολογία ήθελα να πω) και με ατιμώρητη κουμπαρολογία , με καχυποψία λόγω του τουρκικού πακέτου του Ιουνίου(Ρεπούση-στ' δημοτικού,τουρκική εκμάθηση),με καχυποψία λόγω της χρηματοδότησης του Κάρτλετζ να διδάξει στη Νέα Υόρκη ελληνική δημοκρατία, με καχυποψία λόγω των καθημερινών παραβιάσεων των συνόρων, με καχυποψία λόγω των "βολεμάτων", με καχυποψία λόγω της συκοφάντησης των μικρών κομμάτων από τα ΜΜΕ, με καχυποψία λόγω των έγκυρων δημοσκοπήσεων, με καχυποψία λόγω του διαλυμένου και "βολεμένου" στρατού, με καχυποψία λόγω των ανικανοποίητων προγραμμάτων της εκάστοτε κυβερνήσεως, με καχυποψία λόγω της αδυναμίας και της έλλειψης επαγγελματισμού από κάθε δημόσια υπηρεσία, με καχυποψία ... να κατηγορήσω την αξιοκρατική κυβέρνηση με το μεγάλο μεταρρυθμιστή
κ. Καραμανλή.Συγγνώμη για αυτή τη μιζέρια μου συνάδελφε... συγγνώμη που πάει την πατρίδα κάποιος πίσω αν δε ψηφίζει και αμφισβητεί τη ΝΔ.

Τώρα για το τι θα ψηφίσω πρέπει να σου ομολογήσω πως είναι η παρθενική μου ψήφος σε βολευτικές εκλογές και θα νιώσω μεγάλη χαρά που δε θα πετάξω τη ψήφο μου στο βωμό του δικομματισμού.Το κόμμα που θα ψηφίσω με καλύπτει απλά περισσότερο από τα άλλα κόμματα χωρίς να σημαίνει πως συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του.Το ποιο είναι αυτό δε νομίζω πως σου πέφτει λόγος να το μάθεις.Aλλωστε είναι μίζερο και καχύποπτο και πάει την Ελλάδα πίσω...
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 16 Απρ 2007 00:02

Ένας μεγάλος πολιτικός έχει πεί:
"Οι συνδικαλιστές συμμετέχουν σην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, κάνουν προτάσεις αλλά δεν κυβερνούν."

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 16 Απρ 2007 18:19

Νομίζω ότι το έχουμε σχολιάσει κι άλλες φορές σε άλλες συζητήσεις, αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο και σημαντικό. Έχουμε σημαντικό πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και όσοι δεν το βλέπουν απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Το πρόβλημα είναι πολυεπίπεδο, αν γενικά θα θέλαμε να το διατυπώσουμε θα αρκούσε να πούμε ότι η δημοκρατία μας πάσχει σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται πραγματικά για δημοκρατία.

Και μια και εντοπίζετε το θέμα στο δικομματισμό, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αυτή τη στιγμή επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, εν ενεργεία και φιλόδοξος υποψήφιος πρωθυπουργός, είναι δύο προσωπικότητες τις οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα χαρακτήριζε κανείς ώς μέτριες. Μοναδικό τους εφόδιο το όνομα το οποίο παραπέμπει άμεσα στους ιστορικούς ηγέτες των δύο παρατάξεων. Δεν είναι αυτό δείγμα παρακμής, δεν είναι αυτό δείγμα επίφασης δημοκρατίας;

Φιλόδοξοι διεκδικητές και πιθανοί επόμενοι αρχηγοί των παρατάξεων δύο ακόμα άτομα (Μπακογιάννη και Βενιζέλος) τα οποία στηρίζουν σημαντικό μέρος της πολιτικής τους ισχύος, αν και είναι η αλήθεια ότι αυτό συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους 2 υφιστάμενους αρχηγούς, επίσης στο όνομα και την καταγωγή τους.

Τα λοιπά στελέχη των κομμάτων; Είτε επίσης γόννοι πολιτικών οικογενειών, είτε ανεπάγγελτοι κηφήνες, μοναδικό προσόν των οποίων είναι η θητεία στις κομματικές νεολαίες.

Αν όλα αυτά δεν είναι ένδειξη οικογενειοκρατίας, εξ' αίματος διαδοχής, ενός νέου τύπου φεουδαλισμού, τότε προσωπικά δε μπορώ να βρω πιο ταιριαστή περγραφή.

Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αυτά που είναι ορατά και αντιληπτά από τον καθένα.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 24 Μάιος 2007 00:38

Πώς θα λυθεί το πρόβλημα, αυτό είναι το θέμα. Ιδέες χρειάζονται.
Brainstorming.
Ας πούμε όλοι κάτι, έστω και χαζό. Όλο και κάτι καλό θα προκύψει.
Όπως όλοι οι manager της υφηλίου, εάν εμείς εδώ προσπαθήσουμε όλοι μαζί, κανένα πρόβλημα δεν θα μας σταθεί εμπόδιο.
Αρκεί στην προσπάθεια να παραμερίσουμε εγωισμούς να μην απορίψουμε καμιά ιδέα όσο κουτή ή τρελή και αν ακούγεται και να δουλέψουμε σαν ομάδα. Θα μου πείτε αυτά δεν γίνονται. Και όμως εγώ τα έχω δει σε πολυεθνική να γίνονται και να μην ξέρουν τι να κάνουν τα έξτρα έσοδα που προέκυψαν μετά από τη λύση του προβλήματος.
Ο δικομματισμός πρέπει να έχει μια λύση.
Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.
Περιμένω απόψεις.
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 28 Μάιος 2007 20:01

Εξακολουθώ να περιμένω νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να πείσουμε τους γύρω μας (και από οτι βλέπω κάποιοι από εμάς και τους εαυτούς μας) να απορρίψουν τον επάρατο δικομματισμό (ή και παλαιοκομματισμό όπως τον έλεγαν το 1908, πριν το πραξικόπημα στο Γουδή που ξεβρώμισε προσωρινά την χώρα, κι έφερε τον Βενιζέλο).

Περιμένω και ελπίζω σε έξυπνες ιδέες.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 06 Ιουν 2007 12:24

Δυστυχώς είμαστε σε ένα τέλμα. Πιστεύω πώς μόνο μια μεγάλη οριζόντια κοινωνική αναταραχή μπορεί να ανατρέψει το μοντέλο του δικομματισμού. Ποιά και τί είδους μπορεί να είναι αυτή; Ομολογώ πώς δυσκολεύομαι να το φανταστώ.

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 05 Οκτ 2006 13:57

Δημοσίευση από ΜΑΝΙΑΤΗΣ » 06 Ιουν 2007 15:10

Dorian έγραψε:
Πιστεύω πώς μόνο μια μεγάλη οριζόντια κοινωνική αναταραχή μπορεί να ανατρέψει το μοντέλο του δικομματισμού.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο dorian.Τώρα πως αυτό θα γίνει πράξη όντως είναι δύσκολο.Βλέποντας Έλληνες και δυστυχώς πολλά νέα παιδιά να πανηγηρίζουν με σημαίες και συνθήματα υπέρ των δύο μεγάλων παρατάξεων αναρωτιέσαι τι μπορεί να αλλάξει...
Η έλλειψη ενημέρωσης,η απάθεια για τα πάντα και αυτά τα γ..μένα τα ΜΜΕ τα έχουν καταστρέψει όλα.Τα κατεβασμένα κεφάλια, η έλλειψη ενέργειας, ο φόβος στο βλέμμα των γύρω σου τα λένε όλα.Πρόβατα παντού.
Εμείς τα νιάτα πιστεύω έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη που μπαίνουμε στο καλούπι του συστήματος από το σχολείο κιόλας και συνεχίζουμε το έργο των μεγάλων.Όταν τα νιάτα σταματήσουν να κοιτάνε μόνο τον κ.λο τους και προβληματιστούν για τους γύρω τους κάτι μπορεί να αλλάξει.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Λένε πως μάγκες δεν υπάρχουν πια.κάποιους όμως δε μας πάτησε το τρένο...

Απάντηση