Ευρωπη και Τουρκια

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 22 Οκτ 2006 13:04

Aν γίνει ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης ... απορώ πώς σας πέρασε απο το μυαλό τέτοια ιδέα ... κλάφτε το :(
Είναι θέμα χρόνου απο κεί και πέρα η ενσωμάτωση της με την Τουρκία άσε που θα πλακώσουν όλοι οι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη για διακοπές, αυτοί δέν καταλαβαίνουν τίποτα απο ανεξαρτητοποιήσεις. ;Aν καταλάβουν στο παραμικρό οτι κάποιο τμήμα τους έχει τέτοιες υποψίες πέφτει άσχημα το μαχαίρι.
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 02 Νοέμ 2006 01:26

Ας αφήσουμε τις θεωρίες και να ρθούμε στις εξελίξεις.Μια εβδομάδα απομένει για την ημερομηνία ορόσημο της 8ης Νοεμβρίου όσον αφορά την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή προοπτική της τουρκίας στην Ε.Ε.Μάλλον πάει για πάγωμα το ζήτημα αλλά ποιο πολύ για τα μάτια του κόσμου.Έτσι θα δωθεί σανίδα σωτηρίας στην γείτονα απο το να διακοπεί η ενταξιακή της πορεία εξαιτίας της άρνησης να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 08 Νοέμ 2006 22:36

Για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι δεν τόλμησαν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση.Φαίνεται πως και οι ίδιοι δεν έχουν καταλήξει κάπου.Αυτό είναι αποτέλεσμα της διχογνωμίας και της μεταξύ των χωρών μελών καθώς δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική σε κανένα ζήτημα.Τον Δεκέμβριο πλέον τα νεότερα.
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 09 Νοέμ 2006 01:19

Spacelord έγραψε:Για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι δεν τόλμησαν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση.Φαίνεται πως και οι ίδιοι δεν έχουν καταλήξει κάπου.Αυτό είναι αποτέλεσμα της διχογνωμίας και της μεταξύ των χωρών μελών καθώς δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική σε κανένα ζήτημα.Τον Δεκέμβριο πλέον τα νεότερα.
Spacelord τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα από ότι αναφέρεις. Κάποια πράγματα πάνε να περάσουνε εν κρυπτώ. Ελπίζω να είμαι λάθος :cry:
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 09 Νοέμ 2006 22:24

Τάσο δεν είσαι καθόλου λάθος.Τα πράγματα είναι όντως χειρότερα απ'οτι αναφέρω αλλά τι να κάτσω τώρα να λέω.
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

CostAdinOS
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 21 Μάιος 2005 17:13

Δημοσίευση από CostAdinOS » 13 Νοέμ 2006 02:35

Έγραφε μεταξύ των άλλων ο SIVA παραθέτοντας σχόλιο (που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο) του Γιάννη Μαρίνου, ευρωβουλευτή της Νέας δημοκρατίας, από "Το Βήμα" της 7-11-2004 :

Παρά τα προαναφερθέντα, εξακολουθώ να κλείνω και εγώ (αλλά με πολλές αμφιβολίες) υπέρ της άποψης ότι η Τουρκία θα είναι λιγότερο επικίνδυνη εντός της EE παρά αν παραμείνει εκτός, υπό μία όμως προϋπόθεση: ότι αυτό δεν θα αποβεί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των υδάτινων και εναέριων συνόρων μας. Και η Τουρκία είναι καταφανές ότι όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση γι' αυτό αλλά αντίθετα με τη σε κάθε επίπεδο συμπεριφορά της (με εξαίρεση τις κοινωνικές συναναστροφές) αμφισβητεί τα σύνορά μας και τον εναέριο χώρο μας, τον οποίο συνεχώς παραβιάζει με πολεμικά αεροπλάνα και πλοία, μιλάει για γκρίζες ζώνες, διεκδικεί νησιά μας, χλευάζει εμπράκτως τη Συνθήκη της Λωζάννης, μας απειλεί με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχουμε δικαίωμα, έχει απαιτήσεις στη Θράκη θεωρώντας τουρκογενείς όλους τους μουσουλμάνους (συμπεριλαμβάνοντας Πομάκους και Γύφτους), αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος, μολονότι είναι ένα από τα 25 ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το κυριότερο: δεν έχει κάνει ποτέ καμία υποχώρηση έναντι των αντίθετα πολλαπλασιαζόμενων απαιτήσεών της απέναντι στη χώρα μας…
----------------

Δύο χρόνια μετά τα ίδια και χειρότερα. Περισσότερες προκλήσεις οι Τούρκοι , περισσότερη υποχωρητικότητα εμείς.Που θα φτάσουμε;Ο Τούρκος ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων λέει (από την προ χθεσινή Ελευθεροτυπία): http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=76164956
Ο σεβασμός της εορτής...
Ο Μπουγιούκανιτ δήλωσε πως «χθες ήταν η γιορτή της ελληνικής αεροπορίας και μετά από συνεννόηση, είπαμε να μην πετάξουν τα αεροσκάφη. Μιλήσαμε και φτιάξαμε και τον αναγκαίο μηχανισμό. Οι Ελληνες κάλεσαν το επιτελείο μας και είπαν:"Δεν θα πετάξουν σήμερα αεροσκάφη, αλλά ένα αεροσκάφος πρέπει να πάει από την Κρήτη στη Λάρισα"». Ο Τούρκος στρατηγός πρόσθεσε: «Κακό θα ήταν αν τα βρίσκαμε; Κι αυτοί πρέπει να κατανοήσουν κάποια πράγματα. Εμείς με τη σειρά μας προσπαθήσαμε να τους τα πούμε».


Τι να σχολιάσεις και τι να πεις. Όσο και να το ψάχνω δεν βλέπω πολιτική μόνο μονομερείς υποχωρήσεις βαπτισμένες <<πολιτική>>.

Συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ χρόνια να καταλάβω τι δουλειά έχει η Τουρκία να εγείρει διεκδικήσεις βόρεια της Κρήτης , δίπλα στον ;Aθωνα , βόρεια των Σποράδων , ανοιχτά της Θάσου κ.τ.λ. Έχω και εκείνον τον ΄΄αναθεματισμένο χάρτη΄΄ της Ελλάδος στο δωμάτιο και όταν βλέπω κάθε φορά τις περιοχές του Αιγαίου που <<δεσμεύει η ;Aγκυρα>> για στρατιωτικές ασκήσεις ….Και οι σύμμαχοι (με αρχηγό τις ΗΠΑ) να σφυρίζουν αδιάφορα αφού τους συμφέρει το καθεστώς αμφισβήτησης του Αιγαίου , δεν θα ήθελαν επ ουδενί έναν μοναδικό κυρίαρχο στο αρχιπέλαγος (ακόμα και αν αυτός ήταν η … Τουρκία).θέλουν δύο και να <<τσακώνονται>> (με μέτρο βέβαια!).Ένας κυρίαρχος του <<οικοπέδου>> θα διαπραγματευόταν με διαφορετικούς όρους τα όποια δικαιώματα (συν)εκμετάλλευσης με τους έχοντες την κατάλληλη τεχνογνωσία αντλησης.Και για να μην ξεχνιόμαστε θα υποχρέωνε εκ των πραγμάτων σε επανακαθορισμό το νομικό καθεστώς των Στενών (προς όφελος της Ελλάδος έστω και έμμεσα με αποδυνάμωση της Τουρκικής θέσης). Χώρια που θα επανακαθόρισε (σε μεγαλύτερο βαθμό στην Τουρκία και λιγότερο σε εμάς) συνιστώσες της εσωτερικής πολιτικής ζωής της κάθε χώρας που συνδέονται με τα εξωτερικά θέματα.

ΥΓ1: Από την ίδια πηγή: Ο Μπουγιούκανιτ δήλωσε «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σύνορα με την Ελλάδα. Οταν επισκεπτόμουν ως αρχηγός στρατιάς τα σύνορα, οι Ελληνες στρατιώτες με χαιρετούσαν».

ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ (Έτσι δεν είναι στρατηγέ Χηνοφώτη;)

ΥΓ2:Aυτά που προσπαθούμε να αποφύγουμε με την πολιτική μας <<θα τα βρούμε μπροστά μας>>

Άβαταρ μέλους
μιχάλης
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 07 Σεπ 2004 12:28

Δημοσίευση από μιχάλης » 13 Νοέμ 2006 15:56

O Xηνοφώτης είναι ναύαρχος αλλά δεν παύει να μας ντροπιάζει όσο και κάποιοι στρατηγοί πριν από αυτόν..

Όσο για το
Aυτά που προσπαθούμε να αποφύγουμε με την πολιτική μας <<θα τα βρούμε μπροστά μας>>
είναι το μόνο σίγουρο..

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 13 Νοέμ 2006 21:35

Ο κύριος χηνοφώτης μην ξεχνάμε κατα την τελευταία του επίσημη επίσκεψη το καλοκαίρι στην Άγκυρα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του μεγαλύτερου σφαγέα των Ελλήνων κεμάλ ατατούρκ :!: Δεν χωνεύεται εύκολα αυτη η πράξη.
Μετα την μικρή παρένθεση μου,παρακαλώ συνεχείστε....
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
Spacelord
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 525
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 23:51

Δημοσίευση από Spacelord » 17 Νοέμ 2006 02:28

Ώς γνωστόν η ενταξιακή πορεία της τουρκίας περνάει απο την μαρτυρική Κύπρο μας.Η τουρκία αρνείται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της άγκυρας και να αναγνωρήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.Η κυβέρνηση ερντογάν επικαλείται δήθεν καταπίεση των τουρκοκυπρίων ενω ζητάει επίμονα να γίνει η άρση της ''απομόνωσης'' :!: Φυσικά και δεν γίνεται ποτέ να αναγνωριστεί αυτο το ψευδοκράτος και οι τούρκοι το γνωρίζουν.Το σχέδιο ανάν απέτυχε και το παράδεχτηκαν οι ίδιοι οι αμερικανοί,ενω το φιλανδικό σχέδιο που είναι ενα νέο βελτιωμένο σχέδιο ανάν κολλάει και αυτό στο να εφαρμοστεί.Έτσι υπάρχει μια σφοδρή πίεση έτσι ώστε να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος έμμεσα και υποχθόνεια.Να τεθεί το νότιο τμήμα υπο τον έλεγχο του ΟΗΕ!!Και όχι μόνο αυτό.Γίνονται γενικά πολλές προσπάθειες σε πολλούς τομείς να αναγνωριστεί έμμεσα το ψευδικράτος και σ'αυτές δυστηχώς τις προσπάθειες συμμετέχουν και οι δικοί μας πολιτικοί.Ακούστε λοιπόν τι συνέβη πρόσφατα και φρικάρετε όσο θέλετε.Εγώ πάντως φρίκαρα.Ο giorgakis papandreou ως επικεφαλής της σοσιαλιστικής διεθνούς κάλεσε τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά ευρωπαικά κόμματα να δεχθούν στους κόλπους της το σοσιαλιστικό κόμμα του ψευδοκράτους οπου ηγείται ο ταλάτ :!: Απίστευτο ε??Και όμως ελληνικό.Καλά τον ξέραμε τον giorgaki απο καιρό ποσο υπόδουλος,ενδοτικός και δοσίλογος ήταν.Μας είχε πεί πως θα κάνει τα πάντα ωστε να διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της τουρκείας.Αλλά σε τέτοιο βαθμό δεν το περιμέναμε.Αυτό δεν είναι απλά χείρα βοηθείας προς την τουρκία όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε αλλά πραγματική προδοσία των Ελληνικών συμφερόντων.Αλήθινο ξεπούλημα του Ελληνισμού.Τι να πώ μωρε τώρα...να αρχίζω να βρίζω?Γι αυτό είπα και στον Τάσο πρίν,τι να κάτσω να λέω.Ε Τάσο?Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Τι να λέμε..που αν η τουρκία κατείχε οποιοδήποτε άλλο έδαφος της Ευρωπαικής Ένωσης όχι μόνο δεν θα υπήρχαν συζητήσεις για ευρωπαική προοπτική αλλά θα είχαμε πόλεμους.Που αν τόλμαγε να παραβιάσει το εθνικό εναέριο χώρο άλλης χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης επίσης θα είχαμε πόλεμο και όχι διαπραγματεύσεις.Που αν απειλούσε άλλη χώρα της Ένωσης με ''casus belli'' σαφώς και θα είχαμε πόλεμο!Που αν δεν αναγνώριζε οποιαδήποτε άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν θα υπήρχε ποτέ ευρωπαική προοπτική της τουρκίας.Και και και και..........

Με άλλα λόγια τι στο διάλο συμβαίνει :?: :twisted: :?
Η αλήθεια κρύβετε καλύτερα όταν είναι σε κοινή θέα..

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 17 Νοέμ 2006 10:34

spacelord έγραψε:Να τεθεί το νότιο τμήμα υπο τον έλεγχο του ΟΗΕ
Το βόρειο εννοείς
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Απάντηση