Φυλετική καθαρότητα των Ελλήνων

Μικρά και μεγάλα γεγονότα, γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, από την προϊστορία και την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Φυλετική καθαρότητα των Ελλήνων

Δημοσίευση από Κακός » 16 Οκτ 2006 19:15

Σημείωση του Συντονιστή:ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
lakedaimonios έγραψε:Οπότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε κάποια χρόνια οι αλβανοί θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν τούρκοι και Γερμανοί, να αλλοιώσουν κατά πολύ την καθαρότητα μας.
Ποιά καθαρότητα, υπάρχει κάτι τέτοιο και πώς ορίζεται?

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 14:10

Κακός έγραψε:
lakedaimonios έγραψε:Οπότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε κάποια χρόνια οι αλβανοί θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν τούρκοι και Γερμανοί, να αλλοιώσουν κατά πολύ την καθαρότητα μας.
Ποιά καθαρότητα, υπάρχει κάτι τέτοιο και πώς ορίζεται?
Καλώς τον κακό!
Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα τώρα.Από αυτά που γνωρίζω είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (επεξεργασία δεδομένων DNA) ότι οι Έλληνες έχουν διατηρήσει τα χαρακτηριστικά τους σε μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτα,παρόλες τις κατοχές διαφόρων κατακτητών
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 17 Οκτ 2006 16:34

lakedaimonios έγραψε: Από αυτά που γνωρίζω είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (επεξεργασία δεδομένων DNA) ότι οι Έλληνες έχουν διατηρήσει τα χαρακτηριστικά τους σε μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτα,παρόλες τις κατοχές διαφόρων κατακτητών
Έχεις κάποια παραπάνω στοιχεία γι αυτό?? (π.χ. μελέτες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, [όχι μυστική ελλάδα και κεραμύδα pls], κλπ).
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 19:00

fluke έγραψε:
lakedaimonios έγραψε: Από αυτά που γνωρίζω είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο [/b:e004e94e4d] (επεξεργασία δεδομένων DNA) ότι οι Έλληνες έχουν διατηρήσει τα χαρακτηριστικά τους σε μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτα,παρόλες τις κατοχές διαφόρων κατακτητών


Έχεις κάποια παραπάνω στοιχεία γι αυτό?? (π.χ. μελέτες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, [όχι μυστική ελλάδα και κεραμύδα pls], κλπ).

http://www.focusmag.gr/fora/view-messag ... msg_110821
Ρίξε μια ματιά σε αυτό
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 19:10

Τα παρακάτω τα έγραψε η απογευματινή και τα βρήκα σε άλλο σαιτ
Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλή­νων, άλλων πληθυσμιακών ομά­δων, εκτός της λευκής, απο­τελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρό­τερο του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδει­ξε πρόσφατη διε­θνής πανεπιστημια­κή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυ­ρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρο­νη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεω­ρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλλη­νες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστη­μονική υπόσταση.

Όλες αυτές οι ...ανθελλη­νικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επι­στημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.

Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μορια­κής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κων­σταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευ­νητικά δίκτυα, των οποίων απώ­τερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.

Ο συντονισμός της συγκε­κριμένη έρευνας, η οποία αφο­ρά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγι­νε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευ­νητική ομάδα του κ. Τριαντα­φυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.


Η ταυτότητα της έρευνας.

Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια δια­φόρων χωρών (από τη Βαγδά­τη μέχρι τη Μόσχα). Τα απο­τελέσματα της έρευνας δημο­σιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώ­που».

Τίτλος της έρευνας «Η προ­έλευση, διασπορά και διαφο­ροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».

Στην εργασία, χρησιμο­ποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσ-διορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 δια­φορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα).

Από την Ελλάδα αναλύθη­κε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθη­κε στη διερεύνηση των απλο­ομάδων Ε και J του χρωμο­σώματος Υ.


Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μονγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέ­ναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσμα­τα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευ­νητών που βγάζουν αυτό το αποτέ­λεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγ­ματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίπο­τε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή» Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους ¶ραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι ¶ραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγά­λου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέ­τες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέ­χεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποί­ος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μετα­δώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, "μοι­άζει" πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέ­χεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.

Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότη­τας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρε­θεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».


Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:

«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακε­δονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενε­τικά- από τους Σλάβους:

«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγο­νός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπι­στώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλλη­νες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγ­χθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποί­κων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοί­κους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.

Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγά­λη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 19:15

Νομίζω ότι αρκούν τα παραπάνω ώστε να αποτελέσουν ένα στήριγμα για τα όσα πιστεύω περί του συγκεκριμένου θέματος
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 19:35

Αυτό είναι το database του άρθρου της απογευματινής
http://hpgl.stanford.edu/publications/A ... 3-1034.pdf
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

lakedaimonios
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 17:19

Δημοσίευση από lakedaimonios » 17 Οκτ 2006 20:23

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια ανθρώπινου πολιτισμού έχουν γίνει αρκετες προσμίξεις διαφορετικών φυλών.Διαχωρίζω τις απόψεις μου από εκείνες που μιλούν για εκλεκτές χώρες του θεού και τα λοιπά.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμώ την δική μας φυλή με τα καλά και τα κακά της άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος , σε όλες τις χώρες υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Σε άλλες οι καλοί είναι περισσότεροι σε άλλες λιγότεροι . Θέλω να πιστεύω ότι στην Ελλάδα ισχύει το πρώτο,και το στηρίζω στον πολιτισμό που έχουμε επιδείξει,όλα τα χρόνια της ιστορίας μας. Εκτός των ερευνών των επιστημόνων μπορει να δει γύρω του καθένας το κατά πόσο έχουμε διατηρήσει την φυλετική μας καθαρότητα , ειδικά στον πνευματικό τομέα είναι ίδια και απαράλλακτη (με τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα μας δεν έχει σημασία ) αυτό που μετραει είναι ότι έχουμε μείνει ίδιοι, στα δύσκολα συσπειρωμένοι μεγαλουργούμε στα εύκολα τρωγόμαστε μεταξύ μας,δεν νομίζω ότι αυτό απαιτεί επιστημονική υποστήριξη
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Τάσος Χαρτάς
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 687
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 16:17

Δημοσίευση από Τάσος Χαρτάς » 18 Οκτ 2006 16:25

lakedaimonios έγραψε: Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλή­νων, άλλων πληθυσμιακών ομά­δων, εκτός της λευκής, απο­τελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρό­τερο του 0,5%!
Συγνώμη! Το πρόβλημα του παρόντος topic είναι άν οι Έλληνες είμαστε καυκάσιοι, δηλαδή λευκοί;
Μιλάμε για καθαρότητα φυλής; Τι σημαίνει αυτό;
Θα πρέπει η Εγγλέζοι, που κυβερνώνται, από έναν βασιλικό οίκο που αποδεδειγμένα, μετά από εξετάσεις DNA, κατάγεται από την Σουηδία να νοιώθουν πως;
Προσωπικά πιστεύω ότι η καθαρότητα της φυλής δεν φαίνεται από το DNA.
Άλλωστε δεν ψάχνουμε για σκυλιά ράτσας.

Φαίνεται από τον πολιτισμό, από τον τρόπο σκέψης του κάθε λαού.
Καί μιά και το θέμα αναγάγεται στους αρχαίους Έλληνες ας πώ την γνώμη μου.
Είμαστε απόγονοι εκείνων.
Όμως για κάποιον λόγο έχουμε κληρονομίσει πολλά από τα ελλαττώματα τους και λίγες από τις αρετές τους.
Βλέπω στην ιστορία τούτου του έθνους και μερικές φορές και στην καθημερινότητά μου Αριστοφάνηδες, Ομήρους, (ναι Ομήρους! π.χ Ελύτης, Καβάφης) Λεωνίδες, Ιπποκράτες αλλά και πολλούς Εφιάλτες.
Το DNA μας δείχνει καυκάσιους (θα θελα μια σύγκριση του DNA των σημερινών Ελλήνων με το DNA από κάποιους αρχαιοελληνικούς τάφους, αλλά άστο) το DNA μας δείχνει καυκάσιους αλλά το ότι άν μαζέψεις τρείς από εμάς έχεις πέντε διαφορετικές γνώμες αυτό μάλλον μας δείχνει σαν Έλληνες :wink:
Tasos Zakynthos

Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Δημοσίευση από fluke » 19 Οκτ 2006 12:05

Ναι τα παραπάνω αποδυκνείουν ότι οι Έλληνες είναι καθαρή καυκάσια λευκή φυλή και δεν έχουν αναμιχθεί γονιδιακά με τους Τούρκους (αν και παρόντες σε μακρά χρονική περίοδο στην Ελλάδα) σε αντίθεση με τους π.χ. Ισπανούς που φέρουν Αραβικές υπογραφές.*

Το θέμα είναι που το πας.. δηλαδή α)στην υπεροχή των γονιδίων των Ελλήνων που υπερτερούν έναντι των άλλων β) στην μη ανάμειξη των Ελλήνων με άλλους πολιτισμούς σε σημαντικό ποσοστό
Πιστεύω ότι πας προς το δεύτερο [μετά το τελευταίο σου post] το οποίο και πρέπει να ισχύει.
Από κει και πέρα αυτό που έχει σημασία κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που λέει και ο Τάσσος:

Προσωπικά πιστεύω ότι η καθαρότητα της φυλής δεν φαίνεται από το DNA. ¶λλωστε δεν ψάχνουμε για σκυλιά ράτσας.
Φαίνεται από τον πολιτισμό, από τον τρόπο σκέψης του κάθε λαού.
Καί μιά και το θέμα αναγάγεται στους αρχαίους Έλληνες ας πώ την γνώμη μου. Είμαστε απόγονοι εκείνων. Όμως για κάποιον λόγο έχουμε κληρονομίσει πολλά από τα ελλαττώματα τους και λίγες από τις αρετές τους. Βλέπω στην ιστορία τούτου του έθνους και μερικές φορές και στην καθημερινότητά μου Αριστοφάνηδες, Ομήρους, (ναι Ομήρους! π.χ Ελύτης, Καβάφης) Λεωνίδες, Ιπποκράτες αλλά και πολλούς Εφιάλτες.


Και να συμπληρώσω θα ξαναπώ κάτι που πιστεύω και το έχω αναφέρει και σε άλλο ποστ: οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα μέσω της πολιτιστικής τους ιδιοσυγκρασίας, γλώσσας και λοιπών χαρακτηριστικών να απορροφήσουν άλλους πολιτισμούς. Ο εξελληνισμός είναι κάτι που έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και μπορεί και συμβαίνει και σήμερα.
Έλληνας = ο έχων Ελληνική παιδεία

*PS: Καθαρά εγκυκλοπαιδικά θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει κάτι αντίστοιχο για Μάνη και Χίο όπου νομίζω ότι έχει γίνει σε σημαντικό ποσοστό ανάμιξη.
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Απάντηση