Δημοσίευση
από don_kichotes » 11 Απρ 2006 11:23
Κοίτα, Τάσο, η φύση τα πάντα εν σοφία εποίησε και φυσικά έχει μεγάλη βάση αυτό που λες περί ενστίκτου αναπαραγωγής. Γι'αυτό εξάλλου όποιες κι αν είναι οι κοινωνικοθρησκευτικες επιταγές ενός λαού σίγουρα κάτι υπάρχει κοινό: όλοι κάνουν σεξ με κάποιον τρόπο.
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν κανόνες που διέπουν ακόμη και αυτό. Και αν εμένα μου έρθει να κάνω σεξ στη μέση του δρόμου, δίπλα σε παιδάκια που παίζουν μπάλα, δεν μπορεί, καποιος θα έρθει να με μαζέψει.
Με την ίδια λογική, το να έρθει κάποιος να μου πιάσει τον κ... ή οτιδήποτε άλλο χωρίς εγώ να το θέλω, δεν μπορώ να το χρεώσω στο ένστικτο της αναπαραγωγής του αλλά σε κάποια αρρωστημένη διαστροφή του! Μου έχει τύχει και δεν ήταν και τόσο ευχάριστη εμπειρία.
Τώρα, αν θέλεις να το πάμε και πιο μακριά, ίσως πράγματι η φύση να μας έχει κάνει να ερωτευόμαστε (ή και να νομίζουμε πως ερωτευόμαστε) μόνο και μόνο για να διαιωνίζεται το είδος. Τότε όμως ανοίγει άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τον έρωτα χωρίς σεξ, το σεξ χωρίς έρωτα, και το σεξ χωρίς ελπίδα αναπαραγωγής (π.χ. ομοφυλόφιλα ζευγάρια).
Εν μέρει θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί ως γυναίκα γνωρίζω πολύ καλά πως κάποια στιγμή θα περάσω από το στάδιο της εμμηνόπαυσης, οπότε και δεν θα είμαι πλέον χρήσιμη ως όργανο αναπαραγωγής. Τότε η φύση έχει προνοήσει να μην χρειάζομαι πλέον το σεξ και να μην έχω και διάθεση να κάνω σεξ... θλιβερό, ε;
Από εκεί και πέρα δεν το παίζω φεμινίστρια και ούτε πρόκειται να με δεις να καίω τα σουτιέν μου έξω από παραστάσεις του Αριστοφάνη. Γελάω με τις κωμωδίες του, μου αρέσει ο ιδιότυπος σεξισμός του και τα καυστικά του σχόλια, και δεν τον θεωρώ και τόσο φαλλοκράτη.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ