Προβλήματα στη λειτουργία ατμογεννήτριας
-
- Πλήρες Μέλος
Προβλήματα στη λειτουργία ατμογεννήτριας
Έχω ένα πρόβλημα σε μια ατμογεννήτρια η οποία εμφανίζει συνεχώς υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων (230-240οC). Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Συγνώμη αν η ερώτηση είναι πολύ εξειδικευμένη και δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του forum, αλλά είπα να δοκιμάσω μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα.
Συγνώμη αν η ερώτηση είναι πολύ εξειδικευμένη και δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του forum, αλλά είπα να δοκιμάσω μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα.
- Κακός
- Πλήρες Μέλος
Re: Προβλήματα στη λειτουργία ατμογεννήτριας
Καλά εδώ συζητάμε άλλα κι άλλα εξωφρενικά, αυτό θα μας πειράξειΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε:Συγνώμη αν η ερώτηση είναι πολύ εξειδικευμένη και δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του forum, αλλά είπα να δοκιμάσω μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα.

-
- Πλήρες Μέλος
Παιδιά σας παρακαλώ να μην αρχίσετε καυγά εδώ γιατί το πρόβλημα που έχω ειναι σημαντικό και μου έχει κοστίσει μέχρι τώρα αρκετά λεφτά και πολύ φοβάμαι ότι θα μου κοστίσει περισσότερα.
Πληροφοριακά να συμπληρώσω ότι είναι μια ατμογεννήτρια 2.000 κιλών/ώρα, με πίεση ατμού στις 12 ατμόσφαιρες και θερμοκρασία ατμού 190oC.
Ο θερμαστής μου προτείνει να κάνω χημικό καθαρισμό, ενώ ο κατασκευαστής που μίλησα μου ζητάει ένα κάρο λεφτά απλά για να έρθει για έλεγχο.
Πληροφοριακά να συμπληρώσω ότι είναι μια ατμογεννήτρια 2.000 κιλών/ώρα, με πίεση ατμού στις 12 ατμόσφαιρες και θερμοκρασία ατμού 190oC.
Ο θερμαστής μου προτείνει να κάνω χημικό καθαρισμό, ενώ ο κατασκευαστής που μίλησα μου ζητάει ένα κάρο λεφτά απλά για να έρθει για έλεγχο.
-
- Νέο Μέλος
-
- Ιδρυτικό Μέλος
Φίλε Μιχάλη πολλά μπορεί να φταίνε για το πρόβλημά σου. Αυτό που θα κοίταγα πρώτα είναι η λειτουργία της αντλίας του νερού. Αν έχεις τοποθετημένο μανόμετρο εκεί τσέκαρε τις πιέσεις σε σχέση με τη θερμοκρασία των καυσαερίων. Πιθανόν να μην έχεις αρκετή παροχή με αποτέλεσμα να μη γίνεται απαγωγή όλης της ωφέλιμης θερμότητας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μάλλον έχεις και χαμηλή θερμοκρασία ατμού, δηλαδή δουλεύεις με υγρό ατμό ενώ χρειάζεσαι κορεσμένο σύμφωνα με τις συνθήκες λειτουργίας που δίνεις.
Για το χημικό καθαρισμό θα συμφωνήσω με αυτό που γράφει ο Eddie. Θέλει προσοχή μην τυπίσεις την έτσι κι αλλιώς ευαίσθητη σερμπαντίνα.
Για το χημικό καθαρισμό θα συμφωνήσω με αυτό που γράφει ο Eddie. Θέλει προσοχή μην τυπίσεις την έτσι κι αλλιώς ευαίσθητη σερμπαντίνα.
-
- Πλήρες Μέλος
Τελικά πλήρωσα ένα κάρο λεφτά στον κατασκευαστή να έλθει να την ελέγξει. Αυτό που βρήκε ήταν πρόβλημα στην αντλία νερού, αλλά από ότι είπε χρειάζεται και καθαρισμό. Aλλαξα την αντλία και φαίνεται να δουλεύει καλύτερα. Να τον κάνω και τον καθαρισμό;
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Μετά την ατμογεννήτρια έχω ένα ατμοδοχείο το οποίο εκείνοι μου είχαν πει να εγκαταστήσω εκ των υστέρων. Ήρθε από την εγκατάσταση ένας φίλος μηχανολόγος και μου είπε πώς θα πρέπει το ατμοδοχείο να έχει συγκεκριμένες πιστοποιήσεις. Είναι όντως έτσι, ξερετε κάτι γι αυτό;
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Μετά την ατμογεννήτρια έχω ένα ατμοδοχείο το οποίο εκείνοι μου είχαν πει να εγκαταστήσω εκ των υστέρων. Ήρθε από την εγκατάσταση ένας φίλος μηχανολόγος και μου είπε πώς θα πρέπει το ατμοδοχείο να έχει συγκεκριμένες πιστοποιήσεις. Είναι όντως έτσι, ξερετε κάτι γι αυτό;
-
- Ιδρυτικό Μέλος