Φυσικό αέριο και πετρέλαιο
- Κακός
- Πλήρες Μέλος
Φυσικό αέριο και πετρέλαιο
Αλλάξαμε στην οικοδομή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και πέρα ότι μας βγήκε ο κούκος αηδόνι, οι 2 πρώτοι λογαριασμοί του αερίου είναι 1,5 φορά πάνω από την τελευταία μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου. Έχετε καμιά ιδέα τί παίζεται?
-
- Έμπειρος Συζητητής
-
- Έμπειρος Συζητητής
Δεν είναι πάντα έτσι φίλε μου Τάσο.
Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι σωστά ρυθμισμένη η μηχανή, να μην την δουλεύουν στην σωστή Θερμοκρασία, να μην έχει αλλαχθεί η καμινάδα.......
Πάντως μπορεί και να είναι πολύ απλά η υπερκατανάλωση που πιθανόν έγινε μιας και έχουμε πιπιλιστεί πως το ΦΑ είναι φθηνότερο.
Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι σωστά ρυθμισμένη η μηχανή, να μην την δουλεύουν στην σωστή Θερμοκρασία, να μην έχει αλλαχθεί η καμινάδα.......
Πάντως μπορεί και να είναι πολύ απλά η υπερκατανάλωση που πιθανόν έγινε μιας και έχουμε πιπιλιστεί πως το ΦΑ είναι φθηνότερο.
Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει Δρόμος. -Πες μου τι κάνεις το φαΐ που τρως και θα σου πω ποιος είσαι. Άλλοι το κάνουν ξίγκια και κοπριά, άλλοι το κάνουν δουλειά και κέφι και άλλοι το κάνουν Θεό.
- Κακός
- Πλήρες Μέλος
Αυτό δεν το κατάλαβαΤάσος Χαρτάς έγραψε:Η "φτήνια" τρώει τον παρά

Πώς να γίνει υπερκατανάλωση, δεν αλλάξαμε τίποτε στους θερμοστάτες. Τουλάχιστο δεν άλλαξα εγώ το δικό μου μέσα στο σπίτι.Kostas έγραψε:Πάντως μπορεί και να είναι πολύ απλά η υπερκατανάλωση που πιθανόν έγινε μιας και έχουμε πιπιλιστεί πως το ΦΑ είναι φθηνότερο.
Καινούριο καυστήρα βάλαμε, λες να μας την έκανε τόσο χοντρά ο εγκαταστάτης?Kostas έγραψε:Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι σωστά ρυθμισμένη η μηχανή
Έτσι κι αλλιώς πρότεινα στο διαχειριστή να τους ξαναφωνάξει (τους εγκαταστάτες) για να δουν το θέμα.
-
- Ιδρυτικό Μέλος
Φίλε μου Κακέ ο περισσότερος κόσμος την έχει πάθει από την ψευδαίσθηση του φυσικού αερίου. Δηλαδή από την αίσθηση ότι με το φυσικό αέριο έχουμε όση ζέστη θέλουμε και φτηνά. Φυσικά δεν είναι έτσι. Υπό κανονικές συνθήκες η μείωση του κόστους θέρμανσης από τη χρήση φυσικού αερίου έναντι πετρελαίου θέρμανσης είναι της τάξης του 20%.
Αν τώρα δεν έχετε πειράξει τους θερμοστάτες κάθε διαμερίσματος (άρα φαντάζομαι ότι μιλάμε για αυτονομία στη θέρμανση) τότε ή είναι πολύ ανεβασμένος ο θερμοστάτης νερού του δικτύου, ή ο καυστήρας δεν είναι σωστά ρυθμισμένος. Αυτές είναι οι δύο πιο πιθανές εξηγήσεις που μπορώ να σκεφτώ στα γρήγορα. Πάντως ελάτε σε επαφή τόσο με τον εγκαταστάση που σας έκανε τη δουλειά, όσο και με την εταιρεία παροχής αερίου για τη λιγότερο πιθανή περίπτωση να έχει πρόβλημα ο μετρητής.
Αν τώρα δεν έχετε πειράξει τους θερμοστάτες κάθε διαμερίσματος (άρα φαντάζομαι ότι μιλάμε για αυτονομία στη θέρμανση) τότε ή είναι πολύ ανεβασμένος ο θερμοστάτης νερού του δικτύου, ή ο καυστήρας δεν είναι σωστά ρυθμισμένος. Αυτές είναι οι δύο πιο πιθανές εξηγήσεις που μπορώ να σκεφτώ στα γρήγορα. Πάντως ελάτε σε επαφή τόσο με τον εγκαταστάση που σας έκανε τη δουλειά, όσο και με την εταιρεία παροχής αερίου για τη λιγότερο πιθανή περίπτωση να έχει πρόβλημα ο μετρητής.
- necrosauron
- Πλήρες Μέλος
- fluke
- Έμπειρος Συζητητής
Αν και δεν είναι του παρόντος θέματος η ιστορία με το ότι το πετρέλαιο τελιώνει είναι πολύ παλιά. Ο ορίζοντας των 20 ετών υπήρχε από το 1980 αλλά έχουν περάσει 26 έτη και έχουμε ακόμα αρκετό.
Έχω την εντύπωση/βεβαιότητα ότι αυτές οι φήμες είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης στον κόσμο έτσι ώστε να αποδέχεται υπερεκτιμημένο ένα αγαθο το οποίο υπάρχει άφθονο.
Ήδη με την τιμή του όπως διαμορφώνεται έχει αρχίσει να γίνεται συμφέρουσα και η εκμετάλλευση κοιτασμάτων χαμηλότερης ποιότητας, ίσως κάποια στιγμή δούμε και εκμετάλλευση των Ελληνικών.
Φυσικά τα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα κάποια στιγμή θα τελειώσουν καθώς ο σχηματισμός των κοιτασμάτων έγινε κάποια εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν και η κατανάλωση σήμερα είναι ακόρεστη.
Άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας έχουν αναπτυχθεί σε άλλο topic
Έχω την εντύπωση/βεβαιότητα ότι αυτές οι φήμες είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης στον κόσμο έτσι ώστε να αποδέχεται υπερεκτιμημένο ένα αγαθο το οποίο υπάρχει άφθονο.
Ήδη με την τιμή του όπως διαμορφώνεται έχει αρχίσει να γίνεται συμφέρουσα και η εκμετάλλευση κοιτασμάτων χαμηλότερης ποιότητας, ίσως κάποια στιγμή δούμε και εκμετάλλευση των Ελληνικών.
Φυσικά τα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα κάποια στιγμή θα τελειώσουν καθώς ο σχηματισμός των κοιτασμάτων έγινε κάποια εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν και η κατανάλωση σήμερα είναι ακόρεστη.
Άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας έχουν αναπτυχθεί σε άλλο topic
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies