saga έγραψε:
ΜARD! Κοπέλα μου, τι να πω και για σένα. Καλά τα έλεγες ως ένα σημείο και συμφωνώ... Ακόμα και για την Εύα δίκιο έχεις... όλοι φταίνε.
Χαίρομαι που τελικά συμφωνείς.
saga έγραψε: Αλλά αυτό το ΒΙΑΣΤΕΣ με κεφαλαία τι το ήθελες... Δεν είμαι βιαστής κοπέλα μου κι αυτά που λες τα κάνω κι εγώ... Κοιτάω την άλλη στα μάτια ή δεν την κοιτάω καθόλου.
Να με συγχωρείς αν έτσι όπως το έθεσα, φάνηκε σαν να σε αποκαλώ "βιαστή". Δεν ήταν στις προθέσεις μου, είπα απλά ότι αυτά τα επιχειρήματα τα χρησιμοποιούν οι βιαστές για να ρίξουν στο θύμα τους όλες τις ευθύνες που το βίασαν. Οπότε είναι απαίσιο να τα χρησιμοποιούμε κι εμείς.
saga έγραψε: Μερικές φορές το μόνο που μπορώ να κοιτάω είναι τα πόδια μου... Ειδικά το καλοκαίρι. Γιατί έχετε βαλθεί να ξεσηκώσετε τον κάθε άντρα που συναντάτε στο δρόμο σας και αν δε σας κοιτάνε νιώθετε κομπλεξικές... Σε λίγο θα βγείτε με τα εσώρουχα για να τραβήξετε την προσοχή... Κρίμα.
Σε καταλαβαίνω και δεν είσαι ο πρώτος που έχω ακούσει να λέει ότι το αποκαλύπτικό ντύσιμο των γυναικών του φέρνει πειρασμό. Όμως ο κάθε πειρασμός είναι μια ευκαιρία για άσκηση. Δεν έχει νόημα να οργίζεσαι εναντίον της κάθε γυναίκας που σε φέρνει - άθελά της, πιστεύω - σε τέτοια κατάσταση, γιατί η οργή αυτή καταστρέφει κάθε όφελος που έχεις από την άσκηση. Θα μπορούσες να έχεις μια κόρη, μια αδελφή που να ντύνεται με τρόπο που δεν εγκρίνεις. Θα σου άρεσε να βγαίνει ο καθένας να τη βρίζει και να την κατηγορεί γι' αυτό; Δεν νομίζω. Εσύ, που θα την αγαπούσες, θα της έβρισκες ελαφρυντικά και θα την υπεράσπιζες, δεν θα την κατηγορούσες.
Και ούτε έχει νόημα να προσπαθείς να εξαφανίσεις τον πειρασμό από τον κόσμο. Μια παλιότερη εποχή ο Μπαϊρακτάρης είχε βάλει αστυνομικούς να επιθεωρούν το μάκρος της φούστας των γυναικών, και όποια τους φαινόταν ότι φόραγε κοντότερη από το κριτήριο που είχε η εποχή για την ηθική, τη φυλάκιζαν. Είναι ωραίο πράγμα αυτό; Ελπίζω να μην έχεις τέτοια γνώμη.
Θα σου πω ακόμα σαν γυναίκα, ότι οι κοπέλες που περιγράφεις δεν θέλουν απαραίτητα να προκαλέσουν κάποιον - τουλάχιστον όχι συνειδητά. Οι περισσότερες θέλουν να έχουν επιδοκιμασία, να αισθάνονται μέσα στη μόδα, να ανταγωνίζονται ακόμα η μια την άλλη. Και ακόμα κι αν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή τη δική σου, δηλ. του οποιουδήποτε άντρα, δεν νομίζω να θέλουν να σε ταράξουν. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες που θέλουν να σε ταράξουν, εσύ γιατί τους το επιτρέπεις;
Μια που λες ότι κάνεις κάποια άσκηση, θα σου πω κι αυτό: Κάθε φορά που έλεγα στον πνευματικό μου ότι θύμωνα και ήθελα να κατηγορήσω κάποιον για τη συμπεριφορά του, η απάντηση ήταν ν' αφήσω αυτόν και να σκεφτώ τις αμαρτίες μου. Είναι κάτι που αν το εφαρμόζαμε όλοι, και πρώτη εγώ που το λέω, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.
saga έγραψε:Να ξέρεις ότι κι αυτοί που σου την πέσανε, που για μένα είναι γουρούνια... έχουνε συναντήσει πολλά πορνίδια... και πιστεύουνε ότι κάθε γυναίκα που βλέπουν θα είναι κι αυτή τέτοια. Λάθος τους... Δεν είναι όμως εύκολο να σβήσεις την εντύπωση που κάνουν κάτι εκπρόσωποι του φύλου σας... Και έκανες πολύ μεγάλο λάθος να μπεις σε κίνδυνο κυκλοφορώντας τέτοια ώρα μόνη σου. Μη ζητάς και τα ρέστα... Αυτα.
Δεν ξέρω τι ήταν αυτοί, ούτε και τι είχαν συναντήσει και τι πίστευαν, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μου έχει συμβεί τέτοια απόπειρα. Μια φορά κινδύνεψα πολύ περισσότερο. Δεν θέλω να επεκταθώ, όμως ό,τι κι αν έχει συναντήσει κανείς στη ζωή του, τίποτα δεν τον νομιμοποιεί να χρησιμοποιεί βία εναντίον ενός άλλου ανθρώπου για να κάνει το κέφι του.
Και όχι, δε ζητάω τα ρέστα από κανέναν, ξέρω καλά ότι μπήκα σε κίνδυνο χωρίς λόγο και μακάρι να ήταν αυτό το μόνο λάθος που έχω κάνει στη ζωή μου.
Να είσαι καλά.