ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ, ΓΑΜΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΓΑΜΙΑΙΕΣ κ.α. ΣΧΕΣΕΙΣ

Όπως εσείς τις νιώθετε και όπως εσάς προβληματίζουν
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 03 Φεβ 2006 20:48

Μα γιατί πρέπει να αντιπαραθέσουμε τη σεξουαλική απόλαυση με την πνευματικότητα; Πρόκειται για δύο εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης οι οποίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να συναντιούνται, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση. Η σωματική απόλαυση της μιας ώρας ή της μιας νύχτας, μπορεί να στερείται κάθε πνευματικού περιεχομένου και να μην είναι τίποτε παραπάνω από σαρκική ηδονή. Από την άλλη πλευρά η ερωτική συνεύρεση συντρόφων που τους συνδέουν βαθύτερα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όχι απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη, απλώς εντελώς διαφορετική.

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 03 Φεβ 2006 21:09

don_kichotes έγραψε: Το σεξ μετά τον γάμο δεν είναι ταπεινό; Δεν είναι γενετήσια ορμή; Το κάνουμε μόνο επειδή αγαπάμε τον σύντροφό μας ή μόνο για αναπαραγωγή;
Αγαπητή φίλη βλέπω να ρωτάς "το σεξ μετά το γάμο δεν είναι ταπεινό;" λες και κάποιος είπε ότι είναι. Ψάχνω κι εγώ στα προηγούμενα μηνύματα και δεν βλέπω να υποστήριξε κανείς κάτι τέτοιο. Μόνο ο Chameleons κάπου λέει "τις -ποταπες κατα την μαρδ!- φυσιολογικες κατ'εμε ορμες ". Πρόκειται όμως για παρανόησή του, καθώς εγώ δεν χαρακτήρισα τις ορμές ούτε ποταπές, ούτε ταπεινές. Δεν είπα επίσης ότι δεν είναι "φυσιολογικές". Στην κατάσταση που βρέθηκε ο άνθρωπος μετά την πτώση, αποτελούν μέρος των "δερμάτινων χιτώνων" με τους οποίους έντυσε τους ανθρώπους ο Θεός, όταν τους έβγαλε από τον παράδεισο, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Επίσης οι ορμές δεν είναι ούτε καλές, ούτε κακές. Από μόνες τους τολμώ να πω ότι είναι ηθικώς αδιάφορες. Εξυπηρετούν κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες οι οποίες κι αυτές από μόνες τους είναι ηθικώς αδιάφορες, δηλ. δεν έχει νόημα για τη σωτηρία του ανθρώπου το αν θα κάνει παιδιά, αλλά ο λόγος για τον οποίο θα κάνει ή δεν θα κάνει, και το πώς θα χειριστεί το θέμα της ικανότητας, ή μη ικανότητάς του, να κάνει παιδιά. Ασφαλώς και το πώς θα τα διαπαιδαγωγήσει μετά, αφού τα κάνει. Ένας που γίνεται μοναχός, ένας που σκοτώνει τα παιδιά του με αμβλώσεις κι ένας που είναι στείρος έχουν και οι τρεις το κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν φέρνουν παιδιά σ' αυτό τον κόσμο. Το νόημα όμως, αυτό που διαφοροποιεί αυτούς τους τρεις, είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν το κοινό χαρακτηριστικό και φτάνουν στο κοινό αποτέλεσμα της ατεκνίας.
Παρομοίως ένας έχει παιδιά τα οποία τα ανάθρεψε όσο καλύτερα μπορούσε, ένας δεύτερος τα νοίκιασε για να ζητιανεύουν στα φανάρια. Και οι δυο κράτησαν τα παιδιά που έστειλε ο Θεός και δεν τα σκότωσαν. Από κει και πέρα τα πράγματα αλλάζουν.
Δεν είναι λοιπόν ταπεινή η ορμή για αναπαραγωγή, η οποία βρίσκεται πίσω από τη διάθεση που έχουμε να κάνουμε σεξ, δεν έχει κάποια "κακία". Ταπεινός είναι ο τρόπος που τη χειριζόμαστε όταν φτάνουμε "να σκεφτόμαστε με το κάτω κεφάλι". Να βλέπουμε τους άλλους ανθρώπους σαν μέσα για να νιώσουμε ηδονή, ή να πλασάρουμε τον εαυτό μας σαν σκεύος ηδονής, ποντάροντας στο ότι κάποιοι θα τσιμπήσουν, έχοντας στο μυαλό μας να κερδίσουμε κάτι μέσα από αυτό το πλασάρισμα - προσοχή, αυτοεπιβεβαίωση, ηδονή, χρήματα, προαγωγές κ.τ.λ. Ταπεινό είναι το να παραθεωρούμε την ανεκτίμητη αξία του προσώπου με το οποίο σχετιστήκαμε, που σε κάθε περίπτωση αξίζει να το αγαπάμε για πάντα, και να αρχίσουμε να κοιτάμε αλλού όταν τα μαλλιά του ασπρίζουν ή πέφτουν, όταν το σώμα του εμφανίζει τα σημάδια της ηλικίας. Κι εμείς, τρομαγμένοι υποσυνείδητα από τη διαδικασία της γήρανσης που μας θυμίζει το γεγονός του θανάτου, κι ασφαλώς του θανάτου ΜΑΣ, αρχίζουμε να ψάχνουμε για έναν νεώτερο αντικαταστάτη του συντρόφου μας, για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ξανανιώσαμε κι ότι ο θάνατος δεν θα έρθει ποτέ, ή τουλάχιστον, θ' αργήσει περισσότερο. Αυτά και διάφορα άλλα είναι τα ταπεινά πράγματα, όχι το σεξ αυτό καθ' εαυτό.
Ούτε και η ηδονή είναι κακή από μόνη της. Δεν είναι κακό ούτε βλαβερό να χαίρεται κανείς π.χ. ένα νόστιμο φαγητό. Βλαβερό είναι το να αντιμετωπίζει το φαγητό όχι σαν μέσο για να διατηρηθεί στη ζωή και να είναι υγιής, αλλά σαν μέσο για να έχει ηδονή, ακόμα κι αν αυτό τον καταστρέφει. Π.χ. κάποιος που έχει ζάχαρο και τρώει γλυκά, ή τριγλυκερίδια και τρώει κρέατα. Βλαβερό είναι το να τρώει παραπάνω απ' όσο χρειάζεται για να έχει συνέχεια αυτή την ηδονή, ή το να απασχολεί συνέχεια το μυαλό του με το πώς θα φάει και το πώς θα ευχαριστηθεί το φαγητό καλύτερα. Το πρόβλημά μας σε κάθε περίπτωση δεν είναι η χρήση της ηδονής, αλλά η παράχρηση και η κατάχρηση, και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε εγκρατείς με τις ηδονές, είναι το ότι είναι ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ και εύκολα αιχμαλωτίζουν και μας μετατρέπουν σε δούλους. Σε κάποιους δηλ. που εργάζονται, δουλεύουν, κυρίως για να ικανοποιούν αυτές. Κι έτσι τυφλώνονται και χάνουν τα υπόλοιπα, ή δεν τους δίνουν την αξία που πρέπει.
Στα πλαίσια του γάμου, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, κάνουμε σεξ ΒΑΣΙΚΑ για αναπαραγωγή. Για να το πω αλλιώς, κανείς δεν παντρεύεται κάποιον με τον οποίο δεν θέλει να κάνει παιδιά - εκτός από γάμους συμφέροντος, αλλά δεν μιλάμε γι' αυτούς τώρα. Μπορεί να μην θέλει να κάνει παιδιά αύριο, να τα τοποθετεί στο μακρινό μέλλον, αλλά αν δεν ήθελε έστω και στο μέλλον να κάνει παιδιά μαζί μ' αυτόν που παντρεύτηκε, δεν θα τον παντρευόταν καθόλου.
Αυτός ακριβώς ο παράγοντας "αναπαραγωγή" είναι πολλές φορές καθοριστικός για το μέλλον μιας σχέσης όταν συλληφθεί ένα παιδί. Γιατί τότε ο μέχρι χθες ερωτευμένος, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ναι μεν θέλει να "είναι μαζί" με την "καλή του", αλλά όχι και να κάνουν και παιδί... όχι και να συνδεθεί μαζί της σε πιο μόνιμη και σταθερή βάση, όχι και να κάνει θυσίες για να έρθει στον κόσμο το αποτέλεσμα της ένωσής του μαζί της. Μέχρι τώρα είχε μόνο ηδονή από την όλη κατάσταση. Αυτό θέλει, και μόνο αυτό, τα υπόλοιπα του πέφτουν πολύ βαριά. Οπότε είναι πολύ πιθανό να την πιέσει να κάνει άμβλωση και σε περίπτωση που αυτή δεν το δεχτεί, να την εγκαταλείψει... ενώ αν το δεχτεί, να συνεχίζει μαζί της όπως πρώτα να "αποκτά εμπειρίες".
Ασφαλώς το σεξ εκτός από αναπαραγωγή, έχει μέσα και ηδονή. Και πόσοι θα έκαναν παιδιά, αν δεν ήταν η ηδονή μέσα στο παιχνίδι; Είναι μια ασφαλιστική δικλείδα χάρη στην οποία το ανθρώπινο γένος διαιωνίζεται έστω και από σπόντα! Και η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο φύλων, που ξέσπασε με την πτώση του ανθρώπου, ξεπερνιέται έστω κι επιφανειακά. Ο άντρας είναι καλός με τη γυναίκα, για να είναι κι αυτή "καλή μαζί του", ασχέτως αν σε κάθε ευκαιρία αναφωνεί "την π...α την Εύα!" και μέσα του σκέφτεται ότι αυτή, η γυναίκα, φταίει που είμαστε έξω απ' τον Παράδεισο, που πεθαίνουμε, που γερνάμε. Κοιτάξτε λίγο τις στατιστικές βίας κατά των γυναικών και θα δείτε πόσοι μισογύνηδες δολοφόνοι ήταν παράλληλα και ανίκανοι. Δεν μπορούσαν να αποκομίσουν ηδονή από τη γυναίκα, δεν τους ήταν χρήσιμη, και την έβγαζαν απ' τη μέση. Οι ανίκανοι δολοφόνοι τις σκοτώνουν στην πραγματικότητα, και οι ανίκανοι συγγραφείς στα βιβλία τους.
Ασφαλώς και μέσα στα πλαίσια του γάμου, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούμε να κάνουμε σεξ για να έχουμε ηδονή. Δεν έχουμε μόνο την αναπαραγωγή σαν σκοπό μας, ακόμα κι αν είμαστε Χριστιανοί ή αν δεν είμαστε, αλλά δεχόμαστε ότι ο βασικός σκοπός του σεξ είναι η αναπαραγωγή. Στα πλαίσια του γάμου όμως, οι Χριστιανοί έχουν ζητήσει την ευλογία του Θεού και έχουν εντάξει το σεξ μέσα σε μια άλλη δυναμική που ωφελεί και εξελίσσει συνολικά το ανθρώπινο πρόσωπο, αφού περιλαμβάνει τη θυσία του ενός για τον άλλο.
don_kichotes έγραψε:Και, προεκτείνοντας στην MARD!, δεν μπορείς να κορεστείς κάνοντας σεξ μόνο με τον ίδιο άνθρωπο για πάντα;
Εξαρτάται από το ποιος είσαι και πώς έχεις βιώσει το σεξ ΠΡΙΝ παντρευτείς ακόμα. Για τους Χριστιανούς η άσκηση, που ξεκίνησε με την προγαμιαία ζωή όπου οι μελλόνυμφοι δεν έκαναν σεξ - ή που τουλάχιστον το απέφευγαν όσο μπορούσαν και δεν το άφηναν να τους εθίσει και να τους σκοτίσει, με τη δικαιολογία ότι "είναι φυσικό" - συνεχίζεται και μέσα στο γάμο. Υπάρχουν περίοδοι, όπως οι Σαρακοστές, οι Τετάρτες και οι Παρασκευές, και οι παραμονές των ημερών που θα κοινωνήσουν, κατά τις οποίες κοινή συναινέσει απέχουν από το σεξ. Οι περίοδοι αυτές ποικίλλουν σε μέγεθος, ανάλογα με την αντοχή των συζύγων, και η παρουσία τους, εκτός από το ότι ωφελεί τους συζύγους πνευματικά επιρέποντάς τους να είναι κύριοι των ορμών τους, δεν τους αφήνει και να μπουχτίσουν το σεξ ώστε να νιώσουν κορεσμό. Τη συγκεκριμένη χρησιμότητα της αποχής την είχε καταλάβει κι ο Λυκούργος, ο νομοθέτης της αρχαίας Σπάρτης: είχε ορίσει τα πρώτα χρόνια του γάμου ο σύζυγος να συναντάει τη γυναίκα του μόνο κρυφά, και για λίγο, για να μην προλάβουν να βαρεθούν. Για αρκετά χρόνια - αν π.χ. ο γαμπρός ήταν είκοσι, μιλάμε για 10 ολόκληρα χρόνια ώσπου να γίνει 30 και να μπορεί πια να κατοικεί στο σπίτι του με τη γυναίκα του - ερχόταν απ' το στρατόπεδο με χίλιες προφυλάξεις κι έπρεπε να προσέξει πολύ όταν έφευγε να μην τον έβλεπε κανείς, γιατί εθεωρείτο ντροπή να τον δουν και θα τον κορόιδευαν. Μόνο που στη χριστιανική άσκηση, η οποία γίνεται ελεύθερα και κοινή συναινέσει, δεν υπάρχει κάποιος άτεγκτος νόμος και η κατάσταση προσαρμόζεται στις δυνατότητες του εκάστοτε ζευγαριού, και μάλιστα του μέλους που είναι πιο επιρρεπές στην ηδονή, για να μην αισθάνεται αυτό άσχημα.
Πολλοί που δεν είναι Χριστιανοί, ή τουλάχιστον δεν είναι ιδιαίτερα θερμοί Χριστιανοί, ασκούνται κι αυτοί μέσω του γάμου ως προς το ότι αν και η γενετήσια ορμή τους μπορεί να έχει κατά καιρούς διάφορους στόχους (βλ. το εγωιστικό γονίδιο) από δική τους επιλογή δεν έχουν επαφές με άλλα πρόσωπα εκτός από τον/την σύζυγό τους. Δυστυχώς, αυτοί που είχαν προγαμιαίες σχέσεις με άλλα πρόσωπα, η πείρα αποδεικνύει ότι είναι πιο εύκολο να προσανατολιστούν και μετά το γάμο τους σε άλλα πρόσωπα και να απατήσουν τον σύντροφό τους μ' αυτά. Ένας λόγος είναι ότι καθώς δεν είναι μαθημένοι στην άσκηση, θεωρούν δυσβάστακτο οτιδήποτε δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν άμεσα/βραχυπρόθεσμα την ηδονή που θέλουν. Άλλος είναι ότι δεν έχουν ταυτίσει μέσα τους την έννοια του αντίθετου φύλου με το συγκεκριμένο, μοναδικό πρόσωπο του συζύγου τους, αλλά την έχουν ήδη διασπασμένη σε άλλα πρόσωπα που γνώρισαν πριν από αυτό που παντρεύτηκαν και δεν τους φαίνεται τόσο τρομερό να πάνε και μ' άλλο ένα, αφού μάλιστα "μόνο το σύντροφό τους αγαπούν". Έτσι η προγαμιαία ζωή του ανθρώπου επιδρά τελικά και στη μεταγαμιαία του ζωή, και ο άνθρωπος που δεν έχει σκεφτεί τους λόγους που τον κάνουν να κοιτά αλλού, νομίζει ότι απλώς κορέστηκε να κάνει σεξ πάντα με τον ίδιο σύντροφο.
Υπάρχει τέλος κάτι, που συμβαίνει όταν περνούν τα χρόνια και η ορμονική ισορροπία του ανθρώπου αλλάζει ανάλογα με τις νέες προτεραιότητες: στο φυσικό επίπεδο, δεν έχει πια πολλά χρόνια ζωής μπροστά του ώστε να φροντίσει ικανοποιητικά, και για όσον χρόνο είναι απαραίτητος τυχόν νέους απογόνους, και στο πνευματικό επίπεδο πρέπει να ετοιμαστεί για το μεγάλο πέρασμα που λέμε θάνατο. Έτσι η διάθεση για σεξ μειώνεται, σε κάποιους πολύ και σε άλλους λιγότερο. Ο άνθρωπος που έχει από νέος θέσει ως προτεραιότητα την ηδονή δια του σεξ παθαίνει πανικό σ' αυτή την περίπτωση, και συχνά τα ρίχνει στο σύντροφό του με τον οποίο "γερνούν μαζί". Αυτός δεν θέλει να γεράσει και να πεθάνει, έτσι λοιπόν παρατά ή παραγκωνίζει τον σύντροφό του, πλακώνεται στα βιάγκρα και τα συναφή και μπλέκει με νεώτερα άτομα, και νομίζει ότι έχει βαρεθεί το σύντροφό του επειδή για τόσα χρόνια έκανε σεξ μόνο μ' αυτόν και πρέπει επιτέλους να αλλάξει "μενού". Στην πραγματικότητα αυτός δεν βρίσκεται ακριβώς σε κατάσταση κορεσμού επειδή κάνει σεξ με το ίδιο άτομο "για πάντα", αλλά σε κατάσταση πανικού επειδή είναι προσκολλημένος σε κάποια πράγματα. :(
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 03 Φεβ 2006 21:25

Chameleons έγραψε:Ασε μολις ξυπνησα απ εναν φρικτο εφιαλτη ...με κυνηγουσες γιανα με παντρεψεις με το ζορι με μια φιλη σου ...γιατι ειχαμε "συναψει" προγαμιαια επαφη!! :D :D
Χριστε μου... :twisted: :P

Αστειυομαι μαρδ!

Καληνυχτα.
Λοιπόν, σε είδα κι εγώ στον ύπνο μου, αλλά δεν ήταν εφιάλτης, είχε πλάκα! Κρεμούσες ένα ματωμένο σεντόνι σ' ένα μπαλκόνι και ένα μικρό πλήθος από κάτω φώναζε ρυθμικά: "Ά-ξι-ος! Ά-ξι-ος! Πάντα άξιος γαμπρέ" και τέτοια!
Δεν ξέρω αν η νύφη ήταν η φίλη μου, αυτή δεν πρόβαλλε στο παράθυρο :) :)
Αυτά συμβαίνουν όταν ακολουθεί κανείς την εποχή του (το όνειρο εκτυλίχθηκε σε παλιότερη εποχή). :lol: :lol: :lol:

Εννοείται, ότι κι εγώ αστειεύομαι :wink:
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 03 Φεβ 2006 21:30

Alex έγραψε:Μα γιατί πρέπει να αντιπαραθέσουμε τη σεξουαλική απόλαυση με την πνευματικότητα; Πρόκειται για δύο εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης οι οποίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να συναντιούνται, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση. Η σωματική απόλαυση της μιας ώρας ή της μιας νύχτας, μπορεί να στερείται κάθε πνευματικού περιεχομένου και να μην είναι τίποτε παραπάνω από σαρκική ηδονή. Από την άλλη πλευρά η ερωτική συνεύρεση συντρόφων που τους συνδέουν βαθύτερα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όχι απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη, απλώς εντελώς διαφορετική.
Σίγουρα είναι διαφορετική, κι έχεις απόλυτο δίκιο. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η πρώτη από τις δύο καταστάσεις που περιγράφεις πνευματικά πάει τον άνθρωπο πίσω, κι ότι γενικά αυτός που δεν είναι εγκρατής εθίζεται εύκολα στις ηδονές και παραμελεί την πνευματική του κατάσταση. Κατά τα άλλα, η πνευματικότητα και η έλλογη χρήση της ηδονής μπορούν βέβαια να συνυπάρξουν.
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Re: Το ανθρωπολογικό πρότυπο της παράδοσής μας

Δημοσίευση από MARD! » 03 Φεβ 2006 21:39

nous έγραψε: -> Αν ο άνθρωπος εκτός από σάρκα είναι και πνεύμα, μήπως υπάρχει κάποια ηδονή άλλης τάξεως, ασυγκρίτως υπέρτερη από τη σαρκική, για χάριν της οποίας αξίζει να μπει κανείς σε κόπους και θυσίες...; ;)
Από την πολύ μικρή μου πείρα μπορώ να σε βεβαιώσω ότι υπάρχει, κι ότι η ηδονή δια του σεξ, αν και είναι πολύ ισχυρή, μπροστά της δεν πιάνει μία. Δεν είναι παράξενο που άλλοι άνθρωποι απαρνιούνται τελείως τα εγκόσμια για να την έχουν μόνιμα, και σε μεγάλο βαθμό, όχι σποραδικά όπως συμβαίνει συχνά μ' αυτούς που ζουν στον κόσμο και διασπώνται με ένα σωρό φροντίδες και ασχολίες - και με τις εγκόσμιες ηδονές βέβαια. Αλλά και πάλι κι αυτό είναι κάπως ηδονοθηρικό, εγώ προτιμώ να αφιερώνεται ο άνθρωπος στο Θεό μόνο επειδή συγκινείται από την αγάπη Του και θέλει να την ανταποδώσει, όχι με κύριο σκοπό να εξασφαλίσει αυτές τις θείες ηδονές. Εννοείται βέβαια ότι όταν έρθουν θα τις απολαύσει και θα αποζημιωθεί για τον κόπο της άσκησης! :wink:
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

Άβαταρ μέλους
saga
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 05 Φεβ 2006 16:40

Δημοσίευση από saga » 05 Φεβ 2006 17:00

MARD! καλά τα λες δε λέω... Εγώ τα εχω ζήσει αυτά που λες. Και σε έκτρωση έχω οδηγήσει μια κοπέλα και άλλες μαλακίες έχω κάνει... Τώρα έχω μια σχέση που θα παντρευτούμε μετά το Πάσχα και απέχοουμε όσο μπορούμε. Λέω όσο μπορούμε, γιατί κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο... Παίρνω βέβαια τα μέτρα που πρέπει, δε δημιουργώ συνθήκες για σεξ περιμένοντας να συμβεί... Και τώρα που μπαίνει Σαρακοστή έχουμε συμφωνήσει να απέχουμε και τελικά να αρχίσουμε κανονικά μετά το γάμο.
ΟΜΩΣ MARD! ΟΜΩΣ... Σα γυναίκα που είσαι παραλείπεις να μας πεις ότι έτσι όπως κυκλοφορούνε οι γυναίκες σήμερα είναι δύσκολο να αποφεύγονται οι σχέσεις. Ακόμα και από κάποιον που έχει μετανιώσει όπως εγώ. Και δε λέω για την κοπέλα μου, αυτή είναι χριστιανή με τον πνευματικό της και δεν είναι στο ντύσιμο προκλητική. Αλλά τι να κάνει o Chameleons κι ο κάθε άντρας όταν βγαίνει απ' το σπίτι του και βλέπει τη μια με τα μπούτια έξω, την άλλη με ένα ντεκολτέ ως τον αφαλό, την τρίτη μέσα στο χιονιά να φοράει μακρύ παλτό και ζιβάγκο... κι όταν το ανοίγει το ζιβάγκο είναι κοντό και το παντελόνι αφήνει έξω την κοιλιά λες και είναι καλοκαιράκι... Για το καλοκαιράκι να μην πω τι κάνετε, μόνο με μαγιό δεν κυκλοφορείτε μεσα στην Αθήνα. Πάω στην παραλία να κάνω μπάνιο κι η άλλη δίπλα μου φοράει μόνο ένα στρινγκ και με κοιτάει με νόημα... Και σου λέω εγώ σαν άντρας τι να κάνω; Εδώ δε βλέπω τηλεόραση γιατί ακόμα κι ανάμεσα σε σοβαρές εκπομπές πετάει διαφημίσεις με γυμνά και τσόντες. Κι όμως όταν ξεκινήσω για τη δουλειά μου θα συναντήσω στο δρόμο ένα σωρό πειρασμούς. Λοιπόν; Ποιος φταίει; Οι γυναίκες φταίνε... Να μην πω τώρα και για τα κόλπα που κάνετε για να ρίξετε κάποιον στο κρεβάτι. Ελπίζω εσύ που τα λες όλα αυτά να ντύνεσαι συμαζεμένα τουλάχιστον.
Κατάλαβες τώρα γιατί βρίζουμε την Εύα;

Άβαταρ μέλους
Chameleons
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 462
Εγγραφή: 10 Απρ 2005 02:49

Δημοσίευση από Chameleons » 06 Φεβ 2006 01:19

Εχεις πολυ δικιο και βλεπω οτι συμφωνεις με την μαρδ!,ειμαι σιγουρος οτι στα λογια συμφωνει μαζι της το 90% των νεοελληνων στην πραξη οπως λες και συ ..."χωλαινει" το πραγμα.
Εκει ειναι το προβλημα...
Εγω προτεινω δραστικα μετρα ...μπουργκα, κλεισιμο στο σπιτι, για μπανιο το καλοκαιρι με κελεμπια κτλπ...ραβδισμους δημοσιως κτλπ .

Ετσι ,ετσι ...

ειναι τυχαιο που αναποδα το νικ σου διαβαζεται "Agas"? δεν νομιζω ...φαινεσαι "μερακλης" τυπος.
:P
Kung-fu master

Άβαταρ μέλους
Chameleons
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 462
Εγγραφή: 10 Απρ 2005 02:49

Δημοσίευση από Chameleons » 06 Φεβ 2006 01:41

MARD! έγραψε:
Chameleons έγραψε:Ασε μολις ξυπνησα απ εναν φρικτο εφιαλτη ...με κυνηγουσες γιανα με παντρεψεις με το ζορι με μια φιλη σου ...γιατι ειχαμε "συναψει" προγαμιαια επαφη!! :D :D
Χριστε μου... :twisted: :P

Αστειυομαι μαρδ!

Καληνυχτα.
Λοιπόν, σε είδα κι εγώ στον ύπνο μου, αλλά δεν ήταν εφιάλτης, είχε πλάκα! Κρεμούσες ένα ματωμένο σεντόνι σ' ένα μπαλκόνι και ένα μικρό πλήθος από κάτω φώναζε ρυθμικά: "Ά-ξι-ος! Ά-ξι-ος! Πάντα άξιος γαμπρέ" και τέτοια!
Δεν ξέρω αν η νύφη ήταν η φίλη μου, αυτή δεν πρόβαλλε στο παράθυρο :) :)
Αυτά συμβαίνουν όταν ακολουθεί κανείς την εποχή του (το όνειρο εκτυλίχθηκε σε παλιότερη εποχή). :lol: :lol: :lol:

Εννοείται, ότι κι εγώ αστειεύομαι :wink:
Αξιος ε?... ... βλεπω τα τιμας και τα γνωριζεις τα εθιμα ...ετσι ,ετσι πρεπει.

Οντως αυτα θα ξανασυμβουν αν ακολουθησουμε τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ παραδειγματα.
:wink:

Εγω ομως δεν θα χω προβλημα ,καθ'οτι ..ΑΞΙΟΣ. :twisted: :lol:
Kung-fu master

MARD!
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: 09 Αύγ 2005 02:39

Δημοσίευση από MARD! » 06 Φεβ 2006 08:43

saga έγραψε: ΟΜΩΣ MARD! ΟΜΩΣ... Σα γυναίκα που είσαι παραλείπεις να μας πεις ότι έτσι όπως κυκλοφορούνε οι γυναίκες σήμερα είναι δύσκολο να αποφεύγονται οι σχέσεις. Ακόμα και από κάποιον που έχει μετανιώσει όπως εγώ. Και δε λέω για την κοπέλα μου, αυτή είναι χριστιανή με τον πνευματικό της και δεν είναι στο ντύσιμο προκλητική. Αλλά τι να κάνει o Chameleons κι ο κάθε άντρας όταν βγαίνει απ' το σπίτι του και βλέπει τη μια με τα μπούτια έξω, την άλλη με ένα ντεκολτέ ως τον αφαλό, την τρίτη μέσα στο χιονιά να φοράει μακρύ παλτό και ζιβάγκο... κι όταν το ανοίγει το ζιβάγκο είναι κοντό και το παντελόνι αφήνει έξω την κοιλιά λες και είναι καλοκαιράκι... Για το καλοκαιράκι να μην πω τι κάνετε, μόνο με μαγιό δεν κυκλοφορείτε μεσα στην Αθήνα. Πάω στην παραλία να κάνω μπάνιο κι η άλλη δίπλα μου φοράει μόνο ένα στρινγκ και με κοιτάει με νόημα... Και σου λέω εγώ σαν άντρας τι να κάνω; Εδώ δε βλέπω τηλεόραση γιατί ακόμα κι ανάμεσα σε σοβαρές εκπομπές πετάει διαφημίσεις με γυμνά και τσόντες. Κι όμως όταν ξεκινήσω για τη δουλειά μου θα συναντήσω στο δρόμο ένα σωρό πειρασμούς. Λοιπόν; Ποιος φταίει; Οι γυναίκες φταίνε... Να μην πω τώρα και για τα κόλπα που κάνετε για να ρίξετε κάποιον στο κρεβάτι. Ελπίζω εσύ που τα λες όλα αυτά να ντύνεσαι συμαζεμένα τουλάχιστον.
Κατάλαβες τώρα γιατί βρίζουμε την Εύα;
Αγαπητέ καλώς ήρθες στο φόρουμ. Οφείλω να παραδεχτώ ότι πάρα πολλές - όχι όλες - οι γυναίκες ντύνονται κάπως έτσι, και δεν είσαι ο πρώτος άντρας που ακούω να το κατηγορεί αυτό. ΟΜΩΣ! που λες κι εσύ, αν και έχει τύχει κι εγώ στο παρελθόν να έχω ντυθεί έτσι, και αυτό να κάνει διάφορους άντρες να νομίσουν ότι αν έρθουν και μου μιλήσουν θα επωφεληθούν κάπως, το ίδιο φαινόμενο το παρατήρησα - σε μικρότερη έκταση ασφαλώς - και όταν άλλαξα το ντύσιμό μου επί το σεμνότερον. ¶ρα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο το ντύσιμο για τη νοοτροπία των αντρών, αφού παρόμοια κάνουν κι εκεί που το ντύσιμο δεν προκαλεί. Σε πληροφορώ ότι μια φορά που κυκλοφορούσα βράδυ με μια μακριά μαύρη κάπα, κάτω από την οποία θα μπορούσε να κρύβεται από ένα απαίσιο σώμα μέχρι μια εγκυμοσύνη, δυο λεβέντες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο κι έρχονταν απειλητικά κατά πάνω μου, κι ευτυχώς πέρασε ένα ταξί μέσα στην ερημιά και με πήρε. Σε τι είχα προκαλέσει εγώ αυτούς τους δυο; Σε τίποτα. Ούτε καν που τους μιλούσα, όταν με ακολουθούσαν με το αυτοκινητάκι τους και μου έλεγαν να μου δώσουν ένα ποσό για να μπω μέσα μαζί τους. Θα μου πεις, τι ήθελα κι εγώ να περπατάω μόνη μία η ώρα τη νύχτα κτλ. Εδώ θα συμφωνήσω, ήταν απερισκεψία, αλλά ΔΕΝ τους προκάλεσα με την υπόλοιπη συμπεριφορά μου ή το ντύσιμό μου. Και δεν το αναφέρω τυχαία το παράδειγμα αυτό, το αναφέρω γιατί το επιχείρημα ότι φταίει η προκλητική συμπεριφορά της γυναίκας το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ΒΙΑΣΤΕΣ και αυτό τους δασκαλεύει να πουν και ο δικηγόρος τους. Όμως πολλές φορές σαν επιχείρημα είναι φτηνό.
Σε συγχαίρω για την άσκηση που λες ότι κάνεις με την τηλεόραση. Φαίνεται ότι χρειάζεται να την επεκτείνεις και έξω από το σπίτι, και να κοιτάς τις γυναίκες στα μάτια κι όχι στα σημεία που όπως λες, αφήνουν εκτεθειμένα και σε προκαλούν. Είναι πολύ μεγάλο σχολείο για τον Χριστιανό να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον άλλον σαν άνθρωπο, παρότι αυτός μέσα στην αμυαλιά του ίσως, τον προτρέπει να τον δει σαν ένα χρήσιμο πράγμα. Οπότε να τις κοιτάς στα μάτια, κι αν κρίνεις ότι κι αυτά "σε κοιτάνε με νόημα", μην τις κοιτάς καθόλου! Ποιος αλήθεια σε υποχρεώνει να το κάνεις;
Όσο για το ότι "οι γυναίκες φταίνε"... Αυτό φίλε μου το ακούμε από τον καιρό της Εδέμ. Ο Αδάμ είπε ότι η Εύα η γυναίκα φταίει, η Εύα είπε ότι το φίδι - η δημιουργία - φταίει, γενικά πάντα κάποιος άλλος φταίει γι' αυτά που κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Για ρώτα τον εαυτό σου, είναι δυνατόν; Σίγουρα όλοι έχουν κάποια ευθύνη, αλλά αυτή η απόλυτη μετάθεση ευθυνών είναι απαράδεκτη. Αν εξετάσουμε περισσότερο το ντύσιμο ων γυναικών που λες, αυτά τα ρούχα κάποιοι τα σχεδιάζουν κι αυτοί οι κάποιοι είναι κατά κανόνα άντρες, όπως άντρες είναι συχνά και οι διαφημιστές κι αυτοί που έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα περιοδικά που προβάλλουν τα ρούχα αυτά και τον ηδονοθηρικό τρόπο ζωής κτλ., καλώντας τη γυναίκα να συμπεριφερθεί έτσι γιατί έτσι, της λένε, θα είναι αποδεκτή, μέσα στην εποχή, θα ελκύσει τον άντρα που θέλει κ.ο.κ. Μερικοί μάλιστα φτάνουν να πουν, ότι το να εμφανίζεται η γυναίκα ντυμένη "ελκυστικά" είναι υποχρέωσή της! Κάποιοι, κυρίως άντρες, λοιπόν, πουλάνε το ΠΡΟΪΟΝ, πατώντας σε κάποιες αδυναμίες αν θέλεις της γυναίκας, και η γυναίκα το αγοράζει. Δεν προσπαθώ εδώ να πω ότι όλοι αυτοί έρχονται και επιβάλλουν στη γυναίκα να ντυθεί όπως ντύνεται. Ασφαλώς τα ρούχα τα διαλέγει και τα φορά με δική της ευθύνη, αλλά είναι τουλάχιστον υπεραπλουστευτικό το να επιρρίπτεις ΟΛΕΣ τις ευθύνες για την κατάσταση του κόσμου στις γυναίκες.

Υ.Γ. Για τα κόλπα που κάνουν οι γυναίκες για να ρίξουν τον άντρα στο κρεβάτι, τι να πω... Μήπως οι άντρες δεν κάνουν κόλπα; Ή δεν χρησιμοποιούν πολλές φορές την εξουσία τους για να επιβληθούν, χωρίς πολλά κόλπα; Π.χ. "μου κάθεσαι ή σε απολύω"; Οπότε το να βρίζετε την Εύα που λες, συνιστά ανευθυνότητα.
Η έλλειψη γνώσης είναι συχνά βλαβερή. Η κακή χρήση της γνώσης είναι βλαβερή πάντα.

Άβαταρ μέλους
don_kichotes
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 01 Οκτ 2004 10:44

Δημοσίευση από don_kichotes » 06 Φεβ 2006 11:35

Ώπα, ώπα...
αυτή ήταν η πιο μεγάλη πατάτα που άκουσα τελευταία! Saga, πρόσεχε γιατί οι απόψεις σου αυτές εκτός από αφελείς είναι και επικίνδυνες.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση