Βασικοί Κανονές Λειτουργίας του Forum (2004-2008)

Απάντηση
admin
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Βασικοί Κανονές Λειτουργίας του Forum (2004-2008)

Δημοσίευση από admin » 16 Φεβ 2004 02:46

Η λειτουργία των forums του e-telescope.gr ξεκινά στις 16/2/2004. Η πρόσβαση στα forums είναι ελεύθερη σε όλους τους επισκέπτες, ενώ το άνοιγμα νέων θεμάτων και η απάντηση σε υφιστάμενα επιτρέπεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες.

Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη, με την εγγραφή τους στο forum του e-telescope.gr συμφώνησαν να μη δημοσιεύουν μηνύματα με υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, συκοφαντικό, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία. Επίσης συμφωνησαν να μη δημοσιεύουν περιεχόμενο που προσβάλει άτομα, ομάδες ατόμων, ιδεολογίες ή θρησκείες.

Η γλώσσα συνομιλίας είναι η ελληνική και η χρήση greeklish πρέπει να αποφεύγεται.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Πρίν προχωρήσετε στο άνοιγμα κάποιου καινούριου θέματος παρακαλούμε ελέγξτε, μέσω της http://www.e-telescope.gr/forum/search.php για το αν ήδη υφίσταται κάποιο σχετικό θέμα. Επιλέξτε τη σωστή κατηγορία για την ένταξη του νέου θέματος.

Δώστε ένα όσο το δυνατό πιο σύντομο και περιγραφικό τίτλο στο νέο θέμα. Ξεκινήστε τη συζήτηση με ένα εισαγωγικό κείμενο που θα περιγράφει συνοπτικά το αντικείμενο και θα προσδιορίζει το χαρακτήρα της.

Αν το θέμα αφορά κάποιο άρθρο του e-telescope δώστε στο εισαγωγικό κείμενο το όνομα του άρθρου και συμπεριλάβετε σχετικό link.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
Τα σχόλιά σας καλό θα είναι να μην είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένα. Αν είναι δυνατό μη χρησιμοποιείτε στο ίδιο σχόλιο διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα και μέγεθος γραμμάτων εκτός και εάν το κρίνετε σκόπιμο για την ορθότερη και πληρέστερη διατύπωση της άποψής σας.

Αν στο σχόλιό σας περιέχονται κομμάτια από δημοσιευμένα γραπτά κείμενα (βιβλία, άρθρα, υλικό από το internet) πρέπει απαραιτήτως να δηλώσετε με σαφήνεια την πηγή τους.

Οι όποιες αντιπαραθέσεις θα πρέπει να παραμένουν σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων και να αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις και η χρήση προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων.

Η χρήση του forum για την προβολή διαφημιστικού υλικού, επιχειρηματικών ή άλλων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων απαγορεύεται.

Τα σχόλιά σας είναι δυνατό να περιέχουν φωτογραφίες, εφόσον αυτές βρίσκονται ήδη στο internet. Δεν παρέχεται η δυνατότητα «ανεβάσματος» φωτογραφιών στο server του e-telescope. Περισσότερες πληροφορίες για την εισαγωγή φωτογραφιών σε σχόλια: http://www.e-telescope.gr/forum/faq.php#f3r3

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ
Οι Συντονιστές παρεμβαίνουν στις συζητήσεις με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και τη διατήρηση του εποικοδομητικού και κόσμιου και χαρακτήρα τους. Για το σκοπό αυτό έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν προειδοποιήσεις σε μέλη που παρεκλίνουν από τους αποδεκτούς κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας του forum.

Ο Διαχειριστής και Συντονιστές έχουν το δικαίωμα να διαγράφουν ή να τροποποιούν σχόλια και να κλειδώνουν θέματα εάν κρίνουν ότι αυτά δεν συμφωνούν με το ύφος και το χαρακτήρα του e-telescope ή αντιβαίνουν σε γραπτούς νόμους ή συνιστούν προσβλητική ή υβριστική συμπεριφορά, καθώς επίσης και να επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση των δυνατοτήτων του forum. Πρέπει όμως πάντοτε να αιτιολογούν με σχετικό γραπτό, δημόσιο σχόλιο την απόφασή τους.

Ο Διαχειριστής έχει το δικαίωμα να διαγράψει κάποιο μέλος, αιτιολογώντας την απόφασή του με γραπτό, δημόσιο μήνυμα.


Αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά θέματα λειτουργίας των forums υπάρχουν στη σελίδα http://www.e-telescope.gr/forum/faq.php. Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, διευκρινήσεις ή απορίες οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το forum http://www.e-telescope.gr/forum/viewforum.php?f=24.

Απάντηση