Πιστοποίηση κατά ISO και HACCP

Επιχειρηματικό περιβάλλον, προγράμματα επιδοτήσεων, ίδρυση εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων
Απάντηση
Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 11:43

Δημοσίευση από Κώστας Δελήμπασης » 27 Οκτ 2004 12:43

Όπως σωστά έγραψε ο Alex to ΕΣΥΔ είναι το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης που είναι φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων του είναι και εκείνο που διαπιστεύει (ουσιαστικά εγκρίνει τη λειτουργία) των φορέων πιστοποίησης. Όμως είναι δυνατόν ένας φορέας πιστοποίησης να λειτουργεί στην Ελλάδα έχοντας την έγκριση του αντίστοιχου ΕΣΥΔ κάποιας άλλης χώρας-μέλους της ΕΕ. Επίσης το ΕΣΥΔ είναι εκείνο το οποίο εκδίδει τα πιστοποητικά ISO για τους φορείς πιστοποίησης που έχει διαπιστεύσει το ίδιο.

Το ΕΣΥΔ ελέγχει περιοδικά τους φορείς πιστοποίησης που έχει διαπιστεύσει το ίδιο, εξετάζοντας, δειγματοληπτικά συνήθως, τους φακέλους επιθεώρησης διαφόρων εταιρειών.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 10 φορείς πιστοποίησης και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς καθώς ξένες εταιρείες ιδρύουν παραρτήματά τους, ή συνεργάζονται με αντιπροσώπους που χρησιμοποιούν την επωνυμία τους. Η επιλογή του φορέα πιστοποίησης με τον οποίο θα συνεργαστεί μια επιχείρηση είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντική, με την επιλογή του συμβούλου-μελετητή και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα αγοράς, όχι μόνο σε ότι αφορά την τιμή, αλλά και τη διαπίστευση του φορέα, τα scope (δραστηριότητες) που μπορεί αυτός να πιστοποιεί και διάφορες άλλες παραμέτρους.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 03 Φεβ 2005 13:35

ΔΗλαδή ελαφρώς μύλος. Άντε τώρα να βρω τί πρέπει να κάνω και σε ποιόν να απευθυνθώ.

Απάντηση