Η οικονομία μετά τους ολυμπιακούς αγώνες

Επιχειρηματικό περιβάλλον, προγράμματα επιδοτήσεων, ίδρυση εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων
Απάντηση
G_Jules
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 01 Σεπ 2004 18:16

Η οικονομία μετά τους ολυμπιακούς αγώνες

Δημοσίευση από G_Jules » 02 Σεπ 2004 22:52

Θεωρείται οτι μπορεί η ελληνική οικονομία να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο φαίνεται να είναι έτοιμη να πέσει μετά το τέλος της εισροής των Κ.Π.Σ. της Ε.Ε. και τα υπέρογκα ποσά που ξόδεύτηκαν για την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων;;;

Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 03 Σεπ 2004 00:09

Δύσκολη ερώτηση και ίσως πολύ νωρίς. Κατ' αρχήν δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική εικόνα για το ποιό είναι το αποτέλεσμα και πιθανότατα δε θα την έχουμε ποτέ, καθώς κάποια έξοδα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε ποιό λογαριασμό πρέπει να χρεωθούν.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ η οποία είναι ακόμα πολύ χαμηλή, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η μορφή που τελικά θα λάβει για την Ελλάδα το 4ο ΚΠΣ.

Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 11:43

Δημοσίευση από Κώστας Δελήμπασης » 03 Σεπ 2004 01:08

Η παρατήρηση του Alex για το Γ' ΚΠΣ, το ύψος της στήριξης και τις δράσεις που θα περιλαμβάνονται νομίζω ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ακόμα και προκαταβολικά με την έννοια της ψυχολογίας που θα διαμορφωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο.

Να σημειώσω όμως και κάτι άλλο. Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα νοσεί, με ή χωρίς το κόστος των Ολυμπιακών. Και όταν νοσεί το επιχειρηματικό περιβάλλον νοσεί και ολόκληρη η οικονομία.

G_Jules
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 01 Σεπ 2004 18:16

Δημοσίευση από G_Jules » 06 Σεπ 2004 23:00

Alex έγραψε:Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ η οποία είναι ακόμα πολύ χαμηλή
Κώστας Δελήμπασης έγραψε:για το Γ' ΚΠΣ, το ύψος της στήριξης και τις δράσεις που θα περιλαμβάνονται νομίζω ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο
Είανι χαρακτηριστικό των χαμένων ευκαιριών του παρελθόντος το γεγονος οτι η Έλλάδα εξαρτάτε από το τελευταίο ΚΠΣ που θα έχει το μλεγεθος των προηγουμένων (καθώς το Δ' ΚΠΣ θα είναι μειωμένο λόγω της ένταξης των 10 νέων χωρών στην ΕΕ). Οι χαμένες αυτές ευκαιρίες περιλαμβάνουν τα πακέτα Ντελόρ και τις υπόλοιπες εισφορές της ΕΕ (ΚΠΣ, επιδοτήσεις κ.τ.λ.). Έτσι τώρα η Έλλαδα βρίσκεται οριστικά (δίχως αναβολή αυτή την φορά) στο χείλος του γκρεμού της οικονομικής ύφεσης κατά πολλύ μεγαλύτερη απο αυτή που ακολούθησε τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Όπως έχουν δηλώσει (και δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία) οι πιο γνωστοι καθηγητές των οικονομικών πανεπιστημίων της Ελλάδος (οπως το ΟΠΑ) η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα επόμενα 20 χρόνια και η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αλόγιστη σπατάλη τρισ. για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Απάντηση