Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Επιχειρηματικό περιβάλλον, προγράμματα επιδοτήσεων, ίδρυση εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων
Απάντηση
e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 02 Μαρ 2010 22:10

Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Το πώς αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, όχι στα μεγάλα λόγια αλλά στην πράξη, αποδεικνύεται από όσα δεν γίνονται αλλά και από τον τρόπο που υλοποιούνται τα λίγα που γίνονται. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική είναι η προσπάθεια να προσεγγίσει κανείς μερικά απλά καθημερινά σενάρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

Αντώνης Γ.
Επισκέπτης

Re: Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση από Αντώνης Γ. » 22 Μάιος 2010 10:33

Ειδικά η εμπλοκή των Τραπεζών στις πρόσφατες πορκηρύξεις του ΕΣΠΑ ήταν τραγική. Έχοντας προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι οι τράπεζες λειτούργησαν με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο, μή μπορώντας να παρέχουν κατάλληλη υποστήριξη και κατεύθυνση στους υποψήφιους επενδυτές. Επίσης οι εταιρείες μέσω των οποίων γίνονται οι αξιολογήσεις είναι ένα εντελώς εξωθεσμικό παρακλάδι του συστήματος το οποίο έχει δημιουργήσει συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν σίγουρο ότι προωθούνται οι φάκελοι εκείνων των πελατών που επέλεξαν τις ίδιες εταιρίες ή συνεργάτες τους για την προετοιμασία των φακέλων.


Εικόνα
Το σχόλιο κατατέθηκε στο σύστημα σχολιασμού άρθρων του e-telescope.gr κατά την περίοδο που το forum ήταν εκτός λειτουργίας.
Με την επανέναρξη της λειτουργίας του forum τα σχόλια μεταφέρθηκαν στα αντίστοιχα θέματα

Άβαταρ μέλους
Count Orlof
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2012 15:27

Re: Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση από Count Orlof » 14 Νοέμ 2012 15:10

Μπορεί να πράγματα να είναι δύσκολα για τον μικροεπιχειρηματία και τον επαγγελματία αλλά οι μεγάλοι καρχαρίες δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα (νόμος φαστ-τρακ και κος Παμπούκης). Αλλά ανάπτυξη τόσα χρόνια θεωρούσαμε να πέφοτνυ όσο το δυνατό περισσότερα μπετά και να πλουτίζουν οι μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι ακόμα καλά περνούν. Τα έργα στους δρόμους έχουν σταματήσει όμως αυτοί οι κύριοι εξακολουθούν να εισπράτουν διόδια.
The truth is out there

leon
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 17 Ιαν 2013 16:10

Re: Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση από leon » 06 Φεβ 2013 19:47

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα παραδείγματα και συμφωνώ απόλυτα ότι αυτή είναι η λογική με την οποία γίνονται τα προγράμματα. Τουλάχιστο αυτή τη φορά δεν εμπλέκονται οι τράπεζες.

Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΣ Κ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 07 Φεβ 2013 14:03

Re: Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Κ » 07 Φεβ 2013 15:01

Αυτά και χειρότερα γινόντουσαν και γίνονται. Στο πρώτο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν μπόρεσα να ενταχθώ γιατί η επιχείρηση που είχα τότε δεν είχε ανάγκη από τις επενδύσεις που έδιναν βαθμούς. Τί να κάνω, δε χρειαζόμουνα ούτε υπολογιστές και πληροφορίκή ούτε και πράγματα που να έχουν σχέση με το περιβάλλον. Επιπλέον ο λογιστής που ανέλαβε το φάκελο (τουλάχιστο μου τον έκανε τσάμπα) δε μπήκε στον κόπο να με ενημερώσει γι αυτό γιατί μπορεί αν το ήξερα νωρίτερα κάτι σχετικό να έβαζα μέσα.

Απάντηση