Πολυπεπίπεδο marketing (Multi Level Marketing - MLM)

Επιχειρηματικό περιβάλλον, προγράμματα επιδοτήσεων, ίδρυση εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων
Απάντηση
e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Πολυπεπίπεδο marketing (Multi Level Marketing - MLM)

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 16 Φεβ 2004 03:00

Πολυπεπίπεδο marketing (Multi Level Marketing - MLM)

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία των επιχειρήσεων πολυεπίπεδου marketing στην Ελληνική αγορά αυξάνεται συνεχώς. Ή μήπως η σωστή διάσταση του φαινομένου είναι «η παρουσία τους στην Ελληνική κοινωνία»; Το δόκιμο της χρήσης και των δύο εκφράσεων είναι ακριβώς το κομβικό σημείο στη μεγάλη και πολυδιάστατη συζήτηση σχετικά με το θέμα του πολυεπίπεδου marketing, το οποίο έχει σαφώς επιχειρηματικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

Άβαταρ μέλους
Εικονικός Χρήστης
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 16 Φεβ 2004 14:35

Πολυπεπίπεδο marketing (Multi Level Marketing - MLM)

Δημοσίευση από Εικονικός Χρήστης » 17 Φεβ 2004 02:29

Νομίζω ότι το άρθρο σχετικά με το MLM έχει μάλλον κάποια δόση υπερβολής στις κατηγορίες του, έστω και αν αυτές είναι διατυπωμένες με αρκετή κομψότητα. Αν είναι τόσο σκούρα τα πράγματα πώς εξηγείται το γεγονός ότι μερικές εταιρείες του χώρου συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα για μερικές δεκαετίες τώρα. Επίσης πώς εξηγείται το γεγονός ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είτε συμμετέχουν στις εταιρείες είτε αγοράζουν τα προϊόντα τους. Η αριθμητική προσέγγιση που κάνετε είναι εξαιρετικά απλουστευτική. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όποιος προσπαθήσει πραγματικά μπορεί να εγγράψει πολύ μεγαλύτερους αριθμούς συνεργατών από τους 10 που παίρνετε σαν νούμερο για τους υπολογισμούς. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που δε θα τα καταφέρουν, όμως μήπως το ίδιο δε συμβαίνει και με όλα στη ζωή;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εικονικό χρήστη δείτε το σχετικό υπόμνημα viewtopic.php?t=8

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Δημοσίευση από Μάχος » 24 Φεβ 2004 15:51

Ασε ρε εικονικέ, μας τα 'παν κι άλλοι. Απατεώνες είναι όλοι τους που ψάχνουν κορόιδα να τρέχουν για να βγάζουν αυτοί λεφτά. Μπέχτηκ κι εγώ πριν από μερικά χρόνια, τόσο μυαλό είχα, και το αποτέλεσμα ήταν ότι έχασα το χρόνο μου και τη μαγκιά μου να παρακαλάω ξεχασμένους φίλους να μπουν κι αυτοί μπας και ξεχρεώσω την εγγραφή και τα φυλλάδια.

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 04 Μαρ 2004 12:35

Θα μείνω σε ένα σημείο που με ενοχλεί αρκετά με τις πυραμίδες καταναλωτών. Δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος προσσέγγισης μέσω αυτών των απαράδεκτων σημειωμάτων που βρίσκω κατά καιρους κολλημένα στο αυτοκίνητο, των ανόητων φυλλαδίων που μου έχουν δώσει στο δρόμο και των απαράδεκτων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνται για την προβολή και την προσέλκυση νέων μελών. Και θα σημειώσω μόνο το ότι μου φαίνεται τουλάχιστο υποτιμητικό της νοημοσύνης μου να μου γράφουν για τα τεράστια κέρδη που θα μπορούσα να έχω ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για τη διαφήμιση είναι εμφανώς ελαχίστου κόστους (ασύντακτα κείμενα, κάκιστη ποιότητα χαρτιού, ιστοσελίδες φτιαγμένες στο πόδι και σε δωρεάν φιλοξενία, χωρίς καν κατοχυρωμένο domain name). Απλά δε με πείθουν.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 26 Μάιος 2005 14:02

Πριν από λίγες μέρες ένα παλιός γνωστός με πήρε τηλέφωνο και είπαμε να πιούμε ένα καφέ. Όταν βρεθήκαμε και μετά από 5 λεπτά γενικής συζήτησης (δουλειά, οικογένεια κλπ) άρχισε να μου μιλάει για μια εταιρεία (προς το παρόν δε θα πώ το όνομα της) με την οποία συνεργάζεται εδώ και λίγο καιρό, μέσω της οποίας αγοράζει κάποια προϊόντα, αλλά λειτουργεί παράλληλα και ώς πωλητής. Μου περιέγραψε τη δομή της και τις φοβερές δυνατότητες για να βγάλει κανείς πολύ χοντρά λεφτά. Είχε μάλιστα και ένα σωρό διαγράμματα, παρουσιάσεις, δημοσιεύματα για μεγάλους πωλητές που κολυμπούν στο χρήμα και τις ανέσεις, και όλα αυτά με ουσιαστικά ελάχιστη προσπάθεια. Φυσικά μου πρότεινε να ασχοληθώ κι εγώ και να βάλω στο κόλπο και όσους περισσότερους γίνεται.

Ψάχνοντας στο internet βρήκα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο e-telescope και τη συζήτηση που υπήρχε ήδη στο forum. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την άποψη σας για το θέμα, αξίζει ή όχι?

Kostas
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2004 20:52

Δημοσίευση από Kostas » 26 Μάιος 2005 16:55

Μιχάλη, εννοείς αν αξίζει να ασχληθείς με σκοπό το κέρδος?
Αν εννοείς αυτό, και εχεις όρεξη για ΠΟΛΥ τρέξιμο, ή για καλυμμένο βρισίδι από τους γνωστούς σου που θα τους σπας τα @μπ@λ@, ή για μεθ'υπερβολή επίπληξη του ανωτέρου σου τότε ναι.
Α, σου έδωσε την κασέτα και το βιβλίο ο γνωστός σου?

υ.γ. Προσωπικά, δεν πιστεύω πως υπάρχει επάγγελμα στο οποίο με λίγη δουλειά έχει μεγάλο κέρδος και να είναι ΚΑΙ τίμιο.
Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει Δρόμος. -Πες μου τι κάνεις το φαΐ που τρως και θα σου πω ποιος είσαι. Άλλοι το κάνουν ξίγκια και κοπριά, άλλοι το κάνουν δουλειά και κέφι και άλλοι το κάνουν Θεό.

Άβαταρ μέλους
Sorix
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 16 Απρ 2005 19:21

Δημοσίευση από Sorix » 26 Μάιος 2005 19:29

Υπάρχει και η εξής ρήση.

Τα κορόιδα δεν τελειώνουν ποτε.....

Άβαταρ μέλους
tomas
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 18:43

Δημοσίευση από tomas » 26 Μάιος 2005 21:33

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ :D
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 27 Μάιος 2005 23:58

Kostas έγραψε:Προσωπικά, δεν πιστεύω πως υπάρχει επάγγελμα στο οποίο με λίγη δουλειά έχει μεγάλο κέρδος και να είναι ΚΑΙ τίμιο.
Προφανώς και είναι έτσι. Επιπλεόν, αγαπητέ Μιχάλη, για κάθε ενθουσιασμένο οπαδό-πελάτη-πωλητή αυτών των εταιρειών θα βρείς και άλλους 100 απογοητευμένους και αποτυχημένους. Αν θές τη γνώμη μου μακριά, απλά θα χάσεις το χρόνο σου.

Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 11:43

Δημοσίευση από Κώστας Δελήμπασης » 28 Μάιος 2005 00:50

Φίλε ΜΙΧΑΛΗ, οι δικές μου ενστάσεις σε ότι αφορά το πολυεπίπεδο marketing, όπως τις έχω καταγράψει και στο άρθρο είναι δύο ειδών. Η πρώτη είναι καθαρά πρακτική. Πιστεύω ότι ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο δίκτυο, είναι εκ των πραγμάτων μικρός σε μια αγορά όπως η Ελλάδα. Αυτό έχει σχέση με το μέγεθος του αγοραστικού κοινού, το δυνατό βαθμό διείσδυσης, αλλά και τις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Έλληνα. Ακόμα όμως κι αυτοί οι λίγοι που ίσως τα καταφέρουν, ή τα καταφέρνουν, δεν το κάνουν χωρίς κόπο και τρέξιμο, πολύ τρέξιμο.

Η δεύτερη είναι, ας πούμε, ιδεολογοκοινωνικής φύσεως. Οι υποσχέσεις και, απατηλές, προοπτικές μεγάλων κερδών με μικρή έως μηδενική απασχόληση, συνιστούν μια πρόταση που μπορεί να παραπλανήσει αρκετούς και να τους οδηγήσει σε μια εντελώς αντιπαραγωγική διαχείριση του χρόνου και των δυνατοτήτων τους. Συμβάλλει, σε ένα βαθμό, στην προώθηση μιας σειράς προτύπων που κεντρικό άξονά τους έχουν τον άκρατο καταναλωτισμό και την κοινωνική καταξίωση μέσω του νεοπλουτισμού.

Απάντηση