Δημήτρης Λιαντίνης:Ο άνθρωπος,η προσωπικότητα,το μυστήριο..

Αναζητώντας απαντήσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημήτρης Λιαντίνης:Ο άνθρωπος,η προσωπικότητα,το μυστήριο..

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 01 Ιούλ 2007 15:51

Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στην Λακωνία την ίδια ημερομηνία (23 Ιουλίου ) που ειχε γεννηθεί και ο μέγας Αλέξανδρος κάτι που ο καθηγητής τόνιζε συχνά με υπερηφάνεια σε συζητήσεις μεταξύ των αρχαιολατρών φίλων του.
Και αυτό γιατί ο καθηγητής Λιαντίνης ήταν πραγματικά ένας λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ειχε δημιουργήσει γύρο του ένα κύκλο ατόμων που είχαν κάνει τρόπο ζωής τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη.
Ήταν μάλιστα και μέλος του σωματίου “Οδύσσεια” που επιδιώκει να καθιερώσει την καύση των νεκρών στην Ελλάδα όπως και στην αρχαιότητα.
Πολλοί συνδέουν τον κύκλο των ατόμων γύρω από τον καθηγητή με την μυστική ομάδα ΕΨΙΛΟΝ η οποία βασιζόμενη στις αρχαίες ελληνικές ιδέες
και δοξασίες προσπαθεί να επαναφέρει με το τρόπο της τον ελληνισμό στην παλιά του δόξα.
Ακούγονται πάρα πολλά για αυτή την ομάδα και τις δυνατότητες της, το πιο ακραίο από αυτά είναι ότι τα μέλη της γνωρίζουν καλά τα αρχαία ελληνικά μυστήρια και κατέχουν ασύλληπτες επιστημονικές γνώσεις της αρχαιότητας που για τον κοινό άνθρωπο αγγίζουν τα όρια της μεταφυσικής πολλοί ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής ήταν μυημένος σε αυτά τα μυστήρια .
Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η ημερομηνία αλλά και ο τρόπος που επέλεξε να εξαφανιστεί, γιατί η 1η Ιουνίου που ο καθηγητής φρόντισε να σβήσει τα ίχνη του δεν είναι τυχαία ημερομηνία αλλά σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους σχετίζετε άμεσα με το θεό Απόλλωνα.
Ήταν λοιπόν μια αινιγματική Δευτέρα του Ιουνίου που ο καθηγητής περίμενε καρτερικά μέχρι τη στιγμή που ο ήλιος στάθηκε ακριβώς στο σημείο που βρίσκετε ο απλανής αστέρας λαμπαδίας γνωστός και ως Albebaran και έπειτα εξαφανίσθηκε.
Επέλεξε για τον τόπο της εξαφάνισης του τον Ταΰγετο που θεωρείτε από τους αρχαίους έλληνες ότι παίζει το ρόλο του άξονος μεταξύ φυσικού και του μεταφυσικού πεδίου.
Έκτοτε από την εξαφάνιση του και μετά , πολλά περίεργα γεγονότα και ευρήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας που άλλοτε σοκάρουν και άλλοτε προβληματίζουν.
Ο δίδυμος αδερφός Από την άλλη μεριά η μητέρα του, που πέθανε πρόσφατα ήταν πεπεισμένη ότι ο γιος της αυτοκτόνησε ,αλλά αντιμετώπιζε το γεγονός με πολύ στωικότητα λες και γνώριζε κάτι που δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί στον πολύ κόσμο.
Ο δίδυμος αδελφός του ενώ αρχικά διατηρούσε κάποιες ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός, δήλωσε πρόσφατα ότι γνωρίζει πλέον πως ο καθηγητής είναι νεκρός και ότι βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά που έχει βάθος 20 μέτρα στη θέση Πετράλωνα του Ταΰγετου.
Υπάρχει μάλιστα όπως ισχυρίζεται και μια αινιγματική πλάκα πάνω στο νεκρό που γράφει “Ελλάδα και Ήλιος πρώτος να βλέπω”. παρΆ όλα αυτά τηρώντας την επιθυμία του αδελφού του που του κοινοποιήθηκε όπως είπε από κάποιο έμπιστο φίλο του καθηγητή δεν θα επιχειρήσει να ανασύρει το νεκρό πριν περάσουν ακριβώς πέντε χρόνια από εξαφάνιση του.
Περίεργη πραγματικά επιθυμία αν σκεφθεί κανείς ότι ο καθηγητής ήταν ενεργό μέλος του σωματίου “Οδύσσεια” που υποστηρίζει την άποψη ότι οι νεκροί πρέπει να αποτεφρώνονται αμέσως μετά το θάνατο.
Προστίθεται λοιπόν άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα. πως ο καθηγητής από την μια πλευρά αποδεικνύει με το θάνατο του έμπρακτα την προσήλωση του σε ιδέες και ιδανικά και από την άλλη εκφράζει μια τέτοια επιθυμία αντίθετη με τα πιστεύω του ζητώντας να παραμείνει άταφος για πέντε χρόνια.
Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως είναι ακόμη εν ζωή όπως ισχυρίζεται η γυναίκα του η οποία σε τηλεοπτικό παράθυρο υποστήριξε ότι πολλούς μήνες μετά την εξαφάνιση του συζύγου της, μέσα στο εξοχικό τους σπίτι είχαν μετακινηθεί έπιπλα από τη θέση τους, είχαν εξαφανισθεί προσωπικά αντικείμενα του καθηγητή ευτελούς άξιας και βρέθηκαν μέσα σε πιάτα αποφάγια ολίγων ημερών.
Είπε επίσης ότι έχει και αλλά ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο σύζυγος της είναι εν ζωή αλλά αρνήθηκε να τα αποκαλύψει.
Το cd
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό το μυστήριο.
Και επιπλέον γιατί οι μισοί του συγγενείς τον θέλουν ζωντανό και οι άλλοι όχι.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του ένας καταστηματάρχης από τους Δελφούς τηλεφώνησε σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι είδε αυτοπροσώπως τον καθηγητή Λιαντίνη να αγοράζει το cd “εν Δελφούς” από το κατάστημα του.
Το ίδιο διάστημα κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών μαζί με αλλά δυο άτομα να παίζει αυλό.
Έστειλαν μάλιστα σε απογευματινή εφημερίδα και υλικό ( το εξώφυλλο του cd ,ένα σχεδιάγραμμα, και ένα περίεργο σημείωμα από το περιοδικό Αέροπος ) που παραπέμπει σε ζωντανό καθηγητή Λιαντίνη.
Το περίεργο είναι ότι ο δίσκος που στάλθηκε αυτοσυστήνεται ως μουσικό αίνιγμα που αν λυθεί δίνει ένα χρήσιμο μήνυμα για το μέλλον ενώ το εξώφυλλο του παρουσιάζει ένα άγαλμα του Απόλλωνα μαζί με ένα Ούφο.
Πολλοί υπέθεσαν τότε πως αν ο καθηγητής ζει και δεν αποκλείεται να έστειλε ο ίδιος αυτό το υλικό θέλοντας να μεταδώσει με αυτόν το τρόπο κάποιο σημαντικό μήνυμα.
Αλλά η ιστορία έχει και συνέχεια.
Πρόσφατα και λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση του ισχυρισμού του αδελφού του καθηγητή ότι γνωρίζει ακριβώς που βρίσκετε ο νεκρός, άρχισαν να κυκλοφορούν νέες φήμες στους ελληνιστικούς κύκλους.
Σύμφωνα με αυτές 20 από τα κυκλοφορούντα αντίγραφα του cd που βρέθηκε στους Δελφούς καθώς και 20 αντίτυπα από κάποιο βιβλίο του καθηγητή, φέρνουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα γραμμένο από τον Λιαντίνη.
Λέγεται δε πως στο μήνυμα αυτό ο Λιαντίνης δίνει πολλές εξηγήσεις για τη στάση του και λύνει πολλά από τα μυστήρια αυτής της Ιστορίας.
Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστή κάποιος που να έχει στα χέρια του ένα από τα βιβλία ή τα cd με περιεχόμενο το συγκεκριμένο μήνυμα του καθηγητή.
Είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς σε αυτή την ιστορία που σταματά η πραγματικότητα και που αρχίζει ο μύθος.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθηγητής Λιαντίνης βρήκε έναν μακάβριο τρόπο να μας προβληματίσει και να γεμίσει με αγωνία του δικούς του ανθρώπους.
Πάντως σε όλα αυτά που συμβαίνουν και με την απουσία κάποιου καθοριστικού στοιχείου που να ρίχνει άπλετο φως σε αυτή την αινιγματική υπόθεση, είναι σίγουρο ότι το σίριαλ με την εξαφάνιση του καθηγητή θα έχει συνέχεια με πολλά επεισόδια μυστηρίου και αινιγματική πλοκή.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 02 Ιούλ 2007 14:25

Ο Λιαντίνης είχε κάψει φλάντζα. Θεός σχωρέστον άνθρωπο και μακάρι να βρεθεί σύντομα για κάποια θεραπεία για τις βαριές ψυχικές ασθένειες.

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 02 Ιούλ 2007 16:23

Χμμμ ... καλή η αυτοθυσία μερικές φορές, αρκεί να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην συνέχεια. Στην περίπτωση του Λιαντίνη όχι μονάχα η αυτοκτονία δέν δημιούργησε απολύτως τίποτα θετικό στην Ελληνική κοινωνία, αντίθετα έφερε μεγάλη θλίψη στους ανθρώπους που τον γνώριζαν.
Ακούγονται πολλά για το πρόσωπο του, οτι ήταν απο φανατικός λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέχρι και μέλος της πείφημης ομάδας ΕΨΙΛΟΝ μαζί με τον Τρίτση και τους Βαρδινογιάννηδες (όλοι πέθαναν νωρίς)
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 03 Ιούλ 2007 02:06

:roll:

Άβαταρ μέλους
Κακός
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 14:22

Δημοσίευση από Κακός » 04 Ιούλ 2007 01:15

Ενας άνθρωπος που υποβάλει την οικογένεια του σε τέτοιο μαρτύριο δε μπορεί να στέκει καλά στα λογικά του. Εκτός από τη δημοσιογραφική αναφορά εσύ τί πιστεύεις Maxim?

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 04 Ιούλ 2007 02:01

Κακός έγραψε:Ενας άνθρωπος που υποβάλει την οικογένεια του σε τέτοιο μαρτύριο δε μπορεί να στέκει καλά στα λογικά του. Εκτός από τη δημοσιογραφική αναφορά εσύ τί πιστεύεις Maxim?
Αγαπητέ, με είχε "αγγίξει" το συγκεκριμένο θέμα ως Λάκωνας και μόνο. Έχω μπεί στο site και έχω κατεβάσει τα συγκεκριμένα βίντεο που προβάλλουν τον Λιαντίνη να αγορεύει σε αίθουσες και να τον παρακαλουθεί το κοινό με μεγάλη προσοχή αλλά και με σεβασμό.Η αλήθεια είναι ότι αυτή όλη ιστορία με έχει προβληματίσει. Τα ερωτήματα που έχω μέσα μου είναι αμείλικτα.Δεν ξέρω πως αυτού του ανθρώπου του είχε μπει στο μυαλό αυτή η φιλοσοφία της μεταθανάτου ζωής αλλα και της ζωής γενικότερα.
Εχω κάνει συζητήσεις και μάλιστα διεξοδικές με άτομα που κατάγονται από τον τόπο μου, και οι απόψεις διείστανται.
Όπως και να έχει αυτό που ήθελε το κατάφερε.Ήθελε να γίνει διάσημος και το πέτυχε.Έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γίνει εκπομπές και έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες αναφερόμενες στο έργο του αλλά και την έρευνα του.

Άβαταρ μέλους
evmourelatos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 15 Μάιος 2007 00:28

Δημοσίευση από evmourelatos » 04 Ιούλ 2007 19:01

Warning:
Ο πολύς ... Λιαντίνης όπως και η πολλή... πειράζει, ειδικά τα νέα αμούστακα αγορια ... :lol:
Το ΄διο και το κάπνισμα βέβαια γαι να μην ξεχνιόμαστε οι αντικαπνιστές :)

Άβαταρ μέλους
MaΧiΜ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Ιαν 2007 17:00

Δημοσίευση από MaΧiΜ » 04 Ιούλ 2007 21:50

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 07 Ιούλ 2007 06:33

MaΧiΜ έγραψε:Εχω κάνει συζητήσεις και μάλιστα διεξοδικές με άτομα που κατάγονται από τον τόπο μου, και οι απόψεις διείστανται.
Όπως και να έχει αυτό που ήθελε το κατάφερε.Ήθελε να γίνει διάσημος και το πέτυχε.Έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γίνει εκπομπές και έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες αναφερόμενες στο έργο του αλλά και την έρευνα του.
Aν και δέν είχε τύχει να τον γνωρίσω όσο ζούσε, τόσο απο φήμες τρίτων, όσο και απο προσωπική άποψη που είχα διαβάζοντας γραπτά του είναι αναγνωρισμένο απο παντού οτι ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα μυαλά που έχουν περάσει.
Τέτοιου είδους άνθρωποι υποτιμούνται επικύνδινα στην σημερινή Ελληνική κοινωνία. Αλλά πάντοτε τα μεγάλα μυαλά έχουν και μεγάλες ιδιοτροπίες σε βαθμό που πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι να μή μπορούν να καταλάβουν τίποτα σχετικά με αυτούς και να τους δίνουν άσχημους χαρακτηρισμούς.
Aν και δέν μπορεί να μπεί κανένας στο μυαλό του, για να καταλάβει με ποιό σκεπτικό έφτασε στην έσχατη πράξη της αυτοκτονίας πιστεύω οτι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η ιδέα της αυτοπροβολής του ίδιου και της διδασκαλίας του.
Aν δέν το έκανε θα έφτανε σε μιά ηλικία 67 - 68 ετών, θα συνταξιοδοτείτο και θα περνούσε στα ψιλά γράμματα, τώρα όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα να τον διαβάσουν ύστερα απο την διασημότητα που είχε λόγω της περίεργης αυτοκτονίας του. Κάπου εδώ προσωπικά νομίζω οτι συγκεντώνονται οι λόγοι που κατέφυγε σε αυτή την λύση. Το να γνωρίσει ο κόσμος την διδασκαλία του το έβαλε σάν στόχο μεγαλύτερο απο την ζωή του, ήταν η μεγάλη του ιδιοτροπία.
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση