Τέρατα (Νέσσι, Γιέτι κλπ.)

Αναζητώντας απαντήσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kisos
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 23 Σεπ 2007 20:49

Τέρατα (Νέσσι, Γιέτι κλπ.)

Δημοσίευση από Kisos » 22 Οκτ 2007 23:59

Γεια σας παιδιά αλλο ένα θέμα για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος σας και να ξεφύγετε απο την καθημερινότητα.

Οφθαλμαπάτη ο μύθος για το τέρας του Λόχνες
Το μυστήριο του τέρατος του Λοχ Νες λύθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες. Η Νέσσι, όπως την αποκαλούν οι «θαυμαστές» της, είναι μια οφθαλμαπάτη, που την προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στην κοίτη του μεγαλύτερου ποταμού της Βρετανίας.
H σεισμική δραστηριότητα του τεκτονικού ρήγματος Great Glen, που βρίσκεται κάτω από το Λοχ Νες, φέρει την απόλυτη σχεδόν ευθύνη, για τον μύθο του τέρατος, όπως ισχυρίζεται ένας Ιταλός γεωλόγος. Ο Λουίτζι Πικάρντι του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν κάθε εμφάνιση του τέρατος, ακολούθησε τις αναταραχές των υδάτων που προκλήθηκαν από μικρές σεισμικές δονήσεις.
Οι τελευταίες συνεχόμενες εμφανίσεις του τέρατος του Λοχ Νες, συνέπεσαν με την πρόσφατη αυξημένη
κινητικότητα που είχε παρουσιάσει το ως άνω ρήγμα. Ακόμη και η ιστορία που αναφέρεται στο «άλογο του νερού», ως αναφορά στη ζωή του Αγίου Κολούμβιου του 7ου αιώνα, μιλάει για στιγμές «μεγάλες αναταραχής του νερού που αναδυόταν το «άλογο» από τα νερά. Ο καθηγητής Πικάρντι θα παρουσιάζει την Τετάρτη τα ευρήματά του σε συνέδριο στο Εδιμβούργο.


Επίσης Στα χιονισμένα υψίπεδα του Θιβέτ πολύ κοντά στο ψηλότερο σημείο του κόσμου, το Έβερεστ, είναι πάμπολες οι αναφορές σχετικά με το περίεργο πλάσμα που αφήνει στο περασμά του, αρκετά μεγάλα ίχνη πατημασιών στο λευκοντυμένο τοπίο. Αίσθηση έχουν προκαλέσει ο πολλές αναφορές και μαρτυρίες των ντόπιων για την εμφάνιση του περίεργου τέρατος που σκορπά τον τρόμο.
Τα όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ειπωθεί μπορεί να μην έχουν οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα αλλά οι απόψεις των επιστημόνων φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι δεν πρόκειται για έναν αλλά για τρείς τύπους «Γιέτι» (Χιονανθρώπων), στην συγκεκριμένη περιοχή των Ιμαλαΐων. Ο μικρός, ο μεγάλος και εκείνος των τεραστίων διαστάσεων.

Θα χαρώ πολυ να αναλύσουμε το θέμα μήπως και βγαλουμε καμια άκρη!

Απάντηση