Σταυροφορία εναντίον του Αντίχριστου σε βιντεοπαιχνίδι

Θέματα σχετικά με την κοινωνία και τις τεχνολογίες του διαδικτύου και τους υπολογιστές
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Σταυροφορία εναντίον του Αντίχριστου σε βιντεοπαιχνίδι

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 12 Δεκ 2006 14:40

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα
Βιντεοπαιχνίδι στο οποίο εξελίσσεται μια «σταυροφορία» εναντίον του Αντίχριστου, με στόχο να εγκαθιδρυθεί παντού η κυριαρχία του χριστιανισμού αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βρετανία. Ήδη, μουσουλμανικές ενώσεις αντέδρασαν.
Το παιχνίδι ονομάζεται «Left Behind: Eternal Forces» και πήρε το όνομά του από τη σειρά βιβλίων φαντασίας «Left Behind» των Τιμ Λαχάι και Τζέρι Τζένκινγκς που έγινε μπεστ σέλερ, με πάνω από 63 εκατ. πωλήσεις. Τα βιβλία της σειράς περιγράφουν τι θα συμβεί αν επαληθεύονταν σήμερα οι προφητείες της Αποκάλυψης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι παίκτες οφείλουν να προσηλυτίσουν ή να σκοτώσουν τους αλλοθρήσκους για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας παγκοσμίου εκχριστιανισμού. Παίρνουν μέρος σε μάχες μεταξύ της παραστρατιωτικής Χριστιανικής Δύναμης Δοκιμασίας και της Παγκόσμιας Κοινότητας Ειρηνευτικής Δύναμης του Αντιχρίστου, ενός μικρού μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών.
Oι μουσουλμανικές κοινότητες καταγγέλλουν τους εμπνευστές του παιχνιδιού ότι έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μείγμα θρησκείας και βίας. Θεωρούν ότι το παιχνίδι φωτογραφίζει το Ισλάμ ως Κακό και προσβάλλει την πίστη τους.
Από την πλευρά τους, οι δημιουργοί του παιχνιδιού απορρίπτουν την κριτική, υποστηρίζοντας ότι η κεντρική ιστορία δεν είναι εμπνευσμένη από τη Βίβλο αλλά από τους συγγραφείς των βιβλίων «Left Behind», τα οποία δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής του παιχνιδιού Τρόι Λίντον δήλωσε ότι σε αυτό περιγράφεται «η κλασική μάχη του Καλού με το Κακό» και ότι πρόκειται για μια «φανταστική ιστορία».

news.in.gr
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση