Πρόοδος του Internet στην Ελλάδα

Θέματα σχετικά με την κοινωνία και τις τεχνολογίες του διαδικτύου και τους υπολογιστές
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ctrl_alt_delete
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 05 Ιουν 2006 19:21

Πρόοδος του Internet στην Ελλάδα

Δημοσίευση από ctrl_alt_delete » 29 Σεπ 2006 09:23

Μπορεί οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις σχετικά με την χρήση του Internet απο τους Έλληνες να ήταν άσχημες, αλλά οι τελευταίες έρευνες είναι πολύ ελπιδοφόρες. Η χρήση του διαδικτύου απο τα Ελληνόπουλα ηλικίας μέχρι τουλάχιστον 25 ετών αυξάνεται συνέχεια σύμφωνα με τις τελευτίες έρευνες.
Το Internet αρχίζει σταδιακά να γίνεται τόσο δημοφιλές όσο και τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 69% των νέων, ηλικίας 16-19 ετών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο κυρίως για παιχνίδια και μουσική, ενώ οι νέοι από 20 έως 24 ετών το χρησιμοποιούν κυρίως για την αποστολή ή τη λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Επιπλέον, το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή το α τρίμηνο του 2006 ανέρχεται σε 37,6% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Ως κυριότερος λόγος της μη πρόσβασης στο διαδίκτυο, και σε ποσοστό 55,7%, πάντως είναι η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και, σε ποσοστό 24,1% η έλλειψη ή απουσία ικανοτήτων πρόσβασης, όπως και η αντίληψη ότι το περιεχόμενο είναι επιζήμιο, σε ποσοστό 18%.
Έν οίδα οτι ουδέν οίδα

Απάντηση