Γερμανικά στρατεύματα στο Ισραήλ

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fluke
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: 12 Ιαν 2005 21:12

Γερμανικά στρατεύματα στο Ισραήλ

Δημοσίευση από fluke » 27 Ιούλ 2006 11:45

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5217438.stm

Το συγκεκριμένο άρθρο έθεσε ένα θέμα που ομολογουμένως δεν είχα ποτέ σχεφτεί... την παρουσία γερμανικού στρατού (έστω ειρηνευτικού) στα σύνορα του Ισραήλ. Θεωρητικά το σώμα αυτό θα είναι ουδέτερο και θα βρίσκεται στο Λιβανο-Ισραηλινή μεθόριο για να αναχαιτήσει ακρότητες και από τις δύο πλευρές.
Από ότι φαίνεται στο άρθρο τόσο μεγάλο μέρος των γερμανών όσο και των υπολοίπων ευρωπαίων δεν έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο του αντισημιτισμού έστω και αν έχουν περάσει 50+ έτη.
Και τελικά αναρωτιέμαι ξανά (χωρίς να περιμένω απάντηση βέβαια) γιατί η υπερβολική ευαισθησία για τους Ισραηλινούς και όχι για τους υπόλοιπους νεκρούς του 2ου ΠΠ αλλά και εν γένει στους υπόλοιπους ανθρώπους?

Λένε ας πούμε πως θα μπορεί να υψώσει ένας Γερμανός το όπλο του ενάντια σε Ισραηλινό!!!!!! Λες και αν το υψώσει σε άλλους δεν θα σημαδεύει άνθρωπο αλλά κάτι άλλο!!!

Γιατί δηλαδή ένας γερμανός σήμερα να νιώθει έτσι απέναντι στους Ισραηλινούς και όχι απέναντι στους Ρώσους, στους Έλληνες, στους Άγγλους, στους Νεοζηλανδούς, σε όσους εν πάση περιπτώσει έπεσαν με κάθε τρόπο ή στους Αφγανούς, στους Κοσσοβάρους, στους Λιβανέζους ή σε οποιαδήποτε άλλη εθνότητα?

Μια ζωή δηλαδή πρέπει να χρωστάμε σε αυτό το λαό?? ΕΛΕΟΣ!!!!! :evil:
Through these city nightmares you'd walk with me And we'd talk of it with idealistic assurance That like these urban nightmares We'd blacken each other skies

Άβαταρ μέλους
necrosauron
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 27 Δεκ 2005 17:45

Δημοσίευση από necrosauron » 28 Ιούλ 2006 00:53

Με λίγα λόγια , ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ . Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί 2 Ισραηλινοί όμηροι , που δεν έχουν εκτελεστεί να αξίζουν τις ζωές εκατοντάδων δίχρονων .
"Τhe World Is Full of Kings and Queens Who Blind Your Eyes Then Steal Your Dreams" Black Sabbath - Heaven and Hell - Heaven and Hell

CostAdinOS
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 21 Μάιος 2005 17:13

Δημοσίευση από CostAdinOS » 28 Ιούλ 2006 01:31

http://fromisraeltolebanon.info/
===================
Για να πάρουμε μια ιδέα τι είδους κράτος στήθηκε εκεί κάτω (έστω και αν ξεφεύγω λίγο απο το θέμα )

Μερικά αποσπάσματα απο το καταπληκτικό blog του Χ.Μόρφου
......Ο Ίσραελ Σαχάκ [Israel Shahak] γεννήθηκε το 1933 στη Βαρσοβία. Στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συνελήφθη μαζί με τους γονείς του και κλείστηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Πονιάτοβο και, στη συνέχεια, του Μπέργκεν-Μπέλζεν. Καθώς ο πατέρας του είχε πεθάνει στο στρατόπεδο, μετά την απελευθέρωσή του το 1945 μετανάστευσε με τη μητέρα του στην Παλαιστίνη, λίγα μόλις χρόνια πριν από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Σπούδασε χημεία και, αργότερα, επί σειρά ετών εργάστηκε ως καθηγητής χημείας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 συνέβη ένα γεγονός το οποίο θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του: έτυχε να είναι παρών σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ένας υπερορθόδοξος εβραίος αρνήθηκε να επιτρέψει τη χρήση του τηλεφώνου του ώστε να κληθεί ένα ασθενοφόρο που θα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον μη-εβραίο που είχε λιποθυμήσει στη γειτονιά. Ήταν Σάββατο.

Ο Ί. Σαχάκ αντί να καταγγείλει απλώς το γεγονός στον τύπο συναντήθηκε με μία ομάδα ραββίνων που είχαν οριστεί από το ισραηλινό κράτος. Όταν τους έθεσε το ερώτημα αν η συμπεριφορά του υπερορθόδοξου εβραίου ήταν συνεπής με τη δική τους ερμηνεία της εβραϊκής θρησκείας, του απάντησαν ότι ο περί ου ο λόγος εβραίος είχε συμπεριφερθεί σωστά, και μάλιστα ευλαβικά, παραπέμποντάς τον μάλιστα και σε σχετική περικοπή του Ταλμούδ.

Ο Ί. Σαχάκ κατήγγειλε το γεγονός στην καθημερινή εφημερίδα Χααρέτζ, και η δημοσιοποίησή του προκάλεσε μέγα σκάνδαλο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «οι συνέπειες του σκανδάλου ήταν, για μένα, μάλλον αρνητικές. Ούτε οι ραββινικές αρχές του Ισραήλ ούτε εκείνες της διασποράς αναθεώρησαν ποτέ τον κανόνα τους ότι ένας εβραίος δεν μπορεί να παραβιάσει το Σάββατο για να σώσει τη ζωή ενός μη εβραίου». Σύμφωνα με τους ραββίνους κάτι τέτοιο ήταν επιτρεπτό αν επρόκειτο να σωθεί η ζωή ενός εβραίου[1].

Έκτοτε ο Ί. Σαχάκ αφιέρωσε τη ζωή του στην καταγγελία του θεμελιωδώς ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ και της θρησκείας του. Υπέρμαχος των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων στο Ισραήλ, έγινε ευρύτερα γνωστός εκτός Ισραήλ για τις «Μεταφράσεις από τον εβραϊκό τύπο», «που έδιναν τη δυνατότητα στον μη εβραιόφωνο κόσμο να ρίξει μια μοναδική ματιά στην εξτρεμιστική και ρατσιστική ρητορική για τους ¶ραβες, τους Παλαιστίνιους και την ανωτερότητα των εβραίων που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος του κυρίαρχου πολιτικού λόγου στο Ισραήλ. Οι μεταφράσεις αποσαφήνιζαν επίσης τη στρατηγική σκέψη και τους πολιτικούς στόχους του Ισραήλ κατά τρόπο τελείως αντίθετο με την επίσημη προπαγάνδα, που εμφάνιζε το Ισραήλ ως ένα υπό πολιορκία κράτος που αγωνιζόταν μόνον για την ειρήνη και την επιβίωση. Τα γραπτά του Σαχάκ εξέθεταν διαρκών και κατήγγειλαν το Ισραήλ ως ένα επεκτατικό, σωβινιστικό και ρατσιστικό κράτος που έτεινε από τη φύση του να κυριαρχήσει στους γειτονικούς αραβικούς λαούς, και ειδικά στους Παλαιστίνιους»[2].

Σύμφωνα με τον Ί. Σαχάκ, η ιουδαϊκή θρησκεία είναι άκαμπτη και μισαλλόδοξη και «δηλητηριάζει τις καρδιές των ανθρώπων», γιΆ αυτό και οι εβραίοι του Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβουν ένα έργο αυτοκριτικής που να περιλαμβάνει και το ίδιο το εβραϊκό παρελθόν[3].
Σημειώσεις

[1] Israel Shahak, Jewish History, Jewish Religion – The Weight of Three Thousand Years, Pluto Press, 1994, κεφ. 1 «A Closed Utopia?».

[2] http://www.bintjbeil.com/E/occupation/shahak2.html

[3] Άρδην, τ. 33.

---------------------
Περί <σημιτισμού>> <<αντισημιτισμού>> και εκμετάλευσης του ολοκαυτώματος προτείνω το βιβλίο του Norman Finkelstein , η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος (Εβραίος ο συγραφέας απο γονείς που επέζησαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Τρίτου Ραίχ)
.....αλλά το να κάνουμε διακρίσεις ηθικής μεταξύ των <δικών μας> μαρτυρίων και των <δικών τους> είναι το ίδιο μια παρωδία της ηθικής .... Κοιτάζοντας το μαρτύριο των Αφροαμερικανών , των Βιετναμέζων και των Παλαιστινίων , η μητέρα μου πάντοτε σκεφτόταν και έλεγε:Είμαστε όλοι θύματα ολοκαυτώματος... (απόσπασμα απο το παραπάνω βιβλίο)

feanor
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 10 Φεβ 2004 12:07

Δημοσίευση από feanor » 15 Αύγ 2006 17:33

Δεν ξεφεύγεις καθόλου από το ζήτημα. Χωρίς να βάλω εθνικές ταμπέλες, απ'όλα αυτά φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι ανίκανος να μάθει από τα λάθη του, ακόμα και αν έχει κοντινές εμπειρίες. Σφαγές αμάχων συνέβαιναν και θα συμβαίνουν.

Ο λόγος που το Ολοκαύτωμα πέρασε στη μνήμη της ανθρωπότητας ως κορυφαίο έγκλημα οφείλεται στη συστηματοποίηση της εξόντωσης και αν θες στην αποτελεσματικότητα που είχε....6 εκ. άνθρωποι πεθαναν σε μερικά χρόνια....όπως και να το δεις είναι ένας άθλος.

Και βέβαια όσο και να μην το λένε Αμερικάνοι και Ισραηλινοί πολύ θα ήθελαν σε 5-6 χρόνια να εξοντώσουν 6 εκ. Άραβες.
Do not meddle in the affairs of Wizards, for they are subtle and quick to anger

Απάντηση