ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
Anivasgr
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 21 Σεπ 2004 18:21

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Δημοσίευση από Anivasgr » 11 Ιούλ 2005 13:17

Δεν ξέρω για εσας αλλά εμένα αυτή η ιστορία με έχει γεμίσει με ερωτηματικά. Και θα ήθελα να τα μοιραστώ με εσάς και αν γίνεται να ανταλλάξουμε και κάποιες απόψεις.

Καταρχήν διαβάζοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία απο τα διάφορα sites, κυρίως βρεττανικά, έχω την αίσθηση οτι αυτοί που έβαλαν τις βόμβες, δεν ήθελαν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Και γιατί το λέω αυτό. Διότι αν κάποιος ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολύ ισχυρότερα εκρηκτικά που εκτός απο τις ζημιές λόγω ισχύος της βόμβας, θα προκαλούσαν και εκτροχιασμό με πιθανόν μεγαλύτερες απώλειες. Το ίδιο ή και χειρότερο σε οτι αφορά τις απώλειες θα μπορούσε να επιτευθεί με χρήση ειδικών εμπρηστικών βομβών όπου "τη ζημιά" θα έκανε η θερμότητα και η έκλειση τοξικών αερίων που θα μετέτρεπαν τον υπόγειο σε θάλαμο αερίων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία περίπτωση και φυσικά ευτυχώς που δεν έγινε. Ομως πιστέυετε πως αν κάποιος ήθελε να κάνει ζημιά δεν θα μπορούσε να το κάνει;

Το δέυτερο ερωτηματικό που έχω είναι η πιθανή ταυτότητα των δραστών. Διαβάζω οτι σύμφωνα με αξιωματούχους της Σκότλαντ Γιάρντ, υπάρχει πιθανότητα οι δράστες να είναι βρεττανοί. :shock: Ισως οχι καθαρόαιμοι βρεττανοί αλλά κάποιοι που μένουν πολλά χρόνια εκεί ή ακόμα έχουν γεννηθεί εκεί απο αλλοδαπούς γονείς.
Δηλαδή κατα την προσωπική μου άποψη, οι τρομοκράτες (αν είναι τέτοιοι και θα πώ παρακάτω τι εννοώ ) δεν ήρθαν στη Βρεττανία απο το εξωτερικό αλλά υπήρχαν εδώ πάντα που σημαίνει ή οτι ήταν "sleepers" ή οτι κάποιος προσπαθεί να μας πεί οτι είναι αδύνατο να μπεί τρομοκράτης στην Αγγλία, για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση του.

Το τρίτο ερωτηματικό που έχω είναι ο χρόνος που έγινε αυτή η επίθεση. Και δεν το συνδέω με Ολυμπιακούς ή κάτι τέτοιο, διότι απλά δεν υπήρχε ο χρόνος (προσέξτε εδώ η παράμετρος χρόνος είναι πολύ σημαντική ειδικά σε αυτή την επίθεση. Δεν μιλάμε για μια τσάντα που την αφήνω σε ένα κάδο και σκάει μετά απο 10 λεπτά) μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για να τοποθετηθούν οι βόμβες. Ούτε το συνδέω, άμεσα τουλάχιστον, με τους G8. Το συνδέω όμως με την σύνοδο της ΕΕ πρίν απο μερικές εβδομάδες κατα την οποία ο Μπλέρ λίγο πολύ κόντεψε να διαλύσει την ΕΕ. Και βέβαια μην πάει το μυαλό σας οτι υποννοώ οτι τις βόμβες τις έβαλαν οι Ευρωπαίοι. Αυτό που λέω είναι οτι ο Μπλέρ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σε εξωτερικό επίπεδο με τη στάση του αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο ακόμα κα ιστο ίδιο του το κόμμα.
Ερχεται λοιπόν αυτή η επίθεση σε αυτή τη χρονική στιγμή, οπου χρησιμοποιείται εντέχνως το G8 για συσχετισμό, αλλά που πραγματικά ίσως οι λόγοι να έιναι άλλοι . Αν το δεί κανείς απο μια άλλη πλευρά, ο Μπλέρ έχει αυτή τη στιγμή την συμπάθεια και την αρωγή έστω και προσωρινά όλων. Η Αγγλία απο κακό παιδί και πιθανός καταστροφέας της Ευρώπης γίνεται ο πληγωμένος φίλος και φυσικά ο κ. Μπούς έχει ένα ακόμα πάτημα για να ενισχύσει την επιρροή του και την επίδραση του ακόμα και τον έλεγχο του στην Ευρώπη.

Συμπέρασμα εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ ύποπτη αυτή την επίθεση όπου αν βάλουμε κάτω τα τρία ερωτήματα, μπαίνουμε πιστέυω σε άλλες σκέψεις και άλλα σενάρια. Θα με πείτε ίσως "φευγάτο" με αυτά που σκέφτομαι, αλλά έστω και για λίγο αναρωτηθείτε.
Μήπως η "Αλ Κάιντα" είναι απλά στα χαρτιά;
Μήπως στο όνομα της γίνονται ενέργειες απο μυστικές υπηρεσίες με σκοπό την εξυπηρέτηση άλλων κέντρων ;
Ποιόν συμφέρει να υπάρχει η Αλ Κάιντα και η τρομοκρατία γενικά;
Εγινε η επίθεση στο Λονδίνο απο "Sleepers" ή μήπως έιναι έργο μυστικών υπηρεσιών με αποδεκτές "λογικές" απώλειες;

Ευχαριστώ που ανεχτήκατε τις σκέψεις μου και κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 13 Ιούλ 2005 12:29

Όλα τα σενάρια είναι πιθανά τίποτα δέν αποκλείεται. Έχεις πάντως δίκιο στο οτι οι δράστες δέν ήθελαν να κάνουν μεγάλη ζημιά. ¶ν είχε το πάνω χέρι ο Λάντεν και μπορούσε όποια στιγμή θέλει να βάλει βόμβα όπου θέλει (γιατί κακά τα ψέματα άν κατάφερε να χτυπήσει το Λονδίνο οι ικανότητες του είναι μεγάλες) τότε δέν θα είχε κανένα πρόβλημα να το ισοπεδώσει άν είναι τόσο κακός όσο τον παρουσιάζουν. Και θα ήταν να απορείς πώς με τόσες ικανότητες που έχει να μήν μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο σε Αμερικάνικο έδαφος.
¶ρα λοιπόν τα χτυπήματα είναι καθορισμένα και απο παράγοντες εκτός Λάντεν, γιατί όχι να μήν ήταν και ¶γγλοι ώστε να μπορούσαν να εμφανίσουν στον κόσμο μιά εικόνα θύματος για την χώρα τους και κατα επέκταση του μεγάλου συνεργάτη της Η.Π.Α.? Ο κόσμος άλλωστε είναι το μεγάλο θύμα και μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί για να μήν μυριστεί, ούτε να αντιδράσει στα ύπουλα σχέδια.

Άβαταρ μέλους
vagman
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 15 Ιουν 2005 13:07

ΠΟΙΟΣ ΛΑΝΤΕΝ???????

Δημοσίευση από vagman » 15 Ιούλ 2005 10:09

Παιδιά μας δουλεύουν χοντρά!!!!
Για ποιό Λάντεν μας λένε οι Αγγλοαμερικάνοι??
Όπως λέω και σε άλλο topic όλα είναι προγραμματισμένα και προσχεδιασμένα.Δημιουργούν αλλοθι για να χειραγωγήσουν τον κόσμο.
Θελετε αποδείξεις?Μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους,έγινε η επίθεση στο Ιράκ.Τώρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο συμφωνούν όλοι οι Ευροαμερικάνοι και για να παταχθεί η τρομοκρατία όπως λένε ,να εφαρμόσουν το σύστημα του Μεγάλου Αδερφού και να παρακολουθούνται τηλέφωνα επικοινωνίες λίστες αεροδρομίων ακόμα και τα e.mail η προσωπική ζωή του καθένα στο μικροσκόπιο.Θα έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο,κανένας δεν τόλμησε να αντιδράσει (όποιος δεν είναι μαζί μας ,είναι εχθρός μας).Αν πάντως υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις,θα γίνει πάλι κάπου μια....Τρομοκρατική ενεργεια για να επιβεβαιώσει την αναγκη λήψης των μέτρων που επιθυμούν.
Καταλαβαίνετε τί πάνε να κάνουν ή έχετε ακόμα αμφιβολίες??
Δεν λέω άλλα γιατί ίσως έχει αρχίσει η παρακολούθηση των e-mails.
Μιά νέα εποχή ανατέλει απολαύστε την!!!!!!!!!!
Για μας είναι ο δρόμος,η θάλασσα,τα δάση,τα βουνά.Είμαστε οδοιπόροι και όλο προχωράμε. Σπίτια και τζάκια για άλλους είναι.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 15 Ιούλ 2005 14:38

To σύστημα του Μεγάλου αδελφού το χρησιμοποιούν εδώ και καιρό τώρα, έχουν όλα τα μέσα έτσι ώστε να εφαρμόζεται με τρόπο να μήν γίνονται αντιληπτοί. Δέν είναι απαραίτητο να ακολουθούν τέτοιου είδους ενέργειες παραπλανόμενης τρομοκρατίας για να μας το σερβίρουν και να το δικαιολογήσουν. Με άλλα λόγια το εφαρμόζουν ευθαρσώς χωρίς κάν να μπούν στον κόπο να επικαλεστούν την οποιαδήποτε ανάγκη να το κάνουν.
Τέτοιου είδους ενέργειες χρησιμοποιούν συνήθως για να βρούν δικιολογία για αιματηρές επεμβάσεις εναντίων άλλων κρατών (π.χ. Αφγανιστάν, Ιράκ). Ακούγεται σάν επόμενος στόχος το Ιράν αλλά νομίζω οτι είναι πολύ δύσκολο να το τολμήσουν. Το Ιράν είναι εξαιρετικά εξοπλισμένο και προετοιμασμένο για πόλεμο θα συναντήσουν πολύ ισχυρή αντίσταση, ενώ προβλέπεται να έχουν πάρα πολλά θύματα σε αντίθεση με το Ιράκ που το κατέλαβαν πολύ εύκολα και με τα χέρια κάτω.

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 27 Ιούλ 2005 11:03

Ποσειδωνα τα ιδια λεγαμε και για το Ιρακ μετα το Αφγανισταν. Φοβαμαι πως σε οτι εχει σχεση με κανονικο πολεμο οι Αμερικανοι ειναι ανικητοι. Ομως οπως φαινεται και απο το Ιρακ τα προβληματα αρχιζουν μετα το "τελος" του πολεμου.

Πιστευω οτι το πιο τραγικο θυμα των επιθεσεων στο Λονδινο ηταν ο κακομοιρης ο Βραζιλιανος που εκτελεσαν οι Αγγλοι. Και αυτο το περιστατικο ειναι και το πιο τρομακτικο σε ολη την ιστορια. Γυρναμε στα χρονια της Αγριας Δυσης και στο νομο του εξασφαιρου.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 27 Ιούλ 2005 12:53

Φοβαμαι πως σε οτι εχει σχεση με κανονικο πολεμο οι Αμερικανοι ειναι ανικητοι
Aνίκητος είναι μόνο ο Θεός. Στο κάτω-κάτω οι Αμερικάνοι δέν είναι τίποτα Ομηρικοί ήρωες για να πείς οτι είναι ανίκητοι , κάθε άλλο το βάζουν στα πόδια με το παραμικρό εμπόδιο. Ότι καταφέρνουν γίνεται εξαιτείας της τεράστιας αριθμητικής τους υπεροχής και των τεχνολογικά προηγμένων όπλων που χρησιμοποιούν. Άν τους αντιμετώπιζαν σάν ίσοι προς ίσους θα ήταν χαμένοι απο την κούνια.
Το Ιράν όμως είναι πολύ πιό έτοιμο και εξοπλισμένο τόσο απο το Ιράκ, όσο και απο το Αφγανιστάν. Ακόμα και άν νικήσουν εύκολα οι δυσκολίες που θα συναντήσουν άν επιχειρήσουν να το κάνουν θα είναι το λιγότερο δεκαπλάσιες απο τις λιγοστές που αντιμετώπισαν στο Ιράκ.
Και υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να μήν αντέξουν. Το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο γι'αυτό το σκέφτονται πάρα πολύ.
Αλλά όλα είναι πιθανά.

Άβαταρ μέλους
Demon
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 23:55

Δημοσίευση από Demon » 29 Ιούλ 2005 12:43

Κι εγω οταν λεω ανικητοι ενοω την αριθμητικη υπεροχη και τα τεχνολογικα οπλα. Μακαρι παντως καποια στιγμη να βρουν το μαστορα τους. Μεχρι τοτε ομως φοβαμαι πως πολλοι αθωοι υποπτοι θα εχουν την τυχη του νεαρου Βραζιλιανου.

Απάντηση