Εθνικά Σύννορα;;;;;

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Astral
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2004 18:29

Εθνικά Σύννορα;;;;;

Δημοσίευση από Astral » 17 Φεβ 2005 12:38

Εσείς τι συμπεράσματα βγάζετε απ'αυτή την δήλωση της κ.Μπενάκη;;;;

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης» ανέφερε η κυρία Μπενάκη και συνέχισε:


«Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία».Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=600101
Η ατιμωρησία είναι μια ανοιχτή πληγή στην ανθρώπινη ψυχή.

Άβαταρ μέλους
μιχάλης
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 07 Σεπ 2004 12:28

Δημοσίευση από μιχάλης » 21 Φεβ 2005 12:16

Δεν ξέρω αν η κ. Μπενάκη εννοούσε κάτι με αυτά που είπε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόεδρος της βουλής είναι πολύ συγκροτημένο άτομο και η πορεία της τόσα χρόνια στην πολιτική και όχι μόνο έχει δείξει ότι δεν θα έλεγε κάτι χωρίς να ξέρει τί λέει.
Πόσο μάλλον σε μία ανάγνωση κειμένου, στον χαιρετισμό της στον νέο ΠτΔ.

oedipous
Δόκιμο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 22 Φεβ 2005 01:58

Δημοσίευση από oedipous » 22 Φεβ 2005 17:44

Εγω παλι πιστυω πως οι πιο πολλοι πολιτικοι της Ελλαδος ειναι προδοτες...

Άβαταρ μέλους
Astral
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2004 18:29

Δημοσίευση από Astral » 23 Φεβ 2005 11:15

Να σας δείξω τότε το σημείο που με τρώει πιό πολύ απ'όλα

===============================================
Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης
===============================================
Η ατιμωρησία είναι μια ανοιχτή πληγή στην ανθρώπινη ψυχή.

Άβαταρ μέλους
γιώργοςπήττας
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 14 Μάιος 2004 10:36

Δημοσίευση από γιώργοςπήττας » 23 Φεβ 2005 12:49

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τους φόβους σου Astral (ενώ αντίθετα δεν μπορώ να πω πως εκτιμώ ισοπεδωτικές αντιλήψεις του τύπου :όλοι είναι τα ίδια , προδότες κλπ)

Ωστόσο στη δήλωση της πολύ σοβαρής και αξιοπρεπούς πάντα Κας Μπενάκη υπάρχει μια παράγραφος που θεωρώ κλειδί και ομολογώ πως σαν «σκεπτικό» περιλαμβάνει πλήρως και τα δικά μου πιστεύω , όπως θα τα εκθέσω συνοπτικά στις παρακάτω γραμμές. Η παράγραφος της Κυρίας Μπενάκη: θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία

Και, χονδρικά οι δικές μου θέσεις:


Μέσα στο μέσο-μακροπρόθεσμο πλαίσιο των εξελίξεων , τουλάχιστον με όλα όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή , οι φόβοι που διατυπώνουν αρκετοί πολίτες για το μέλλον της εθνικής κυριαρχίας έχουν βάση και μάλιστα τεράστια.

Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι απλά να «καταγγέλλουμε» διαρκώς αλλά και να προτείνουμε σκέψεις και προβληματισμούς για το μπορεί και πρέπει να γίνει.

Νομίζω πως κάτω από το τεράστιο βάρος της πραγματικότητας σε συνδυασμό με την ύψιστη καταρχάς ανάγκη της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε αυτόν τον πλανήτη , η διαμόρφωση της Ευρώπης σε μια μορφή Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης , είναι περίπου μονόδρομος.

Σημασία τεράστια έχει η θέση της κάθε χώρας σε ένα τέτοιο σχήμα.

Για ποια εθνική κυριαρχία μιλούμε; και τι εννοούμε;

Σε μια πλήρως ενοποιημένη Ευρώπη –κατά το πρότυπο που ανέφερα πριν- με ανοιχτή αγορά εργασίας και ανοιχτά σύνορα για τους Πολίτες της , τίποτα δεν θα σταματάει κανέναν από το παει οπουδήποτε.

Αν φεύγεις από τη Γερμανία για να πας στην Πορτογαλία κάποια στιγμή θα είναι το απολύτως αντίστοιχο με το φεύγω από την Βοστόνη και πάω στην Καλιφόρνια.

Αυτό που είναι απολύτου σημασίας , δηλαδή απολύτου μέχρις εσχάτων , είναι [b:8d33c90a96]όχι [/b:8d33c90a96]η διατήρηση τόσο του Έθνους Κράτους όσο η διατήρηση και επαύξηση του Εθνισμού που χαρακτηρίζει μια περιοχή.

Με άλλα λόγια , για πολλοστή φορά θα το πω , η Παιδεία και ο Πολιτισμός , επίσης η Παιδεία και ο Πολιτισμός , αλλά και η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

Αυτά , που είναι άλλωστε και τα Μέγιστα Αγαθά μας , η Κυριολεκτική Εθνική Περιουσία μας , πρέπει όχι απλά να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού με μουσειακή έννοια , αλλά , να καλλιεργηθούν , να προωθηθούν και να αυγατίσουν εκ νέου.

Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία , μέσα σε ένα κόσμο που κάποτε η Ελλάς μπορεί να είναι απλά μια....μεγάλη πολιτεία της χώρας Ευρώπη , ας είναι μια Πολιτεία με Ταυτότητα.

Αυτή που μπορεί να έχει , την περί την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Αυτή , που θαυμαστά συνέθεσε πριν υπάρξει η Ελλάς ως Κράτος.

Γιατί το Κράτος Ελλάς , υπήρξε το προϊόν του απελευθερωτικού αγώνα κατά των Οθωμανών.

Αλλά ο Ελληνισμός και η Ελληνική Παιδεία , προ-υπήρξαν , επί χιλιάδες χρόνια και μπορούν να υπάρξουν και τώρα και αύριο.

Φτάνει , να βρεθούν κάποτε υπεύθυνοι Έλληνες να οδηγήσουν τον τόπο τολμηρά στα ιστορικά του πεπρωμένα. Και μια κοινωνία που θα πάψει να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί και θα δει γενναία μπροστά , σε ένα πολύ δύσκολο μέλλον , που όμως μπορεί να αποβεί , ειδικά για τούτον τον ιστορικής σημασίας τόπο ευνοϊκό.

Προσωπικά δεν μπορώ να δω αυτό που λένε πολύ μια Ελλάδα που να υπάρχει στηριζόμενη στον ....Ελληνικό Καπιταλισμό....(αν εξαιρέσω δηλαδή 2-3 σοβαρές και μεγάλες μονάδες...ποιος είναι αυτός ο καπιταλισμός; )

Αλλά από την άλλη πλευρά γιατί ο Πολιτισμός και η Παιδεία δεν μπορούν επιτέλους να γίνουν Εθνικά Κεφάλαια και με τους όρους της ελεύθερης οικονομίας; Γιατί δεν μπορεί μια χώρα να δρομολογήσει τον Καπιταλισμό της στον ήδη υπαρκτό της πλούτο και ιδιαίτερα όταν αυτός ειναι τόσο σημαντικός;

Είμαστε μια χώρα της οποίας ο Πολιτισμός στο σύνολό του διδάσκεται σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Κόσμου.

Είμαστε μια χώρα που με 9.000.000 πληθυσμό , κατακτήσαμε 2 Νόμπελ λογοτεχνίας σε 20 χρόνια μέσα.

Είμαστε μια χώρα , με 9.000.000. πληθυσμό και αναλογικά έχουμε το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη μεταφρασμένων συγγραφέων –ποιητών , δοκιμιογράφων –ιστορικών , επιστημονικού έργου κλπ.

Είμαστε μια χώρα με ένα εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς , αλλά το δυναμικό αυτό είναι διασκορπισμένο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα γιατί η Ελλάδα , πάντα επιβεβαιώνει τη μυθολογία της και ως σύγχρονος Κρόνος τρωει τα παιδιά της.

Ισχυρή Ελλάδα φώναζε το ΠΑΣΟΚ....αλλά όταν ο Καθηγητής Νανόπουλος πριν χρόνια θέλησε να έρθει στην πατρίδα , του έκλεισαν την πόρτα (ένα κραυγαλέο και γνωστό παράδειγμα ίσως όχι το καλύτερο , από τα εκατοντάδες άγνωστα).

Είμαστε η τελευταία χώρα που θα έπρεπε να ανησυχεί για την εξαφάνισή της. Διότι η μοναδική μας ιστορία , η μοναδική μας γλώσσα , οι μοναδικοί μας άνθρωποι , αποτελούν το ισχυρότερο διαχρονικό όπλο.

Αλλά κανείς , δεν επενδύει σε όλα αυτά.

Και αν αύριο χαθούμε , δεν θα φταινε ούτε τα...σκοτεινά σχέδια των ξένων...ούτε η ανακατάταξη των συνοριακών γραμμών.

Διότι με τα μυαλά που κουβαλάμε και τα σύνορα να παραμείνουν αμετάβλητα και να πάρουμε....την Πόλη.....και τη Βόρεια Ήπειρο(που λεει ο λόγος) ....σε αρκετά χρόνια ελληνικά δε θα μιλάμε.

Και δεν θα ξέρουμε καν ποιος είναι ο Ηρόδοτος και ο Αισχύλος. Έτσι και αλλιώς , πια δεν ξέρουμε τίποτα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ούτε τον Σεφέρη , ούτε τον Ελύτη...να μην παω στον Παλαμά και στον Κάλβο...και στο Σικελιανό...

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου μια Ελλάδα "εθνικά κυρίαρχη'' , με κυρίαρχα στοιχεία στην επικράτεια την σημερινή ημιμάθεια , τον σημερινό χαβαλέ , τη σημερινή απολύτως αφελληνισμένη κατάσταση του ...κυρίαρχου ελληνικού κράτους.

Ποια Ελλάδα ;

Ας κάνει κάποιος σύνθημα και πράξη το « Επενδύοντας στους Έλληνες» , ας δοθούν όλα στην Παιδεία , ας αγκαλιαστεί με στοργή ο Πολιτισμός και τότε , σε ένα μέσο βάθος χρόνου θα έχουμε μια Ελλάδα πραγματικά ισχυρή.

Μια Ελλάδα , που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη.

Να έρχονται εδώ να σπουδάζουν , να κάνουν μεταπτυχιακά , να μετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα , να έρχονται εδώ να σπουδάζουν θέατρο και φιλοσοφία και ιστορία , να γίνει η Ελλάδα , Πνευματικό Κέντρο.

Σύγχρονο! Του 21ου αιώνα.

Αυτό που ήσουν κάποτε , να γίνεις ξανά...που έλεγε και ένα παλιό σπουδαίο τραγούδι του Μίκη.

Και ας μην υπάρχουν σύνορα , αφού καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν θα έχει.

¶λλο οι γραμμές του χάρτη , άλλο η Ελλάς.

....


Κατά σύμπτωση καθώς σχεδίαζα αυτό το κείμενο και προβληματιζόμουν περί αυτού , έπρεπε να διακόψω για αρκετές ώρες για μια σημαντική παρουσίαση ενός πελάτη μου στο γραφείο.

Ο πελάτης , (ομάδα Αμερικανών ειδικών στο Marketing που εργάζονται για λογαριασμό μέγιστου πολυεθνικού προϊόντος ) επισκέφθηκε την εταιρία για την παρουσίαση μιας στρατηγικής.

Θα περιοριστώ μόνο στη μεταφορά μιας ελάχιστης φράσης από αυτή την παρουσίαση για να καταδείξω σε τι πρέπει να επενδύσουμε και τι σημαίνει πραγματική κυριαρχία σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο:


« ....a plethora of thematic icon archives will systematically economize our strategies for Europe…»


...υπογραμμισμένες , οι καθαρές ελληνικές λέξεις. Και να ληφθεί υπόψη πως δεν ήταν κάποια πράξη ευγενείας , η ίδια παρουσίαση ,ήρθε από την Αυστρία και απόψε ταξιδεύει για Μάλτα μετά Ιταλία και τέλος Γαλλία....


Ας εστιάσουμε εκεί που πρέπει επιτέλους. Με τα όπλα που διαθέτουμε , οι εθνικιστικές κορώνες μου μοιάζουν επιεικως γραφικές.
αύριο , είναι πολύ σημαντική μέρα. μην το ξεχνάς , είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 03 Μαρ 2005 14:14

Μαζί σου Γιώργο. Καλύτερα να ξέρουμε ποιοί είμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε, παρά να ξέρουμε πού είμαστε.

Kostas
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2004 20:52

Δημοσίευση από Kostas » 03 Μαρ 2005 23:20

Απάντηση της κας Μπενάκη σε άρθρο της Καθημερινής

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_133474
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_133779

Aγαπητέ Kύριε Kαρκαγιάννη,

Mε πολύ ενδιαφέρον διάβασα τους προβληματισμούς σας στην έγκριτη και πολυδιαβαζόμενη στήλη σας, σχετικά με την προσφώνησή μου προς τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ειδικά την περικοπή που αναφέρεται στις εξελίξεις στην Eυρώπη μετά τη θέση σε ισχύ της Συνταγματικής Συνθήκης. Xαίρομαι διότι έτσι προκαλείται συζήτηση, ενημέρωση και εξοικείωση με το υπό επικύρωση συνταγματικό κείμενο, κυρίως όμως δίδεται η ευκαιρία να διαλύονται ενδεχόμενες παρερμηνείες.

Σπεύδω κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου να διατυπώσω «ανησυχίες», διότι τέτοιες δεν έχω, αλλά μόνο διαπιστώσεις και επισημάνσεις για το βάρος προσαρμογής στα νέα δεδομένα που φέρουν όλα τα πολιτειακά όργανα της χώρας μας. Aκόμη, δεν νομίζω ότι τα σημεία που προκάλεσαν το ενδιαφέρον σας είναι «σκοτεινά», τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Kαι έρχομαι στα ζητούμενα:

1) Σύνορα. Δεν αναφερόμουν βεβαίως στα γεωγραφικά σύνορα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για τη χωρική περιγραφή της κάθε χώρας. Aναφερόμουν στο ουσιαστικό περιεχόμενο των συνόρων, που βαθμιαία όχι μόνο περιορίζεται, αλλά μελλοντικά καταργείται πλήρως. Aνθρωποι, κεφάλαια, υπηρεσίες, ιδέες, συνήθειες διακινούνται ήδη από σήμερα ελεύθερα μεταξύ των κρατών-μελών. H ελεύθερη αυτή διακίνηση θα διέπεται πλέον από ευρωπαϊκούς νόμους που θα έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα απ’ ό,τι οι σημερινοί εθνικοί νόμοι. Oμως η εξέλιξη αυτή επιβάλλει στο κάθε κράτος-μέλος και ιδίως στα πολιτειακά του όργανα να διαφυλάττει την πολιτιστική του ιδιαιτερότητα. Aς μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τα εθνικά μας σύνορα διασφαλίζονται περισσότερο αφού μετατρέπονται σε εξωτερικά σύνορα της Eυρώπης.

2) Eθνική κυριαρχία. Kαι μόνο αν ανατρέξει κανείς στο άρθρο 28 § 3 του Συντάγματος, με το οποίο κυρώνονται οι ευρωπαϊκές συνθήκες, θα δει ότι το Σύνταγμα ομιλεί για εκούσιους «περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας». Aλλωστε δεν έχει πλήρως εκχωρηθεί στην Eυρωπαϊκή Eνωση η νομισματική πολιτική (η δραχμή είναι πια γλυκιά ανάμνηση), η τελωνειακή πολιτική, η εμπορική πολιτική; Σε λίγο και άλλοι τομείς που ανήκουν στα κράτη-μέλη, όπως η γεωργία, οι μεταφορές, η προστασία καταναλωτών, η ενέργεια, το περιβάλλον κ.ά. θα ρυθμίζονται από την E.E. Kαι αυτό όχι διότι θέλει κανείς να απογυμνώσει τα κράτη από τις εξουσίες τους, αλλά διότι οικειοθελώς τα κράτη και οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η άσκηση κάποιων εξουσιών σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο ενδυναμώνει την Eυρώπη και ωφελεί τον κάθε Eυρωπαίο πολίτη.

3) Δικαιώματα του ανθρώπου. Στο Eυρωπαϊκό Σύνταγμα υπάρχει ενσωματωμένος ο γνωστός Xάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που σε πολλά θέματα προστατεύει πιο αποτελεσματικά τον πολίτη απ’ ό,τι οι εσωτερικές νομοθεσίες, και επιπλέον του παρέχει προστασία και έναντι των ευρωπαϊκών οργάνων. Mοιραίο, βέβαια, είναι ότι μέσα σε ένα περιβάλλον όχι δέκα, αλλά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, τα δικαιώματα όχι μόνο προστατεύονται αλλά και προσβάλλονται πιο εύκολα.

Oλα τα παραπάνω είναι καλό να τα γνωρίζουμε και σωστό είναι να εμβαθύνουμε σε αυτά, ιδίως όσοι έχουμε αυξημένες ευθύνες. Kαι πάντως επιβάλλεται να γίνει ευρύτερη ενημερωτική συζήτηση, αφού το υπό ψήφιση Σύνταγμα θα καθορίσει το μέλλον και της Eυρώπης και της χώρας μας.

Σας εσωκλείω για περισσότερη ενημέρωση εισήγησή μου σε θαυμάσια ημερίδα της Oικονομικής και Kοινωνικής Eπιτροπής, στις 9-2-2005.

Mε εκτίμηση Aννα Mπενακη-Ψαρουδα
Όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει Δρόμος. -Πες μου τι κάνεις το φαΐ που τρως και θα σου πω ποιος είσαι. Άλλοι το κάνουν ξίγκια και κοπριά, άλλοι το κάνουν δουλειά και κέφι και άλλοι το κάνουν Θεό.

Άβαταρ μέλους
γιώργοςπήττας
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 14 Μάιος 2004 10:36

Δημοσίευση από γιώργοςπήττας » 05 Μαρ 2005 18:02

Έχω την εντύπωση πως η Κυρία Μπενάκη , στην πολύ προσεκτικά γραμμένη απάντησή της στον εκλεκτό Καρκαγιάννη , ουδόλως αναιρεί την προοπτική 'οσων σημείωσα πιο πάνω. Τουναντίον θα έλεγα.
αύριο , είναι πολύ σημαντική μέρα. μην το ξεχνάς , είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου.

Άβαταρ μέλους
tomas
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 07 Μαρ 2005 18:43

Δημοσίευση από tomas » 09 Μαρ 2005 18:35

ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ.ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΜΕ ΤΟ 666 ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!!

Άβαταρ μέλους
γιώργοςπήττας
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 14 Μάιος 2004 10:36

Δημοσίευση από γιώργοςπήττας » 09 Μαρ 2005 18:38

Σοβαρά;;;;; πωπωωωω.... και εμένα μου είπαν πως ο Χριστόδουλος και όλο το παπαδαριό είναι οι πραγματικοί MIB. (εμ...δεν είναι; ) :D :D :D
αύριο , είναι πολύ σημαντική μέρα. μην το ξεχνάς , είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου.

Απάντηση