Το μυστικό όπλο των Σοβιετικών υποβρυχίων

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
e-telescope.gr
Άτυπος Χρήστης
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 03:46

Το μυστικό όπλο των Σοβιετικών υποβρυχίων

Δημοσίευση από e-telescope.gr » 18 Φεβ 2004 03:00

Το μυστικό όπλο των Σοβιετικών υποβρυχίων

Για 8 χρόνια, από το 1982 έως το 1990, το Σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο Ανδρομέδα παρέμενε σε ένα από τα ναυπηγεία της βάσης του Σεβεροντβίνσκ. Αποτελούσε ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς οι εκτιμήσεις ήταν ότι επρόκειτο για ένα νέο επαναστατικό τύπο υποβρυχίου, ο οποίος ίσως άλλαζε την υφιστάμενη ισορροπία δυνάμεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο e-telescope.gr

Άβαταρ μέλους
Μάχος
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 181
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 20:15

Σοβιετικά υποβρύχια και ο ρόλος της Greenpeace

Δημοσίευση από Μάχος » 28 Φεβ 2004 02:48

Ένα πράγμα δεν κατάλαβα, η Greenpeace έδωσε τα στοιχεία στο Αμερικανικό Ναυτικό :?: Νόμιζα πώς είναι μή κυβερνητική οργάνωση χωρίς δεσμεύσεις και σχετικές υποχρεώσεις. Μήπως η ιστορία, αν είναι αληθινή, πρέπει να μας προβληματίσει για πιθανές σκοτεινές πτυχές της δομής και του έργου της :?:

Άβαταρ μέλους
Kate
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 18 Φεβ 2004 13:46

Δημοσίευση από Kate » 28 Φεβ 2004 13:12

Για την Greenpeace ακούγονται και γράφονται πολλά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει, από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ, πολύ αρνητικές απόψεις, βασισμένες σε συγκεκριμένα παραδείγματα, για την Greenpeace. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην τάση που έχει η οργάνωση να μήν συμμετέχει σε δραστηριότητες ή προγράμματα αν δεν εξασφαλίσει κάποιο αντάλλαγμα είτε σε χρήμα είτε σε είδος. Καταλαβαίνω πώς ώς μή κυβερνητική, μή κερδοσκοπική οργάνωση χρειάζεται υποστήριξη και προσπαθεί να βρεί πόρους, όμως πάντα έχει σημασία πώς κάνεις ή ζητάς κάτι και τί είναι αυτό το κάτι. Σε μία περίπτωση το αίτημα της οργάνωσης αφορούσε την προμήθεια ή παραχώρηση μιας τηλεόρασης και δε νομίζω πώς η συγκεκριμένη συσκευή είναι εργαλείο για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της.

Ίσως το να μεταφέρω ιστορίες τρίτων δεν είναι απόλυτα δόκιμο, όμως θεωρώ τις πηγές τους αρκετά αξιόπιστες.

Απάντηση