H επανεκλογή Bush

Καταθέστε τη γνώμη σας για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής και τις γνωστές και κρυφές πτυχές της πολιτικής των εθνών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 11:35

H επανεκλογή Bush

Δημοσίευση από Alex » 04 Νοέμ 2004 12:23

Τελικά διαψεύστηκαν οι ελπίδες όλων, πλην Αμερικανών, για μή επανεκλογή του Bush. Τί έγινε τελικά, η άλλη Αμερική, αυτή που γράφεται πώς είναι κατά του συντηρητισμού, κατά του πολέμου και υπέρ της συνεργασίας με άλλους λαούς, υπάρχει ή απλά είναι στο μυαλό κάποιων αρθρογράφων των ελληνικών και ξένων εφημερίδων;

Διάβασα χθες ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που προσπαθούσε να ακτινογραφήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό. Μεταξύ άλλων ανέφερε την ύπαρξη ενός τεράστιου χάσματος ανάμεσα στην Αμερική των δύο ακτών και αυτή της ενδοχώρας. Μια διαφορά στις απόψεις και τον τρόπο που εκλαμβάνουν την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας είχε ταχθεί κατά του Bush.

Άβαταρ μέλους
μιχάλης
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 07 Σεπ 2004 12:28

Δημοσίευση από μιχάλης » 04 Νοέμ 2004 14:21

Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε διαφορά αν επόμενος πρόεδρος της αμερικής ήταν ο ''δημοκρατικός'' κέρι, όσον αφορά της χώρες πλην των ΗΠΑ. Η εξωτερική πολιτική κάθε ''πλανητάρχη'' ήταν, είναι και δυστυχώς θα παραμείνει ίδια, είτε με τον μπους είτε με τον κέρι. Υπάρχει ένα κοινό σημείο των μέχρι εχθές υποψηφίων προέδρων.

Υπήρξαν συμφοιτητές και μέλη της τρομερής οργάνωσης SCULLS AND BONES γνωστή ως κρανίο και οστά ή νεκροκεφαλές και κόκκαλα (διαλέχτε και πάρτε), που ελέγχεται από το σιωνισμό (ο Παπαχελάς τα έγραψε σε ένα Ε πριν κανα μήνα) και ουσιαστικά βγάζει τα κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ. Με μία σημαντική διαφορά. Ο Κέρι κατάφερε με τις ικανότητές του να γίνει μέλος, ενώ ο Μπους JR έγινε τιμητικά καθώς πλέον των επτά μελών της οικογενείας του ανήκαν και ανήκουν στην οργάνωση που ουσιαστικά κυβερνάει τον κόσμο.

Οπότε, δεν βλέπω τί θα άλλαζε για την ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα αν σήμερα ήταν πρόεδρος ο κέρι. Δεν θα ανακοίνωνε σήμερα το πρωί ότι τα σκόπια αναγνωρίζονται επίσημα ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Άβαταρ μέλους
μιχάλης
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 07 Σεπ 2004 12:28

Δημοσίευση από μιχάλης » 04 Νοέμ 2004 14:35

Πρέπει επίσης να επισημανθεί και η παρέμβαση του μπιν λάντεν πριν τις εκλογές, που πιστεύω ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα υπέρ του μπους.
Με την επανεμφάνισή του έκανε τους αμερικάνους να στραφούν προς την πλέον (γι' αυτούς) ασφαλή λύση ενάντια στην τρομοκρατία. ¶λλωστε, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι προτιμότερος για θέματα τρομοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής ήταν ο μπους, ενώ ο κέρι είχε προβάδισμα σε θέματα οικονομίας.

Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την "παρέμβαση" του λάντεν. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς είχε κάθε λόγο να υποστηρίξει το συνεταιράκι της οικογενείας του στις δουλειές με τα πετρελαία.

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 04 Νοέμ 2004 15:13

μιχάλης έγραψε:Πρέπει επίσης να επισημανθεί και η παρέμβαση του μπιν λάντεν πριν τις εκλογές, που πιστεύω ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα υπέρ του μπους.
Καθοριστικός παράγοντας για την επανεκλογή του πανέξυπνου αυτού ανθρώπου υπήρξε η διατήρηση του φόβου για τυχών τρομοκρατικό χτύπημα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μιχάλη :wink: , ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η εμφάνιση του Λάντεν, όπως επίσης δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι πριν τις εκλογές προβλήθηκαν μόνο τέσσερα λεπτά από το βίντεο (περιλαμβάνονταν μόνο οι απειλές). Τα υπόλοιπα παίχτηκαν όταν ήδη είχαν κλείσει οι κάλπες όπου ο Λάντεν κατηγορούσε ανοιχτά τον Bush για την πολιτική που ακολουθεί.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 04 Νοέμ 2004 15:18

Δύο φράσεις θα πώ ΜΟΝΟ πάνω στο εξαιρετικά αυτό δυσάρεστο γεγονός:
Εύχομαι οι Αμερικανοί να μετανιώσουν σύντομα & σκληρά για την εξαιρετικά ΑΣΤΟΧΗ & ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ τους επιλογή, και να βλαστημήσουν άσχημα γι'αυτήν!
Εγώ πιστεύω οτι άν ο Κerry ήταν μιά απο τα ίδια θα έβγαινε ο Κerry έτσι για να βουλώσει τα στόματα & θα ακολουθούσε την ίδια Πολιτική αλλά ΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος - είναι Ένας & Μοναδικός!!

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 04 Νοέμ 2004 21:07

Κατ' αρχήν συμφωνώ απόλυτα ότι δε θα υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά στην ουσία της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής αν αντί για τον Bush εκλεγόταν ο Kerry. Θα επισημάνω μόνο το ότι θα υπήρχε διαφορά στο ύφος με το οποίο θα εφαρμοζόταν η πολιτική αυτή και το οποίο θα ήταν αρκετά πιο ήπιο. Ίσως ακόμη, η 2η τετραετια Bush ωθήσει κάποιες καταστάσεις εντελώς στα άκρα, πέρα από όπου θα τα πήγαινε η πολιτική των Δημοκρατικών.

Εν τέλει το μόνο που θα άλλαζε με τον Kerry είναι ότι οι λαοί θα σφαγιαζόντουσαν με το γάντι και αφού θα είχε επιτευχθεί-μανιπουλαριστεί, λίγο μεγαλύτερη διεθνής συναίνεση.

Dorian
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: 17 Φεβ 2004 20:07

Δημοσίευση από Dorian » 04 Νοέμ 2004 21:12

ΠΟΣΕΙΔΩΝ έγραψε:αλλά ΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος - είναι Ένας & Μοναδικός!!
Σωστή και αυτή η παράμετρος.

Άβαταρ μέλους
siva
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 17 Απρ 2004 23:26

Δημοσίευση από siva » 04 Νοέμ 2004 21:21

Πολύ φοβάμαι ότι ο Bush και η νεοσυντηρητική παρέα του, μην έχοντας να χάσουν τίποτε, διότι δεν έχουν δικαίωμα επανεκλογής, αυτήν την τετραετία (συγχωρέστε με για την έκφραση) θα τα γ******ν όλα :!: :!:

apistos
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 26 Σεπ 2004 13:17

Δημοσίευση από apistos » 04 Νοέμ 2004 23:36

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ Ν'ΑΝΟΙΞΩ
-ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ADMIN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ- ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ,
ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α."
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΤΙΣΝΕΙΛΑΝΤ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ(ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ),ΕΙΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ (ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ).
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 80%,ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ,ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ
ΜΠΡΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΤΖΕΣΙΚΑ ΠΑΡΚΕΡ.
ΑΥΟΙ ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
(ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΛΕΩ ΕΓΩ).
ΟΙ ΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ.
ΖΕΙ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ,ΟΙ ΟΒΕΛΙΞ ΣΕ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ... ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 200.000.000 ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΙ ΛΟΓΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ,
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
από όσα βλέπεις πίστευε τα μισά από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτε

ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις: 450
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 14:31

Δημοσίευση από ΠΟΣΕΙΔΩΝ » 05 Νοέμ 2004 06:21

APISTE δέν μπορείς να φανταστείς πόσο Συμφωνώ μαζί σου!!
Ο τεράστιος αυταρχισμός , η προκλητικότητα ,η κακή συμπεριφορά , & ο δολοφονικός χαρακτήρας του ΜΠΟΥΣ πιστεύω οτι θα προκαλέσουν τεράστιες αντιδράσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κατά των Αμερικανών, καθώς & Ορκισμένους μέχρι θανάτους Εχθρούς άσχετους με Μπίν Λάντεν & βλακείες!

Απάντηση