Επεξεργασία υγρών αποβλήτων τυροκομείου

Συζητήσεις σχετικά με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τεχνολογίες και έργα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, επεξεργασίας νερού, διαχείριση στερεών αποβλήτων και αντιμετώπιση αερίων ρύπων.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alex
Έμπειρος Συζητητής
Δημοσιεύσεις:539
Εγγραφή:17 Φεβ 2004 11:35

Δημοσίευση από Alex » 16 Οκτ 2004 11:25

Το ότι ο Λένιν θα αναφερόταν σε θέματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων είναι όντως μια έκπληξη.

Μια ερώτηση Κώστα, δε χρειάζεται και μια δεξαμενή εξισορρόπησης ροής, δεν έχεις απόβλητο συνεχούς ροής, αλλά μόνο σε μερικές ώρες της ημέρας.

Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις:134
Εγγραφή:10 Φεβ 2004 11:43

Δημοσίευση από Κώστας Δελήμπασης » 27 Οκτ 2004 12:27

Έχεις δίκιο Alex, κανονικά θα χρειαζόταν μια δεξαμενή εξισορρόπησης, όμως για λόγους οικονομίας μπορεί να παραληφθεί. Το ρόλο του buffer tank μπορεί να παίξει η δεξαμενή του SBR στη φάση της πλήρωσης με απόβλητο.

Μιχάλη, δυστυχώς αυτά είναι τα δεδομένα για μια αοτελεσματική λύση. Πάντως πριν προχωρήσεις θα πρότεινα να έχεις μια σειρά επαφών με την αρμόδια υπηρεσία, υποθέτω τη Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας, ώστε να σου δώσουν και τις βασικές κατευθύνσεις. Μια καλή λύση που μπορείς να συζητήσεις μαζί τους είναι η μεταφορά του αποβλήτου σου σε κάποια άλλη εγκατάσταση επεξεργασίας. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη μονάδα γαλακτοκομικών οπότε θα γλύτωνες εντελώς το βιολογικό, αλλά θα πρέπει να βρείς μια τέτοια μονάδα και να συζητήσεις μαζί της. Θα μπορούσε επίσης να είναι η μεταφορά στο βιολογικό κάποιας κοντινής πόλης, μετά από μια αρχική επεξεργασία, πχ ένα DAF (Disolved Air Flotation), η οποία θα σου κοστίσει φθηνότερα κατά 40% περίπου.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:121
Εγγραφή:23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 05 Νοέμ 2004 21:03

Για μια τέτοια λύση λέω κι εγώ να κινηθώ.

Χουρδάκης Αντώνης
Δόκιμο Μέλος
Δημοσιεύσεις:1
Εγγραφή:06 Νοέμ 2006 22:04

Δημοσίευση από Χουρδάκης Αντώνης » 06 Νοέμ 2006 22:34

Είναι η πρώτη μου εμφάνιση στο forum και χαιρετώ την παρέα .
Ασχολούμε επαγγελματικά πολλά χρόνια με επεξεργασία αποβλήτων-λυμάτων και με ενδιέφερε η συζήτησή σας γιατί έχω κατασκευάσει εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων και σε τυροκομείο καθώς και SBR.
Τα πράγματα δέν είναι τόσο τραγικά όσον αφορά κόστος λειτουργίας και εγκατάστασης για τον φίλο που έχει το πρόβλημα. Η λύση του είναι φυσικά κατ'αρχήν απομάκρυνση του ορού και ακολούθως απλό καλοσχεδιασμένο σύστημα SBR με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 4 KW.

ΜΙΧΑΛΗΣ
Πλήρες Μέλος
Δημοσιεύσεις:121
Εγγραφή:23 Αύγ 2004 15:23

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ » 07 Νοέμ 2006 21:12

Ευχαριστώ για την παρέμβαση Αντώνη, αν και έχω ήδη προχωρήσει σε μια λύση η οποία είναι της λογικής προεπεξεργασία και μετά μεταφορά σε μια σχετικά κοντινή βιομηχανία για επεξεργασία. Η υπηρεσία τη δέχτηκε και κάνω κι εγώ τη δουλειά μου, προς το παρόν τουλάχιστο. Αν μεγαλώσει η μονάδα τόσο πολύ που δε θα μας βολεύει αυτή η πρακτική βλέπουμε.

Απάντηση