ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ-ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ 19-3-2007

Θέματα σχετικά με γενική αστρονομία, το σύμπαν, πλανήτες, διαστημικές αποστολές και την εξερεύνηση του διαστήματος
Απάντηση
ΕΜΥ
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 18:23

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ-ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ 19-3-2007

Δημοσίευση από ΕΜΥ » 18 Μαρ 2007 13:51

Νέα Σελήνη στους Ιχθείς - Μερική έκλειψη ηλίου 19-3-2007

Κάθε νέα σελήνη είναι αφορμή για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια έκλειψη Ηλίου είναι μια νέα σελήνη, η οποία γίνεται σε μια ειδική περιοχή του ζωδιακού. Η έκλειψη τονίζει ακόμα περισσότερο τα θέματα της νέας σελήνης, γι αυτό και προκαλεί εντάσεις και γεγονότα. Το κεντρικό θέμα , κάθε νέας σελήνης προκύπτει από το θέμα του ζωδίου στο οποίο αυτή γίνεται.

Αυτή η νέα Σελήνη γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων και ενεργοποιεί ζητήματα συμπόνιας, ανιδιοτελούς αγάπης και συγχώρεσης που αποτελούν και το κεντρικό θέμα του ζωδίου των Ιχθύων. Οι Ιχθείς σαν το τελευταίο ζώδιο σχετίζονται με την ενότητα των πάντων, την πνευματικότητα και την θεική αγάπη. Είναι ακριβώς το αντίθετο του ζωδίου της Παρθένου που συμβολίζει τον επιμερισμό, και την ικανότητα της διάκρισης του μέρους από το όλον. Η προηγούμενη έκλειψη Σελήνης στην Παρθένο τόνισε τα λάθη και τις διαφορές μεταξύ μας, και δημιούργησε μια ένταση βασισμένη σε διαπιστώσεις επί μέρους διαφορών και σφαλμάτων. Η Νέα αυτή Σελήνη δίνει την ευκαιρία να αισθανθούμε ότι «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε», κυβερνιόμαστε από τους ίδιους νόμους και είμαστε παιδιά του ίδιου θεού.

Το αμέσως επόμενο βήμα μετά από στην αίσθηση της ενότητας είναι η συγχώρεση η οποία εξαλείφει όλες τις πληγές, αλλά και η έντονη διαπίστωση ότι αυτά τα λάθη που διαπιστώσαμε στους άλλους με την προηγούμενη Πανσέληνο , είναι ίσως τα ίδια τα δικά μας χαρακτηριστικά, που τα προβάλλουμε σ αυτούς που έρχονται κοντά μας, κάνοντάς τους να λειτουργούν έτσι απέναντί μας.

Η έντονη συμμετοχή του Πλούτωνα στην νέα αυτή σελήνη δίνει μια ακόμα ευκαιρία για να φέρουμε στην επιφάνεια την σκοτεινή πλευρά μας, αυτή που χρόνια μας βασανίζει με το πρόσωπο των ανθρώπων που έλκουμε. Στην πραγματικότητα αν είναι κάτι που αξίζει να συγχωρέσουμε σΆ αυτήν την νέα Σελήνη είναι αυτή η σκοτεινή μας πλευρά. Να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε την σκιά μας. Αυτό σημαίνει να αποδεχθούμε και να αγκαλιάσουμε την ανθρώπινη φύση μας με όλες τις αδυναμίες και τους φόβους της.

Η για επτά περίπου χρόνια παραμονή του Πλούτωνα στο ζώδιο του Τοξότη έφερε την αλλαγή στης αντίληψη περί θεού, που συνδυάστηκε με την κρίση στο εκκλησιαστικό δόγμα. Στους περισσότερους πλέον ανθρώπους είναι κατανοητό ότι ο θεός δεν είναι ένας καλός πατερούλης που βρίσκεται στον ουρανό, μας προστατεύει απ΄όλα τα δεινά και μας προσφέρει ότι και να του ζητήσουμε.

Έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό ότι ο θεός είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν περιγράφεται με λόγια, ούτε και είναι απόλυτα αντιληπτό από τον περιορισμένο ανθρώπινο νου. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι θεός είναι το σύνολο όλων των ανεκδήλωτων δυνατοτήτων του σύμπαντος οι οποίες εκδηλώνονται μέσα από μας, και από τα άλλα έμβια όντα. Οι δυνατότητες αυτές όντας ανεκδήλωτες στο θεικό νου, χαρακτηρίζονται από τον ύψιστο βαθμό τελειότητας. Μόλις όμως αρχίσουν να εκδηλώνονται μέσω των εμβίων όντων και κυρίως του ανθρώπου, υφίστανται αναγκαστικά, αλλιώσεις μκρού ή μεγάλου βαθμού.

Στο βαθμό που οι πράξεις και οι σκέψεις μας εναρμονίζονται με την καθαρότητα του θεϊκού νου στο ίδιο βαθμό εκφράζουμε την θεϊκή υπόσταση. Εξ ου το κατΆ εικόνα και ομοίωση.

Αυτή η Νέα Σελήνη θέτει για μια ακόμα φορά ερωτηματικά ως προς την θεϊκή υπόσταση και την κατάρριψη των μέχρι τώρα επικρατούντων δογμάτων περί αμαρτιών και τιμωρίας.

Στην πραγματιότητα δεν υπάρχει η έννοια της αμαρτίας με την απλοική χριστιανική της διάσταση.

Η μόνη αμαρτία που δεν συγχωρείται όπως λέει και το ευαγγέλιο είναι η αμαρτία κατά του Αγ. Πνεύματος. Μέχρι τώρα αυτή η φράση έμενε σε πολλούς ακατανόητη.

Το Αγ. Πνεύμα είναι η ανώτερη νοημοσύνη του ανθρώπου, αυτή που τον συνδέει με τον ανώτερο νου και τον κάνει να στρέφεται προς τον ανώτερο προορισμό του. Αυτός ο οποίος έχει αποσυνδεθεί από τον ανώτερο προορισμό του είναι αυτός που πραγματικά δεν θα «συγχωρεθεί», γιατί ανακόπτει την εξέλιξή του, και δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του σύμπαντος. Αυτή είναι η μόνη «αμαρτία» του ανθρώπου. Η πλήρης και διαρκής άρνηση της γνώσης της Αλήθειας για τον πραγματικό του προορισμό, και η στρέβλωσή της με πολλές, και διάφορων ειδών αυταπάτες

Ας είναι λοιπόν αυτή η Νέα Σελήνη το ξεκίνημα του μεγάλου ταξειδιού της αναζήτησης του πραγματικού προορισμού στον καθένα μας. Η μόνη αλλά σοβαρή ένδειξη ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο είναι η συναισθηματική και πνευματική πληρότητα την οποία θα απολαμβάνουμε, καθώς και η βελτίωση της υγείας και της φυσικής μας κατάστασης.

Απάντηση